Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:39

LOGOUT.hu

>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4412) #18001664


#18001664
törölt tag

S9+ és P20 Pro tapasztalatok, csak a lényeges dolgokat írom le!

Kamera : Nappal mindkettő hibátlan, P20P részletesebb, S9+ viszont autoHDR képes ami elég jól működik. Este harmatgyenge fotókat tudtam csinálni a Balatonon az S9 Plusszal, de itthon állványról sem remekelt pro módban. P20 Pro este sokkal jobb, leginkább pro módban, állványról. Videózásban egyértelműen jobb az S9+, van még mit fejlődnie ezen a téren a Huaweinek. A színek nappal mindkettőn jók szerintem. Ha valakinek fontos az esti/low light fotózás + a fénnyel festés ficsörök az P20P-t válasszon mindenképp.

Akku : Kellemesen csalódtam az S9+ akkujában, mindig megvolt a 6-6.5h SOT, de néha belefutottam a 7.5h-ba is. P20 Prón ez még jobb, általában 7-8h SOT nálam megvan 10-15%-ig merítve. Ezek nem kamu számok.

Ujjlenyomatolvasó : Hogy is fogalmazzak???!!! Ez az egyik oka amiért visszatértem P20 Próra. S9+ valami hihetetlen lutri szenzorral van ellátva, egy ujjam háromszor volt már szkennelve és még így is sokat tévedett, lassú, karcolódik a felülete, ha kicsit más szögből teszed oda az ujjad már sír, ha izzad az ujjad megint sír ( vagy észre sem veszi hogy odatetted ). P20 Pró szenzora 360 fokban olvas, az izzadt ujjam sem hatja meg és baromi gyorsan felold.

Antennák :
GSM és WiFi erősebb a P20 Prón, észrevehetően. GPS-t nem igazán tudom összehasonlítani, egálnak mondanám. Bluetooth szintén erősebb a P20 Próban, a kert végén még kontaktolt az okoskarkötőmmel, az S9+ sajnos ott már megszakította a kapcsolatot.

Kijelző : Egyértelműen S9+ a nyerő, semmi kétség! Iszonyat fényerő, gyönyörű az egész, pedig nem vagyok kijelző esetén nagy felbontás mániás. A P20 Pro kijelzője is roppant kellemes, sőt, nagyon szép ez is, jól kalibrált normál módban. Viszont S9+ mellé téve nagyon látszik a különbség.

FaceID : Samsungon egy hétig használtam ( főleg a ratyi ujjlenyomatolvasó miatt ) de engem nem győzött meg, szerintem ennek a technológiának még van hova fejlődnie, lassúnak tartom még és pontatlannak. P20 Prón nem használtam és nem is fogom, felesleges.

Stereo hangszórók :
Mindketző gyönyörűen szól, nem tudnék ez alapján dönteni. Az S9+ AKG fülese viszont mindenképp jobb mint a P20P gyári fülese.

Gyorstöltés : P20 Pro sokkal gyorsabban feltölti a 4.000-es akksit mint az S9+ a 3.500-asat. Nem értem az okát, de biztos a P20 Pro erősebb töltője az oka.

Hangminőség ( beszéd ) : Az S9 Plusszé picit hangosabb, de minőségre nem jobb. Egyikre sem lehet panasz, a hívott fél sem panaszkodott sosem a hangminőségre egyik telónál sem.

Szoftver gyorsaság, stabilitás :
Itt most az S9+ tulajok ne olvassák tovább...ugyanis semmivel sem érzebb gyorsabbnak a Samsungot mindennapi általános használat során ( nem szoktam játszani ), sőt, másfél-két hét után picit mintha belassúlt volna az S9+ és ezen az "optimalizálás" gomb sem sokat javított, csak a "wipe cache partition". Viszont soha nem fagyott le, ahogy a P20P sem. Elvileg gyengébb SoC van a Huaweiben, de annyira jól összerakták az EMUI-t, főleg a Machine Learning algoritmussal együtt, hogy 3 hónap után sem kellett még újraindítani, vagy "wipe cache"-t csinálni.

Fotózáshoz még annyit fűznék, hogy a portré mód ( Samunál élő fókusz ) mindkettőnél egész pontos, már amennyire egy telónál pontos lehet. Samsungnál viszont sokkal lassabb, nehezebben lehet működésre bírni. S9 Plusnál 2x-es optikai zoom van, P20P-nál 3x-os, mindkettőnél van OIS! Nekem mindkét verzió tetszett, jól működnek, portrénál előszeretettel használtam őket. P20P-n ott van a monokróm szenzor, nagyon jó kis cucc, ott is van pro mód ( RAW ott nincs ) de rendszerint elfelejtem, hogy van ez a szenzor... ( Nem röhög ). Személy szerint jobban örülnék a monokróm helyett egy extra wide lencsének...persze tudom, hogy a BW szenzor az esti képeknél is besegít.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.