Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#401) fordfairlane válasza Cathfaern (#399) üzenetére


fordfairlane
veterán

Jobban belegondolva nem is a kakaós csigát kellett volna szembeállítanom a ham and eggs-szel, hanem az eddig szuperegészséges kajának tartott gabonapehely + tej kombinációt.
Kíváncsi vagyok, 20 év múlva mi fog számítani egészséges ételnek. :))

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#402) Atlantis válasza fordfairlane (#401) üzenetére


Atlantis
veterán

20 év? Szerintem 5 év múlva is más lesz a trend...

Cathfaern: tojás nem kell ketogénhez? Miért? Az fehérje, meg zsír, azt gondoltam, pont ideális, ha minél többet eszik belőle az ember.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#403) joelke HU válasza Auratech (#392) üzenetére


joelke HU
senior tag

nem kell hozzá szilikon. ha nem adsz hozzá vizet akkor esélytelen hogy beleragadjon. szépen kifordítható.

Motorola G51

(#404) Cathfaern válasza Atlantis (#402) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Áh félreérthető lett, ezért nem kéne utólag átszerkesztenem a mondatot :)
A zárójeles részt úgy értettem, hogy keto alatt nem kell mérték tartani a tojásból :) (szóval lehet enni bármennyit)

(#405) Atlantis válasza Cathfaern (#404) üzenetére


Atlantis
veterán

Hja, így már ok.

Egyébként akik csak egy tejszínes kávét reggeliznek:
1., Átlagban meddig elég? Ebédig kihúzzátok vele vagy azért tízórainak kell valami?
2., Nem aggasztó, hogy hosszú ideig nincs semmi szárazanyag-tartalom a gyomorban? Tehát mitől lesz tartalma a reggelinek? Jót tesz ez a gyomornak? Nem ilyentől szokott gyomorfekély kialakulni?

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#406) Cathfaern válasza Atlantis (#405) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

1. Ebédig gond nélkül. Sokszor még akkor se vagyok éhes. Ugye 1dl 30%-os tejszín 300 kalória. 1 zsemle meg 150 kalória. A reggeli tej + zabpehely kombód 277 kalória. Szóval ha azzal el vagy ebédig, akkor ezzel is elleszel :)
2. A gyomrot nem nagyon érdekli a "szárazanyagtartalom". Neki vannak emészthetetlen dolgok, szénhidrátok, fehérjék, meg zsírok. Nah zsírból van bőven a tejszínes kávéban :)

De amúgy IF-el akár 23 óráig nem eszel semmit, attól se alakul ki gyomorfekély. Gyomorfekély attól alakul ki, hogy ha valami olyan kerül be a gyomorba, aminek nem kéne. Mondjuk ha reggel olyan gyógyszereket veszel amit evés előtt / után kell bevenni (pl. aspirin), akkor viszont célszerű valami szilárdat is enni (azt gondolnám, hogy ez se jelent gondot, de ilyen téren jobb biztosra menni).

[ Szerkesztve ]

(#407) Atlantis válasza Cathfaern (#406) üzenetére


Atlantis
veterán

Jól hangzik.

Mi az az IF? :B :F

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#408) Hieronymus válasza Cathfaern (#406) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Gyomorfekély attól alakul ki, hogy ha valami olyan kerül be a gyomorba, aminek nem kéne."

Úgy hívják, hogy Helicobacter pylori.
Egy baktérium, ami szeret a gyomorban élni.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#409) Cathfaern válasza Atlantis (#407) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Intermittent Fasting - Időszakos Böjtölés. Van aki természetesen csinálja, pl. sose evett reggelit. A lényege hogy csak egy bizonyos időszakon belül vigyél be kaját (azon kívül max. 10 kalória / óra). Az alapeset a 16/8, szóval 8 órán belül viszel be kaját, a többiben nem. Ez tipikusan azt jelenti, hogy az illető nem reggelizik, ebédel délben, és 8 előtt valamikor vacsorázik. A bevitt kalória változatlan, tehát ha valaki pl. 1800 kalóriát eszik egy nap, akkor napi 3x-i étkezéssel ez evésenként 600 kalóriát jelent, 16/8-al evésenként 900 kalóriát jelent, 23/1-el meg evésenként 1800 kalóriát :) Léteznek más verziók is, pl. váltott napos IF, amit egyszerűbb képen megmutatni, mint elmagyarázni: [link]
És nem, a ritkán evés nem probléma :) Szénhidrátdús étrenden az, mert nagy amplitúdóval ingadozik a vércukor szint ha csak napi párszor eszik az ember, de keton nem gond.

[ Szerkesztve ]

(#410) Cathfaern válasza Hieronymus (#408) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

A Helicobacter önmagában kevés a fekély kialakulásához, azon kívül más tényezőnek is fenn kell állnia. Ellenkező esetben az emberek legalább fele gyomorfekélyes lenne (fejlődő országokban 90%-a).

(#411) Auratech válasza Cathfaern (#406) üzenetére


Auratech
őstag

Én a reggeli kávémat 2 dl tejszínnel tolom.. :), felhúzva fél literre vízzel és utána betekerek a melóhelyre 12 Km-t, ami 250 "kalória" minuszban...
-
A gyomorban minden úszik, ázik. Nem száraz semmi. A zsírok emésztését megkönnyíti, ha szét van csapatva (emulgeálva). Ha nem fogyasztasz értékelhető mennyiségű szénhidrátot, megbirkózik a gyomor az emulgeált zsírral. Tejben, tejszínben a lecitin és a homogenizálás ezt megoldja. Egyebeknél a rágás, nyelés segít, no meg a "fránya" növényzet..
Ha több, sok szénhidráttal eszed a zsírt, akkor könnyen elönt a sav és az emulgeált zsírokat részben kicsapja az emulzióból.
Tipikusan a refluxos hányás jellemzője, hogy először a zsíros réteg jön iszonyú tömény savval, ami a homlokod is felmarja.
Sajnos vannak ilyen emlékeim...

A tojás-kókusz-sajt "kenyér" alapján van egy ötletem, amit kipróbálok ma...

Auratech Field Recording

(#412) fordfairlane válasza Auratech (#411) üzenetére


fordfairlane
veterán

Én sokáig nyomtam ezt a reggelire kávé kis tejjel, magában, de sosem gondoltam, hogy ez ennyire egészséges. :) Mostanában viszont leszoktam róla, mindig "meghajt", így az evés nélkül kávéról leszoktam. Öregszem, evvan.

Azt viszont el nem tudnám képzelni, hogy kávét vagy mondjuk zabpelyhet ne tejjel, hanem ezekkel a mandulatej, vagy kókusztejnek csúfolt fehér növényi folyadékokkal fogyasszam. Inkább a gyors halál.

x gon' give it to ya

(#413) Auratech válasza Cathfaern (#409) üzenetére


Auratech
őstag

Volt, hogy a vágóhídról hozott, frissen kényszervágott borjúhúst (lábát törte a rámpán) megfőztem és a csöpp kaukázusi kutyusommal versenyt ettem. Ő három és fél kilót, én majdnem egy kilót fogyasztottam. Csak én meg is rágtam. Dorka dülledt tekintettel félökölnyi darabokat nyelt le...
Majdnem két napig nem voltam éhes. Csak citromos vizet kívántam...

Auratech Field Recording

(#414) Hieronymus válasza Cathfaern (#410) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Szükséges, de nem elégséges feltétel a baktérium fertőzés.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#415) Cathfaern válasza fordfairlane (#412) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Erősen mennyiségfüggő a dolog, illetve hogy mit vár az ember. Az én tapasztalatom a következő:
- Ha tisztán iszod és tej ízt vársz, akkor csalódás lesz
- Ha tejeskávénak (2dl ezekből + kávé), akkor a kókusztej picit más íz, mandulatejet egyértelműen érezni, szójatej viszont ugyanolyan lesz, mint rendes tejjel (csak egyéb okokból szójatej annyira nem ajánlott)
- Ha csak löttyintesz a kávéba, akkor megint csak nem érezni különbséget.
Zabpelyhet nem tudom milyen ilyenekkel enni, mert keton annak nem sok értelme van :D

Amúgy keton még az is járható út, ha az ember "tejet" akar inni, hogy fogja a 30%-os tejszínt és felönti vízzel. Drasztikusan kevesebb szénhidrát, viszont hasonló feeling :) (csak ha nem homogenizált a tejszín, akkor shakerrel / turmixxal / tejhabosítóval rá kell segíteni, hogy elkeveredjen)

Hieronymus:
Nem szükséges, lehet fekély a baktérium nélkül is.

[ Szerkesztve ]

(#416) Auratech


Auratech
őstag

Jó szolgálatot tehet egy üveg tisztított lecitin granulátum (szójalecitin), ha zsírokat, olajokat stabilan vizes oldatban akarjuk tartani. Nagyon kevés elég hozzá. A ketós diétához kiválóan segíti az emésztést.
Amúgy a tojássárgájában is a lecitin, ami emulgeálja a zsírt, mondjuk a majonézben a leglátványosabban.
Egy 250-g-os kiszerelés 3e Ft körül van de fél évre elég... hacsak be nem kanalazod...nincs rossz íze..

A tojássárgájával én mondjuk óvatos vagyok egy gyerekkori kiadós, menzán szerzett szalmonella óta..
Ketóban gyakran megy az, mint a régi gyúrós időkben. ("félliter tej, két marék sportrobi, 2 egész nyers tojás, 1 banán") banán nélkül..
A szalmonella 60 fokon 5 perc alatt elpusztul, míg a tojássárgája 64 fokon kezd szilárdulni.
Egyszerűen mondva a lágytojás sárgájából is simán lehet majonézt csinálni, biztonságosan. De akár keménytojás sárgájából kis citromlével krémesre keverve is működik.
A fehérje meg mehet a.. majonézes hússalátába..
A lecitinnek a normál főzés nem árt.

Auratech Field Recording

(#417) Franklin válasza Auratech (#416) üzenetére


Franklin
addikt

Nyers tojást nem szabad enni, már a gyúrósoknál sem divat.

(#418) Cathfaern válasza Auratech (#416) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Egyszerűen mondva a lágytojás sárgájából is simán lehet majonézt csinálni, biztonságosan. De akár keménytojás sárgájából kis citromlével krémesre keverve is működik.
A fehérje meg mehet a.. majonézes hússalátába.."

Ez mekkora ötlet! Köszi a tippet :R

(#419) Auratech válasza Franklin (#417) üzenetére


Auratech
őstag

Ellenőrzött, bevizsgált tojás biztonságosan fogyasztható akár nyersen is. Viszont nem ajánlott. A nyers tojás részben nehezebben emészthető a hőkezeltnél, résznben biotin, b7 vitamin, elvonó enzim (avidin) van benne, ami csak hőkezeléssel válik inaktívvá.
Van egy tojással összefüggő találmányom. Mindig idegesített, hogy a szalonnás tükörtojásnál az apróra vágott szalonnát félretolja a ráütött tojás. Azt akarom, hogy alatta legyen és mire megsül a tojás a bacon is megpirul alatta. A megoldás, hogy a picit megpirított bacont összekeverem egy nyers tojással és aláöntöm, dermedni hagyom és arra ütöm a tojást. Akkor alatta marad. A szalonna helyett mehet apró kockákra vágot gaz, egyéb is (paprika, hagyma, avokádó, olíva, sajt...)

Auratech Field Recording

(#420) nuke7


nuke7
veterán

Még mindig direkt nincsenek képek az eredményekről..? (Csak engem érdekel..? :U )

(#419) Auratech : jaja, a nyers tojást én se támogatom :K

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#421) Woodslave


Woodslave
nagyúr

[link]

Tegnapi reggelim ketogen része. :D mondjuk én reggelire diéta esetén nem szoktam cht enni igazából ehhez se hiányzott volna

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#422) Auratech válasza Woodslave (#421) üzenetére


Auratech
őstag

É n nem bírnék kihagyni valami gazt ennyi jó étel mellől..

Auratech Field Recording

(#423) Woodslave válasza Auratech (#422) üzenetére


Woodslave
nagyúr

:K volt az is :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#424) joysefke válasza nbg (#338) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

A lényegi különbség számomra a cinktartalmuk. Keress rá, hogy mire jó a cink és el tudod dönteni kell-e. Egyébként a cinket túl lehet adagolni.

331:
A nátrium a közönséges konyhasó egyik összetevője, ha csak nem sportolsz keményen, akkor aligha kell neked arra figyelned, hogy elegendő nátrium jusson a szervezetedbe, mert kb minden félkész-kész kaját telenyomnak sóval, onnan igen bőven megvan egy nem keményen sportoló ember nátriumszükséglete.

Ha sok sajtot vagy szalámit tervezel enni, akkor számíthatsz rá, hogy abban lesz nátrium...

[ Szerkesztve ]

(#426) Woodslave válasza Cathfaern (#425) üzenetére


Woodslave
nagyúr

e-bookot még ne adj ki ;] :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#427) looser


looser
addikt

Srácok, lányok, Szendi Gábor cikkei mennyire relevánsak? Úgy általában érdekel; étkezés, életmód, vitaminok, gyógyítás...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#428) Cathfaern válasza looser (#427) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Én olvasgattam tőle elég sokat egy időben, de valahogy nem tudott meggyőzni. Nem mondom, hogy minden hülyeség amit ír, sok igazság van bennük, de időnként meg leír olyan ordító hülyeségeket, hogy nem is értem, hogy gondolhatta komolyan. Szóval én úgy olvasnám, hogy ha valami leírt dologra érzem, hogy fura, akkor utánakeresnék más (lehetőleg nem paleos) forrásból is, hogy alá tudják-e támasztani.

(#429) fordfairlane válasza looser (#427) üzenetére


fordfairlane
veterán

Szendi írásai nagy vonalakban egy műkedvelő amatőrére emlékeztetnek, úgy egészében. Mivel nem orvos vagy mikrobiológus, ezért eleve hiányzik az elméleti háttér nagy része, amire az önálló véleményalkotása támaszkodhatna, ezért mások elméleteit és kutatási eredményeit használja fel.

x gon' give it to ya

(#430) Franklin válasza fordfairlane (#429) üzenetére


Franklin
addikt

Több könyvét olvastam, nekem logikusnak tűnnek az érvelései és nem csak hasraütésből beszél, minden állítását több tanulmány és kutatás támasztja alá, a könyveiben oldalakon keresztül vannak a forrásanyagok felsorolva.

Igaz, hogy nem ez a téma a végzettsége, de én úgy vettem észre, hogy nem is állít semmi olyan új dolgot, amit legalább 1-2 szakmai kutató ne állított volna már. Inkább csak összefoglalja ezeket és kiszűri a cégek által támogatott "kutatócsoportok" tanulmányait (pl. cukorlobbi által finanszírozott zsírellenes kutatások).

Továbbá nincsenek saját termékei, ami miatt megérné neki a saját elméletét terjeszteni (ellenpéldák: Norbi, Lenkei, mindenféle csodagombák, csodateák, stb.)

El kell olvasni 1-2 könyvét vagy a honlapján néhány cikket és mindenki eldöntheti, hogy logikus vagy sem amiket állít.

(#431) Cathfaern válasza Franklin (#430) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Továbbá nincsenek saját termékei, ami miatt megérné neki a saját elméletét terjeszteni (ellenpéldák: Norbi, Lenkei, mindenféle csodagombák, csodateák, stb.)"
Igen, ez mindenképp hatalmas pozitívum nála.

"Inkább csak összefoglalja ezeket és kiszűri a cégek által támogatott "kutatócsoportok" tanulmányait (pl. cukorlobbi által finanszírozott zsírellenes kutatások)."
Igen, csak alapból kutatók is le tudnak vonni elég furcsa következtetéseket, amiket utána ő még akár félre is tud értelmezni. Ez nem gond akkor ha pl. a könyvét olvasod (mert abba úgyis olyan dolgok kerülnek be, amik már többször körbe lettek járva), de gond amikor egy cikkben egy-egy kutatásról ír. De mégegyszer, én se állítom, hogy hülyeség amit ír, csak fentartással kell kezelni. De ugyanez igaz az én írásomra / hsz-eimre is :)

(#432) Cathfaern


Cathfaern
nagyúr

És ezért kell a tanulmányokat is kételkedve olvasni: [link]

(#433) koxx válasza looser (#427) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Vannak benne érdekes dolgok, de nekem alapvetően kóklernek tűnik. Sok állítása nincs semmivel alátámasztva.

(#434) Cathfaern


Cathfaern
nagyúr

Amúgy paleo / ketosokhoz kérdés (illetve azokhoz is akik amúgy is szeretik a zsíros húst), magyar boltokban / henteseknél milyen zsíros húst érdemes venni? Főleg marhára gondolok. Ugye angol irodalom mindenhol a "rib-eye"-t ajánlgatja, de ennek nem nagyon van 100%-os magyar megfelelője, legalábbis én még nem találtam. Sertésből persze tarja meg oldalas, az nem kérdés. Esetleg van valami olyan része marhának vagy más állatnak amire az ember elsőre nem gondol, hogy mennyire jól lehet belőle sült húst készíteni, pedig igen? :)

(#435) koxx válasza Cathfaern (#434) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Szerintem nincs a rib-eye-nak magyar megfelelője. Eddig ahol láttam étlapon így volt feltüntetve.
Vegyél Kobe-t az jó zsíros :) (csak 150e kilója)

(#436) nuke7 válasza Cathfaern (#425) üzenetére


nuke7
veterán

grat! szép teljesítmény! edzéssel szerintem - akár heti 1-2 alkalmas minimál programmal - még sokkal jobb lenne! csak így tovább :)

https://youtube.com/user/nuke7

(#437) Franklin válasza koxx (#433) üzenetére


Franklin
addikt

Tényleg nem akarom védeni, de olvastad a könyveit? Láttad hány oldalon vannak felsorolva a tanulmányok amikre hivatkozik? Keress rá bármelyikre, publikált kutatásokról van szó.

Persze attól még a kutatást lehet támadni, de az, hogy nincsenek alátámasztva az állításai, szerintem nem igaz.

(#438) Ted_Beneky válasza Cathfaern (#425) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

Oldalról jól kivehető a különbség. Az edzés az izomnövekedésen kívül a fogyásod mértékére is hatással lenne, nem?

A kétheti ketogén étrendhez közelítő :) étkezésem eredménye 81kg-->76kg (-5kg)

Az erdélyi/kolozsvári húsos szalonna főzve vagy inkább "gyári állapotban" (pácolva) javasolt?

Csillagkaput a Csillag térre!

(#439) Auratech válasza Cathfaern (#434) üzenetére


Auratech
őstag

Látszik a változás. A következő fázisban már látványosabb lesz. Ha még gyúrsz is, király leszel!

A rib-eye az a rostélyos, vagy magas hátszín, magas tarja. A lapocka mögötti felső hátrész. Vastag izomrész, áttörve zsírral.
Személy szerint a lábszárat szeretem. A mócsingost. De megeszek bármit, nincs válogatás..
Amúgy igyekszem a vörös hús/szárnyas evést nem túlzásba vinni. Van hogy hetekig nem kívánom. Sajt, hal tofu. Tegnap este két camembert sajtot ettem kígyóuborkával, olivával.. Ebédre meg tonhalat grillezve, baconos zöldbabsalátával, sok majonézzel... Reggelire mega kávé tejszínnel..

Most belegondolva nem is tudom, besorolható-e az étrendem valamelyik skatulyába. Nagyon ritkán azért eszem gabonaféléket, ha biztosan nagy kalóriamínuszban vagyok.. Meg gyümölcsöt is. Amúgy sokszor eszembe se jut, hogy kenyér is van a világon. Ha van panír a húson, nem mindig szedem le. Az a köret..
A lényeg a rendszeresség és, hogy a kiegyensúlyozott, változatos étrend megszokottá váljék.

Egyszerűen utánaszámolva a fogyasztott szénhidrátból nem futná a munkábajárás 500kCal energiaigényét se.
Pedig elég intenzív a napirendem. + Súlyzózás, úszás, no meg a hideg. Mert nem öltözöm túl magam.
Tehát valamiféle ketós energiatermelés biztosan van bár most fogyóban vagyok.

[ Szerkesztve ]

Auratech Field Recording

(#440) Cathfaern válasza Ted_Beneky (#438) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Az edzés az izomnövekedésen kívül a fogyásod mértékére is hatással lenne, nem?"
Nem. Nem akarnék ennél nagyobb deficitet tartani (ennél gyorsabban fogyni), igazából így is a felénél járok már a teljes fogyásnak, és még csak 2,5 hónap telt el. Szóval ha végigedzettem volna a 2,5 hónapot, akkor biztosan jobban néznék ki, de kilóban nem lenne változás.

"A rib-eye az a rostélyos, vagy magas hátszín, magas tarja. A lapocka mögötti felső hátrész. Vastag izomrész, áttörve zsírral."
Köszi :R Sajnos nekem ez az egy bajom van a ketogén étrenddel, hogy (egyelőre?) a nagyon inas - mócsingos dolgokat nem tudom megenni :B Persze ahogy írod is, ez nem kötelező semmihez, de jobb lenne ilyeneket enni, mint szárazabb húsokat.

[ Szerkesztve ]

(#441) Franklin válasza Cathfaern (#440) üzenetére


Franklin
addikt

"akkor biztosan jobban néznék ki, de kilóban nem lenne változás."

Nem is a kiló a lényeg, hanem a kinézet. Minél kevesebb felesleges zsír a testen.

Ezért szokták mondani, hogy nem a mérleget kell figyelni, hanem a tükröt.

(#442) Auratech válasza Franklin (#441) üzenetére


Auratech
őstag

Ez igaz is, csak ha például futni szeretne az ember elkezdeni, szerencsés, ha kisebb az induló testsúly az eredetinél. Aztán a futás hamar feszesíti a hasat. Majd lehet elkezdeni izmot pakolni a kicsit megereszkedett bőrbe.

Auratech Field Recording

(#443) Auratech válasza Cathfaern (#440) üzenetére


Auratech
őstag

10 deka rukkola "felvesz" egy deci balzsamecetes olívaolajat, parmezán . Abban 4g ch van. Eheted sovány hússal is, akár. Máris megvan a zsír.
Vagy 15 dkg bébispenót 10dkg vajjal, kis fokhagyma, citromcseppek, parmezán rá amikor kész.
Párolt csirkemell mellé nagyon mondén.
Szoktam reszelt parmezánt turmixolni olívaolajjal, kis mogyoróval, krémesre. Tömény "zsír" és nagyon finom húsokhoz, zöldekhez. pld kígyóuborka szeletre kenve. szenyó..
A bacon is javít a húsok zsír-arányán. Ha kevéssé pirítod meg, alig veszít zsírt, viszont gazdagít.
Majonéz-bacon-mustár - jégsaláta levélben. mellé sok sült csirke. Ropogós bőrrel...

Auratech Field Recording

(#444) nbg


nbg
senior tag

Na szoval... olvastam a cikket, az osszes kommentet, es alapvetoen szimpi a dolog, az elmult heten par "keto-kajat" le is teszteltem, hogy mennyire realis az egyutteles ezekkel. Azt hiszem nekiallok a dolognak, de van egy fontos kerdesem: nem az mondom, hogy showstopper, de jo lenne tudni, hogy mennyi ch van egy szem arva szelet rantotthusban... :DDD

Amugy meg annyi bajom van, hogy epp aktualis lenne letenni a bagot is. Egy elozo kiserletbol emlekszem ra, hogy potcselekves jelleggel nagyon nassoltam cigi helyett - vajon mi lenne a jo sorrend? Eloszor atallni ketora, aztan letenni a cigit, vagy forditva esetleg? Talan a ketozist kellene elobb realizalni, az csokkenti az etvagyat is?

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#445) Cathfaern válasza nbg (#444) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Jo kerdes :) de ha sutsz rantott hust ki lehet szamolni: mielott belisztezed a hust, lemered a lisztes talat (liszttel egyutt), majd belisztezed a hust, es lemered ujra, kulonbsegbol megvan mennyi lisztet hasznaltal el. Majd ugyanezt a morzsara. Tojasbol elhanyagolhato a szenhidrat ilyen mennyisegben.
De tok jo rantott hust lehet csinalni tojas + parmezan, illetve tojas + osszetort pörc komboval ketobarat modra :)

Cigivel kapcsolatban konkretan passz, de olyat olvastam tobbet, hogy alkoholista embereknek segitett a keto. Nem full letenni, de fuggosegen csokkentett. Szoval szerintem elobb keto, utana cigi.

(#446) nuke7 válasza nbg (#444) üzenetére


nuke7
veterán

nassolásra meg jók az olajos magok.

https://youtube.com/user/nuke7

(#447) Auratech


Auratech
őstag

Mai vacsora. Most értem haza. Széttekerve, ellenszélben...

Musgáros szűzérmék sajttal, ubi, paprika, répa majonéz
Ch6 g, fehérje 25g, zsír 70g

Auratech Field Recording

(#448) Auratech válasza nbg (#444) üzenetére


Auratech
őstag

Legjobb alkalom a bagó emlékké tételére!
Dohányoztam, sajnos sokáig, elég sokat. Csomagcigi/nap 15 évig. Bár ne tettem volna....
Most visszanézve olyan bután felesleges volt.
Minden étrendi Pálfordulás jó alkalom a cigi elhagyásához.
Javaslatom: kezdd egy napos böjttel, mikor csak ananászlét iszol, esetleg egy kis füstölt sajtot rágj lassan, hozzá vízzet igyál. Másnap csak vizet igyál és legyen finom hús lesütve, jégsaláta, paradicsom,sajt, mikor megéhezel.
Hamar menj ússz egyet, lassan, nyugodtan. Frissülj fel. Úszás után limonádé cukor nélkül és a bekészített kaja a korona. Ha cukorra vágysz, paradicsomlé.
A bioflavonidok, papain, vitaminok lekötik egy időre a nikotinreceptorokat. Ha nem ugrál az inzulinszint, a cigi utáni hirtelen sóvárgás is alig jelentkezik. Egy nap sokat segít. Az étrendi változás a cigielvonás "szájízét" elfedi, amíg csillapul. Az új mozgás jó visszacsatolása ezt erôsíti, segít.
Egy idő elteltével akkora felesleges baromságnak fog tűnni a cigizés...

Auratech Field Recording

(#449) joelke HU válasza Cathfaern (#445) üzenetére


joelke HU
senior tag

Én nem akarok megint kókuszreszelékezni, de... 😆

Klasszikus panír helyett már nem egyszer használtam. Hamar átsülő húsokhoz ideális. Pl. csirkemell. De a leginkább halhoz ajánlom. Nagyon szépen rásül és a halhoz különösen passzol a kókusz édeskés íze... Nyamiii...

Motorola G51

(#450) Cathfaern válasza joelke HU (#449) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Hmm nagyon jól hangzik :) és hogy sütöd ki? Sütőben vagy olajban/zsírban?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.