Hirdetés

2020. január 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) Cathfaern válasza woodworm (#27) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)

"Köszvényesként igen érdekesnek tartom ezt az étrendet. Egyáltalán nem elégít ki a cikkben említett magyarázat, hogy nincs ok az aggodalomra, mert a fruktóz okozza. A köszvény egy anyagcsere betegség, a fehérjékben található purint nem tudja lebontani a szervezet. Elég nehéz megtalálni az egyensúlyt így is, nemhogy a szénhidrátok szinte teljes kilövése mellett."
Ketogén étrenden nem kell több fehérjét enni, mint hagyományos étrenden! Ha neked (most mondok valamit) 60g fehérje kell egy nap, hogy a köszvényed rendben legyen, ehetsz ugyanennyit keto alatt is.
Fruktóz azért okozza a köszvényt, mert akadályozza a purin kiürülését. De holnap jobban utánajárok ennek a témakörben, a családban is van érintett.
De itt pl. arról beszélnek, hogy a köszvény és a fehérje bevitel között nincs ok-okozati összefüggés, csak tipikusan amerikai kutatásokban azok fogyasztanak purin gazdag (vörös) húsokat, akik amúgy se figyelnek az egészségükre (mivel ugye a vörös húsok közellenségnek vannak kikiáltva), és ezért ők jó eséllyel nagyon sok cukros dolgot is fogyasztanak. De azért ez nem a legmegbízhatóbb forrás, szóval keresgélek majd még :)

[ Szerkesztve ]

(#52) ViZion válasza Cathfaern (#48) üzenetére


ViZion
(félisten)

eszek rántottát, szalonnát, töpörtyűt. Főleg, ha otthon dolgozom, mert ettől nem éhezek meg. De kenyérrel csak, kenyér nélkül "visszajön" a zsíros, félig emésztett cucc... jah. :U

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#53) Locutus válasza Cathfaern (#48) üzenetére


Locutus
(veterán)

Lehetséges... de azért ha megnézed a videót, komoly orvosi ellenőrzés mellett csinálták. Csak rájöttek volna, ha a nátrium, kálium és magnézium szint a gond. Pedig volt ott vérvétel is. Ezzel szemben ilyesmiről szó sincs, simán a cukorbevitel hiányának tulajdonítják.
Meg azért eddig nem annyira 1 hónapról volt szó a ketora ráállás idejeként, hanem 1-2 hétről. Most ne találjuk ki, hogy nekik 1 hónap sem volt elég akkor :)

Szóval remélem érzed te is, hogy sántítanak dolgok, amik nincsenek elég jól megmagyarázva, vagy egyáltalán vizsgálva a keto kapcsán.

eredeti Gentle Typhoon AP15 - 3db eladó

(#54) Fred23 válasza Cathfaern (#45) üzenetére


Fred23
(veterán)

Nem tartok a cukorbetegségtől, mert kábé az év felében csinálok valamilyen szenvedős diétát, közben pedig egész évben mindig sportolok valamit. 4-5 olyan hónap van, ami lazulósabb, csak ilyenkor megy a szemét kaja is, de ennyi meg talán még oké, pláne úgy, hogy azért nem minden héten eszek meg egy kiló szőlőt egy kajálásra. :D Ráadásul nekem nagyon tetszik az alacsony testzsírszázalék, és az izmosság is, szóval hiúságból se engedhetem el magam annyira, mint a legtöbb ember. Nekem a probléma az, hogy hogyan tudom a legkevesebb szenvedéssel elérni nyárra / nyáron a kockás hasat, szép formát. Minden módszer, ami a testzsírszázalék csökkentésére jó, rengeteg lemondással és megszorítással jár. Akár az átmeneti böjt, akár a ketogén diéta, de garantált a hónapokig tartó önsanyargatás; amit persze bevállalok, de folyton szeretném a szenvedéseim minimalizálni. Nem tudom, mi járna kevesebb szenvedéssel: az átmeneti böjtölés, vagy a ketogén diéta?

(#55) Locutus válasza Fred23 (#54) üzenetére


Locutus
(veterán)

Szerintem afelől nincs kétség igazán, hogy a keto hatásos, és jól lehet fogyni, szálkásodni vele. Talán ez a leghatékonyabb erre.
Bennem sokkal inkább a tárgyalt, és nem-tárgyalt mellékhatásai, hosszú távú hatásai keltenek aggodalmat. Némelyik hatása el van bagatelizálva, némelyik meg mintha félre lenne magyarázva egyszerűen. Mindenesetre ahány forrást, és véleményt megnéz az ember, mind más következtetésre jut. Ezért nem tudom készpénzként elfogadni a 20 grammozást, meg a más egyéb szükségletek fix beskatulyázását se.

[ Szerkesztve ]

eredeti Gentle Typhoon AP15 - 3db eladó

(#56) ViZion válasza Locutus (#55) üzenetére


ViZion
(félisten)

effelől megnyugodhatsz. A nagy- és dédapáink ezt tolták... cukor nem volt/horror drága volt. Disznótor volt, töpörtyű meg szalonna, egy szelet kenyérrel... És dédapám cigizve, figyelve a folyadékbevitelre (2 l bor per nap, vagy több...) élt jó 90 évet. :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#57) Locutus válasza ViZion (#56) üzenetére


Locutus
(veterán)

Erről a Bödőcs szavai jutottak eszembe, hogy 90 évesen még biciklizett, csak már nem tudta hová és miért :DDD

Egyébként óriási százalékban szerintem nem egészségesebbek voltak a felmenőink, mindössze csak nem volt diagnosztizálva az a sok szar, ami ma már igen. Ma is van aki él 90 évet, de tipikusan nem azok, akik szét stresszelik magukat 40 éven át melóban. Régen ekkora rohanás se volt. Szerintem ez sokkal fontosabb tényező, mint hogy mit ettek, meg mit nem...

eredeti Gentle Typhoon AP15 - 3db eladó

(#58) woodworm válasza Cathfaern (#51) üzenetére


woodworm
(addikt)

A papírjaim szerint a fruktóz nem a betegséget okozza, hanem a kiürülést akadályozza, ezért annak bevitelét is korlátozni kellene. Nem mellesleg ugyanezt írja a ketontestekről is. Maga a betegség anyagcserezavar, nem a fehérje okozza, hanem annak a feldolgozásával van a baj. Azért ha a szénhidrátnak 20g alatt kell maradnia és mellé a fehérjével sem mehetek sokkal a 100 fölé, akkor a hiányzó kalóriát zsírral pótoljam? Azért ennyi zsír fogyasztható formában való elfogyasztása elég körülményes lehet.

(#56) ViZion
Elég naiv kép él az emberekben elődeink életéből. Hidd el nagymértékű szénhidrátot nyomattak az öregék, ünnepszámba ment a disznóvágás, jobbára a kása és tésztaételek mentek sok kenyérrel, kevés kolbásszal. A levesbe annyi zsír ment, amennyi a kéménybe lógatott szalonnáról rácsepegett.

[ Szerkesztve ]

(#59) Polllen válasza ViZion (#56) üzenetére


Polllen
(nagyúr)

Vigyázni kell ezzel a régen így-meg úgy volt dologgal.

Az átlag biztosan több, mint 20 gram szénhidrátot vitt be a szervezetébe jó eséllyel sok zsírral. Viszont fizikailag aktívabbak voltak és a többsége nem engedhette meg magának, hogy két pofára zabaljon minden nap.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#60) ViZion válasza woodworm (#58) üzenetére


ViZion
(félisten)

Házi tészta az volt, de ezek a bolti tartósítós kaják nem. Szvsz ezekkel van a legnagyobb baj, mindenféle kitudjamit adnak hozzá a legegyszerűbb kajákhoz is. Az biztos, h nem ültek 10-12 órát a PC előtt régen.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#61) Auratech válasza Cathfaern (#42) üzenetére


Auratech
(őstag)

A jól megrágott magas víztartalmú saláta, uborka rostja feltárt, tehát az eredendően magas víztartalma egy része keveredik a gyomor, bél enzimjeivel és az emésztés reakciófelületét növeli akár nagyságrendileg,
A zsíros, fehérjetartalmú, nem vízoldékony étellel keveredik, annak nagy felületét bevonva a zsírokat könnyebben emulgeálja, a fehérjéket feltárja, tehát aminosavakra bonthatóvá teszi. Ha nincs ilyen reakciófelület, a gyomorsav képes koagulálni a fehérjét és kvázi emészthetetlené teheti, ami nagynehezen később kerül emésztésre az ideálisnál.
Nyilván nem kell túlzásba esni de a nedves rost nélkül tartósan fogyasztott zsír-fehérje sportterheléssel stresszelt emésztésben képes "gyurmagolyóként" vándorolni, jó darabon..
Az a rost tényleg nem hasznos, amit korpatablettaként, meg hasonló száraz formában kínálnak..

A jó egyensúlyban lévő ketózisban a lehúzott olívaolaj sem okoz hasmenést.. és a főtt sonka tojással sem szorulást.

[ Szerkesztve ]

Auratech Field Recording

(#62) Lirion válasza Cathfaern (#37) üzenetére


Lirion
(addikt)

Nagyon jó cikket írtál, de ez a napi 20g ch-s szabályozás tényleg pontatlan kissé és alulméretezett is. Az átállás időszakában még oké, 1-2 hétig, de utána nyugodtan fel lehet emelni a ch szintjét 30-50 grammra is, ez egyéntől függ. Több hetes ketó után már úgyse fogsz annyi ch-t megenni, hogy túllépd a limitet, mert egyszerűen nem is fogod kívánni, viszont nem lesz olyan görcsölés sem, hogy ez belefér-e a 20 grammba vagy sem.

A kajálással is egyrészről túl szigorúra fogtad a leírást, másrészt ellentmondások is vannak. A szeder pl. nem ok, de a mogyoró és a csoki belefér? Ökölszabályként érdemesebb az 5g/100g ch-t szem előtt tartani a 2-3 helyett, így sem áll fenn a veszély a túlzott ch bevitelnek, viszont sokkal változatosabban lehet étkezni.

A keto-flu tüntetei sem kizárólag a sóhiány miatt alakul ki. A fáradtság, kimerültség pl. nem a sóhiány jelei (ezt nem is tudom, honnan szedted), hanem egyszerűen az alacsony ch miatt a szervezet lemerül. Nem véletlenül van szó az átállási szakaszról, ugyanis a szervezet nem tudja azonnal a ketonokat hatékonyan alkalmazni, ahogy eltűnnek a szénhidrátok. Vannak ritka esetek, amikor igen, de ekkor általában van vmilyen előzménye ennek (pl. aki csak napi 1-2 alkalommal eszik, vagy lassan vált át a ketóra). Amíg pedig a ketonokat nem tudja a szervezet megfelelően felhasználni, addig jelentkeznek a keto-flu tünetek. Egy idő után pedig eltűnik a kellemetlen szag a leheletből és vizeletből is, ami nem azért van, mert nem termel már ketonokat a test, hanem azért, mert rendesen hasznosításra kerülnek.

Még valami. Azt írtad, hogy a sót leveskockával simán lehet pótolni, de nem emlékszem, a kálium, magnézium és kálciumról ítál-e. Mind a négy nagyon fontos, viszont a magnéziumot nem lehet kegogén étrenddel kajával bevinni, mert semmi olyan kaja nincs, amiben sok magnézium és kevés ch van, így arra muszáj étrendkiegészítőt szedni. Kálcium a legtöbb sajtban van, kálium pedig zöldségben és húsokban van elegendő. A nátriumot pedig te is írtad, leveskocka. :)

(#63) Dexar007


Dexar007
(veterán)

Ez a taplalkozas ize,arra lett kitalalva,ahogy unatkozo emberek is talaljanak maguknak valami szorakozast/rögeszmet/vallast. ;]
A kerdes csak az,hogy ki mit akar elerni vele..mert,hogy egeszsegesebb nem leszel töle az is biztos,hacsak nem tanyan neveled a kis csirkeidet.

Give me your cum,bull!

(#64) Suker10


Suker10
(aktív tag)

Rendkívül veszélyes és nem ajánlott a szénhidrát kizárása. Aki ezeknek a meséknek bedől, az megérdemli.
Most lehet, hogy pár betegség elkerül, de jön majd helyette más. Nincs olyan étrend, ami minden embernek megfelelne, nincs tökéletes étrend, minden szervezetnek másra van szüksége. Ez alig különbözik a tisztított víztől, a sok csodaszertől. A különbség annyi, hogy a víznél nincs esélyed a túlélésre. Szinte az összes élő szervezetnek szüksége van szénhidrátra, ezért képes tárolni és átalakítani. A sejtek, szív, agy, izomzat, csontok, vér stb. nem működik nélküle. Aki mást állít, az hazudik, ez biológiai tény.
Elképesztő, hogy embereket így be lehet csapni ilyen hosszú időn keresztül. Ráadásul az összes ilyen a szenvedésről szól. Komolytalan az egész.
Az sem jelent semmit, hogy az őseink mit ettek. Az őseink átlagosan 30 évet éltek. Egyáltalán nem voltak egészségesek. Az életkor kitolódása egyértelműen megnöveli az egészségügyi kockázatot. Egy kicsit változtunk azóta.
Nem a táplálkozással van a baj, hanem a mozgás hiányával. Ehetsz bármit, ha nem mozogsz semmit.
Egyébként nincs olyan, hogy a szervezet alapból valaminek a lebontására állna be. Az izomzatot azért veszted el, mert nincs terhelés alatt. A fehérjebontás és a zsírlebontás egyszerre következik be, semmilyen módszerrel nem lehet befolyásolni. Mindig a zsírszövet lebontásán van a nagyobb hangsúly, másképp nem is működhetne. Ennek semmi köze a táplálkozáshoz. Ketontestekkel nem fogod fedezni az energiaszükségleted, még az eszkimók is fogyasztanak szénhidrátot, különben halottak lennének.
Ételek elemzésével foglalkozom, tudom, hogy mennyi káros anyagot tartalmaznak. Ez sajnos megkerülhetetlen.
Honnan jön ez a sok zsír? :U
Egyetlen élőlény sem fogyaszt ennyit.
Mindig van néhány ember, aki ki akar tűnni, majd kitalál ilyen marhaságokat. :D
Mindig vannak olyanok is, akik követik.

Müzli 38% gyümölccsel: "Száraz, hűvös helyen tárolandó. Az elemzés értékeit a természetes termékek biológiai variáció. Hiszen ebben a gabonafélék természetes termék tartalmazhat nukleáris alkatrészek, részek és kő shell alkatrészek is." De legalább természetes.

(#65) FireKeeper válasza Cathfaern (#42) üzenetére


FireKeeper
(veterán)

Jól tudod, metabolikus előnye nincsen. Viszont az az előnye meg van, hogy nem leszel éhes (mivel állandó a vércukorszint), és így sokkal kevesebb akaraterő szükséges ahhoz, hogy kalóriadeficitet tarts.
ugyanez sztem megvan az intermittent fastingnél is. szóval ha ez a legföbb motiváció hogy "miért ezt?", akkor máris dőlt a dolog. és most ezzel nyilván nem azt mondom hogy juhé hajrá, akkor amíg az ember deficitben van zabáljon össze cukros tésztát kenyérrel, de azért máris több a variációs lehetőség az étrendben.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Discord: https://discord.gg/sKnPVmH || #WeAreBosch

(#66) TheAquir válasza Suker10 (#64) üzenetére


TheAquir
(csendes tag)

Hat csak idezni tudlak : "Elképesztő, hogy embereket így be lehet csapni ilyen hosszú időn keresztül"
Itt rad gondolok...csak fujod a szokasos indokokat de semmi kozuk sincsen a valosaghoz...
Rendkívül veszélyes és nem ajánlott a szénhidrát kizárása???
Oseink 30 evig eltek????
Egyáltalán nem voltak egészségesek???
Az eszkimok milyen szendhidratot fogyasztanak?
Miert is van szuksegunk szenhidratra?
Szerinted egy kokorszaki ember milyen szenhidratot evett?
Abban a nehany szazezer evben amikor az ember kialakult szted milyen etrendhez alkalmazkodott az emesztese?
stb
stb
:O
:O
:O

[ Szerkesztve ]

Born too late to discover the Earth, born too early to discover the Cosmos

(#67) UnA válasza TheAquir (#66) üzenetére


UnA
(Korrektor)

A 30 éves átlagéletkor című sztoriban az a trükk, hogy "átlag". :) Vagyis tartalmazza a nagyon magas gyermekkori halálozási számokat. Aki elérte a kamaszkort, az már jó eséllyel megérhette az öregkort is - feltéve, hogy békés időszakban élt...

(#68) Auratech válasza Suker10 (#64) üzenetére


Auratech
(őstag)

Az ember szembesül a médiából, utazásaiból, ha teheti, hogy a világon élő pár milliárd ember mennyiféle ételt fogyaszt és milyen kényszeres szokásrend határozza meg a táplálkozást ma, mikor a lehetőség adott a változatosságra, ami nem pénz kérdése.
Elborzadva látom, hogy a bevásárlóközpontok pénztárainál a sós zsíros szénhidrátokat, ízfokozókat vastagon tartalmazó chips hulladékokból milyen őrült mennyiséget karmolnak le a polcokról.
"Apuka bólogat, oké, persze hozhatod a sajtosat is... de kóla is kell, mert szomjas leszell"...
Ma egy élelmiszeráruház jó részében chips, cukros üdítők, édességek, kekszek, sörök, szeszek terpeszkednek. Mert azt iparilag fillérekből jól megkémiázva őrült mennyiségben lehet ontani és meg sem romlik.
Ezt a szemétszénhidrát dömpinget rakta rendbe, ellenpontozta nálam a keton diéta pár hónapja. Ráébreszt az étkezési tudatosságra, mint az egyensúly fontosságára, ha magasban sétálsz. Épp, mivel nem veszelytelen, megfotoltnak kell lenni. Aztán beépül az életrendedbe és az lesz az alap, amit hozzátett a hozott megszokásokhoz.
Nagymamám cukorbeteg volt és kiskoromban láttam, hogy lehet nagyon kevés szénhidráttal is ember módjára táplalkozni.
Ma eszem szénhidrátot de mértékkel. Sok zöldséget nem sovány hússal, halat. A szombaton letekertem egy hetvenest. Útközben betoltam két krémest. Jól esett.
Ezt a cikket is távlataiban kell nézni. Ez egy állomás. Senki nem fog élethossziglan ketózisban tobzódni. Kivétel a cicám.

Auratech Field Recording

(#69) Scholes9 válasza Hieronymus (#26) üzenetére


Scholes9
(nagyúr)

Leírtam miket eszem. Amiket leírtam nem ugrasztják meg a vércukorszintet :) Nem véletlenül nem 2x esznek a testépítők egy nap. Pont a kevés étkezés. Én egy állandó, normális szinten tartom. Többször mértem mostanában. Hol reggel étkezés előtt, hol napközben étkezés után és mindig 5 mmol/l körül volt, ami tökéletes. Pont emiatt nagyon nem mindegy mit eszünk :)

Cat: annyit közel sem eszén egyszerre, hogy ilyen gondom legyen :)

[ Szerkesztve ]

(#70) Döglött Róka válasza TheAquir (#3) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Én azt eszek amit jólesik es mozgok. Képzeld el semmi bajom es nem kell netet meg forumot bújnom divathóbortok végett.

Inkább dobok össze valami jó indiai kaját vagy főzök 3 órán át egy bolognait minthogy bedőljek a paleobullshitnek. Ez az egyel zsírt diéta meg volt meg a south parkban is;) Szénhidrát kell a szervezetnek, főleg ha mozogsz.

Azért aranyos, hogy hülyítitek egymást :D

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#71) TheAquir válasza Döglött Róka (#70) üzenetére


TheAquir
(csendes tag)

En is pontosan ezt teszem. Azt eszem ami jólesik és mozgok. Azert furcsa hogy a Paleot bullshitnek hivod es a South Parkkal ervelsz egy mondattal kesobb...

Na de vegul is mind1 en soha nem akartam meggyozni senkit hogy kovessen barmilyen etrendet. Azert ragadtam. billentyuzetet mert a hozzaszolasban rengeteg tenykent talalt baromsag volt...

Born too late to discover the Earth, born too early to discover the Cosmos

(#72) batai15


batai15
(veterán)

lényegébe húst hússal dolog :C

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#73) apatyas válasza batai15 (#72) üzenetére


apatyas
(Korrektor)
LOGOUT blog

Elolvastad rendesen? Azt írta, nagyjából annyi fehérjét eszik, mint bárki más. Azontúl olajok-zsírok és zöldségek.

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#74) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Tök érdekes a kommenteket olvasgatni (a bejegyzés egyelőre TL;DR :DDD de mindenképp nekiesek talán a hétvégén), én levonnám a következtetést, hogy inkább egy életmódváltásra való elhatározás az elsődleges, az, hogy ezt hogyan visszük végbe, az már szinte mindegy :R

Nálunk feleségemmel pont a másik véglet van, a 160 (150-180) grammos szénhidrát diéta. Én pl. azzal mentem le hosszú idő óta először 85 kiló alá, összesen majdnem 10 kilót fogytam már.

(#75) Auratech "Ez a ketogén étrend azt demózza, hogy az ember ilyen étrenddel is élhet és alkalmazása jó irányba befolyásolhatja például az inzulinrezisztenciát..." szénhidrátszegény diéta IR-re? :N

[ Szerkesztve ]

El Hopaness Rom Tic || Eladó Mi Band 3 || https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/doeeg/index.html

(#75) Auratech válasza Döglött Róka (#70) üzenetére


Auratech
(őstag)

Mit főzöl egy bolognain 3 órát? Másfél órában már a tésztát is én gyúrom...

Ez a ketogén étrend azt demózza, hogy az ember ilyen étrenddel is élhet és alkalmazása jó irányba befolyásolhatja például az inzulinrezisztenciát, gluténérzékenységet, több fajta allergiát, asztmát.
Ha például náthás állapotban betolsz egy túróstésztát, iszol finom kakaót, könnyen elönt a takony, mert megterheli a szervezeted a szénhidráttal kombinált fehérje-zsír emésztése.
Tényleg azt eszi, egye az ember, ami neki jól esik. Csak a "jól esik" nem lehet ösztönös, mint pld a lovaknál, mert a hamisított élelmiszereken felnövekedettnek a sós, Na-glutamáttal ízfokozott csábételek esnek jól.
Aki valami miatt étkezési tudatosságra "kényszerül", mert sportol, vagy spórol, vagy bármi, jó esetben nyitottabbá válik és kreatívabban táplálkozik a hiánygazdaság konyháján szoktatott szülők, nagyszülők konyhájánál.
Tanyasi öregapám szalonnával indított reggel, meg tojással, paprikával. De napközben néha kenyeret evett dinnyével. Azt kívánta. Közben kaszált, rendsodrózott..
94 évet élt és olyan alkata volt, mint egy középtávfutónak.
Abban igazad van, hogy a rendszeres, alapos mozgás (sport, fizikai munka) a kulcsa a bármilyen étel normális emésztésének. Az alapanyagcsere, plusz üldögélés, kocsikázás, telefonozás, liftezés renyheséget okoz. Középkor felé még inkább.
Fiatalon én is betoltam egy fél tepsi rakott krumplit, liter tejet, miután hazaértem a napi 2. úszóedzés után.
Ma, ötvenhez közeledve ez mérséklődött. Az ember finomakat, jót egyen, jókor.
Mai tízóraim, vagy ebédem (majd kiderül) rakott brokkoli-zöldbab sok sajttal. Mellé egy kis szalámi, kalamata olíva, rukkola, paradicsom. Ez nincs 300 Ft anyagárban.

[ Szerkesztve ]

Auratech Field Recording

(#76) UnA válasza Döglött Róka (#70) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"Én azt eszek amit jólesik..."

Ez így rendben lenne, de az, hogy mi az, ami jólesik, lehet egy nagyon elhibázott megszokás eredménye. Nem mondom, hogy ez igaz rád, de az embereknek fontos volna megérteni, hogy hosszú távon a minőségi étkezésre kell leginkább figyelni, ha fontos az egészség.

(#77) batai15 válasza apatyas (#73) üzenetére


batai15
(veterán)

ketogén diéta lényege a rettentően minimális ch bevitel.
Minden mást lehet enni. szóval de lehet így is értelmezni hogy húst hússal.
Mert ugye a hús nem csak fehérje hanem zsírok is.
SZóval kb ugyan azt írtam le ,csak pepitába..

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#78) Franklin válasza Cathfaern (#35) üzenetére


Franklin
(őstag)

Keveslem az állati zsírokat: szalonna, kolbász, zsíros húsok (pl. csülök).

Valahogy ÍGY kéne kinéznie egy ketogén ebédnek - mínusz a bab, plusz zöldségek.

(#79) Auratech válasza Franklin (#78) üzenetére


Auratech
(őstag)

Egy lóf@szt! :) Ez epegörcs diéta.. és legalább 5-6e kCal. Minek? Favágó óriás vagy?
Amúgy a legszarabb kombináció száraz hüvelyeseket (itt bab) betenni. Nagyon terhes. Látom az kivetted. Ok.
Sokkal jobb mondjuk sült oldalast salátalevébe téve majonézzel, kis mustárral falatkákat készítve betolni, amíg betelsz..

[ Szerkesztve ]

Auratech Field Recording

(#80) batai15 válasza Auratech (#79) üzenetére


batai15
(veterán)

"mínusz a bab, plusz zöldségek." írta is...

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#81) emvy válasza Franklin (#78) üzenetére


emvy
(nagyúr)

Tul sok feherje. Inkabb zsiros zoldsegek kellenenek, pl. avokado.

while (!sleep) sheep++;

(#82) emvy válasza batai15 (#77) üzenetére


emvy
(nagyúr)

> Mert ugye a hús nem csak fehérje hanem zsírok is.

Az a problema, hogy ha feherjevel potlod a CH-t, akkor kozeptavon kikeszul a vesed (is). Szoval a hust hussal az nem az igazi.

while (!sleep) sheep++;

(#83) batai15 válasza emvy (#82) üzenetére


batai15
(veterán)

oké de ez nem is arról szól hogy sokáig így kell étkezni..

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#84) emvy válasza batai15 (#83) üzenetére


emvy
(nagyúr)

Vannak ultramaratonozo barátaim keto etrenden.

while (!sleep) sheep++;

(#85) batai15 válasza emvy (#84) üzenetére


batai15
(veterán)

igen? mondjuk én is fél éve eszek diétásan, le is adtam 12 kg-t .
Igaz ez nem ketogén, nem terheli meg a szervezetet .

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#86) Cathfaern válasza Locutus (#53) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)

Ez egy showműsor volt a tömegeknek. Ott tuti nem fognak kihozni olyat, hogy állj át egy megszokott teljesen eltérő diétára.
Ezer plusz egy esetet láttam amikor elektrolit hiány miatt volt valaki fáradt ketogén diétán. Egy olyan esetet se láttam, hogy fáradt volt ketogén diétán és elektrolit pótlás ne oldotta volna meg a problémát. Én inkább a konkrét tapasztalatoknak hiszek, mint egyetlen showműsornak.

"Meg azért eddig nem annyira 1 hónapról volt szó a ketora ráállás idejeként, hanem 1-2 hétről. Most ne találjuk ki, hogy nekik 1 hónap sem volt elég akkor :)"
Ez áll a cikkben: "Ez a kezdeti időszak egyéntől függően 2-4 hétig tart."

ViZion
"eszek rántottát, szalonnát, töpörtyűt. Főleg, ha otthon dolgozom, mert ettől nem éhezek meg. De kenyérrel csak, kenyér nélkül "visszajön" a zsíros, félig emésztett cucc... jah. :U"
Ez tapasztalat, vagy csak gondolod? :) Ha tapasztalat, akkor annak egyszerűen az az oka, hogy túl sokat ettél (1000 kalóriánál több egy evésre nagyon sok, ha nem IF-en van az ember. Ezt meg zsírból könnyű összehozni, 3 sültkolbásszal már el lehet érni), nem az hogy nem ettél szénhidrátot. Sajnos ez nagyon rossz magyar berögződés, hogy a zsíros dolgokat le kell fojtani kenyérrel, és ha rosszul van a sok zsír + kenyér után, akkor azt gondolják, hogy nem ettek elég kenyeret... tapasztalatom az, hogy ha egyáltalán nem evett volna kenyeret, akkor lenne jól.

Fred23
"Nem tartok a cukorbetegségtől, mert kábé az év felében csinálok valamilyen szenvedős diétát, közben pedig egész évben mindig sportolok valamit."
Ő is ezt gondolta: [link]

"Nem tudom, mi járna kevesebb szenvedéssel: az átmeneti böjtölés, vagy a ketogén diéta?"
Ketogén diéta átmeneti böjtöléssel :) Ketogén diétán nem vagy éhes, így az átmeneti böjtölés sokaknál természetes, nem pedig szenvedés.

woodworm
"Azért ha a szénhidrátnak 20g alatt kell maradnia és mellé a fehérjével sem mehetek sokkal a 100 fölé, akkor a hiányzó kalóriát zsírral pótoljam? Azért ennyi zsír fogyasztható formában való elfogyasztása elég körülményes lehet."
Nézd meg amiket leírtam #35-ben napi kajákat. Szerintem nem mondanád azt, hogy úsznak a zsírban. Ugye azt ne felejtsd el, hogy 1g ch 4 kalória, 1g zsír viszont 9 kalória. Kevesebb, mint fele annyi zsírt kell enni, mint amennyi szémhidrátot ugyanahhoz a kalória értékhez.

Polllen
Nem pénzkérdés, csak szeretem az ízét :B Mondjuk olyan szempontból nem reprezentatív amit írtam, hogy 2 hónapja ketózunk, most először vettünk párizsit... de olyan szempontból meg mégis jó, mert el akarom kerülni annak a látszatát, hogy ketozáshoz extra és drága kajákat kell venni. Mert ettünk avokádót, füstölt lazacot meg fekete erdei sonkát is, de ha ilyeneket leír az ember, akkor rögtön jön hogy drága és nincs rá pénze és ő nem eszik ilyen extra dolgokat :) (mondjuk avokádót egyszerűen nem bírom megszeretni, pedig nagyon jó lenne ketora :( )

FireKeeper
Keto nélkül szívás az IF. Ha eszel szénhidrátot, felmegy a vércukrod, felmegy az inzulinod. Amikor ezek leesnek éhes leszel. Nyilván ha kihúzol pár órát (ha nem ettél túl sok szénhidrátot), akkor elmúlik az éhség, de itt nagyon könnyű kiesni belőle, plusz pszichológiailag sincs jó hatása az éhség érzetnek. Ha sok szénhidrátot ettél, akkor akár a következő kajálásig is kitarthat az éhség.

batai15
"ketogén diéta lényege a rettentően minimális ch bevitel.
Minden mást lehet enni. szóval de lehet így is értelmezni hogy húst hússal."

Nem, nem és nem :) Ketogén diétának a lényege a minimális szénhidrát, közepes fehérje és magas zsírfogyasztás. Igen, zsíros húsokat fogyasztva el lehet lenni akár csak húson is, de általánosságban nem állítanám, hpgy csak húsokon el lehet lenni, mert húsról az emberek többségének a csirkemell jut eszébe. Ha abból fedezed a kalóriádat, akkor annak nagyon csúnya vége lesz.
Másik oldalról ketozni lehet vegetáriánusként is, ott aztán végképp borul a "húst hússal".

"Igaz ez nem ketogén, nem terheli meg a szervezetet ."
Jól végzett ketogén (szóval a nem húst hússal :) ) se terheli meg a szervezetet.

Amúgy majd válaszolok azoknak is akiknek még nem, csak kevés az idő és sok a gépelnivaló :D

[ Szerkesztve ]

(#87) Cathfaern válasza doeeg (#74) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)

"Nálunk feleségemmel pont a másik véglet van, a 160 (150-180) grammos szénhidrát diéta. Én pl. azzal mentem le hosszú idő óta először 85 kiló alá, összesen majdnem 10 kilót fogytam már."
Ez az átlaghoz képest alacsony szénhidrát :) Átlag diétán napi 300+ g szénhidrátot meg kell enned.

"(#75) Auratech "Ez a ketogén étrend azt demózza, hogy az ember ilyen étrenddel is élhet és alkalmazása jó irányba befolyásolhatja például az inzulinrezisztenciát..." szénhidrátszegény diéta IR-re? :N"
Igen :K Ez a legjobb módszer. Inzulinrezisztencia attól javul a legjobban ha az egész szénhidrátbontó rendszer kap egy kis pihenést, és a sejtek elszoknak a magas inzulinszinttől. Nyilván erre már jó a csökkentett ch mennyiség is, de a legjobb ha van ketózis.

(#88) batai15 válasza Cathfaern (#86) üzenetére


batai15
(veterán)

"csirkemell jut eszébe. Ha abból fedezed a kalóriádat, akkor annak nagyon csúnya vége lesz."
ezt kifejtenéd?
nyilván ehez sok csmell kell, nem napi 3-400 gramm amit meg eszek, igaz mint írtam én nem ketózom, hanem hagyományos diétát csinálok( 200 gh fehérje, 170 g ch körül , plusz zsír)

[ Szerkesztve ]

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#89) Cathfaern válasza batai15 (#88) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)

Sok fehérjétől tönkremegy a veséd. Alacsony zsírbevitel miatt pedig nem kerülnek be olyan zsírsavak a szervezetbe amiket nem tud magának előállítani. De igen, ehhez napi több kilót kéne megenni.

(#90) batai15 válasza Cathfaern (#89) üzenetére


batai15
(veterán)

hát ez akkor elég szélsőséges eset , ettől nem kell tartani..

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#91) koxx válasza Cathfaern (#89) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Mi a sok (erősen testsúlyfüggő) 50-100-200g/nap?

[ Szerkesztve ]

(#92) joelke HU


joelke HU
(senior tag)

Érdekes cikk volt. Köszi érte. Régen én paleoztam (és az még az igazi paleo volt, nem a mostani divat, ami mindenféle vackot - pölö tápióka - is fogyaszthatónak hazudja). Jó is volt szép is volt, csak a súlyvesztésem már kezdett kritikussá válni. És akkor kellet feladnom, amikor már nem csak a környezetem, hanem már magam szerint is anorexiás irányba fordultam.
Egyébként kíváncsi leszek, hogy te meddig tudod ez a ketozást csinálni, mikor fulladsz ki. Szerintem életformaként az ilyen típusú diéták csak abban esetben működnek, ha valami nagyon erős motiváció áll a háttérben. Ha eléred az ideális súlyt, akkor a fogyás kiesik. Az ilyen Norbi-féle táplálkozásguruk meg esetleg élsportolók, akik hivatássá, pénzkereseti forrássá teszik, náluk működik hosszútávon. De átlag halandónál szerintem nem. Állítólag szakemberek szerint egy diéta akkor hatásos, ha 5 éven túl is fenttartható emberek tömegeinél. De ilyen nem létezik, a vizsgált csoportok mindössze 1-2 százaléka tudta fenntartani. Ha valakinek csak annyi a motivációja, hogy kicsit fogyjon vagy egészségesebben táplálkozzon, akkor sokkal hamarabb kifárad. És sajnos ezt magamon is megtapasztaltam, lévén számtalan más diétát is teszteltem és a legtovább is csupán 1,5 évig bírtam egy mellett. De kívánom, hogy veled ez ne történjen meg, de sajnos sanszos, hogy pár év múlva újra kólán meg pizzán fogsz tengődni. :(

Nokia 8 - blue

(#93) doeeg válasza Cathfaern (#87) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Ez előtt sose foglalkoztam ezzel, én a 160-at is soknak tartottam, akkor jó tudni :)

El Hopaness Rom Tic || Eladó Mi Band 3 || https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/doeeg/index.html

(#94) batai15 válasza koxx (#91) üzenetére


batai15
(veterán)

"3-400 gramm amit meg eszek," ez nem sok, írja is hogy ehhez kilókat kellene meg enni ...
Érdekes egyébként hogy szerinte kevés a 160 g ch, pedig a nevesebb testépíő oldalak pl shop builder is írja hogy 3-400 g ch már tömegelésnek számít, 4-5 g ch / tsg-vel számolva.

[ Szerkesztve ]

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#95) Fred23 válasza Cathfaern (#86) üzenetére


Fred23
(veterán)

"Ketogén diéta átmeneti böjtöléssel"

Komolyan, nem zárom ki a dolgot! A ketózist szerinted gyorsan vagy lassan jobb elérni, vagyis kell -e a ch folyamatos, lassú csökkentése, vagy mehet akár azonnal is a 20g-ra csökkentés? Mikor csináltam a ketogén diétám anno, akkor pár nap alatt vittem le a ch-t 50-60g-ra. Most 20-ra kéne. Mit szól vajon a test ahhoz, hogy egyik nap még 200-250g ch-t kap, másik napon meg 20-at? De vajon az jobb, ha 150-100-50-20-at csinálok? Mert azt is el tudom képzelni, hogy csak a szenvedés idejét tolom ki, és jobb lenne gyorsan átesni inkább az egész fájdalmas részen.

A cikkhez meg: a pasi vega volt, még halat se evett, én nem vagyok ilyen! :N

[ Szerkesztve ]

(#96) Woodslave válasza batai15 (#88) üzenetére


Woodslave
(veterán)

Rabbit starvation. Így megtalálod.

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#97) blash válasza joysefke (#7) üzenetére


blash
(tag)

"Sport terén is úgy érzem ebben az időszakban nem akadályozott komolyabban az alacsony szénhidrát szint (nem high-intensity-intervall edzéseket nyomtam). Olyannyira, hogy például júli 23-án a gázló kerékpáros teljesítménytúrát (130 km+1960 m szint fölfelé) minimális szénhidrát-bevitellel nyomtam le (ellenőrzőponton ettem banánt meg két kis müzlit, alapvetően nem azért mert szükségem volt rá, hanem mert ott volt és biztosra akartam menni). Túra után sem voltam semennyire éhes, simán hazavezettem."

Ugy tekertel 130 km-t, hogy csak egy banant es ket muzli szeletet ettel? Csak azert csodalkozom ezen, mert terepen legtobbszor mar 20 km utan siman ehes vagyok. Rovidebb tekereseknel azert kibirom ezt, de ha hosszabbra mentem, akkor sajtos kenyeret vittem magammal, mert a valamelyik muzli szelettol elviselhetetlenul egni kezd a gyomrom, de ez szalamitol is lehet. Probalkoztam sajat keszitesu zabszelettel, de ugy tunt, hogy allergias lehetek a zabra is, nemcsak a laktozra. Hozzatartozik me'g, mindigis rendszertelenul ettem, reggel alig birok enni, ellenben mindig is vekony voltam...

(#98) batai15


batai15
(veterán)

mint írtam én napi 180-200 g fehérjét eszek meg.
Ezekből fehérje turmix, sovány túró, sajt, tojás(egész , nem fehérje) hal konzervek, cottage sajt, sima sajt, rizs , zab pehely.

Ch bevitel rozs kenyér, rizs, joghurt, meg ilyenek.
Akkor engem ez nem veszélyeztet nem?

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell*******

(#99) Franklin válasza Auratech (#79) üzenetére


Franklin
(őstag)

Nyilván nem kell egyszerre megenni, mint ami a képen van, csak az arányokat akartam érzékeltetni.

(#100) Döglött Róka válasza Auratech (#75) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Rendes bolognait 3 órán át főzől mivel marha, disznó és szalonna van benne, só-n és borson kívül más fűszer nincs is benne. Sokan érdekesen értelmezik a receptet, én egyszer véletlenül belebotlottam az olasz tudományos akadémia által kiadott hivatalosba (mint kiderült olaszországban is sokáig tartott megtalálni az eredőjét a szósznak) és kipróbáltam, azóta csak azt mert ég és föld az egyéb katyvaszokhoz képest.

Egyébként nemtudom miért nekem írogatod a műkajákat, mert engem nem érdekelnek a mentegetőzések (nem fogyasztom őket ugyanis). Egyes paleósok meg hülyediétások mindig ezzel takaróznak hogy nem eszek műkaját, meg monosodium-glutamátot (ami az egyik legelterjedtebb fűszer mióta a japán ajinomoto felfedezte és kis mennyiségben zöldség és húspuhító hatása van - a modern thai konyha előszeretettel használja pl- , de úristen vegyszer a neve!!!)

A hamisított élelmiszerek meg külön aranyos, olcsó húsnak híg a leve, értelmes kajára költeni kell de sokan megint átesnek a ló túloldalára és veszik a mandula"tejet" meg a szentjánoskenyérmagliszttel (E410) dúsított szarokat mert az bezzeg vegan cucc...

Mondjuk a vegánok a legrosszabbak mert ők még vallást is csinálnak a hülyeségükből:)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.