Új hozzászólás Aktív témák

• GSPLR

senior tag

Szép estét!

Még mielőtt elnyom az álom pótolnám a hiányosságomat, amit ígértem.

P7-L10V100R001C02B129 (Vodafone legfrissebb verziója - 2 hét masszív napi használat)

Lebegő Gomb bug: az előző Vodafone verzióban hibás volt, bizonytalanul működött, ezt igazolni tudom, mivel próbáltam anno. Ez a frissítés teljes mértékben "javította" a hibát. Azért írtam, idézőjelbe mert most annyira megcsinálták, hogy például ha egy játékba belépek, akkor is ott van a képernyőn, persze helyezhető bárhova, de engem kiégetnek az ilyen dolgok. Nem rossz ez a funkció, de nekem teljesen felesleges, számomra eddig se volt jelentősége és ezután se lesz. Akik használni szeretnék és Vodafone-os a telefonjuk, azoknak ez egy plusz pont lehet.

Új funkció a beállításoknál: Intelligens tok. Ki-be kapcsolható, eddig ez nem volt a telefonomon, ezzel a frissítéssel érkezett. Ezt se fogom használni, valakinek biztos jól jön (bár jó kérdés, hogy ez hogyan működik ennél a telefonnál).

Két új funkció a telefonkezelőben: A telefonkezelőn belül irány a tárhelytisztító, itt pedig jobb felső sarokban a fogaskerék ikon:

Gyorsítótár ürítése mindennap: Ki illetve bekapcsolható
    Miniatűrök törlése havonta: Ki illetve bekapcsolható

Ez a kettő eddig nálam nem volt, ez is ebben a frissítésben érkezett. Az első funkciót használom, a másodikat nem, mivel nem nagyon értem, hogy ez pontosan mit is takar.

Gyári böngésző: Véleményem szerint ezen is faraghattak valamit, mert kicsit gyorsabb és stabilabb lett, érezhető a különbség.

Kamera: Itt nem vettem észre semmi újdonságot, szerencsére nem vették ki a némítást belőle :D (lesifotósoknak nem hátrány)

Összességében a frissítés nagyon jól sikerült, bár az előző verzióval sem volt semmi problémám. A gyári alkalmazások optimalizálva lettek egy picit ismét, ez leginkább a RAM használásnál és az üzemidőn vehető észre, pár százalék javulás (g**i jó a telefon :D).

A témákhoz amikről lemaradtam...FB egy rakat szar úgy, ahogy van. Bekerült a Messenger alkalmazásuk 2014 10 legrosszabb alkalmazása közé (több lista van és a fogyasztási listán is rajta szerepel), azt hiszem ez sokat elárul. Én nem regeltem FB-re, nem is fogok, így első dolgom volt a telefon kézhezvételénél szépen megszabadulni tőle, valamint a Twittertől is.

Térerő problémához annyit fűznék hozzá, hogy alu keretet (hátulja GG üveg volt) használtam én is kb 2 hónapig. A problémát én is tapasztaltam, hiába a dual antenna (alul, felül). Igaz nem mindenhol, kizárólag a WC-n (igen ott szoktam olvasgatni híreket :D), ott is csak időszakosan, de volt hogy teljesen nullára visszaugrott. Most, hogy a Nillkin Frosted-et használom, ez a gondom is megoldódott (van térerő a WC-n :D), ráadásul visszakaptam a telefonom szépségét is ezzel a tokkal.

Zotyának nem tudok érdemben válaszolni, a legutolsó ehhez hasonló bejegyzésből nálam veszekedés lett. Annyit azért hozzátennék, hogy ami az AnTuTu-nál plusz 15ezer oda, az a kezelőfelületeknél és a stabilitásnál pont fordítva van a P7 javára ;). A nagy TouchWiz, köszönőviszonyban sincs egy EMUI-val. Arra azért készülj fel, hogy a P7 egy kicsit más, mint a hypeolt készülékek többsége, de ezt jó értelembe értsd (elég sok, elméletben "jobb" telefont gyűr le, tapasztalatból írom). Anno amikor filóztam én is, hogy milyen telefon legyen a következő, tartottam kicsit az EMUI felülettől. Most ott tartok, hogy szerintem (szubjektív) a Top 3 kezelőfelület között van, minden túlzás nélkül. Persze az is előfordulhat, hogy ez sem tetszik valakinek, nekik ott van a számos launcher Play-ben (bár senkit se biztatnék a használatukra, egy-kettő eszi az akkut és hajlamos érdekes dolgot művelni a telefonnal). Remélem beválik neked is ez a telefon, én nagyon szeretem, simán lehúzom vele a következő másfél évet. :)

Jó éjszakát!

Új hozzászólás Aktív témák