- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
andor80
senior tag
MEgjött nekem is a támogatás appos frissítésen át a 10.1 Vodafone
-
njnl
aktív tag
válasz
Samanbacsii #11391 üzenetére
-
jézusom
addikt
A huawei cloudból lehet valahogyan csoportosan törölni? Egyfolytában a rinyál a telefon, de nem tudom kitakarítani a cloudot. Ráadásul pcn weben próbáltam, telórol annyira se tudtam.
-
szemesi69
addikt
válasz
Telekom nem írja ki. Ha hívás közben nem vált le, marad 4g- n, akkor jó.
-
F-ECT$
titán
válasz
Telekomnál nincs VoLTE kijelzés.
Hívás felvételre van külön app.
-
Samanbacsii
őstag
Az mondjuk nagy szippantás ha 10.1 - en végleg eltűnik a hívás felvétel...
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! T-s Dominó kártyán bekapcsoltattam a Volte-t de nem írja ki, A2. slotban van, menüben bekapcsolva. Nálatok sem írja ki?
-
andor80
senior tag
válasz
klimokrisz #11376 üzenetére
az eléggé nem igaz érzés.
-
A GT2 sport óra mekkora valós értéket képvisel? (pl mennyiért lehet egy ilyet 2-3év múlva eladni?) kb 750€-ért tudnám a p30p New edisönt órával beszerezni, míg a szintén 256GB-os "régi" p30pro egy bő százassal olcsóbb, 650€ alatt több helyről is kapható.
Totál járatlan vagyok okosóra téren
, az jelenlegi tulajok úgy látom, 150€ környékén próbálnak szabadulni tőle
Magamtól nem vennék ilyet, ha már okos valami, akkor tudjon 4-5G hálózatokhoz kapcsolódni ...
-
Tulku
veterán
válasz
andor80 #11386 üzenetére
Szerintem itt egy kicsit mélyebbre is lehet ásni annál, hogy nincs letörölgetve az objektív...kezdve azzal, hogy nyitott rekeszen (1,8) mit tud élességben alapből az optika (és pl miért nem veszi vissza a mesterséges bokeh hatást rekesz módban sem, amikor 7-es rekeszt adok neki, ahol effektíve mindennek élesnek kellene lennie...) és mennyire szól bele szoftveresen a képbe (szerintem nagyon, sokal jobban mint a G4 tette anno)....
-
andreas49
senior tag
Sziasztok
Érdekes probléma 'borzolja az idegeimet' hetek óta:
Van 2 vásárolt applikációm (Super mentés pro és MyBackup Pro), amikkel a mentéseket végzem. Mentés utáni nap mindkét mentés helyén törlődnek a mentett applikációk.
Nem használok semmilyen 'takarító' programot. Az egyéb mentett (sms, contact, hívás log..) fájlok megmaradnak.
Hogy lehetne kideríteni, hogy ki a 'bűnös'?
Korábbi telefonjaimon ilyen nem fordult elő. Mivel lehetne esetleg a mappát védetté tenni? -
andor80
senior tag
Szerintem nincs gond a közeli tárgy fotókkal sem.
Csak sokan max a lencsét törlik le a tof kamerát és a fókuszsegédet nem.Pedig a p30 pro erősen épít a tofra és a laser AF ra.
A g4 maga idejében nagyon jó volt ma is remek a 16:9 natív szenzora miatt kirándulásra tájképezni eszméletelen szerintem.Aztán lehet csak a szép emlékek nálam szerettem a G4em de rettenet volt az üzemidő.. -
Tulku
veterán
Szerintem amit sokan (akik pl G4-G6-ról váltottak) kifogásolnak az két dolog:
- Ez a baromi erős műbokeh hatás szinte mindenütt
- Mivel elég erősen műanyag érzetet keltene, lágyítják a vonalakat (ezt természetesen utómunkával pillanatok alatt tűélessé lehet tenni)Az első problémát részben tudtam csak orvosolni tárgyfotóknál (vagy pro módban pont fényméréssel, vagy a hdr alkalmazással....de mindkét esetnél néha felülír a szoftver, hiába van kikapcsolva az AI)
Tárgyfotónál fókusszal vannak problémái, néha baromi életlen maga a tárgy de más részek pedig nem...az viszont látom, hogy beltérben, félhomályban feléled, ott egyértelműen veri az LG-ket, illetve HDR-ben.
A közeli tárgy fotókat nem szereti, ez lehet összefüggésben lehet azzal amit Aryon is emlegetett, hogy megszűnt egy olyan funkció, ami előtte megvolt, illetve kiiktatták (közeli fotózásnál)...ez mind szoftveres ügy szerintem.. -
Technoman
őstag
válasz
norrberth #11379 üzenetére
Úgy látoim itt (is) sokan jöttünk LG G4-ről. Nekem érdekes módon nem ez a véleményem. Az utóbbi időben egyre több homályos képet kezdett csinálniGeotagről pontosságáról nem is beszélve (hivatalos, nem mókolt 6.0-ás Droiddal használtam) Ezért döntöttem úgy, hogy -lassan- öt év után ideje nyugdíjaznom a telót. Geotagről pontosságáról nem is beszélve.
Egyetlen egy dolgot sajnálok, az pedig a valós 16:9-es szenzora volt (úgy tudom, hogy még az akkori csúcs Samunak volt ilyen) Nem is értem, ezt minek szüntették meg. -
F-ECT$
titán
Elment a vezetékes net. Gondoltam a telefon mobil netjén indítok valami streamet és wifin küldöm a képet a tv-re. Viszont ha bekapcsolom a wifit, akkor hiába nincs vezetékes net, nem csatlakozik a mobilnettel az internetre. Erre van valami megoldás?
(Megoszthatnám a netet a tv-vel, de engem az előző probléma megoldása érdekelne ha van.)
-
Zsoleszhun
addikt
Itt érthetően leírják, hogyan működik a képfeldolgozás egy mai modern telefonon
-
norrberth
addikt
válasz
klimokrisz #11376 üzenetére
G4 et nagyon eltalálták!
-
kp78
addikt
válasz
Aryon87 #11374 üzenetére
Meg közben elolvastam az itt leírtakat is.Ami számomra kicsit bosszantó ebben a képméret csökkentésben, hogy anno az LG G4-em 16 megapixeles képeket "köpött ki" (szerintem mai szemmel nézve is jó minőségben), azután a Mate 10 pro képei 12 megapixelen sehogy sem bírtak tetszeni. Vhogy láttam, h nem úgy éles (ha egyáltalán éles) aminek élesnek kellene lennie. Aztán P20 pro-n már kezdte megszokni a szemem a csökkentett pixel számot, de azért kicsit félek, nehogy elcsesszék a P30 pro kameráját (is) ezzel a csökkentéssel.
Félig egyetértek a Huawei "a legjobb képminőséget szeretnék a felhasználók, nem a legjobb felbontást" magyarázatával (tényleg nem kell 108 mp), de azért nehogy holnapután már majd csak 8 mpx-es képeket készítsünk, mert szerintük az is elég, mert a telefon kijelzőjén (meg persze az instán és fb-on) az mutat a legjobban -
Technoman
őstag
Srácok!
Bár "megjavult" a teló, de eltüntek a kontaktjaimhoz rendelt csengőhangok (?) és nem is tudom hozzárendelni őket 8nem látja a gép) Eddig a "Ringstone" mappába tettem be őket és ott simán betudtam jelölni. Most nem. Mit csinálok rosszul?
thx -
Dwatti
addikt
válasz
California1 #11366 üzenetére
Alkalmazás indítás legyen kézi vezérlés.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Amit Aryon ír + ezt próbáld meg. [link]
-
Aryon87
félisten
válasz
Ezen felül a multitaskingban is lakatold le, az alkalmazást lefele húzással tudod rögzíteni.
-
California1
őstag
Üdvözlet márkatársak!
Újra itt. (P30Pro 8Gb) Azt szeretném kérdezni,hogy ami számomra fontos appokat,ha a háttérbe teszek,hol tudnám beállítani,hogy a rendszer ne lője ki magától. Az akksi optimalizáció ki van kapcsolva kb az összes appnál.Előre is köszi a választ.
-
macy
addikt
A fejlesztői menüben az OEM feloldás engedélyezése mi lenne?
-
Technoman
őstag
válasz
Technoman #11308 üzenetére
Na, magátol "megjavult" ez a szolgáltatói frissítés (nem csináltam semmilyen FR-t), egyszerűen csak eltünt a frissítések menüből (örülök, mert nem akartam volna újrahúzni a telót) Annyi volt a tegnapi mókolásom, hogy kikapcsoltam a Huawei Cloudot, ja é ki-be kapcsolgattam a "Ne zavarjanak" szolgáltatást(?)
-
norrberth
addikt
Elindult a Huawei P30 Pro EMUI 10.1 frissítése
Több felhasználó is jelezte a Huawei közösség csoportban, hogy készülékére új szoftverfrissítés érkezett, a VOG-L29 10.1.0.123(C431E19R2P5) kiadás, amely elég nagy, 4,59 GB mérettel érkezik. Több felhasználó is azt jelezte, hogy a Huawei Támogatás alkalmazás Frissítés menüpontjából indította el a keresést és így jelezte az új verziót a készülék. Ennek az oka az lehet, hogy egyelőre csak kis csoportnak indult el a frissítés, nem minden felhasználónak.
Az Android 10-re épülő EMUI 10.1 szoftverfrissítés főbb újdonságai:
Új, 3D-s AOD került az EMUI 10.1-be
Változtatható ujjlenyomat-animáció az EMUI 10.1-ben
Az EMUI 10.1-ben eltűnik a kamera felbontás
A teljesítményen is javít majd az EMUI 10.1
A Mate Xs multitask funkciói belekerültek az EMUI 10.1-be
Az EMUI 10.1 segítségével már notebookról is telefonálhatunk -
norrberth
addikt
válasz
Sztyepadzso #11349 üzenetére
Akkor ezért nem találom.
Ez bonyolult. -
-
bezo076
tag
Srácok... ha jól értelmeztem akkor a 10.1-el kaptunk ujlenyomatolvasó animációkat.... Azt hol lehet beállítani?
-
F-ECT$
titán
Akik frissítettek már 10.1-re 10.0-ról és ez utóbbin ment a gyári hívás rögzítés: megmaradt 10.1-en is vagy itt már nem működik?
-
njnl
aktív tag
válasz
Sztyepadzso #11343 üzenetére
Frissült a gugli és a Google aszisztens jön fel a gesztus mozdulatra nem a kereső. A Google frissítés törlése megoldotta, csak figyelni kell, hogy ne frissüljön le újra
-
njnl
aktív tag
válasz
MikeWazowski #11313 üzenetére
Alapból megoldás ez is és most így használom mert nincs más. Viszont plussz lépésekkel jár, ami napi akár több száz keresésnél nyűgösebb plussz nem a megszokott. A főképernyőm tele van így minimum 3 plussz lépés amikor valamelyik alkalmazásból egyből a keresést akarom választani.
bajoros
Uhh ez jó ötlet volt, így működik
-
bajoros
csendes tag
Ami nálam sikeres volt ugyanezen problémánál.
Töröltem a google app frissitéseit.Ezután ráeresztettem a playben a frissitést és amikor elsőnek ujjat jobb sarokból felhúztam akkor az ott megjelenőket /arra már nem emlékszem mi volt, talán vmi nyelvbeállítás/ kihagyva vagy átlépve visszaállt a régi megszokott működés. -
dbius
veterán
No, kiderült végre mi történt [link] Vagyis magyar nyelv mellett is aktiválódott a Google asszisztens, és az eddigi Google discover oldala helyett jön be a Google asszisztens (sajnos).
Az eddigi Google discover oldala az alkalmazások menüben a Google app indításával érhető el továbbra is.
Egyelőre azonban nem találtam módot, hogy visszaállítsam azt, hogy a képernyő szélén felfele húzva az ujjam a discover jöjjön be, ne az asszisztens. Csak kikapcsolni tudtam a Google asszisztenst, de akkor nem reagál kijelző két szélén a gesztusokra.
Úgy kerültem ki ezt most, hogy a Nova launcherben gesztusoknál beállítottam, hogy egy ujjal felfele való húzással a Google appot indítsa, így bejön a Discover oldal.
Nálam még nincs 10.1, se így, se úgy (c432)
-
tal-garius
aktív tag
Hellosztok. Lehet hang nélkül felvenni videót? Vagy hol tudnám a hangot törölni?
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok! Telekomos telefonom van és a támogatás app alatt megjött a frissítés 10.1-re.
-
norrberth
addikt
válasz
Sztyepadzso #11331 üzenetére
Akkor rákacsintok
-
darkmann
őstag
válasz
Zsoleszhun #11332 üzenetére
De nekem még mindig nem jött meg!
Hiába töröltem a cache-t...
-
darkmann
őstag
válasz
Zsoleszhun #11317 üzenetére
Üzemidőben éreztél valami változást a 10.0-hoz képest?
-
p2pp
őstag
válasz
Zsoleszhun #11324 üzenetére
Köszi Szépen!
Rengeteget lehet pluszban letölteni még hozzá.(Vmiért gyorsabb lett a telefon tényleg!)
-
zoli8814
aktív tag
Töröltem mindent, de nekem sem jött semmi Vodára.
-
bezo076
tag
Még javító pöcs is érkezett utánna nem sokkal... tehát elsőre ez sem sikerűlt! 😂
-
Tulku
veterán
Mintha gyorsabb lenne a telefon....
Eddig ennyit vettem észre, persze nem vagyok nagy telefonfüggő... -
p2pp
őstag
A híres Samu féle AOD hol található? 🤣😅😂
-
bezo076
tag
Srácok!!!! Támogatás app alatt ott az új 10.1.!!!A sima keresés nem csinált semmit!!! Vodás telefon!
-
MikeWazowski
veterán
-
dbius
veterán
Tegnap én is hátrahőköltem, hogy állj, MI EZ?
Nem igazán lehet visszaállni, esetleg akkor, ha a hozzá tartozó csomagokból visszarakható a korábbi verzió és a további frissítéseit megakadályozzuk.
Szerk: nálam valami még be is ragadhatott, mert alul folyton feljön kék szövegdobozban a "további segéd-funkciók feloldása - kezdő lépések" aztán há rákattintok, akkor hibaüzenetet dob, mintha nem lenne netkapcsolat. Se wifin, se mobilneten nem megy tovább
-
njnl
aktív tag
válasz
MikeWazowski #11310 üzenetére
Köszi szépen, de az nem oldja meg az alapbroblémát.
-
njnl
aktív tag
Agyvérzést kapok ettől a gugli segédtől. Rengeteget használom a keresőt a jobb sarokból felhúzva és ennek az új aszisztensnek a kikapcsolását sehogy nem tudom megoldani.
(nem az egészet akarom kikapcsolni, csak annyit szeretnék, hogy a keresősáv jöjjön elő). -
válasz
Sztyepadzso #11304 üzenetére
Jaa tényleg... Talán még olvastam is korábban itt amikor a Cube-ról kérdezősködtem, csak már nem emlékeztem pontosan. Vagy várjál... lehet az android appos topikban kérdeztem
Áhhh, az agyam sem a régi már
(ha van egyáltalán
)
-
Aryon87
félisten
válasz
DonDragonka #11301 üzenetére
Igen, valami +Ai cucc lesz, mert akkoris dolgozik ha ki van offolva a kamerában. Ahogy megnyitod a képet, már dolgozik is a képen. Viszont ha nem nyitod azonnal, akkor nem történik semmi mintha úgy láttam volna. Ezt még kóstolgatnom kell.
Érdekes mindenesetre, ezért voltam kíváncsi, hogy nálatok mit variál a 10.1..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest