Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Köszönöm mindenkinek, kezdem érteni a dolgot!
Jó szerencsét!
-
Szili17
tag
válasz simico #11998 üzenetére
Köszi! Visszatettem. Én adtam meg csak november végéig, most akkor január végéig lesz fent (vagy amíg nem szól valaki, hogy vége).
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
simico
aktív tag
válasz simico #11848 üzenetére
Hétvégén eltűnt a Waze-ből az előzményben levő útépítés miatti egyirányúsítás Veresegyházán (Petőfi utca egyirányúsítva a Pázmány utcától az Újtelep utcáig, Pázmány -> Újtelep irányban lehet csak haladni). Valaki fel tudná újra vinni, az elején úton folyó munka veszéllyel (jelenleg az úttest bal oldalán lehet csak közlekedni és kerülgetni dolgokat)? Ahogy elnézem, idén ezt nem fogják befejezni...
-
Szili17
tag
Hát, a közút kezelőjének kell(ene) bevásárolni és az előírásoknak megfelelően telepíteni.
Kapcsolódni nem kell hozzá, csak bekapcsolni a Bluetooth vevőt, hogy a jelerősséget, meg azonosítókat érzékelni tudja a telefon/Waze.
Ha érdekel, akkor vannak róla leírások.
Azt most nem ugrik be, hogy milyen szabvány szerint működnek, de az a jó benne, hogy ahol telepítve vannak, lényegében bárki használni tudja, aki szintén implementálja ezt az amúgy nyílt szabványt.[ Szerkesztve ]
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
Dr V
őstag
válasz Winner_hun #11991 üzenetére
Nem hangzik rosszul, vannak helyek, ahol érdemes használni.
Viszont a dolog bluetooth része érdekes, az alapján hogyan tud tájékozódni? Kapcsolódni gondolom nem kell/tud a telefonhoz.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
őstag
válasz dedike #11992 üzenetére
Elég vicces volt a párizsi elkerülőn a Defense negyed alatti kivezető.
Beütöttem a címet, na mondom navigálj majd követem az utasításaidat. Persze csak az aluljáró, jó pár kihajtási lehetőséggel megtűzdelt rengetegében jutott eszembe, hogy ez így nem fog működni. Ha jól emlékszem talán egy újra lehajtás után, a táblákat követve vergődtem ki onnan a jó irányba. De lehet, hogy 2x is bohóckodtam.
Persze ez jó pár évvel ezelőtt volt, lehet azóta azért a GPS-jel vesztés ellenére is berajzolja az útvonalat.
[ Szerkesztve ]
-
zharkanyi
tag
-
addikt
Egy alagútban lehet rossz irányba menni? Vagy ott éppen minek a waze?
(Nem trollkodni akarok, csak érdekel.)
Jó szerencsét!
-
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek az hogyan létezhet, hogy egy 9 km hosszú alagútban végig veszi a Waze a GPS jelet, egyáltalán nem dobja el?
Ma mentem az olasz A1-es pályán, Firenze és Bologna között volt ez az alagút. Kíváncsiságból játszottam a sebességemmel, lassítottam, gyorsítottam és a Waze sebességjelzője követte az autó valós sebességét az alagút közepén is! Ez mégis hogyan csinálják, hogy jut be a GPS jel az alagút belsejébe, több km-re is?
Csak egyetlen ilyen alagút volt sajnos, az összes többiben mindig eldobta a GPS jelet a jól megszokott módon.
-
zeon.hu
nagyúr
Sávasszisztens várható-e valamikor?
A többször felvetett "trafi ikon növelése" várható?
(Erre sajnos senki nem válaszolt még egyszer sem)Igény mindkettőre lenne
#?*@&!
-
retesz147
addikt
A Waze előtérben marad-ra várható megoldás, vagy ennek innentől lőttek és ha hívás van, akkor nincs képes navigáció?
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
simico
aktív tag
válasz Winner_hun #11983 üzenetére
Nagyon ritkán járok a Petőfi híd környékén, akkor is a piac felé szoktam egyenesen tovább menni - ez egy kivételes út volt Törökszentmiklósra (pesti rakpartról vitt át Budafoki útra a Petőfi hídon). Ezért először (még a hídon) azt hittem, hogy biztos valami lezárás miatt nem lehet balra kanyarodni. Aztán láttam, hogy semmi ilyen nincs, sőt, még csak igazi sor sem volt.
Az új funkciót láttam már, itt jelzett semmit. -
Winner_hun
titán
válasz simico #11982 üzenetére
A 2. helyen milyen gyakran jársz? Volt/van ott ez miatt jópár bejelentés, esetleg küldtél te is?
Nemrég bevezettek egy új funkciót, kerülőutat pontozva jeleníti meg a térképen a Waze és odaírja, időben mennyivel hosszabb egy másik út - itt ilyet nem tapasztaltál?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
simico
aktív tag
Voltak érdekes dolgok csütörtökön...
Én inkább mentem tovább egyenesen, de láttam egy mercist aki megcsinálta a waze javaslatát, semmivel sem került előrébbEzt a szivatást sem tudtam hova tenni, semmi sem indokolta, hogy miért ne a balra kanyarodó sávokból menjek balra a Budafoki út irányába.
Volt még pár hasonlóan fantasztikus kacskaringó, azoknál nem volt lehetőségem screenshotot csinálni.
-
retesz147
addikt
válasz Szili17 #11589 üzenetére
Sajnos engem is utolért a probléma, nem kerül vissza a Waze, hanem a hívás marad előtérben. Ez rendben van lakot területen kívül, de BP Deák tér kis utcákban annyira nem poénos, el is rontottam ma egy kanyart
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
Faterkam
addikt
válasz Winner_hun #11976 üzenetére
Micsoda sértééés, pajzsom vaaaan!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Faterkam
addikt
Hejreálltak a rangok, eltűnt a cumi
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Faterkam
addikt
válasz Szili17 #11972 üzenetére
Ok, köszi a tájékoztatást! Pont így állítottam be, megyeiek maradtak, fizetős utak elkerülés pedig addig ki, amíg van havi!
[ Szerkesztve ]
-
Szili17
tag
válasz Faterkam #11962 üzenetére
Attenzione!
Azért kapjátok ezeket az állítsd be a matricákat reklámokat, mert valamikor a közeljövőben (remélhetőleg) élesedni fog a környező országokban is a matricás cuccos (aki nézte, nem csak a mi országosunk van ott, hanem ott a Vignette AT meg SK stb.). Egyelőre még semmit nem csinálnak, ugyanúgy működik a rendszer mint eddig.
Tehát, ha megyei matricád van csak, akkor azokat állítsd be az engedélyeknél (matricáknál) és kapcsold be a fizetős utak kerülését. HA van országos matricád (is), akkor ameddig az érvényes, addig kapcsold ki a fizetős utak kerülését (a megyei matricákat nem kell kivenned, teljesen ekvivalens a működés ebben az esetben).
Jelen pillanatban annyi teendője van annak, akinek hosszabb időre (esetleg egész évre) van országos matricája, hogy azt is hozzáadja, sőt kérlek erre titeket. Akinek nincs vagy csak 10 naposat szokott venni, annak egyelőre nincs dolga, majd akkor kell figyelnie ha élesedig a reklámozás után a dolog. Fogunk szólni!Vissza a "reklámra": Mivel nálunk már megy pár hónapja, nem annyira releváns ez a reklám dolog, hisz tudjátok már hol vannak a matricák, mit csinál, stb, nem kell külön reklámoznunk. Viszont a környező országokban ez most új cucc lesz, ezért megy a kampány. Én amúgy csak egyszer láttam eddig ezt a felugrót (biztos nem járok olyan sokat fizetős úton).
Folytatása következik... Amint célegyenesbe kerül a dolog, megint megy majd a leírás a mi hogy működik és mit hogyan csináljatok. Egyelőre nem osztanám meg, mert csak összezavarna embereket. (Aki nagyon türelmetlen szívesen leírom neki privátban (ping me), hogy mi-hogy lesz, semmi titok, csak nem szeretnék senkit összezavarni.)
Danke schön!
-
kmarci25
veterán
válasz Winner_hun #11968 üzenetére
Ahamm. Mindenestre meglepődtem, de nagyon tetszett, jó funkció.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
vampire17
addikt
válasz Winner_hun #11969 üzenetére
Igen, szerintem is Tunein, halkit minden mas appot, mikor fut...
-
-
kmarci25
veterán
Azt észrevettétek már, hogy újabban szaggatott vonallal mutatja az alternatív, de lassabb útvonalakat? Kb. úgy mint a google maps. Ez nagyon tetszik, jó ötlet. Ha volt már, akkor bocsi, én tegnap vettem észre.
-
vampire17
addikt
válasz Winner_hun #11964 üzenetére
Ha nem megy, jol megy a waze, illetve jol megy a Spotify-al is. Csak a TuneIn-el halk... (olyan, mintha ha fut a TuneIn, akkor elhalkit minden mas appot...)
-
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Par napja en is a Waze-t hasznalom,eddig nagyon tetszik. Egy dolgot vettem vele kapcsolatban eszre. Ugye van a zenealkalmazas integracio, ez Spotify-al teljen jol mukodik, viszont TuneIn-el azt vettem eszre, hogy bar elhalkul a zene, ha informacio jon, a navigacio hangja viszont nagyon halk marad (szinte nem is hallani). Ugyanez Spotify-al tokeletesen mukodik.
Mas tapasztalt mar ilyet?
-
Faterkam
addikt
válasz fant0mi #11959 üzenetére
Nálam most ez van, de erre nem jó amit viktorhu írt!
(#11960) fant0mi: nem országos, hanem havi van, az országos trükköt viktorhu ajánlotta.
[ Szerkesztve ]
-
-
fant0mi
őstag
válasz Faterkam #11958 üzenetére
Ha csak megyei matrica(i)d van(nak), akkor kell aktivalni a fizetos utak elkeruleset, valamit az engedelyeknel hozzaadni a megyei matrica(ka)t.
Mert az a logika, hogy az egesz vilagra tiltja a fizetos utak hasznalatat, de kivetelkent a megjelolt megyeiekre van engedelyed. Csak igy lehetett megoldani.
Ha orszagosod van, akkor engedelyezed a fizetos utak hasznalatat.[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
válasz Faterkam #11955 üzenetére
Ha beállítom a HU Ematrica országosat, és a két megyeit, bekapcsolom a fizetős utak elkerülését (vagy ezt csak akkor kell, ha csak megyei van?), akkor nem a pályán tervez, pl M5
[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
"Vettél e már autópálya matricát" értesítést ki lehet kapcsolni? Ha hagyom, akkor piros lámpánként random feldobja! Ha az emlékeztess később-et választom, akkor meg 30-40 perc múlva értesítést küld, mikor a Waze már nem fut, akkor is!
Van két megyei matricám, meg egy havi, no most a megyeieket ki kellett lőni a havi miatt, a havit nem lehet beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz fant0mi #11949 üzenetére
A pszichológiai részét értem, csak azt nem, hogy van olyan, aki ezen valóban felhúzza magát. De még egyszer mondom: elfogadom, csak nem értem. (Nekem is vannak olyan szokásaim, amit más nem ért meg... )
A jelentések megbízhatóságával kapcsolatban pedig megint tanultam valamit. Ezért van az, hogy amikor törlök egy jelentést (mert már nincs ott pl. a rendőr) van, hogy egyből eltűnik, de van, hogy ott marad?Szerk.: ok, Szili meg is válaszolta a kérdést kb.
[ Szerkesztve ]
-
Szili17
tag
válasz fant0mi #11949 üzenetére
1 dologban befolyásol: Ha Baby Wazernek vagy titulálva, nem tudsz üzemanyagárat frissíteni (meg hangulatot váltani, de abba nem halsz bele). (Ami egyes emberek esetében nem is baj, mikor a kúton változáskor a 4-ből neki egyet sikerül módosítani... :/)
Hosszabb életű nem lesz a jelentés, csak több nincs ott kell hogy eltűnjön, de az meg nem csak a "szint" függvénye egyébként. (Nem 1-2, hanem mondjuk 3-4.)
Illetve véleményem szerint ezt sem befolyásolja, mert attól a háttérben azért megvan a rendes szinted, ez valami nyomi kliens bug, ami csak a kliens oldali dolgaidat befolyásolja.Az meg hogy a kliensen/klienseken más pontszám jelenik meg. Érdekes, biztos van erre is valami értelmes magyarázat. Akár valami elosztott rendszer butaság is, tökmindegy egyébként, hogy hány pontod van, nem? Mármint nekem tökmindegy, hogy kinek hány pontja van, azt se tudom nekem mennyi van.
-
kmarci25
veterán
Nem akarok megbántani senkit, meg flame-et sem szeretnék, de őszintén kérdezem: miben befolyásolja az app működését, hogy a felhasználó milyen rangú? Másképp fogalmazva: miért fontos, hogy bébi wazer, vagy ultrakirály sokatmenő?
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Ez a mókás hiba nálam is fent áll.
Sőt jobbat mondok 3 készüléken van telepitve a wazet. SmartLock-kal azonosítom magam az appban. Két készüléken különböző pontszám jelenik meg a 3. Készüléken meg baby vagyok mint a kép is mutatja .
1. S7 edge
2. S4 Mini ebben egy adatmegosztó kártya van - ezzel használom a legtöbbet napi 300-400 km
3. A7 2018 - itt vagyok baby.1 és 2 es készüléken szokott különböző pontszámot jelezni.
Esetleg valaki tudja mi állhat a rejtély mögött
[ Szerkesztve ]
-
Szili17
tag
válasz Faterkam #11942 üzenetére
Az idő ami alatt visszaáll tőled és a tevékenységedtől is független. Mindegy hogy minden nap vezetsz-e 500 kilométert vagy egész idő alatt egy métert sem.
Nekem volt olyan, hogy 1 hétig Baby Wazer voltam. Nem marad így, csak nem tudni meddig marad így."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
Faterkam
addikt
válasz Szili17 #11926 üzenetére
Eltelt már nap, vezettem még közel 500Km-t, de a helyzet nem változott, maradtam Baby wazer Az appba a rangnál meg waze harcos, akkor marad így
-
Luser2000
addikt
LámaZ!
Köszi az ötletet.
Angolra váltva (a listában az elsőre!), majd vissza állítva Andrásra most már kimondja szépen az utasításokat, nem harapja el. De Dórival továbbra is baj van, illetve még halkabb is, mint Bandi.Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
junkpod
veterán
Nagyon jó lett az új waze funkció az eltetnativ utak ajánlása, tetszik! És a matrica dolog is.
Box's don't touch!
-
Luser2000
addikt
Sziasztok!
Pár napja frissítettem a telefonom FW-ét, ami azzal is járt, hogy mindent újra kellett telepítsek. Így a Waze is friss telepítés. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de most azt csinálja, hogy
a hangutasítások végét elharapja / nem mondja ki végig, érthetetlen sokszor.
András és (talán) Dóri (?) hangjával próbáltam.
Mit kell csináljak, hogy újra minden szót végig tudjon mondani?Köszi, Balázs
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
zeon.hu
nagyúr
1-2 x fel lett vetve a trafi ikon növelésének kérése.
Egy tűz közeli emberke adna választ, hogy van-e rá esély?#?*@&!
-
petir
senior tag
Ha már ötlet :
Pestről kifelé tehát Nyíregyháza irányában az M3-on befejezték a felújítást szépen szabályosan megy az ember 130-al és a waze még pirossal jelöli hogy helló 80 km/h.Ellenben ,
Elkezdtek a szembe oldalt ott sávelhuzas van a leállóra.
Ezt tudja földi halandó javítani ?
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Csak egy ötlet a Hódmezővásárhely melett épülő keleti elkerülő út épitését érintő részt lehetne jelezni?
Érintett szakaszok 472-es út, 4418-as, 4421-es út.Pl úton folyó munkával, mert pl tegnap a 4418-as úton már elég nagy munkák voltak.
-
csababarca
őstag
a kis cumis ikonnal a wazében az is vagyok
csak nem szeretem az ilyet, hog ynem csinálok semmit, és megszivat a rendszer.
csak rá akartam keresni egyik haveromra, hogy barátnak hozzáadjam, és ez lett a vége.de amúgy meg ott van hogy 6 éve csatlakoztam, csak a pontjaim, meg a mentett helyeim felszívódtak.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
LámaZ
addikt
válasz csababarca #11927 üzenetére
Kicsit úgy érzed magad, mint egy durcás kisgyerek, kinek elvették a játékááát.
:-DLegyen minden jó!
-
addikt
válasz csababarca #11927 üzenetére
Türelem és olvass inkább
-
csababarca
őstag
rákerestem az alkalmazáson belül a facebook barátaimra, kérte hogy jelentkezzek be facebookal, mondom ok, és most mindenem elveszett.
ott van továbbra is a telszámom, mailcímem, ott van hogy 6 éve csatlakoztam, de a pontjaim, kedvenceim, hozzáadott helyeim mind elvesztek.köszönöm waze.
valaki megoldást tud?iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Faterkam
addikt
Ma frissült az app, és visszatett Baby Wazer-be Kb. 20.000 pontom van, és a Wazeba 6.100Km-t vezettem
Vezessek legalább 160Km-t
[ Szerkesztve ]
-
Szili17
tag
válasz junkpod #11923 üzenetére
Egyrészt ott vannak az útburkolati jelek, azok is a továbbhaladás irányát mutatják.
Másrészt az érvelésed ott is hibás, hogy a telezöldes lámpánál simán lehet olyan forgalom, akivel szemben nincs elsőbbséged, míg a nyilasnál definíció szerint csak a zöld jelzésen áthaladó gyalogosoknak kell(het) elsőbbséget adni, ha van ilyen. Tehát a nyilasnál semmilyen körülmények között nem keresztezheti az utamat más, fényjelző készülékkel ellátott, szabad jelzésen áthaladó jármű. (@WH elégedett vagy a megfogalmazással? )Ettől elvonatkoztatva, továbbra is az a lényegi része, hogy a nyilas lámpánál arra mehetsz amerre a nyíl mutat.
Ha csak felfestés van, akkor abból a sávból is csak arra mehetsz, amerre a nyíl mutat.* Pont. Lásd pl a Róbert Károly körút Lehel utca felől érkező oldalán a balos a Vácira. 2 sáv, a szélsőből balra lehet csak, a belsőből meg balra és vissza (illetve nem tudom a metrópótló miatt ez változott-e. Az Árpádhíd felől ugyanez volt, most az M3 pótlás miatt azt hiszem nem lehet visszafordulni egyáltalán.* Itt jegyezném meg, hogy néha sikerül a felfestést, táblát/nyilas lámpát ellentmondásosra csinálni. A felfestés engedné, de a lámpa/tábla nem. Akkor meg vitatkozhatunk az jelzések precedenciájáról, közben pedig csak a közútkezelő tévedéséről beszélünk. De itt is célszerű a szigorúbbat venni, azzal ugye tuti nem sértesz szabályt. Meg van ahol látszik a szándék, illetve ha változott akkor tudod mi volt előtte-utána és mi az ami "úgy maradt" csak.
[ Szerkesztve ]
-
keszo
őstag
Próbálok érzékletes lenni:
bocs most csak így megy
1 szitu: itt lehet vissza fordulni
2 szitu: 200 méterrel tovább nem lehet vissza fordulni nem tudom ez miért ennyire bonyolult
ne vesztegessünk erre több időt, mindenki azt csinál amit akar
Attila
-
Faterkam
addikt
válasz Winner_hun #11877 üzenetére
Több forrásból hallottam, 2020-ba lenne a Tram Train átadása!
-
kmarci25
veterán
válasz Szili17 #11916 üzenetére
A Budafoki-Sztregova sarkánál lévő lámpa is balra kanyarodási lehetőséget ad, visszafordítót nem. (Ahogy a felfestés is.) Ennek ellenére én rendszeresen fordulok ott vissza, sőt, a szemben lévő hivatalba igyekvő rendőrök is így szoktak tenni. Ennek ellenére kb. egy hete a két autóval mögöttem álló rendőr rám villantott, és mutogatott bőszen, hogy ne forduljak ott vissza. Úgyhogy valószínűleg ő is úgy tudta, hogy ott tilos visszafordulni.
[ Szerkesztve ]
-
Szili17
tag
válasz junkpod #11901 üzenetére
Nem minden lámpás kereszteződés, csak az amelyikben balra mutat a nyíl, vagy egyenesen, vagy jobbra, vagy ezek kombinációja.
Létezik ugyebár olyan is, ahol vissza( is )fordít, tudok mutatni ilyet, ha szeretnéd.
Igen, ezért kresz.info oldal amit emlegetsz, ez is a webes kreszprofesszor szint a csilivili oldallal. A rendeletet kell olvasni.
A járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek
9. § (1) A járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek:
a) az úttest forgalmának irányítására szolgáló fényjelző készülék: három (felül kör alakú vagy nyilat mutató piros-, középen kör alakú vagy nyilat mutató sárga-, alul kör alakú vagy nyilat mutató zöldfényű) lámpából áll, és sorrendben zöld, sárga, piros, majd együtt piros és sárga fényjelzést ad;(4) Az (1) bekezdés a)-d) pontjában említett fényjelző készülékek fényjelzéseinek a jelentése:
a) a kör alakú, valamint a kerékpárt ábrázoló zöld fény szabad utat jelez: ha jelzőtábla nem tiltja, az erre vonatkozó szabályok megtartásával egyenesen, valamint jobbra vagy balra bekanyarodva tovább szabad haladni;
b) a felfelé, illetőleg az oldalra mutató nyíl alakú zöld fény a jelzett irányban (irányokban) szabad utat jelez: a jelzett irányban (irányokban) tovább szabad haladni, bekanyarodás esetén a szabad jelzésen áthaladó gyalogosoknak elsőbbséget kell adni;(5) Ha az (1) bekezdés a) pontjában említett fényjelző készülék mellett elhelyezett kiegészítő lámpa nyilat mutató zöld fényjelzést ad, a nyíl által jelzett irányban - a fényjelző készülék más fényjelzésétől függetlenül - tovább szabad haladni.
Tehát mondhatjuk, hogy nem tiltja, csak nem jelez szabad utat. Olyan mint amikor kiegészítő zöld van valamilyen irányba. Akkor is aki pl jobbra megy az kanyarodhat, de aki egyenesen, annak várnia kell. Akkor neked várni kell, ha meg akarsz fordulni, mert zöldet csak balra kanyarodóknak ad.
Egyébként azt is megfigyelheted, hogy sok helyen túlszabályozzuk a dolgokat és a legtöbb nyilas lámpánál köt.hal. tábla is van, meg esetenként valamilyen elsőbbségadós is. Mondhatjuk, hogy arra az esetre, amikor nem működik a lámpa.Volt aki erre próbálta összemosni, hogy "de a megforduláshoz is balra indulsz el", akkor ennyi erővel az egyenes nyilasnál is mehetek akármerre, mert minden irányba egyenesen indulok el.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz Winner_hun #11913 üzenetére
Látom már bevonzom a kresz kérdéseket.
Mint köztudott, a KRESZ hatálya a közutakra és közforgalom elől el nem zárt magánutakra terjed ki. Miért ne lehetne egy kúton keresztül hajtani, ha nincs tiltás?
Az ominózus kereszteződés szvsz egy status quo, nyugodtan tervezhet keresztül azon a kúton a waze.Box's don't touch!
-
kmarci25
veterán
Winner_hun: beszakadt az út, nem javították ki, ezért van lezárva.
Korábban írtam az M0-s déli szakaszán egy hibát. Tegnap csináltam képernyőképet. A szakaszon végig 60 van, ennek ellenére egy helyen feloldja 110-re. ezt tudnátok javítani.
-
-
Zolee_70
senior tag
Ma jöttem a Kőbányai úton és szabálytalanul be akart fordítani balra a Mázsa utcába, ami le van zárva. A MOL kúton keresztül "trükközve" talán el lehet menni, de a szabályos az, ha tovább mész és a Szállás utcán fordulsz balra. Google jól tervez.
Tudnátok javítani? Köszi.[ Szerkesztve ]
>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.
-
Winner_hun
titán
válasz eisento #11904 üzenetére
Folyamatban. Töröld ki az előzmények közül, majd írd be újra a címet - most nagyjából jó helyre visz. Kicsit változtattam a térképen, kiderül majd hogy úgy mennyire lesz pontos.
Majd írok még.
Figyelsz Szili? Így gyűlnek a lapok[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
petir
senior tag
válasz Winner_hun #11886 üzenetére
Nem , nem volt kint. De olyan véda kapus kinézete volt... pont a Mogyoród feliratnál volt a térképen.
-
eisento
addikt
sziasztok!
A hetvegen vittem szuloket rokonlatogatasra mondom gond egy szal se waze beizzit es kesz is.
a cim: Sina Simon stny. 4
Budapest
1186oda is ertunk de a 4 szam valojaban nem ott van hanem egy kicsit fentebb es oda lehet menni autoval is. szovala waze kb ide visz: [link]
de valojaban ide kellene: [link]
eza tovishat 29. de ez a legkozelebbi resz ahol meg lehet kozeliteni a sina simon setany 4-et. tudna valaki javitani? koszi ^.^
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
Faterkam
addikt
Az biztos: ahol szabad megfordulni, ott szabad balra is kanyarodni! Visszafelé ez nem igaz! Ahol szabad balra kanyarodni, ott nem szabad visszafordulni! Én még így tanultam ezer éve!
-
junkpod
veterán
Ez a 3 és 4 a most divatos mantra. Kresz professzorok irogatnak ilyeneket web cikkekben.
De a hatályos KRESZ-bol ez nem következik egyértelműen.
Egyik kérdés, hogy mi lehetett a jogalkotó szándéka? Nem hiszem, hogy by definition minden lámpás kereszteződésben tiltani akarta volna a megfordulast, hiszen akkor egyértelműen tiltást írták volna.Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- World of Tanks - MMO
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Villanyszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest