Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
szlibud
tag
válasz
Zoli bácsi #50 üzenetére
Ez ugye költői kérdés volt?
-
enerdzsájzer
tag
A szokásos... igazából nem tudom.... Szoktam segíteni a feleségemnek a könnyebb házi munkákban hogy legyen valami hasznom itthon. Ha éppen jobb napom van és tudok. Néha elmegyek boltba is ha nem kell nehezet cipelni. Egy jobb napomon, amikor azt hittem hú de virgonc vagyok és milyen "jó", elmentem boltba és 10 perc alatt hárman állítottak meg hogy jól vagyok-e mert elég sz.rul nézek ki és nehezen mozgok. Ez egy kicsit összezavart. Mondjuk annyira nem kellett volna meglepődnöm rajta, mert rosszabb napokon meg örülök ha budira ki tudok menni. Csak fura volt. A szokásos nyár végi állapotromlás is jött menetrend szerint, az állóképességem gyök kettő, mert terhelésre nagyon gyorsan erős fájdalommal reagál. Így nem terhelem, sokszor már a jobb napokon sem, mert örülök hogy éppen nem fáj annyira....azt hiszem... Pozitív változások nélkül elfogy a türelem és az akarat.
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1395 üzenetére
Te hogy vagy? még mindig kínlódsz? nincs megoldás?
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1395 üzenetére
Kicsit jobban
Ki tudtunk menni a piacra, setalgatunk is, de tornazni meg nem tudok
Egy het kell neki szerintem -
biker
nagyúr
ma reggel, mint minden reggel, elmentem fürödni, kiraktam a tiszta gatyát a kád mellé, majd fürdés után kinyúltam érte a szokásos módon, a szokásos helyről, és egy adag olvadt vasat végigöntöttek a derekamból a bal lábamba, most fekszem a polifoamon a földön
így múlik el a világ dicsősége, 2 műtét után?
nem hiába panaszkodtam folyamatosan a bal oldalamra, a két jobb oldali sérv műtét után? -
kirkri
addikt
Van arról valakinek infója/tapasztalata, hogy műtét után érdemes-e (vagy egyáltalán szabad-e) denevérpadot használni? Anno a műtét előtt pár hónappal vettem egy nyújtópadot, de mivel már eléggé a végső stádiumban szereztem be, így szinte már nem is használtam, mert a ráfekvés sem volt egyszerű.
A januári műtét óta szerencsére (lekopogom) nincs rá szükségem, így nem tudom érdemes-e meghagyni ( és néha-néha csüngeni rajta), vagy ez már eleve tilos, így inkább adjak túl rajta? -
kisNero
csendes tag
Szia! Gondoltam megírom már, hogy mi lett a vége a dolognak (legalábbis nagyon remélem, hogy ezzel vége lesz anyum szenvedésének). Bocsi, kicsit hosszú lesz.
Hétfőn nagy nehezen rávette magát édesanyám, és felhívta az orvost aki műtötte. A doki rendes volt, mert nem rázta le, hanem behívta kedd reggel fél 10-re a klinikára, hogy megnézi. Azt hagyjuk, hogy szerencsétlen anyám egy laza 3 órát várakozott (mászkálva, állva, ülve úgy, hogy amúgy 10 perc séta durván kifárasztja itthon), de az orvos megvizsgálta és mivel nem talált kívülről látható okot a fájdalomra, ezért behívta délután 5-re kontrasztos MRI vizsgálatra. Bár szólt, hogy úgy készüljön, csúszás van, de azért itt is sikerült 2 órát várakozni, majd az MRI gépről, mint az egészséges emberek, felkelni, mert olyan keskeny a fekvős része, hogy nem tudott "szabályosan", oldalra fordulva felülni, majd még ugorhatott is le róla, mert kb. 30 cm volt a lába és a talaj között....no comment, szegény sírva mesélte, majdnem el is ájult a fájdalomtól. A doki szerdán reggel hívta, hogy nem vérömleny (mert arra gyanakodott első sorban), hanem gyulladás, szóval csütörtök reggel 9-re menjen be, vesznek tőle vért és az eredmény alapján, ha nagyfokú gyulladás áll fenn, akkor be kell feküdnie pár napig, hogy vénásan kapjon gyógyszert. Bementünk és itt már hála az égnek adtak neki ágyat, így tudott feküdni. Délutáni vizitnél ért oda a doki, hogy szóljon, hazaengedi, de 2 héten keresztül antibiotikum és szigorú fekvés (wc-re, tusolni meg kajálni kelhet csak fel). Zárójelentésre spondylodiscitis van írva, megnéztem és ezt találtam: Spondylodiscitis - a csigolyák közti porckorong és a szomszédos csigolyák gyulladása. A gyulladást vagy a vérárammal, vagy a porckorongot, csigolyákat érintő gerincműtét során közvetlenül a porckorongba, csigolyákba jutó baktérium okozza.
Azért kíváncsi lennék, hogy ezt így hogy sikerült összehozni, de valószínűleg sosem tudjuk meg. Most szorítunk, hogy a gyógyszer megoldja a dolgot és végre normálisan gyógyuljon. -
biker
nagyúr
válasz
kisNero #1378 üzenetére
Mindenkepp nezesse meg!
Es igyon pannonhalmi izuleti bantalmakra valo teat, az vizhajto is, leet hogy laza nincs, nem gyulladt, de vizesedhet, dagadhat, ami nyomja a heget, ideget
Es sajnos mozogni kell, mert minel jobban sorvad a hatizom, annal rosszabb
Amig "csak" a dereka faj, nem sugarzik le, nem csinalnak semmit vele -
kisNero
csendes tag
Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi.
Anyukámat 09.16-án műtötték gerincsérvvel (L 4-5-ös csigolyák között volt a bibi), indikációja annyi volt, hogy a bal lábujjait nem tudta felfele megfeszíteni, lefele is csak alig mozdultak, az valószínűleg már hetek óta úgy volt, mivel a reumatológus akihez először ment, azt mondta csak lumbágó, ha továbbra is fáj, 2 hét múlva menjen vissza, mert ő most nyaralni megy. A vége az lett, hogy mikor meglátta a reumatológus a lábát, rögtön küldte neurológushoz, CT, MRI, műtét. Én persze végigolvastam itt a fórumot, szóval nyugtattam édesanyámat, hogy ne parázzon, itt van aki 3 héttel a műtét után már 3-5 km-eket sétált. Kár volt. Most ott tart, hogy minden nap Cataflam, rengetek fekvés, mert az ágyból kikelni kb. csak gyógyszerrel tud, a dereka lüktet, feszít, fáj. Nagy nehezen felhívta az orvost aki műtötte, ő kérdezte, hogy a lábába kisugárzik-e a fájdalom illetve van-e láza. Mindkét kérdésre nemleges volt a válasz, így lezárta annyival, hogy ez normális, szedjen napi 2 x 1 Cataflam-ot. Gyógytornász ismerős kijött megnézni, hogy mizujs, jól csinálja-e anyum a gyakorlatokat, őt is kérdeztük, és mondta, hogy ez a fájdalom még belefér, de a tornát csinálja, a négykézlábasat is (egyszer próbáltuk meg, utána nehezen bemászott az ágyba, de aznap már nem kelt ki, úgy fájt a dereka). A lényeg, hogy a fizikai fájdalmon túl elég nagy a lelki elkeseredettség, mert nincs az, hogy napról napra jobb lenne a helyzet, hanem stagnál. Arról nem is beszélve, hogy 10.21-én kezdenie kéne a fürdős gyógytornát, de kb. totál elképzelhetetlen, hogy hogy jönne össze, mikor attól kivan, ha napi 4-5-ször kimegy rágyújtani és addig sétafikál az udvaron (kb. 10 perc / alkalom). Én persze forszírozom, hogy hívja fel megint az orvost aki műtötte, mert nekem ne mondja, hogy ez normális, mi van ha be van gyulladva, csak éppen nincs hozzá láza, de hajthatatlan, mert a doki csak tudja mit beszél. Most az a fixa ideája, hogy ő így marad, sosem lesz már járóképes, és nagyon szar látni az elkeseredést én meg nem tudok neki semmi okosat mondani
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de így is próbáltam a lehető legtömörebben vázolni a helyzetet. A válaszokat, ötleteket köszönöm szépen, remélem valaki még jár erre -
nemethkitti
csendes tag
Koszonom!
-
kirkri
addikt
válasz
nemethkitti #1373 üzenetére
Engem Orbay doktor műtött, 8 hónapja tünetmentes vagyok, remélem így is marad.
-
biker
nagyúr
válasz
nemethkitti #1373 üzenetére
OITI-ben bárkit, kb, vagy maszekben Kővári Viktor
-
nemethkitti
csendes tag
-
biker
nagyúr
válasz
nemethkitti #1371 üzenetére
az első elkerülhetetlen volt, fél év rosszabbodás után, de abból elég jó 2 évem volt utána
a másodikból még nem látom a 100% felépülést, sajnos, de nagyságrendekkel jobb, csak nem megbízhatóa 30m járástávolságnál 100000x jobb
-
narumon
őstag
Ezért mondtam, hogy én ott tartok, hogy gond nélkül lemegyek a boltba, sétálok a kutyával - mivel szerencsés melóm van így azt is elvégzem. (Kamerázok) Esküvőnél gáz mert azok általában egész naposak na oda még kell a fájdalomcsillapító, (Ketodex bevállt) de valamelyik nap levezettem 600km-ert gond nélkül. Nem mondom, hogy nem fáradtam el, de nem is akartam meghalni közben.Ha olyan lenne mint az első pár hónap a kiszakadás után akkor már én ajánlkoztam volna a műtétre - úgy nyilván nem lehet élni.Viszont ahol most vagyok (és bízom benne, hogy még tovább javul) itt meg túl rizikós lenne a műtét - mint a te példád is mutatja nem biztos, hogy a mostani helyzetnél jobb lenne. Lekopogom az elmúlt fél-egy évben nekem nem akadt ki, nem recseg (csak a csontkovácsnál, ott viszont rohadtul
) egyszerűen csak enyhén fáj - terhelésre exponenciálisan nő a fájdalom. Ennyi.
-
biker
nagyúr
válasz
narumon #1367 üzenetére
Ugyanitt tartok a masodik mutet utan, annyi, hogy mutet elott fekve is fajt, volt hogy a kapuig nem tudtam kimenni, most meg vannak fajdalommentes napok is, de ropog, kattog, beakad, szur, neha sajog
Szoval lenyegesen javit a mutet, de nem lesz tokeletesMint irtam a cikkbe, elso utan egy evvel meg kulfoldon is turaztunk, ma meg 100km eseten mar elore sirok
De ezt mindenki maga dontse el
En ha nem tudnam meg a gyereket se oviba vinni, minden a paromra maradna, lehuzhatnank a rolot -
narumon
őstag
válasz
nemethkitti #1366 üzenetére
Hát, ha vissza olvasol akkor láthatsz tőlem beírásokat.
1, Elfogadtam, hogy ez ilyen sokkal jobb nem lesz, az egyik nagy koponya szerint (Dr. Barzó) műtét után sem.
2, Minden nap fáj, de elviselhető mértékben - mivel azonban volt kollegámnak 3x műtét után is minden nap fáj kissé - kvázi alig van különbség, így nem gondolom, hogy végig kéne csinálnom amit neki.
3, Az első időszak elviselhetetlen fájdalmait, kezdetben óvatos tornával (McKenzie), hónapos fekvéssel, később Táltos csontkovács kezelésével mára szépen kordában van tartva. Vannak rosszabb és jobb napok. Pár órás foglalatosság szinte soha nem jelent gondot, de nagyon gyorsan elfáradok ezután 20-30 perc leheveredés és nyugtatás szükséges akkor megint megy 1-2 órát a dolog.Amúgy igazán semmi nem segít - denevérpad, úszás, torna és csontkovács én most ezeket alkalmazom egyszerre. Fekve egyáltalán nem fáj, jól alszok. Ha felkelek akkor előszőr enyhén majd az idő előrehaladtával egyre jobban fáj. Mivel azonban a műtét sem biztos, hogy megoldás ezért én most az egyelőre elkerültem a műtétet fázisban vagyok.
Gondolom nem ilyen válaszra vártál
-
narumon
őstag
válasz
nemethkitti #1364 üzenetére
Jelen!
-
nemethkitti
csendes tag
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy van e itt olyan ember akinek kiszakadt sérve van, és sikerült kikerülnie a műtétet????
-
pixelblondie
senior tag
Rosszul írtam a nevét.. bocsi
Későn volt már, mobilról voltam, nincs mentségem
Akinek kell szóljon, 13k.-ért budapesti átvéttel remélem tudnék segíteni. Ismerős ismerősének ismerőse dolgozik a nagykerben.
-
pixelblondie
senior tag
Sziasztok. Gondoltam benézek, bedumálok ide, mivel engem is érint a probléma. Vagyis csak majdnem érintett. Sokasodtak a derékfájások, már a boltban a két perces sorban állást sem bírtam. Akkor kerestem fel a dokimat. Magánorvos a helyi kórházban. Helyi szteroid injekciókat kaptam heti egyet, háromszor, semmi sem javult. Elküldött MRI-re, szerencsémre még aznap bejutottam. Kiderült hogy az L1 L2 közötti porckorong konvex és ”enyhe lenyomatot okoz a durazsákon".
Mindenki azt mondta, ez sérv. Pici, de sérv.
Volt pánik, gondolhatjátok. Orvostól orvosig jártam, semmi se használt,nem szűnt a fájdalom. Egy nap a háziorvosom várótermében megláttam egy manuálterapeuta plakátját. Gondoltam elmegyek, hiszen vesztenivalóm nem volt már. Elmentem, alaposan átvizsgált, forgatott, mozgatott, mire közölte, hogy igen, van egy sérvem, de NEM AZ OKOZZA a panaszaimat, hanem egy ún. HMS szindróma, ami jóformán ugyanazokat a tüneteket produkálja, mint a sérv. ( túl laza ízület{ek} elmozdulása, idegekre történő kompressziója).
Elmutogatott három!! két perces tornagyakorlatot, és közölte,hogy egy héten belül fájdalommentes leszek.
Nem hittem el.
És de.
Nem mondom,hogy olyan,mint tinédzserkoromban, de azt szoktam mondani erre, hogyha csak ennyi bajom lesz vele eztán, akkor röhögve halok meg.:-)A bringázást iletően aki teheti vegye meg az NFC SUNTOUR nyeregcső teleszkópját,és nem kell aggódni, csak élvezni a tekerést.
:-)
Üdv
32/L -
narumon
őstag
Igen hallottam már ilyet is. Barátom is ezt mondja, hogy menjek már el műttessem meg. Csak közben volt munkatársamat meg már 3x műtötték és még mindig szenved vele
A Franc tudja mi a jó megoldás. Persze amint abba a helyzetbe kerülnék vissza, hogy alig alig tudnék menni mint jópár hónapja akkor megyek műtétre. De most azért tudok dolgozni, sétálni, autót vezetni, stb. Persze több óra után nagyon jól esik kinyúlni - sőt egész napot nem is bírok állva, de azért ez nagy különbség ahhoz képest mikor felkelni is alig bírtam az ágyból -
narumon
őstag
Szeged, Dr Barzó Pál. Állítólag elég nagy név a szakmában, de kimondottan konzervatív megközelítésű az egész osztály. Azaz csak akkor műtenek ha a műtét elkerülhetetlen. (zsibbadás, bénulás, nontsop fájdalom, stb). Mivel nálam ezek egyike sem áll fent (csak kis részt az utólsó - de azt meg lehet, hogy nem is hiszik el), így ez van. Azért nem nagyon ugrálok mert itt a forumon is látszik a példa - van akit műtöttek és még szarabb lett mint volt
Én úgy látom, hogy elég nagy rizikó a műtét is. -
kirkri
addikt
válasz
narumon #1357 üzenetére
Te hol voltál idegsebésznél, hogy nem akarnak műteni akkor sem, ha fáj?
Nekem az Amerikai úti idegsebészeten azt mondta az orvos, hogy amikor már nagyon fáj, akkor menjek vissza és egy MRI vizsgálat után megműt. Fél évvel ezen kijelentése után ott ültem a rendelésen, rá egy hónapra megműtött. Lekopogom, azóta teljesen panaszmentes vagyok (remélem évekig így is marad) előtte azonban már olyan fokú kényszertartásom és fájdalmaim voltak, hogy gyakorlatilag már csak fekve éreztem jól magam. -
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1356 üzenetére
Gyak ugyanez nálam is...
-
enerdzsájzer
tag
Látom gyógyulgatunk azért.
Az jó. Csak ne feledjétek, óvatosan azért, az már ott nem a gyári!
Nekem változatlan, jobb napok, rosszabb napok, téblábolok, vegetálok. Szerencsére a mozgás általában nem gond, el tudom látni magamat. Csak az a fura idegesítő kattogás, "kiugrik-visszaugrik" valami odabent, na az rosszabb. Már fekvés közben is jelentkezik, egy rossz mozdulat és órákig fekvés van.
Csináltattam magamnak fizetős funkcionális röntgent, mert senki nem volt hajlandó elküldeni. (külön történet hogy fizetős vizsgálatért is vitatkozni kellet hogy én miért akarok pont olyan felvételeket) Ráadásul kétszer csinálták, meg kellett ismételni, mert úgy látták mintha... de nem, állítólag minden a helyén van odabent. 3-4 havonta rehab. hogy szinten tartsák a háti-nyaki szakaszt, szurik, infúzió, nyújtás, kiropraktika, masszírozás.Jobbulást és vigyázzatok magatokra!
-
Eastman
addikt
Minimum másfélszeres terhelést kapnak az ágyéki gerincszakasz ízületei előrehajlás, (pl. mosdás, mosogtás, kézmosás, borotválkozás) közben - plusz kézbevett súly nélkül. Persze ez csak akkor gond, ha már gond van velük. Nem akarom nagyon elvenni a lelkesedésed, de jobb lenne szemmagasságban a notesz és egy külső egér + billentyűzet... Minden más OK.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tekintettel a nagy érdeklődésre, megköszönve a sok együtt érző hozzászólást, és bátorítva a leendő...
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honda topik
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Intel Core i3 9100f / Radeon RX 570 4GB / 8GB DDR4 RAM / 120GB M.2 SSD + 500GB HDD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900XTX 24GB / 64GB DDR5 RAM / 1TB SSD konfig eladó normális áron
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i5-1240P 16GB 512GB magyarított vbill ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest