Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zsoca_D

tag

Sziasztok
    Nemrég vettem egy import M7-est (kína). A vonalkód alapján Taiwan-i, de elvileg gyárilag felújított, habár nem tudom ez igazából mit akar takarni.
    A telefon vadonat újnak néz ki, és elsőre úgy tűnt, hogy minden jól is működik (és tényleg nagyon gyors).
    A gond ott kezdődött, amikor a a haverom javaslatára frissíteni szerettem volna a 4.4.3 androidot. Akkor láttam, hogy nincs olyan, hogy szoftver frissítés. Most már tudom (a fórumot átolvasva), hogy ez normális, mivel HTC sense 6 van rajta.
    Ekkor a haver hozott egy programot (valami RUU_M7_L50_sense60....), amivel elvileg ő már 3-4 telefonra is feltette a az 5-ös androidot. Viszont ez az én telefonomnál nem sikerült neki. WinXP alatt nem tudom megnyitni a telefon tartalmát, habár ez lehet az XP-m hibája is, mert már a OneX-el is hasonlót produkált. Win7 alatt látom a tartalmat, de ott sjnos a program (RUU...) nem akar futni, mert elvileg csak XP alatt fut (próbáltam a 7-es alatt beállítani, hogy XP-ként futtassa, de úgy sem ment). Végül az XP-n lefutott nagy nehezen, és valami olyat írt ki, hogy 7.x.x.x-re újítja a 6.x.x.x ROM-ot, de a lefutás után azt írta, hogy nem sikerült, mert ez nem is olyan ROM. A telefon CID-ja csupa 1-esre van állítva.
    Mindezzel nem is lenne akkora gondom, mert megvagyok én 5-ös android nélkül is, DE:
    1. a névjegy->HTC hibajelentés alatt olyat ír, hogy ez valami teszt készülék. Másoktól hallottam, hogy ez nagyon sok HTC-n így van, és ne zavarjon. Tényleg nem kell, hogy zavarjon?
    2. A legnagyobb gond, hogy amikor a napokban ráinstalláltam a szülinapos ingyen IGO-t, akkor kiderült, hogy valamiért a GPS nem működik. Egyszerűen megakad ott, hogy GPS jel keresése. Gondoltam, hogy ez akkor valami HW hiba lesz, de rájöttem egy cselre, hogy hogyan tudom rávenni a GPS jel vevőt a működésre. A "hely" menüben, ha beállítom, hogy használjon mindent (wifi, mobilhálózat, GPS), és ezután indítom az IGO-t, akkor egy pillanatra megtalálja a GPS jelet, és meg is mutatja, hogy hol vagyok, de 2 mp múlva megint elveszti a jelet. Ez inkább tűnik nekem SW-es hibának.

A kérdés, hogy mit tegyek? Hogyan tudnám kipróbálni, hogy SW vagy HW hiba-e a GPS vevő (google térkép se talál meg, ha csak GPS jel használat van bekapcsolva)?
    Honnan tudnék leszedni valami programot, ami Win7 alatt működve meg tudna oldani valami SW frissítést (akár újratenni a 4.43-at is jó)?
    A kínaival beszéltem, és mondta, hogy kipróbálnak minden készüléket, és ez is működött tökéletesen, de ha nekem valami nem megy, akkor küldjem nyugodtan vissza, és cserélik, vagy akár vissza is adják a pénzt. Ezzel csak az a gond, hogy egy rakás pénzbe kerülne a visszaküldés, meg utána vagy elismerik a vámon, hogy ez csere volt vagy nem, és ráadásul rengeteg idő (és addig telefon nélkül leszek).

Új hozzászólás Aktív témák