Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CarTom

csendes tag

válasz #86973952 #16517 üzenetére

Sziasztok. Itt voltam végig én is csak nem volt mit írjak.... mostanáig.
    Én még mindig a B609 futtatom, gyári állapotban. Próbáltam az 5 -ös droidot hivatalos frissítésből, de nekem sem jött be így vissza tértem.
    Cunaja munkásságát tisztelem, de még nem volt időm bátorságom, stb. bele vágni.
    Nos, gyakorlatilag másfél éve amióta megvan a kedvencünk nem változott rajta szoftveresen semmi kivéve, hogy kb három hónapja került fel pluszba a wazze a belakott telefonra.
    A múlt hét elején vettem észre, hogy bitang gyorsan elkezdett merülni a telefon. (a felhasználói szokásaim sem változtak)
    Gondoltam valami beragadt, kilőttem mindent kézzel, majd töltöttem. Másnap ugyan ezt tapasztaltam.
    Éjszakára kikapcsoltam és úgy töltöttem kb 6 órát.
    3 napig ismét minden a régi....
    4 nap megint előjött a merülős jelenség.
    Ismét off állapotban töltés, mai az első nap azóta, jelenleg 65% reggel 6 óta!
    Ma is ugyan annyit telefonáltam, böngésztem, csevegtem.....

Van egy teóriám.
    Szóval a készülékek elég erősek manapság, főleg a flagship telefonok.
    Nem is jellemző hogy tönkre mennének, pláne gari időn belül.
    E miatt ki kellett dolgozniuk valamit a gyártóknak, hogy az új cuccokat is el tudják adni. Így a tervezett elavulást szoftveresen valósítják meg, hisz azt meg lehet magyarázni a bíróság előtt, így elkerülvén egy újabb Apple (iPod) pert.
    Minderre úgy jutottam, hogy nálam nem igen változik a környezet, csak az aktuális frissítéseket töltöm le, vagyis fogadom el. Pl. böngésző, viber, és persze google play szolgáltatások (itt is csak amit használok, a többi tiltva van)
    Amikor belaktam és elkezdtem használni a telefont, átlag 900 MB, és 1 GB körül mozgott a szabad memória, mostanában 600 és 700MB!
    Ráadásul néha laggol is, alkalmazás váltáskor, híváslista görgetéskor, némely program lassabban indul mint korábban.
    Summa, így terelgetnek minket felhasználókat újabb vásárlásba. Ha nem hozza a régi fílinget a kütyü, tudat alatt máris a cserén gondolkodik a tisztelt user.

Szóval érik a V4 teszt nálam is, csak legyen egy kis időm is hozzá.

Esetleg másnak is van hasonló tapasztalata?

Új hozzászólás Aktív témák