Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digital
addikt
válasz enerdzsájzer #851 üzenetére
Akarok!
Nyolc évig egy osztályba jártunk, majd 3 évig egy suliba, láttam az ábrázatát eleget!
Ha lett volna valami vonzalom kirajzolódott volna!"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
vilsi
csendes tag
1.kép: Homorító-ágy: matracokból, ládákból, párnákból építhető. Friss lumbágó esetén is, 2x10 perc naponta, de ne homorítsunk túlságosan meredeken, mert majd az okoz fájdalmat.
4. Homorító pad: fahulladékból összecsavarozható, a hajlat kövesse gerincünk hátrahajlását (Nem tatár-kivégzés gerinctöréssel!) Tehát ne legyen túl meredek. Friss sérülésnél ne! Csak pár nap teljes nyugalom után. Óvatosan kússzunk föl hátra, közben föl-föl emelkedve, hogy az idegek helyezkedhessenek. Semmi hirtelen mozdulat, mert ettől is kaphatunk izomgörcsöt!
8. Csüngő hinta: kötél, heveder, lepedő – minden lakásban fölszerelhető. A magasságot testméretünkhöz állítsuk be (kiforduláskor fejünk pár cm-re legyen a küszöbtől). Mindig ellenőrizzük a kötéseket, fejre esni nem kellemes! Vastagon fölöltözve, (csípő körül pulóver) a hintába bele ülünk és kifordulunk. LEGHATÉKONYABB GERINCSZÉTHÚZÁS! De csak azoknak, akiknek testük ezt megengedi!
Ha hozzá szoktunk, akár negyed órát is csünghetünk fejjel lefelé, mint a denevér.
10. TENS-Idegstimulátor: friss sérülésnél, izomgörcsnél, egészségeseknek is! 40 Euro. -
Eastman
addikt
...minden másra ott a ...
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
enerdzsájzer
tag
[link] ilyen is lesz majd itthon úgy 30 év múlva, persze csak fizetős formában
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #859 üzenetére
wow
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Digital
addikt
válasz enerdzsájzer #859 üzenetére
Durva!
Nekem kifejezetten jól esik az időjárás melegedése, jobban lazulnak az izmaim! Egész sokat el tudok beszélgetni, akár helyben állva is! A székből felkelés után még picit van "robotzsaru", de bejáródik! A napokban egy laza 30km-es biciklis túra után még gyalogoltam 6km-t, nagyon jól éreztem közben magam!
Ja és megszűntek a rémálmok is!
Fájdalommentes szép estét![ Szerkesztve ]
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Digital
addikt
Hogy ON is legyek, épp itt van mellettem az MR lemezem, megmutatom nekem mim van! Bikeréhez képest ez semmiség szerintem!
"a felvételeken az L IV-es porckorong bal oldali túlsúlyú centralis porkorongsérve látható, mely az L5-ös gyököt eredésénél eléri"
[ Szerkesztve ]
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
biker
nagyúr
olyan, mintha neked ott egész vékony lenne az ideg köteg, nekem meg tök vastag, és benyomja mintha rálépnél a slagra.
Kéne valami okos aki erre tudja a választ.
Eastman? ,erre vagy?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Digital
addikt
Hát igen, ez egy 2010-es felvétel, a jelen állását nem ismerem! Remélem nem kell még egyszer foglalkoznom vele. Megmutattam egy gyógytornásznak, szerinte nem elhanyagolható, vigyázni kell rá! Igaz látott már rosszabbat is! A Prof szerint 5 év múlva visszább fog húzódni! Emlékszel Vári Ivettre? 26.-án megy az idegsebészetre, neki állítólag el vannak csúszva a csigolyák kb 2 centit! Lehet rögzíteni fogják!
Szerk:
A feltöltött képeid közül a harmadik tök brutál! Teljesen összenyomja a korong az ideget! Nem szeretném átélni azt a fájdalmat!
Azért hozzáteszem a felvétel készítésekor már sokkal jobban voltam mint 4 hónappal elötte![ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
válasz enerdzsájzer #866 üzenetére
Nem megyek mint állat, csak nyugodtan,megfontoltan!
Középső szelet? Ezt hogy érted? Ez a legmélyebb kép, ezen látszik a legjobban![ Szerkesztve ]
-
enerdzsájzer
tag
Azért gondolom mert ha itt a legnagyobb a sérv és ugye jobboldali túlsúllyal nyomja a jobboldali gyök eredését, akkor szerintem ez nem a gerinc hossztengelyéről készült, hanem attól jobbra kicsit. Ezért lehet csalóka a kép kicsit, mert itt a gerincvelő széle van. Szerintem. De hátha jön valami hozzáértő.
Lehet hogy csak nekem tűnik már soknak az a rengeteg biciklizés meg gyaloglás.... -
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #872 üzenetére
játszunk itt az ideg hol az ideg-et
mondjuk középen nem tudom, hogy nyúlnak alá kiszedni, de remélem jól kanyarcsipeszElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
enerdzsájzer
tag
[link] ezt most találtam, műtét előtt állóknak nem ajánlom 0:55-nél mutatja hogy lóg a csapágy. Odab.sz. Nem gondoltam volna hogy ennyire meg így látszik.
-
enerdzsájzer
tag
válasz enerdzsájzer #874 üzenetére
Bár ha visszaemlékszek még a fixálás előtt én is löttyentem akkorákat derékba mint egy kikopott trabi függőcsapszeg
[ Szerkesztve ]
-
mark77
tag
Na nekem is hasonló van. Viszont ahhoz elég, hogy néha reggelente káromkodva keljek a fájdalomtól. 3 szor voltam vele kórházban(ORFI,OGK), nem akarták műteni. Valahogy rendbe hoztak konzervatív kezeléssel. Azt mondták, hogy csak nagyon súlyos esetben műtenek. A gerincet már egy egységes rendszerként kezelik, amibe fizikailag csak nagyon indokolt esetben nyúlnak bele.
Alapvetően a vibráló hosszirányú mozgás(kangoo, aerobic foci stb) iletve hirtelen terhelésváltás ártalmas.Az Mri minden technós álma.
http://www.youtube.com/watch?v=9GZvd_4ot04Cannibal Corpse
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #874 üzenetére
előtte a forrasztópákás se rossz
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Eastman
addikt
Egyénenként változó, de kb az L2 alatt már nem vastag és hengeres a gerincvelő, hanem lófarokszerűen szétágazó (Cauda equina):
Oldalnézetben az is más képet mutat, ha hosszanti középvonali metszetet nézünk, illetve kicsit jobbra vagy balra léptetünk a képsorozatban.
Egy MRI CD-re sokszor feltesznek egy olyan sorozatot ahol a gerincvelő sötétebb kontrasztú (ilyenkor a porckorongok világosabbak) és egy olyan sorozatot amin a gerincvelő képe a világosabb (itt a "sűrűbb", tömörebb része sötét spárgaszerű képet ad, az őt körülvevő dúrazsák pedig világosabb). Jó felbontású MRI-nél egyértelműen látható a lófarokszerű Cauda equina:
(nagyítható)
A képen L2-től szépen láthatóak a szétváló, háttól a hasüreg felé átlósan lefutó idegkötegek.
De a keresztirányú metszet a legegyértelműbb. Itt is akadnak néha szép MRI felvételek:
(nagyítható)
A kép alja felé van a hátunk, a teteje felé a hasüreg. Gyönyörűen látható a csigolyatesten ülő porckorong szerkezete. Kívül a sötétebb, keményebb rostporcos gyűrű, belül a világosabb kocsonyás mag. A porckorongtól "délre" a kép közepén szinte világít a kis bab keresztmetszetű gerincvelő, a csigolyatesttel és a képen ipszilon alakú csontnyúlványokkal körülvéve. A csontok körül sötétebb szürkével az izomkötegek. Az ipszilon két "hónaljában" koppra ugyan olyan képet mutatnak mint a bolti csemegepultban látható tarja. Ugyan az.
Itt egy sérv keresztirányból:
(nagyítható)
Látható, hogy jobbra figyelt ki a porckorong belső magja. Nyomja, elnyomja a világosabb gerincvelőt. Az is látható, hogy a gerincet taró, támasztó izomkötegek (a "tarja") világosak, zsírosak, a képen az ipszilon csigolyanyúlványok mellett. Nem igazán tartanak így. A mozgásszegény életmód és helytelen táplálkozás eredménye ez.
[ Módosította: Barthezz2 ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
-
biker
nagyúr
"Egy MRI CD-re sokszor feltesznek egy olyan sorozatot ahol a gerincvelő sötétebb kontrasztú (ilyenkor a porckorongok világosabbak) és egy olyan sorozatot amin a gerincvelő képe a világosabb (itt a "sűrűbb", tömörebb része sötét spárgaszerű képet ad, az őt körülvevő dúrazsák pedig világosabb). Jó felbontású MRI-nél egyértelműen látható a lófarokszerű Cauda equina:"
az én CD-men, ha meg tudnád nyitn winnel, már minden van, olyan fileok mint a kamera raw kép, és W/L állítással bármi kivehető belőle, sőt, vannak "preset"-ek is, külön csontra, lágyrészre, kötőszövetre, nagy kontraszttal, minden szirszar
-
Digital
addikt
válasz enerdzsájzer #888 üzenetére
Valamelyik biztosan!
Kíváncsi leszek mit mond a doki! Szegény csajszi totál para!"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
biker
nagyúr
jajj, azt hittem már műtétre megy eleve, egyelőre csak vizsgálat?
Fáj is vagy csak nem tud hajolni?
Gondolom a sok zeneszerszám cipelés és az ülés nem tesz jót, ilyet hallottam már brácsás, bőgős zongorista esetekbenElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Digital
addikt
Ő hegedül, az szerintem nem olyan nehéz.
Fáj is szegénynek
Viszont a testtartásán nem látszik semmi furcsaság
Az ekkora mértékű elcsúszás mennyire számít rendellenesnek?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Eastman
addikt
Sajnos az én MRI-m is hasonló. Annyiban más, hogy nekem pont fordított a helyzet, a keresztcsontom csúszott az L5 alá, de a gyulladás utáni L5 csőrösödés és a sérv ugyan az.
Ilyen állapotot esetleges nyitott csigolyaív, helytelen félig fekvő, előrecsúszott ülés (tehát nem a medencén az ülőgumókon, hanem a kereszcsonton ülés) és megnyúlt szalagok okozhatnak. Sajnos életem nagyobb részében a székekben előrecsúszva ültem. Ha lenne időgépem, fel is pofoznám a 10-12 éves kis Eastmant, talán egyenesen ülne utána.
Gondolom a hölgynél ez nem áll fenn, de a nagy sörhas tudja még így kihúzni a helyéről az L szakaszt. Egy két terhességre, nagy súlyú babára tippelnék azért.
[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
A hölgyike szereti a csokit, de egyáltalán nem kövér, én átlagosnak mondanám az alkatát.
Van egy aranyos kislánya, nem tudom mekkora súllyal született
Szerinted mit fognak neki mondani? Mire számíthat? Konzervatív kezeléseken már volt.
Fél a műtéttől!"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Digital
addikt
A kislány 3 kilóval született, de a gondok a terhesség előtt is megvoltak!
Viszont a hegedüléshez kitolt medencével kell ülni... A 2 centi mostanságra alakult ki, régebben 7mm volt az elcsúszás."barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
luci71
csendes tag
Szegény már régóta szenved?Milyen kezeléseket kapott,többször volt már?
Habár nagy valószinűséggel teljesen mindegy mert mindanyiunknál máshogy használnak a kezelések.Attól függ hogy kinek milyen panaszt okoz,mint itt mindenkinek mást.Elhiszem hogy fél, én már több mint 2 éve húzom a műtétet,13mm-es csúszással,+ a többi mellé,és igen sok konzervatív kezeléssel a hátam mögött.Tegnap voltam Mr-vizsgálaton,kedden lesz meg az eredményem.Nagyon vigyázzon magára,és ha jó orvosa van biztos megtudja beszélni vele a helyes utat.
Üdv. -
biker
nagyúr
En szeken mindig egyenesen ulok, ha lehet ekparnaval, es utalattal nezek szinte minden szekre, borzalmas hogy a legtobb szekben jol nem lehet ulni csak tespedni
De van tv nezos fotelunk, aminek kb 45 fokig vagy lejjebb dontheto a hattamla, mig az ulolap sik marad, de meg itt is parna van a lordozisom alatt
-
Digital
addikt
Az idegsebész szerint jó lenne mihamarabb műteni, de rábízza a betegre a döntést!
Szegény meg van szeppenve nagyon! Állítólag 3 napos fekvéssel jár a beavatkozás!
Csavarozás, farigcsálás..."barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest