Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
a teszteket leszrom. az előző autómban nem volt stst, a mostaniban van. az előző a szokásos reggeli töketlenkedésben szép lassan felmelegedett 99°C-ig, ott lehűtötte magát 95°C-ra és újra, a mostanit még nem láttam 90°C felett ilyenkor, mert vagy mozog az autó és van valami ellenszél, vagy áll a motor.
egyébként elképzelem ükükükapáinkat, ahogy kételkedve hallgatták, ahogy valaki mesélte nekik, hogy valahol ámerikában feltalálták az önindítót, és inkább büszkén szorongatták a kurblit a kezeikben, somolyogva a bajszuk alatt, hogy szép, szép, de ez ecsém, ez nem romlik meg sohse, biza! -
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
fatal`
üzenetére
Ezek nagyon is jogos aggodalmak lehettek úgy 10 évvel ezelőtt. Azóta az első stop-startos turbós motorok túl vannak pár százezer km-en - más hibák miatt előbb fogsz megválni az autótól, mint hogy a turbó tönkremenjen. Ráadásul több teszt is igazolja már a stop-start fogyasztásra gyakorolt hatását.
-
merqree
őstag
Szili17,
Kérlek, állítsd át aszfaltozott útra ezt a részt, köszönöm!
https://www.waze.com/editor?env=row&lon=19.09636&lat=47.39016&s=70360341&zoom=7&segments=102199376,102340865,102198966,264750725,161516637,102343229,102199023,375804232,264750726Ez a szakasz pedig nincs átadva, ha jól láttam reggel:
https://www.waze.com/editor?env=row&lon=19.05155&lat=47.38055&s=70360341&zoom=7&segments=303036429 -
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Ki tud segíteni egy földutat aszfaltozottá minősíteni Veresegyházon (kékkel jelölt rész)?. Nekem nem engedi...vagy mi kell ahhoz, hogy én is szerkeszthessek?
Más...Az M1-en már nagyjából jók a felújításhoz tartozó sebességkorlátozások, egyedül a 3x és az 57 km között kéne még 2 km-t megnyújtani mindkét oldalon, mert csak az 55 km környékén lép be a sebesség korlátozás. Köszi előre is!
-
dionaea
őstag
Szerintem lenne értelme mert pl egy Pihenő út-Gyömrői úti szakasz ami ha nincs nagy forgalom 45 per, ebből a start stop álltal mért leállás kb 11 perc. Tehát ha így nézzük van értelme, de ha az aksit nézzük amit tuti cserélni kell pár év alatt 3 szorosa vagy négyszerese egy normálnak már nem annyira. Ez egy próbálkozás volt de nem jött be, Logika jó volt ha nem jár a motor nem fogyaszt az autó, így lehet csökkenteni a kibocsáltást, és nem kell annyit csalni a teszteken
-
merqree
őstag
FIGYELEM!
TELJES ÚTZÁR CSEPELEN A II. RÁKÓCZI FERENC ÚT EGY SZAKASZÁN!
A II. Rákóczi Ferenc úton, egy 400 mm-es 70 éves öntöttvas vízvezeték hosszanti irányban megrepedt. A kiáramló víz elmosta és alámosta az egész utat, ezért mind a négy forgalmi sávot le kellett zárni.
A teljes útszakasz elmosásával és alámosásával akkora károkat okozott a víz, hogy a következő néhány napban teljes útzár lesz a II. Rákóczi Ferenc úton az Akácfa utcánál.
A helyreállítás menetrendje szerint a csütörtöki napon földdel visszatöltik a gödröt és felbontják a sérült útburkolatot kb. 400-450 m2-en. Pénteken az útalap betonozása fog megtörténni. A hétvégén pedig terítik az aszfalt kötő- és kopórétegeit.
A Vízművek és a Budapest Közút teljes erejével dolgozik a helyreállításon, amely előreláthatólag hétfőre fog befejeződni. Addig a II. Rákóczi Ferenc út érintett szakasza teljes egészében le lesz zárva.
A forgalom irányítását a csepeli rendőrök is segíteni fogják. KÉRIK az agglomerációból érkezőket, hogy kerüljék el Csepelt, mert várhatóan óriási torlódásra lehet számítani. -
fatal`
titán
válasz
viktorhu
üzenetére
Én az agglomerációból járok
Itt is dugó van, főleg mostanság az M0 miatt, de kicsit később járok, mint a többség, nincs értelme a start-stopnak.Nem is az akkumulátor érdekel igazán, hanem a motor károsodása. Indulás után ugye elvileg nincs kenés az első pár forgásnál. Hosszútávon nem tudom mennyire van jó hatással a motorra ha állandóan le van állítgatva.
Ráadásul a turbomotor, amit szintén nem ajánlott azonnal leállítani, mert annak se tesz jót. Véleményem szerint a start-stop lószart se számít a károsanyag kibocsátásban, méréseim alapján pedig fogyasztásban még annyit sem, hiába kamuznak a gyártók össze-vissza akár 1 literes baromságot.
-
viktorhu
veterán
válasz
fatal`
üzenetére
Azért egy nagy budapesti dugóban így is az idő 20-30%-át állva tölti a motor, erről sem fogyasztási sem károsanyag-kibocsátási szempontból nem mondanék le. Szóval alapból nálam be van kapcsolva a stop-start. Azt a pár másodpercet meg ki kell bírnia a kuplungnak (ha sejthetően hét-nyolc másodpercnél több lesz az álásidő, akkor engedem leállni).
-
fatal`
titán
válasz
viktorhu
üzenetére
Én úgy ülök be, hogy reflexből rakom offra a start stopot. Ha tudom, hogy többet fogok várni, pl. vasúti átjárónál vagy ilyesmi, akkor visszakapcsolom. Egyébként meg semmi értelme az egésznek és csak szétbarmolja a motort, az akkut meg az önindítót.
Ha tartod a kuplungot azt nem fogja szeretni a kinyomócsapágy

-
axioma
veterán
válasz
Szili17
üzenetére
Nem vitanak szanom, csak megjegyzem. Amerre en jarok, nem az a jellemzo hogy megyunk mondjuk 5km/h korul hullamzoan de folyamatosan, hanem az hogy van elol valahol egy lampa, es ha az piros, akkor ugyis all mindenki. Jo, most mar tudok egy olyan kisebb szakaszt ahol mostansag vszinu fogok jarni, ahol ez a lassu folyamatos van (ami nekem pont jo, ennyi az auto kuszasa, minden pedal felenged modban megyek rajta
) -
viktorhu
veterán
válasz
dionaea
üzenetére
Mindkettő reális példa nekem. Városon keresztüljutni egy óra olyankor, a kérdés, hogy az M0 hogy működik. Nagyon ritka, hogy az M0-n vinne oda, de ha nagyon beáll a város, még az is megérheti. De hogy menjek egyenesen, vagy inkább Egér út? Azt már csak a waze tudja.
De pl. az M6-hoz már az esetek jó részében megéri nekem az M0-n menni, az M5-höz meg az az alap, de ha beáll az M0, akkor a waze ott is segít, azt a szakaszt kikerülteti velem.
-
dionaea
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
Ez igaz steril körülmények között de induljunk ki például merre mennél Ferihegyről ha tegyük fel Szombathelyre kell menned reggl 9 órakkor kedden?
De tegyük fel hogy ez szélsőséges példa. Pedig sztem életszerű. Ok nem Szombathely végálomással, hanem legyen Bfüred.Régen ott volt a lehetőség hogy válasszak és nekem jobban tetszett az a tervezés. Ok amikor kerületen belül 5 km t kell autózni 40 perc alatt akkor tényleg felesleges.
Jelenleg a körgyűrű elég fos, hát 2 szer meggondolom, hogy arra menjek.
Start stopra szerencsére nekem EURO 6.1 es autó van és kivették belőle.Hiszen spóroltál kibocsáltással talán, de nagyon sokszorosát fizetted az akksiba ami azért hamar elhalálozott. Hybrid, e autó jó dugóban, városban. De sajna még nincs mindenkinek.
-
Szili17
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Istenkirály vagy! Én ezt magyarázom minden ilyen alkalommal, hogy azért mert hosszabb út még nem rosszabb, főleg ha gyorsabbnak is jósolja. Azt jelenti hogy nem araszolsz és az autók pokoli nagy százalékában ami nálunk fut kanyarban nincs semmiféle akkupakk.
(Nekem sincs, utólag hülye döntés volt, gyűjteni kellett volna egy plugin P3-ra, de ez van.)(#13669) axioma
Nekem az a bajom a Start&Stop-os autókkal, hogy annyira nagyban nem csökkenti a semmit sem. Ha 1-1 lámpánál hosszan kell állni, akkor igen. De a dugóban araszolásnál pont hogy még rosszabb, mert azt mondják az okosok, hogy akkor éri meg leállítani a motort, ha utána 7-8 másodpercig nem indítod be, különben az indítással több üzemanyagot pazarolsz. Egy dugóban araszolásnál meg nem nagyon szoktunk percekig egy helyben állni.Azt tudjuk hogy a Waze nem kedvez ilyen szempontból (sem) a villanyautósoknak. Majd pár év múlva.
(#13664) dionaea
A kereszteződés elkerülés. Semmi magic nincs mögötte. Meg lehet jelölni továbbhaladási irányokat kereszteződésekben, amit nehéz megcsinálni (tipikusan balosok). Ha bekapcsolod ezeket kerüli, ha kikapcsolod akkor mintha ott sem lennének. Nincs belőlük olyan nagyon sok beállítva. A rövid tervezésnek meg semmi értelme nem volt (mert mindenen átvitt, útlezáráson is). Aki használta véletlen az is rosszul járt vele.Útlezárás jelentés meg csak telefonon van, autós cuccokban nincs tudtommal egyik platformon sem.
-
jerry311
nagyúr
válasz
axioma
üzenetére
A különbség, hogy a Toyota erre egy új motort fejlesztett (ami jól is működik, erre (is) lett kitalálva), az európai gyártók pedig a meglévő motorjaikra tettek strapabíróbb indítómotort és nagyobb akkut, mert így lehetett a legolcsóbban megúszni az EU által megkövetelt CO2 kibocsátás csökkentést.
-
axioma
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Sajnos a waze nem hajlando rovidet adni a 3 alternativaban sem. Legalabbis az esetek tobbsegeben valaszthatok, hogy melyik fouton megyek nagy sebesseggel, azt nem hogy mellekuton "csak" otvennel (Westend felol Pomaz iranyaban ha nagyon dugos a Szentendrei/Batthany akkor kivisz a Vacin, max. abban kulonbozik hogy Budakalaszon vagy Szentendre felol visz ra a hev-atjaro elotti dugora). Termeszetesen mar ismerem a terepet es en alkalmazkodok.
-
viktorhu
veterán
válasz
axioma
üzenetére
Az más, ott a dugó még jó is lehet, mert a töltővel fékezel. Ilyenre érdemes az elején alternatívákat kérni a waze-től, és aszerint választani útvonalat.
Viszont normál autónál gyorsan elfogynak a fékbetétek a dugóban. És ott jön az, hogy az álló helyzetből gyorsítás energiaigénye óriási, ami normál haladásnál nem baj, mert utána beáll a sebesség, de ha egy másodperc múlva fékre lépsz, akkor oda a sok energia, utána meg megint álló helyzetből kell gyorsulni.
-
jerry311
nagyúr
válasz
axioma
üzenetére
A Priusban nincs indítómotor.
A start/stop akkor jó, ha fenntartja az olajnyomást, tehát indításkor is megvan már a megfelelő kenés. Hosszabb dugóban a start/stop nem segít sokat, mert X töltöttség alá nem engedi az akkut, tehát nem állítja le a motort, illetve ha a légkondin beállított hőmérséklettől elég nagy mértékben eltér a levegő hőmérséklete, akkor sem áll le. -
axioma
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
En nem, en elektromossal jarok (me'g a feket se nyomom), de arra meg a multkor azt mondtatok hogy tul kicsi az ara'ny... ezert nem azzal peldaloztam.
Amugy Prius I start/stop mar csak a hibridsege miatt is, 18 evesen 350e km korul adtuk el, inditojaval a nalunk levo 3(?) ev alatt semmi gond nem volt. Azert ezt mar tudnia kene egy sokkal kesobb gyartott autonak is... teny, kuplung az azert nem gyilkoldott mert nem volt benne
-
viktorhu
veterán
válasz
axioma
üzenetére
Akkor nemcsak a kuplungot meg a féket fogyasztod el, hanem az indítómotort meg az akkumulátort is. Nem az alapjárati fogyasztás a probléma, hanem a gyorsítás viszi a legtöbb energiát, amit azonnal ki is dobsz az ablakon, amikor a fékre taposol. Gyorsítás-lassítás-gyorsítás... Egy ilyen út többe kerül, ha az autót is belekalkulálod, mintha ezt az időt folyamatos haladással töltötted volna.
-
axioma
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Na ja, benzinesnel, de szerintem egy rendes start-stop-osnal mar akkor is olcsobb a rovidebb ha idobeli kulonbseg a vegen nincs.
Raadasul en kicsi kocsival vagyok barmi utfelen elferek, nem hangoskodom es fustolok a mellekutakon vagy kertvarosban, igazan vihetne arra. De nagyon sokszor tulsagosan preferalja a fobb utakat. -
axioma
veterán
válasz
Chris0321
üzenetére
Figyu, en nem ekezni akarom a waze-t, de bizony az lenne a celja hogy josoljon az adatokbol. Azt pedig a parameterek figyelembevetelevel szamolja (me'g ha ML reteg is van az is csak szamolas), ez vilagos. A varatlansagokat nyilvan megszivja, de hogy hetkoznap reggel nem 1 perc atjutni Bekason a hev-atjaron azt azert az altalanos adatokbol is lehet latni, megis ugy tunik hogy azzal szamolt. Rendszeresen kell nekem is felulbiralnom pont ingazas alatt, amire elvileg jobbnak kene lennie joslas tekinteteben, mint a videki utakhoz.
-
viktorhu
veterán
válasz
dionaea
üzenetére
A rövid útnak az volt a problémája, hogy ott nem vette figyelembe a forgalmat, vagyis úgy működött, mint egy offline navi. Egyébként az a tapasztalatom, hogy 50 km kerülő is megéri, és nem a pár perc nyereség miatt, hanem azért, mert nem nyúzom az autót meg magamat egy egyórás dugóban. Gondolj bele, majdnem végig egyesben és lépésben - mennyi féket meg kuplungot meg üzemanyagot (meg motort) elhasználsz, miközben a másik úton folyamatosan haladhatnál.
-
kmarci25
veterán
válasz
dionaea
üzenetére
Ilyet újabban (kb egy hónapja talán) a waze is csinál: pöttyözött vonallal jelöli az alternatív utat és mellé írja, hogy mennyi plusz időt jelent azt választani (jellemzően +1-3 perc). Ritkán dobja fel, és nem tudom mi alapján, de már láttam többször. De valóban, a maps-ben ez a funkció nekem is jobban tetszik.
-
dionaea
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
Szerintem ezeknél az eseteknél számít a beállítás. Régen pl volt hogy gyorsabb vagy rövidebb útvonalat választod. Na az király volt, de tudom sokaknak hülyeség. Most a bonyolult kereszteződés elkerülése opció van, nálam ez ki van lőve, tehát vigyen bármilyen kereszteződésbe, ha tud az ember vezetni akkor nem lehet annyira nagy probléma. Úgy gondolom itt lehet különbség mert úgy emlkszem ez alapból be van húzva, hogy azokat kerülje el, és a tömeg arra megy. Lehet rosszul gondolom. Illetve a maps nál nekem kezd tetszeni hog folymaatosan látom hogy mik a lehetőségek, míg waze nél csak egy útvonalat látok egyszerre. Nekem ez tetszik mivel azt is látom nyomkodás nélkül ha a másik úton megyek akkor mikorra érkezek. Mivel már ezeket a navigációkat arra használjuk töbnyire., hogy lássuk az érkezési időt a dugók miatt ez nagyon hasznos.
-
viktorhu
veterán
Android autónál nem találom az útlezárás jelentését. Tudja valaki, hogyan lehet? Elég kellemetlen lezárásba keveredtem egyik nap, és minden áron vissza akart oda vinni, amikor lekanyarodtam onnan, mert nem tudtam jelezni, hogy zárva az út.
-
viktorhu
veterán
válasz
axioma
üzenetére
Én is sokszor belefutottam ilyenbe, de ahogy nő a felhasználói bázis, úgy csökken az ilyen esetek gyakorisága. Ha csak néhány waze-es áll egy dugóban, és egymástól viszonylag messze vannak, úgy tapasztaltam, hogy az még kevés a waze-nek, hogy komolyan vegye a dolgot. Erre írtam korábban a határátkelős problémát - a roaming miatt sokan kikapcsolják a mobilnetet, így kevés felhasználó marad, így olyan helyen azt fogod látni, hogy a waze szerint 5 perc alatt átérsz, miközben másfél óra a sor. Közben többen is jelzik a dugót, tehát nem te vagy ott egyedül. Korábban Budapest külső kerületeiben is rendszeresen belefutottam ilyenbe munkába menet, ma már ugyanazokon a helyeken nem szoktam így járni.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Szili17
üzenetére
Thx!

Újraaszfaltozzák.
Feltúrták róla az aszfaltot, tettek be új aknatetőket, és most így áll hetek óta. Két végében piros-fehér szalag, hogy ne menjenek be. Az ezzel párhuzamos Csaba utca is hasonló sorsú, de az legalább nincs lezárva, és már megkapta az első réteg aszfaltot is. -
axioma
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
Ez akkor stimmel, ha a dugoban allas kozben az EVI nem valtozik. Csak en volt hogy 10 percet alltam ugy, hogy kozben vitte felfele az evit. Magyarul nem szamolta bele... A wazehoz kepest 20 perc tartalek egy 30 perces uton nem volt a legutobb eleg, nagynenem lekeste a vonatat... (integettunk neki, szoval csak 19 perc volt, plusz amig beertunk az epuletbe).
-
Márton
nagyúr
válasz
jerry311
üzenetére
"Olyan is, amikor nem arra mentem amerre vitt, és álltam a dugóban."
Nálunk meg rendszeresen van, hogy nem arra megyünk amerre javasolja, és nyerünk ilyen 20-30perceket.
De azonnal jelzi a menetidő csökkenést, ahogy észreveszi, hogy eltértünk a javasolttól.
Tehát tudhatta ezt fél perce is. Igen, lehet hogy 1 hete, ott, abban az időben nagy dugó volt, de engem a most érdekel. Valami nem kerek. -
viktorhu
veterán
válasz
dionaea
üzenetére
Nem mindenkit ugyanarra küld. Ha arra küldött sok embert, és látja, hogy ott dugó alakult ki, akkor téged már nem arra fog küldeni, kivéve, ha az a leggyorsabb szerinte még így is.
A google térkép angol nyelvre állítva fel is szokta hívni a figyelmet erre: "10 perc dugó várható az x utcában, de így is a leggyorsabb úton vagyunk", vagy a múltkor Szlovákiában levitt mellékutakra, és elmondta, hogy kis kerülő, de így kikerüljük az útlezárást az x úton.
A waze nem magyarázza az indokait, de ugyanez a logikája. Bogotában pl. az önkormányzat kérte az embereket a waze és a google térkép használatára a forgalom egyenletesebb szétosztása (a dugók csökkentése) érdekében.
-
dionaea
őstag
Nem Tom hogy AA ludas vagy a waze de ma pl állok a dugóban minden piros majd Hirtelen minden kifehéredik mintha nem lenne semmi forgalom. Majd jó pár percel később jelennek meg a forgalmi infók. Egyébként rájöttem ma hogy nem szabad arra menni BPn amit a waze mond mert mindenki arra megy.😁😁. De a megszokott dolog is előfordult hogy egyszercsak megállunk mint a szög és utána jelzi hogy hoppá it dugó van. Tudom ez normális a program soha nem hibás
-
Faterkam
addikt
válasz
Márton
üzenetére
Pont ezt írtam pár napja én is. Nem nagyon hitték el

-
jerry311
nagyúr
Aloha,
Fót, Nagy László utca le van zárva egy ideje.
Hogyan lehetne ezt beadni, hogy úgy is maradjon, mint a többi felújítás a környéken? -
zeon.hu
nagyúr
Nagyon halk lett a kimenő hangerő a hangszórón, maxra állítva is alig hallani, ki kell tennem bt-ra.
(Minden más alkalmazás rendesen szól)
Most frissítettem. -
lacentos
tag
Ma kipróbáltam Google térképpel 4,5Mb...
-
fatal`
titán
Nekem is 80 megát megevett másodika óta, pedig csak dolgozni voltam a kocsival (20km, 2-3 úton járok, de egy körzetbe esnek). Régebben mintha jóval kevesebb adattal is beérte volna.
Mondjuk ezt sem tartom olyan soknak, bőven elvagyok vele.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Hmm, kb 5-6000 km:
(Ok, vannak benne ismerős helyek, de sok az új) -
Márton
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Hmm:
Akkukímélő mód töltéskor is – Kapcsolja be, ha az Akkumulátorkímélő módot bekapcsolva szeretné tartani, miközben az eszköz töltődik.
Bekapcsolás erre az útra – Kapcsolja be, ha azt szeretné, hogy a Waze akkor is aktiválja az Akkumulátorkímélő módot, ha az akkumulátor nincs merülőben, azonban szeretne takarékoskodni a töltöttséggel. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Egyébként tényleg megjött az étvágya:
Napi 100-150 km. a megtett táv, részben Google nap használattal.
-
Márton
nagyúr
válasz
Atlantis
üzenetére
Nekem sem megy, hiába indítom el manuálisan, illetve legutóbb mégis ment, levette a fényerőt, de csak ha akkuról üzemelt. Pedig nekem töltéskor is levehetné ha nincs semmi fontos, mert a mágneses Qi töltőm pont a határon van, annyit ampert eszik a teló, amennyit fogyaszt, de csak kikapcsolt képernyővel, vagy nagyon sötéten. Ha jól látom a kijelzőt, akkor már ha lassan is, de merül.
(igen, engedélyezve van a "bekapcsolva marad töltés esetén" is) -
Atlantis
veterán
Hello!
Nem tudom, mennyire szokás használni az akku-kímélő módot, de az lenne a kérdésem, ez működik valakinél rendesen? Akárhogy állítgattam, nem kapcsolta le a kijelzőt..sok opció nincs, mindenféle kombinációt végigpróbáltam, de hiába. Legfrissebb verziót, Androidon, S10e-vel használtam volna.
Mit csinálok rosszul?
-
Chris0321
veterán
válasz
simico
üzenetére
Én kétszer voltam Debrecenben, ami 80 km-re van tőlünk az elmúlt héten és még egyszer egy szomszédos városban 35 km-re (mostanában nem jártam ezeken a településeken) és az aug. 23 - szept. 22 adathasználatra előtérben 30.73 MB-ot, háttérben 145 kB-ot írt.
Még egy kérdés, a korlátlan adathasználat "kapcsolónál" mit érdemes használni ha a Telekom-nál nem számolja az adatforgalmat a Waze-nál? Jelenleg ki van kapcsolva és ha jól értem érdemes lenne bekapcsolnom. -
Nikaré
őstag
válasz
Márton
üzenetére
Én azért használtam külön appot mert azt is meg akartam nézni, hogy pontosan lefelé és felfelé mennyit forgalmaz egy-egy applikáció. Rendszerezett táblázat szerűen és nem kellett ki be lépkednem a telefon menüjében mindegyikre külön keresve. Ennyi előnye volt számomra.
-
simico
aktív tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Az elég durva. Tavaly 260 km táv rég nem járt helyen megvolt 40 MB alatt. 108 MB-ba teljes Magyarország térkép belefér...
-
Nikaré
őstag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Új útvonalon vagy a szokásos vonalat jártad?
-
ElektrikusDE
senior tag
Ma mentem 60-70 km. távot, 108.7MB. adathasználattal.
-
simico
aktív tag
válasz
Szili17
üzenetére
Nem csináltam részletes méréseket tartalmazó kísérletet, de érzésre nem tűnnek hosszú életűnek a letöltött csempék.
Napi (oda-vissza összesen) 73-80 km inga múlt héten 7-8 MB / nap volt. Még 31-én volt egy Veresegyház - Kelenföld - Reptér - Campona - (M0-on át) Veresegyház kör olyan utakon amerre régen jártam, az 29 MB volt. Tegnap ismét Kelenföld és vissza ugyanarra mint a 31-ikei körnél (M3 - Hungária - Szerémi, vissza ugyanerre), 16 MB. Múlt hónapban volt pár hosszabb út, sajnos azokról már nincsen adat.
-
Szili17
tag
válasz
lacentos
üzenetére
Na a múltkor zöldmezősen indítottam, térkép letöltéssel együtt mentem 70 km-t és fogyott 20 MB.
Aztán elfelejtettem nézni és azóta mentem még 120-at és fogyott 16 MB. Én nem tartom olyan soknak, főleg hogy mentem olyan helyen is ahol szintén kellett térképet leszednie, mert az első méréskor azt a részt nem szedte le. -
merqree
őstag
válasz
lacentos
üzenetére
Tedd fel a 3G Watchdog nevű alkalamzást, nem kell hozzá root, és alkalmazásonként mutatni fogja ki mennyit eszik.
Kizártnak tartom, hogy ennyit egyen a waze. -
lacentos
tag
Még mindig az adatforgalommal kükdök a javasolt dolgokat megcsináltam ennek ellenére ma fél óra alatt 59,7Mb fogyott navi nélkül csak futtatva. Egyszerűen nem értem.
-
axioma
veterán
Budai alsot valaki a tegnapi futasnal ugy zarta le, hogy most is e'l... le kene szedni, a waze es gondolom google is kikerulteti tok foloslegesen [atmentunk rajta de feloldani nem tudtam]
-
Chris0321
veterán
válasz
Nashville
üzenetére
Hello.
Nekem így van beállítva: A térképnézet 3D; ki van kapcsolva, hogy folyamatosan észak felé nézzen; be van kapcsolva az autómatikus közelítés.
Én még csak Pesten, Csabán, Szolnokon és Debrecenben használtam de nekem elég egyértelmű volt a kijelző alapján mikor merre kell mennem, előre besorolnom. A hangutasítás szokott néha kicsit bezavarni de ha ránézek a képernyőre akkor látom mit kell tennem. -
Nashville
tag
Sziasztok!
Tesztelem a navigációs appokat, melyek Android telefonon (Pie) futnának.
A Waze egyelőre nagyon stabilan fut, tetszenek benne a jelentések pl.: rendőr, balesetek, útzárak, forgalmi torlódás megjelenítés stb. Egy gondom viszont akad vele kapcsolatban, a nézet megfelelő beállítása azaz, hogy nem közelít rá a térképre a megfelelő részletességet mutatva, ha egy településre érkezek (Bp- en még nem próbáltam) pl. a kereszteződések nem kerülnek megfelelő pozícióba, a megfelelő sávváltás érdekében. A távolságokat is nehezebb így érzékelni ebben a madártávlatos nézetben.
Természetesen a Térképnézetet próbáltam 3D, Auto, 2D beállításban és az automatikus közelítést is bekapcsoltam. Ez korábban is így volt? Úgy emlékszem nem voltak ilyen gondjaim több, mint 1 éve, akkor sem sokat használtam, de a Németországi utunkon meg voltam vele elégedve.
Van valamilyen beállítás vagy mesterfogás a térkép közelítéses problémára? -
Üdv
Wayteq xtab50-es készüléken fut a waze? Neten kevés információt találtam ezzel kapcsolatban.
-
Szili17
tag
válasz
simico
üzenetére
Minden jogod megvan hozzá.
Ilyen ez a showbiznisz. 
Ha nem világjáró vagy akkor nem lesz rajta a telefonon egész Európa, csak azok a részek amiken ingázol. A többi meg csak találgatás, hogy ha pl lemegyek Debrecenbe akkor azokat a csempéket eldobja-e 1 hónap múlva mondjuk vagy mi lesz velük?
Inkább azt nézd meg légyszi, hogy mennyi adatot forgalmaz 1-1 út alatt (ha gondolod km-re vetítve is mehet). Már én is kíváncsi lettem, ha már felmerült mint kérdéskör.
-
simico
aktív tag
válasz
Szili17
üzenetére
Teljes mértékben elfogadhatatlan a válaszod, mélységesen fel vagyok háborodva!

Kb. másfél éve vettem a mostani telefonom, Waze első naptól napi használatban. A telefon szerint jelenleg ennyi helyet foglal: App 130 MB, Data 113 MB, Cache 1,77 MB. Nem ez fogja betelíteni a telefon tárhelyét

-
Brogyi
őstag
Egy kezdő kérdést engedjetek meg. A Waze melyik GPS-t használja ha AA-val van összekapcsolva?
A telefonét, vagy az autóét? Köszi. -
Szili17
tag
válasz
Watt25
üzenetére
Nem baj az, hátha ezt elolvassák, nincs mindenkinek ingere az én hsz-eimhez. :/
Update az adathasználatról, tegnap Budapest nagy részét, illetve a tőle keletre eső részt leszedtem menet közben és ~20MB fogyott. Szerintem ennek nagy része a térkép letöltése volt, majd a napokban, ha nem felejtem el csinálok ha lehet ugyanez a szakaszon egy sima kis navis utat, kíváncsi vagyok mennyi lesz.
-
Watt25
veterán
válasz
lacentos
üzenetére
A Waze letárolja a bejárt útvonalon a térképet, vagyis csak annyi biztos, hogy ha hasonló útvonalat jársz be általában, akkor mindenképpen szignifikánsan kisebb lesz később az elfogyasztott adatmennyiség.
Oké, nem mutatta a pH a választ, most látom, hogy elkéstem.
Többet sem írok ide.
-
Szili17
tag
válasz
lacentos
üzenetére
Úgy működik a Waze, hogy azokat a térképcsempéket (különböző nagyításokban) "cache-eli" a telefonon amiket letölt. Amikor újratelepíted vagy olyan helyen jársz ahol a közelmúltban nem, akkor le kell tölteni őket. Nincs ilyen előre letöltés offline tárolás benne. Viszont amit letöltött azt nem cseréli le minden alkalommal mikor arra mész. Tehát ingázáshoz jó, mert ugyanazt a területet járod be. Viszont amikor külföldre vagy olyan helyre mész amerre nem jártál akkor menet közben tölti le a térképcsempéket. A végigpörgetés azt jelenti hogy megtervezed az utat otthon és szépen kézzel végigmész a tervezett úton (görgeted a térképet, húzkodod ujjal). Ekkor lejönnek a térképcsempék és nem menet közben fogja letölteni. Nem tudom ez mennyi adatot generál, én most direkt töröltem magamnál őket és kipróbálom mekkora lesz az adatforgalom.
-
fant0mi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gaming notebook topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Nekem sincs, utólag hülye döntés volt, gyűjteni kellett volna egy plugin P3-ra, de ez van.)