- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
-
puritan
csendes tag
válasz
janosibaja #11653 üzenetére
Igen, ezt én is tapasztaltam mostanában többször.
Jön egy telefonhívás, waze el, és nézhetem a hívó nevét a képernyőn. A beszélgetés végén nem is jön vissza a térkép, hanem sötét a képernyő, és nyomkodni kell mire ismét előkerül. Ezt tetézi még, hogy ilyenkor elveszíti a GPS jelet a telefon, és kell 1-2 perc, mire ismét megtalája. Addig meg kimegyek a világból rossz irányba. Pedig amikor bekapcsolom a waze-t, sokkal rövidebb idő alatt, (kb. 10 másodperc) már tudja hol vagyok.Erre tudtok valami megoldást??
-
Szili17
tag
válasz
trialboj #11694 üzenetére
Ha már eleve volt térj le vagy ilyesmi akkor direkt csinálta, de ha ez nem rendszeresen szar, akkor:
a, a forgalom miatt volt
b, valami megkotlott benne tervezéskor, de ha nem rendszeres, akkor esélytelen kideríteni mi volt
A csippanást kell figyelni amikor újratervez. Ha nem letérés miatt van, akkor ahogy korábban említették kapsz egy ilyen popupot alulra, hogy x perccel gyorsabb meg lassabb.Nem, az nem erre való. Meg lehet jelölni helyeket amiket kerül. Például többsávos útra balra kanyarodás. De itt nincs semmi számolás meg historikus adat, csak be kell szerkeszteni. Ott van ennek haszna, ahol mondjuk anyukám nem tud/mer kifordulni, mert nagy a forgalom, nagy a tempó, rosszul belátható. De te arra jársz gyakran, tudod hogy oldd meg, de Józsibácsi inkább jobb ha elkerüli, mert mögötte megőszülsz mire kijutsz.
Magyar utcanévfelolvasás nincsen (TTS) sajnos (még). Nézz szét a hangok között, aminél ott van, hogy utcanévfelolvasás, az bemondja az utcaneveket is. Én használom az angolt (UK English Kate), de barátkozz meg a kiejtésével, ha szeretnéd használni.
-
trialboj
őstag
válasz
Szili17 #11693 üzenetére
Értem, én már nem emlékszem hány kijárat volt, nagyon megzavart hogy lehozott az autópályáról, és azt próbáltam kideríteni mi a helyzet. Akkor szerencsére helyesen mondta és mutatta az utat ez megnyugtató. Megtörténhet, hogy a gps volt pontatlan és úgy jelezte hosszabb ideig hogy a képen pirossal jelölt részen vagyok, ezért a waze ujratervezett?! Úgy emlékszem mondta h tarts jobbra, még azelőtt hogy odaértem volna a letérőhöz.
Ha bekapcsolom hogy kerülje a nehéz kereszteződéseket, akkor pl nem történt volna meg a 2. eset mikor M7ről 7 útra majd M6 ra terelt le? Mivel nem értettem mit csinál ezért nagyon idegesített hogy jól megyek-e, és nem lesz belőle gond. Lehet spóroltam 3 percet, de közben nagyon ideges voltam, hogy ha most hülyeséget csinál, kóvályoghatok az ismeretlenben.
Illetve mikor visszaértem az M0 ra valamiért le akart vinni az M5 re (Nagyvárad fele mentem), ezt nem is értettem, kértem további lehetőségeket és visszaraktam a legelsőt (ami gondolom a leggyorsabb volt) ami a normális M3 - M35 útvonalon vitt.
Arra sincs lehetőség hogy bekapcsoljam az utca neveket esetleg út számozásának felolvasását? Ez inkább csak unalomból érdekel, ha olyan helyen megyek amit ismerek fura nyelveket állítok, be.
köszönöm
-
Szili17
tag
válasz
trialboj #11691 üzenetére
A kimaradt dologra reagálnék még:
Nem mutathatta a 4. kijáratot, hiszen (amennyiben a képen felső körforgalomról beszélünk) összesen 3 kijárata van. Az M0 felől érkezve az "első" az csak lehajtó az M51-ről, szóval ez miért is hiba? A Waze azokat a kijáratokat számolja, ahol effektíve ki tudsz és szabályos is kihajtani, nem azokat, ahol van aszfalt összeköttetés a körforgalom és bármilyen más útfelület között.Ilyet egyébként nem szabadna csinálnia, hogy lehoz az autópályáról azért hogy visszavihessen. Olyat láttam már hogy elkóricált a telefon helyzete és átdobott másik útra. Nem azt mondom, hogy veled ez történt és elhiszem hogy megtörténhet, de így utólag ha nem tudjuk reprodukálni, nincs róla semmi kép, videó akkor mindenki azt fogja rá mondani hogy "nem tudjuk mi lehetett a gond, nálunk jó". És tényleg, ha csak nálad (csak egyszer?) jön elő, akkor nehéz kinyomozni mi okozza.
Azt, hogy merre volt a gyorsabb, meg mivel jártál volna jobban nem lehet tudni. Ha ketten együtt mentek 2 autóval és szándékosan az egyik erre, a másik arra megy, akkor tudod tesztelni. Egyébiránt úgy kell felfogni hogy ajánlott egy útvonalat egy érkezési idővel. Ha azt elfogadod és addigra odaérsz akkor rendben van, az hogy a másik felé 2 perccel gyorsabb. Routing. Adott időpillanatban és helyen ezt számolta ki az algoritmus, időközben persze újratervezget és ha van jobb akkor változtat. Látod ez is ilyen, neked nem tetszik hogy időközben változtat, másnak meg az a baja hogy "nem követtem és 2 perccel korábbi érkezést írt". Persze, csak nem tudhatod hogy azért nem javasolta, mert induláskor gyorsabb volt az eredeti vagy a másiknak nagyobb a bizonytalansága, vagy időközben az meggyorsult, de 2 percért még nem vált útvonalat. (Utóbbi logikus is, hiszen ha így lenne, akkor "nonstop" váltogatná hogy merre menj. Idegesítő is lenne meg hülyeség, van egy korlát benne ami felett vált, alatta nem. Nem vita tárgya igazából ez.)
Azt hogy mit milyen távolságról jelez pedig ahogy előttem írták: Nem tudod testre szabni.
Még a tegnapi lezárásos témához:
A képen is látszik, hogy csak a Visegrádi utca felől volt lezárva akkor az utca (a lezárt szakasznak azon a végén van csak behajtani tilos tábla), a másik felől ilyenkor azt jelenti hogy járható. Ezt jobb ha megszokja mindenki, mert már elég régóta így működik és elkerülhetők vele a félreértések (tudom, nem túl userfriendly) amikor jelentgetik emberek, hogy "nincs lezárva" és a Waze is keresztül viszi őket rajta helyesen. Vagy épp a valóságban le kellene zárni, de ahogy itt is volt nincs, akkor a kliensből gyorsan lehet orvosolni. -
fant0mi
őstag
válasz
trialboj #11691 üzenetére
Az M0 deli szektor mostanaban agyhalal. Lehet hogy nem 50-es azon a tempo, hanem inkabb 5-os.
Ujratervezeskor ad egy trillazo hangsort s kiirja egy buborekban hogy hogyan valtozott az erkezes varhato ideje. Letiltani nem tudod. De nem is surun tervez magatol ujra, ha igen, annak tenyleg van eszreveheto hozadeka.
A figyelmeztetesek tavolsaga sajnos nem beallithato. -
trialboj
őstag
Debrecen Zalaegerszeg úton, az M0 haladva M7 irányába, a waze egyszer csak leterelt az autópályáról ezen a szakaszon, előttem láthatólag nem volt dugó, a forgalom is moderált volt, péntek koradélutánról beszélek.
A körforgalomhoz érve, azt mondta magyar nyelven, hogy a 3.nál menjek, viszont a vonal a 4. kijáratot mutatta, ami vissza visz a m0-ra, utóbbit követtem, visszakerültem és mentem tovább.Az érdekelne hogy ez valami hiba, vagy csak ellenőrizni akarta hogy ébren vagyok-e? Nem járok sokat errefelé, egy ismeretlen szakaszon meg tudott volna szívatni.
Hazafele M7 ről M0 keresztül hozott M3 fele.
Az M7 végén viszont leterelt az M6 fele, a 7en keresztül, ami rettenet lassú volt, eleve bevitt egy településre, ott stopok voltak, illetve rendőri ellenőrzés, és az m6ról a m0 ra csatlakozva kb a "dugó" felét kerültük el. Ezzel az a gondom hogy csak torlódás volt, és nem állt a kocsisor, szerintem sokkal több időt elpocsékoltam 70-el a 7es úton, illetve a stop tábláknál, mint amennyit veszítettem volna ha az M0 gurulok 50-60as tempóban -4km-ert.Az lenne a kérdésem, hogy nem lehet beállítani hogy először is szóljon, ha megváltoztatja az útvonalat, mert mikor elindulok átnézem, de utána már nem tudom ellenőrizni és végignézni hogy merre visz, annyira nem ismerem az utakat, hogy egy pillantás alatt összeálljon, hogy miért is jobb az új útvonal.
Másik kérdésem, meg hogy olyan nincs h megtiltom neki hogy módosítsa az útvonalat, v legalább engedélyt kérjen?
3. egyszerű kérdés, hol lehet beállítani hogy csak 400m-el előre szóljon a letérőknél? jelenleg 800 van és tudom h valahol volt rá beállítás.
Köszönöm
-
zeon.hu
nagyúr
Trafi térképes ikonja nem lehetne nagyobb?
Sajnos nem mindig jelez időben (konkrétan M1-en csak akkor jelzi hangosan, ha már elmentünk alatta, napokban többször is és csak ott), a képen látszik ugyan, de csak alig.
(6"-on nézem pedig) -
tyielow
aktív tag
válasz
Winner_hun #11687 üzenetére
Aha. Köszi! Valszeg ez csak ideiglenes, az építkezés miatt. Valami lehetett, keresztberaktak pár kordont meg m2irányból behajtani tilos táblát. Legközelebb akkor azzal jelzem
-
Winner_hun
félisten
válasz
tyielow #11683 üzenetére
Valaki jelentette, de csak rövid ideig tartó lezárásként. Mindkét irányból hosszútávú lezárás van szerinted? A másik irányból hosszú távú lezárás van a szegmensen. A narancs bubira kattintva van útlezárás funkció, ott lezárhatod ilyen esetben az utat hogy másoknak azonnal segíts, majd ha hosszabb távú akkor küldj egy bejelentést (pl. általános térképhiba) vagy írd meg itt.
A kép készültekor csak a másik irányból volt lezárás - a szegmens végén lévő behajtani tilos tábla mutatja hogy melyik irányból nem lehet behajtani -
kmarci25
veterán
válasz
Winner_hun #11680 üzenetére
Oké, legközelebb megnézem pontosan.
-
kmarci25
veterán
válasz
Winner_hun #11677 üzenetére
És amit korábban írtam? Tartok tőle, hogy az években mérhető ideiglenességű.
-
Hauptmann
veterán
-
LámaZ
addikt
Azt honnan lehet tudni, hogy hányadrangú vagyok?
Mos beléptem, ha már felcsigáztatok, és csak annyit látok, hogy 49.804 pontom van.Hoppá, megvan: 2. SZINT
Ez mire elég?
-
fant0mi
őstag
Fuhh, ne tudd meg mit csinal egy-ket user... Szvsz szukseg van vedelemre. Igen, tudom, nehez osszeszedni a szintlepeshez megfelelo pontokat most mar, hogy a terkep 99.x%-os. Mondom mindezt ugy, hogy alacsony szintu szerkeszto rangom van, s kb esely nincs az en tempommal, hogy 10 even belul elerjem a 3-mas szintet.
-
Usgyi
aktív tag
válasz
Hauptmann #11672 üzenetére
Évek óta használom a waze-t. Régóta szerettem volna hibát javítani a térképen, hogy segítsek másoknak, de ezek után hagyom, mert ez a rang rendszer egy baromság. Semmi szerkesztésre nem ad jogot, amire meg igen, azzal már be előzött más. Gratulálok annak a néhány embernek, aki tud a térképen csinálni valamit, ezzel a 'nincs megfelelő rangod' ökörséggel, el veszik a kedvem tőle, halandó ember nem jut messzire. Gratulálok annak az idiótának aki kitalálta...
-
Usgyi
aktív tag
Sziasztok!
Gödön a Pesti úton, a Csokonai utca és a Gárdonyi Géza utca között járda kialakítás miatt sávelhúzás és 30-as tábla van kint mindkét irányba.
Szerettem volna szerkeszteni a térképen, de nem lehet, mert nem vagyok 3-as szintű szerkesztő. Eddig azért nem szerkesztettem, mert nem láttam eltérést. Végre észrevettem egyet, de nem nyúlhatok hozzá. Akkor mégis mivel lehet előre lépni, ha nem csinálhatok semmit? Ez jól ki lett találva...
-
merqree
őstag
válasz
Winner_hun #11669 üzenetére
Nincs túlzás az irományomban, a tapasztalataimat írtam le. Tőlünk nyugatra sokkal intelligensebben kezelik, sokkal több a köszönöm,, és kevesebb jelentés van.
Teljesen átlagos a futásteljesítményem, évi 40-50e km.
-
Winner_hun
félisten
válasz
merqree #11665 üzenetére
Köd - gyorsan tud változni a helyzete. Persze a kis ködöt, mikor még bőven van látótávolság (párszáz méter) nem kéne jelenteni.
Traffipax - inkább legyen több mint egy se, a waze úgyse darabonként rikácsol érte. Egyébként van, hogy nem is látszik a térképen a jelentés, majd miután elküldöd, több is hirtelen megjelenik, a múlt héten ezt tapasztaltam is.
Ha több dugós jel van az az útvonal átnézésénél tud segíteni, én van hogy aszerint döntök, merre is menjek. Tény, hogy diszlájkoló gomb jó lenne ehhez is.
Autópálány minden kütyü traffi - ha nem vagy gyorshajtó akkor nem mindegy? Egyébként nem tudom merre szoktál autózni vagy mennyit túlzás van az irományodban de én ezt nem igazán tapasztalom - zavaróan sok ilyen bejelentés biztosan nincs. -
kmarci25
veterán
Az M0 déli részén az M6 felől az M5 irányába, a Duna híd közelében nem pontos a sebességhatár. A waze 110-et ír, miközben 60 van mindenhol talán a ráckevei lehajtóig. Szóval a lényeg az, hogy a waze jelez 60-110-60-at, miközben azon a szakaszon végig 60 a határ.
-
zeon.hu
nagyúr
500 méterről:
Ha jelentek egy telepített trafit, az másnál korábban jelenik meg vagy marad akkor is az 500 méter?
(Tudom, nem ezt kéne jelenteni, de még mindig kevés a távolság)
-
merqree
őstag
válasz
Winner_hun #11663 üzenetére
Abszolút valós információ (főleg az ősz közeledtével), hogy 200-300 méterenként jelentik a ködöt, például.
Vagy a traffipaxot is boldog-boldogtalan jelöli, ahelyett, hogy megköszönné, például.
Nem tud padlógázzal a Hegyalja úton haladni, benyomja, hogy beállt az út, például.
Teljesen hasznos, hogy a minden, az autópálya felett átívelő valamilyen kütyüt tartalmazó berendezést jelentenek, hogy traffipax.
Az is nagyon hasznos, hogy az autópálya és útdíj ellenőrző autót traffipaxnak jelentik.Ár frissítés: Csepelen a Corvin csomópontnál rendszeresen araszolok, és mindig feldobja, hogy frissítsem az árakat. Nem frissítem, de biztos vannak olyanok, akikről pont az előző hozzászólások szólnak. Mielőtt megkérdeznéd: azért nem frissítem, mert nem azt figyelem, hogy mi van kiírva az oszlopra.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Winner_hun #11663 üzenetére
A pontvadászokról és az e miatti hamis és/vagy értéktelen jelentésekről volt szó.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Winner_hun #11661 üzenetére
Vagyis pont a megbízhatóság veszik el a pontvadászok miatt...
-
nullpoint
őstag
Milyen módon lehet kinyerni wazeból az előzményeket? Regisztrálni nem szeretnék, facebookra se...
-
Hauptmann
veterán
válasz
Winner_hun #11656 üzenetére
Nyomogatják az árfrissítést az összes kút mellet, ami mellett elmennek, és az esetek többségében nem javítják az árakat a valósra, viszont azért a 8 pontért az anyjukat is megbasznák.
Nem is értem, hogy miért nincs limit a frissítésekre. ega ember 1 nap maximum 5 kutat frissíthetne, és probléma megoldva.
-
-
Nikaré
őstag
-
havri1
félisten
Tegnap egy érdekes jelenségre lettem figyelmes.
Este 21h körül, Váci út, összekötő híd előtt lesben a trafi, állítják fel. Néztem, még nincs kint, bejelöltem. Megállok Városkapunál. Kb 10 percre jön be kollégám, mondja, kint vannak a rendőrök. Mondom neki, jah, láttam, meg is jelöltem. Azt mondja, Ő is megjelölte, mert nem volt a térképen. Nézem, már az övé sincs kint. Kiraktam megint. 20 perc múlva megyek ki, megint üres a map! Ki törölgeti a jelöléseket? Egy járőr cirkált ott, lehet erre mennek rá, és törlik direkt? Viszonylag erős volt a forgalom, kizártnak tartom, hogy nem maradt életben a jelölés, illetve, hogy mások se jelölték volna meg. Ilyenkor általában 8-10 jelölés is szokott kint lenni.. -
soldi3r
veterán
Beallithato valahol a terkepnezet tavolsaga? Jo lenne kicsit nagyobb reszt latni a terkepbol.
-
-
viktorhu
veterán
válasz
Siriusb #11643 üzenetére
Akkor is a waze a legbiztosabb, mert van statisztikája arról, hogy az adott időben milyen szokott lenni a forgalom. Szóval tervezd meg előre az utazást, és megtippeli az időt.
Mondjuk attól a repülője úgysem fog korábban érkezni, szóval úgyis az az egyetlen esélyed, hogy az aktuálisan leggyorsabb útvonalat válaszd, miután megérkezett.
-
LámaZ
addikt
válasz
Tesztelo.hu #11634 üzenetére
Igazad van, csak az ember ebbe ott nem gondol bele.
Múlt héten áldottam a sorsot, hogy bedugult az M0-s.
Ezt meg hogyan?
Megmagyarázom:
Szürkehályog műtét előtt állok, az egyik szememmel sötétedés után már nem látok jól, emiatt kerülöm a vezetést sötétedés után, de múlt héten csúsztam az idővel, és belefutottam az estébe vezetés közben. Mivel épp a bedugult M0-áson voltam, ahol max. 30-assal lehetett vezetni, azt mondtam, hogy a Jóisten küldte nekem ezt a dugót, hogy biztonságosan hazaérjek. :-) -
Siriusb
veterán
Meg tudná mondani valaki, mennyire járható az M0 déli szakasza? A reptértől mennék Érdre hétfő délelőtt. Ha jól tudom, azért már nem olyan durva, mint nyáron.
-
MM
őstag
válasz
janosibaja #11633 üzenetére
A durva az, hogy én sem találom... Ha ezt kivették, az elég nagy bénaság.
A menü átvariálása óta nem raktam újra, nem tudom, hogy nálam ez azért működik, mert így volt beállítva amíg lehetett, vagy mert most már így van és kész... Utóbbi jobb lenne, de ha nálad nem így működik, akkor ez el van cseszve.
-
trialboj
őstag
Sos kerdes. Mobilnetet bekapcsolva, M0on keresztül smentem az M7 fele, magyar nyelvű férfi navi. Egyszer csak leterelt jobbra, jött egy körforgalom ahol azt mondta hogy a 3. lehetőségnél hagyjam el, viszont a kijelző azt mutatta hogy a 4.nél, ami visszavitt az M0ra. Na most en nem vagyok nagy utazó, lehet hogy valami torlódást akart kikerülni, ami amúgy mar nem volt ott, de a zavaró az volt hogy nem azt mutatta amit mondott.
Sajnos nem tudom ez hol volt pontosan, de az érdekelne, hogy csak nem tökéletes ez a magyar fordítás? Eddig angolul használtam pont az ilyen esetek miatt, de mikor láttam am hogy kb 10 kifejezéssel dolgozik gondoltam nem lesz vele gond. -
MM
őstag
válasz
janosibaja #11630 üzenetére
Azt, hogy bejövő hívást csak legördülő menüben lássam, nálam a telefonon tudom beállítani. (Samsung)
Wazeban ha bepipálod a "Waze mindig az előtérben marad" menüpontot, akkor ha te indítasz hívást, pár mp múlva magától visszavált a Wazera.
-
janosibaja
őstag
Sziasztok! Sehol sem találok egy menüpontot, ami a régi Waze-ban benne volt, hogy ha navigáció közben hívnak, akkor a Waze maradjon a kijelzőn, s a telefonhívás csak egy vékony zöld csík legyen fenn, a mobil állapotsorán.
Most nekem az megy, hogy ha valami összetett helyen akarok kanyarodni, s éppen hív valaki, az egész (Android 8.1) kijelzőt elborítja a hívó fél telefonálása, s pont nem tudhatom, hogy merre kell kanyarodnom, mert nem látszik a navi. Vagy fél kézzel huzigálhatom lefelé az eltűnt Waze sávot, de közben már rég el kellett indulnom, mert mögöttem dudálnak.
Lehet, hogy én vagyok béna, de sehol se találom, hogyan lehetne újra aktiválni, hogy a hívás maradjon a háttérben (a kocsim kormányán egy gombbal fel tudom venni a kihangosított, nem kell a telefonra a zavaró látvány).
Kösz, ha van tippetek.
-
LámaZ
addikt
Ma reggel 8:30 körül egyet ajajjozott, és egyszerűen kikapcsolt a navigáció, csak a térképet láttam én is.
-
Nikaré
őstag
válasz
Winner_hun #11627 üzenetére
Pont nem kellett ma navi, lehetőségem sem volt próbálni, tesztelni.
Jó, hogy rendbe jött mert késő délután használom. -
petir
senior tag
Befrissültek a pontok
ha valakit érdekel.
Meg az indexkép újra megjelenik - ez utóbbit mondjuk nem értem. Egyszer a kiválasztott állapot hangulat van egyszer meg a kép... mitől függ... mindig matatnak valamit.Ki melyik verzióra esküszik? Mert én miden frissítés után többnyire downgradelek
és már tele zsákom vele
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Ma reggel óta pirosban megy a fenti sávban a hálózat keresése...
Mi lehet a baj?
Ha tabletről osztok wifit neki akkor meg működik... -
LámaZ
addikt
válasz
Winner_hun #11621 üzenetére
Sok olyan sofőr van, aki elfelejti felkapcsolni a fényszórót. (Velem is előfordult kb. 10 éve, hogy benzinkútról kihajtva Budapesten elfelejtettem felkapcsolni, de ott azért van utcai világítás.)
-
Winner_hun
félisten
-
simico
aktív tag
válasz
Winner_hun #11619 üzenetére
Kösz!
Valahol kb ezen a részen szólt, ez elég messze van a Budapest vége táblától
nevettünk is nagyot az asszonnyal, hogy ott már kicsit későn szól. Tegnap már nem szólt, úgyhogy lehet, hogy csak valami ideiglenes hiba volt. Ha megint csinálja, akkor szólok.
Egyébként belerakhatták volna a kliensbe, hogy napnyugta után nem szóljon. Elég vicces éjjel a figyelmeztetés a falu végén, hogy kapcsoljak lámpát -
Winner_hun
félisten
-
simico
aktív tag
Veresegyház és Szada közti pár száz méteres útszakaszra nemrég 50-es táblák kerültek ki mindkét irányból, úgyhogy 90 helyett most már csak 50 a megengedett.
Árnyas utcát továbbra se engedi nekem szerkeszteni, az is mindkét irányból végig 30-as.
Ja, újabban az M3-on kifelé haladva a Mogyoródi pihenő / lehajtó előtt is szól, hogy kapcsoljam fel a világítást, néha többször is
-
kmarci25
veterán
válasz
Szili17 #11615 üzenetére
Ne menjünk most bele ha lehet a miértekbe meg hogyanokba meg ötletekbe. Ha minden jól megy, a közeljövőben lesz egy picit jobb változata a matricás beállítgatásoknak.
Nekem a jelenlegi működéssel sincs bajom, szerintem tök egyértelmű. Régóta vártam arra, hogy ezt is tudja a waze.
-
Szili17
tag
válasz
Daneeka #11613 üzenetére
Gyorsan tegyük tisztába, hogy a megyei matricánál nem kell kapcsolgatni a fizetős utak opciót.
Jelenlegi működése (EGYELŐRE!):
* Fizetős utak kerülését bekapcsolod
* Megfelelő megyéket a matricáknál hozzáadod
(Ha veszel országos matricát akkor a fizetős utak kerülését kikapcsolod, majd ha az lejár, akkor újra vissza.)
Ne menjünk most bele ha lehet a miértekbe meg hogyanokba meg ötletekbe. Ha minden jól megy, a közeljövőben lesz egy picit jobb változata a matricás beállítgatásoknak.Tudom, nem ez volt az eredeti kérdés, de arra meg az a válasz, hogy "nekem működik". De tényleg, én használom is naponta.
Akkor szokott sikertelen lenni amikor túl messze a célpont, de nem hinném hogy minden nap több száz kilométeres utat tervezel be (mondjuk 500-800). Egyébként szoktak rakoncátlankodni az útvonal tervező szerverek is. Én is belefutottam már, de akkor nem csak az útvonalak, hanem sima tervezés sem ment. -
Daneeka
senior tag
Sziasztok!
Egy jó ideje már nem működik nálam az "Útvonalak" (alternatív útvonalak) funkció. Számol egy darabig aztán kiírja, hogy "Sikertelen az útvonaltervező szerverrel a kommunikáció". Még akkor sem működik ha otthon vagyok wifin. Legtöbbször akkor használom, ha az útvonalamon egyik megyére még van matricám de a másikra már nincs. Régebben ilyenkor az alternatívák közt mindig volt fizetős/nem fizetős út. A Beállításokban ki-be kapcsolhatnám ugyan a "fizetős utakat" és újraterveztethetnék de ennyit nem akarnám nyomkodni vezetés közben.Ránéztem máshol is, hogy mi a helyzet és elég sok amerikai nyígást találtam, hogy szar már/egyre szarabb a Waze. (például ezt a hibát is írták sokan amit írok) Itthon másnak is van ilyen problémája?
-
SZATA
senior tag
válasz
Winner_hun #11610 üzenetére
Kizárt dolog!
Neked sincs, vazze?! -
SZATA
senior tag
Jövő pénteken (19-e) Waze Café lesz 17 órától dél-Budán.
-
zeon.hu
nagyúr
Köztes cél után csak akkor vált a következő címre, ha bemondja, hogy "megérkeztél a célhoz"?
Sokszor megyek ismeretlen helyen, de néha nem pont a cím előtt állok meg, ilyenkor vissza akar vinni a köztes címre. -
Szili17
tag
-
ezmivolt
tag
Király kategóriában vagyok, de még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehetne 2, az előzményekben lévő cím távolságát (és idejét) kiszámíttatni?
Valamiért mindig a jelenlegi helyzetemről akar indulni. Ha kitörlöm az előzményekből és tiszta lappal indulok, az oké. De nem hiszem, hogy nem lehetne egyszerűbben?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben