Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1166) Teasüti válasza Hieronymus (#1161) üzenetére


Teasüti
nagyúr

A vércukorszinted stabilizálódik ketó alatt.
Viszont amíg van inzulin a véredben, addig nem termelsz glukagont.
Az inzulin és glukagon két ellentétes hatású hormon, az első a raktározásért felel - a témához kapcsolódó szűk értelemben - és magas vércukorszint esetén termelődik, a második ellenkezőleg: alacsony vércukorszint esetén termelődik és a zsírégetést szabályozza.
Amíg nincs glukagon, addig nincs zsírégetés. Pont.

(#1165) psyche
Nem egyértelmű? A raboknak se izmuk, se zsírjuk nem volt. Nem egyik vagy a másik. Egyik se. Örültek ha éltek.

Mi az, h ők másik kategória? Ők nem emberek? Te nem tudod mi az a "fal" és hogy ilyenkor mi játszódik le a szervezetben? Nézz utána! Addig csak meddő vitát folytatsz.

(#1162) psyche
Mert inaktívak és a szervezet nem tart fent az indokoltnál nagyobb vázizomzatot. És ha nem esznek, akkor nincs fehérje bevitelük. Azt meg vhonnan pótolni kell.
Ha éhezik a szervezet, akkor 75% zsírból 25% izomból fedezi a szükségletet. Egy átlagos embernél.
Ketónál ez ugye ennél jóval kedvezőbb.
A szervezet jóval komplexebb annál, mint hogy szisztematikusan végigmenjen egy ilyen egyszerű listán.
Az a lista nem azt jelenti, hogy 100% alkoholt éget először, majd 100% szénhidrátot. Mindig vegyesen, csak az arányok tolódnak el.
Ahogy megtanulhattad már testépítésben is, hogy átlagos étrenden is a zsír- és ch égetés többféle arányban történik, amire a pulzusszám nagy hatással van (zsírégető tartomány megvan??). Alacsonyabb intenzitással és így alacsonyabb pulzussal nagyobb arányban égetsz zsírt, hisz az 1. típusú izomszövet zsírból nyeri az energiát. Nagyobb pulzusszámok esetén ez az arány jobban eltolódik a ch felé, hisz aktiválódnak a 2a típusú izomszöveteid, amik ch-val és zsírral is tudnak táplálkozni. A nagy erőkifejtésekhez a 2b típusú izomszövet anaerobic módban dolgozik és ch-val működik.
De ezek csak arányok, hisz minden tartományban égetsz zsírt is és ch-t is vegyesen (átlag étrenden).
A pontos arányokat nem tudom fejből, de vmi olyasmi rémlik, hogy HIIT esetén kb 50-50% arányban ég a zsír és ch. Alacsony intenzitáson meg vmi 70-80%-ban zsír, de erre a számra nem vennék mérget. Ebből azt kell látni, hogy a zsír kb ugyanolyan mértékben ég alacsony és magas intenzitáson is, csak magas intenzitásnál ehhez több ch adódik hozzá - ugye több kalóriát is égetsz HIIT-tel, mint egy laza kocogással.
Lista ide vagy oda... :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.