Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #198 üzenetére
hol lesz az action?
Jóbbulást!Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #200 üzenetére
Tegnap sikeresen meghuztam a derekam. Most kezelgetem mindennel. Tens, energiaspiral, meg gravitacios agy. Most mar javul azert
Egy ev utan azt hittem, mar ilyentol nem kell tartsakElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #202 üzenetére
egyelőre ne tervezz semmit, azt mondom.
Nekem sérv volt, LV-SI közt, és OTIben műtöttek (ez mondjuk mind le van írva a topikban és a hozzá kapcsolódo cikkben, most pihenni tervezz, és olvasgasd ezt, meg ajánlom az index fórumon a porc, gerinc, eü topikot.)
április elsején volt a műtét, júliusban mentem dolgozni, bírtam egy hónapot, majd egy hónap orfi rehab, azóta nyomom a melót.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #208 üzenetére
néha (most is) én is úgy érzem, ebből rendes derék nem lesz soha.
de bízni kell, és megpróbálni más munkát találni, ahol ez belefér.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #220 üzenetére
Nebazz
Miert?
MeseljElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
enerdzsájzer
tag
válasz enerdzsájzer #220 üzenetére
Neem.Pénteken késelnek csak az utána következő hosszú gyógyulás miatt nyúlik a szám.
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #225 üzenetére
Remelem hamarosan mar arrol irsz, sikerult minden
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #227 üzenetére
Na, akkor fa..a
Engem a mutet utani 3. Napon raktak ki
Azert csak ovatosan!Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
mh197
őstag
válasz enerdzsájzer #231 üzenetére
Nekem MR már megvolt, ott derült ki, hogy ilyen séres téma van az L5-S1 és L4-L5 közti korongoknál. Az alsó nekem szélesebb alapon kicsi pukli, de a porc már eléggé szét van abban menve hátul, a fölötte lévő csigolyák közt meg kicsi alapon picit nagyobb kipuklisodás. Mindkettő pont szimmetrikusan dudorodik ki középen hátrafelé, mintha oda lenne tervezve. Kiszakadva azt mondta több orvos is, hogy nincs, és lehet kezelni műtét nélkül is, csak azért elég necces, mert fáj, meg zsiborog az egyik oldalon a lábújjaimnál, meg itt-ott, mikor hol a lábamon, és még ehhez az oldalam a derekamnál.
Időjárás tuti benne van, mert bármilyen időváltozás van, majd be__ok olyan fájdalmak jönnek. Hason fekvés úgy néz ki beválik nálam, csak egy idő után már az is kényelmetlenné kezd válni. Mc-kenzi-t ajánlották még, egyenlőre még csak ezt a feltolom magam a kezemmel dolgot csinálom naponta többször, na meg a hason alvás úgy, hogy a mellkas alá teszek több párnát, hogy ilyen hátra görbített legyen a hátam.
A jobb időre mostanában jobban vagyok, de jó lenne vmi véglegesebb megoldás ezekre a fájdalmakra. Remélem az elkövetkezendő 10 évben megoldja ennek a problémáját az orvos tudomány...
Az endoszkópos annyival jobb, mint a sima vágásos, hogy max 1 vagy 2 darab két centis vágás van a hátom, amin át bemennek a kérdéses helyre, és ott kis eszközökkel egy csövön át szedik ki, aminek nem kellene ott lenni. A kisebb vágás miatt gyorsabb a felépülés, fele annyi idő, és sokkal kisebb a roncsolás is ugye, ami a későbbi hegesedés elkerülésére jó.
Ettől eggyel még kíméletesebb a lézeres technika, ami mondjuk kiszakadt sérvnél nem alkalmazható, de a kiboltosulásoknál még hatásos. Ekkor egy kis tűt szúrnak le oldalról a porcig, belevezetnek a porcba egy kis lézer szálat, ami oldalra tud lézer fényt nyomni. Ennek a lényege, hogy a belső porc anyagot a kitüremkedés helyén elpárologtatja, és így a porc kitüremkedése visszahúzódik, mivel a belső nyomás lecsökken, a kitüremkedett zselés anyag eltávolítódik onnan.
Esetemben én ha nem változik az állapotom, később lehet egy ilyet fogok bevállalni. Egy hét teljes kímélet, majd két hét átvezető tornászásssal teljes ebben az esetben a felépülés. Szóval nem túl hosszú idő alatt meg lehet gyógyulni belőle.Jobbulást a műtét utánra, és majd azért néha írd le, mit tapasztalsz, még ha teljesen el is múlnak a fájdalmak, ne felejtsd el a topicot, és írd meg a tapasztalatokat.
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #235 üzenetére
akkor jöhet a szökés 4 évad, aztán a jóbarátok 10 évad (60db dvd)
nekem is ez hét totál para, el is mentem reumára, csináltak egy rtg-nt, majd holnap eredmény
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #237 üzenetére
Nekem az s612 van
Egy ideig javasolt az ilyenElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #240 üzenetére
hogy állsz?
mondjuk a bevetési ruhát szerintem idén felejtsd el. pár hónap irodai munkát kérj.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #242 üzenetére
még mindig jobb, mint lesérülni
kattogás az nekem is izomból megmaradtElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
törölt tag
válasz enerdzsájzer #242 üzenetére
"Csak nagyon ropog,kattog ott a gerincem."
Szerinted miért? Mert kiszedték a porcot onnan, egymásra támaszkodik a 2 csont.
A fő jelszót még nem árultam el a sokat ülőknek:
Bármelyik ülőpozíció jobb mint az előző
Egyébként ez a mai kor népbetegsége, a mai fiatalok még nagyobbat fognak vele szívni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Mázsákat mozgattam, 20 évesen még egy ladát is felborítottam simán"
Ha jól sejtem, ezért lett gerincsérved.
-
törölt tag
válasz enerdzsájzer #253 üzenetére
Akartam mondani, hogy a testépítés, az X kilós súlyok emelgetése, szerintem nem tesz jót a gerincnek, de biztos megint én leszek a hülye.
-
törölt tag
válasz enerdzsájzer #255 üzenetére
A derékfájásnak vannak előjelei. Nem máról holnapra jön az idegbecsípődés, meg a lebénulás. Azt meg gondolom Te sem gondoltad komolyan, hogy a mázsák emelgetése jót tesz a szervezetnek. Nem tesz jót és vannak sportok, melyek szintén nem. Pl. a kerékpározást sem nevezném hasznosnak, szétnyomod a golyóidat, miközben görnyedt testtel a kormányra hajolsz és csak a lábad végez munkát, ne hidd h ez a testtartás jó a gerincnek. A futás sem jó, főleg ha vacak kínai 1900 Ft-os cipőben fut az állatja a járdán betonon Bp-en a smogban és megáll és egy helyben futást végez, amikor piros a zebra. Ezek az idióták.
Úszás, azon belül hát és gyorsúszás, torna, gimnasztika, speciális gerinc gyakorlatok, rendszeres napi gyaloglás, ezek jók a gerincnek a szívnek. Ezeket pedig bármikor lehet végezni, pl. állsz a konyhában főzés közben és ágaskodsz a bal majd a jobb lábadon a plafonig és próbálod elérni. Tökéletes nyújtása a gerincnek. Avagy végy egy seprűnyelet, tedd a tarkódra keresztbe, jobbról balról hátulról kapaszkodj bele a kezeiddel és kezd el jobbra és balra körözni a törzseddel. De sorolhatnám még, én annak idején kaptam több ilyen torna gyak. leírást az egyik csontkovácsomtól.
-
törölt tag
válasz enerdzsájzer #259 üzenetére
Vmit nem árt tisztába tenni. A dokik legtöbbjét nagyon nem érdekli, a TB mennyit fog kifizetni a Te műtétedre. Neki bármennyire is keménynek hangzik, a Te pénzed kell, mert mindenki ad a dokinak, ezt tudjuk, meg a nővérnek stb...
Ahogy mondod: katasztrófa ez az ország.
Ezt a kampós lábravalót hol lehet beszerezni? Mennyibe kerül és hogyan teszem fel magam a plafonra szerelt csőre?
A böjtöt én méregtelenítés miatt szoktam rendszeresen csinálni, meg jó egy kis lelki megújulás is. Persze akinek vannak rossz szokásai, cigi pl., vagy fogyás, annak is jó kezdés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz enerdzsájzer #262 üzenetére
Hmmm, ez jól hangzik, kérek egy ilyent a névnapomra Kösz! Rúd már amúgy is régen fel van szerelve a plafonra.
-
mh197
őstag
válasz enerdzsájzer #259 üzenetére
Neked hogy működik most a derekad? Mászkálás, ülés, állás, séta, stb?
Azért kérdem, mert úgy néz ki, én is beütemezem majd nyárra vmikorra a műtétet, ha nem változik semmi, és kíváncsi vagyok, hogy a napi 8 órás ülős melómhoz mennyi idő múlva mehetek majd vissza. Mondjuk nem kell 8 órát egyfolytában ülnöm, bármikor mozoghatok pár percet, de feküdni nem tudok napközben, gumilabda kilőve, de a szék nagyon kényelmes, amin melóznom kell. Csak, azt nem vágom, hogy mennyi időt lehet 3-4 hetes műtött derékkal egyhelyben ülni? -
mh197
őstag
válasz enerdzsájzer #266 üzenetére
Nos, ezt nagyon jó olvasni! Jó tudni, hogy azért a műtét megoldja ezeket a fájásos dolgokat. Az ülés annyira nem hangzik jól, mert nekem pont ülős melóm lenne. Mondjuk nálam nincs bénulás, meg kiszakadás, egyszerűen csak kikopott a porc az l5-si közül, és a kinnlévő porc nyom vmit, de annyira nem, hogy bénulás legyen, csak ilyen fájásos, meg hőhullámos dolgot okoz. Eléggé patt helyzetben vagyok vele. Ha műtétre kerülne a dolog, pont ezek miatt jobban bíznék a kisebb vágásos endoszkópos technikához, hátha hamarabb felépülök.
Biker: Ülőlabdám van otthon már régóta, térdeplőszékem nincs. Ha lehetőségem van rá, akkor inkább fekszem, vagy a fürdőkádban áztatom magam, mivel baromira fáj, főleg egy végigmelózott nap után. Ha otthon gép előtt kell ülnöm, azt mindenképp labdán, de melóhelyen kivágnának a labdámmal, ott nem megy ez a dolog.
Most már fullra érzem, hogy a keresztcsont mellett jobb oldalon fáj a gerinc mellett, szóval tuti ott a probléma. Ez szépen kisugárzik végig a lábamra, és más nem is használ rá, csak a contramal dilibogyó, meg a fekvés/melegvizes fürdés némileg.
Remélem nekem is alakul hamarosan vhova ez az egész, mert nehezen bírom már nagyon a napi rendszeres fájdalmat. Még aludni is jobb, mikor rendesen tudok, mert akkor legalább nem érzem. -
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #269 üzenetére
nekem se a denevérágy van. egy normál gravitációs ágy 50e huf.
teljes 90fokot nem hiszem, javasolnak most. azért ott szalagot is vágtakElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
mh197
őstag
válasz enerdzsájzer #275 üzenetére
Ilyen függeszkedős ágyat már 37-ért is találtam, igaz az is mechanikusan fordítandó.
Ha érdekel, megkeresem.Azt én is vágom, hogy mielőbb jobb lenne megcsináltatni, de elég lassan megy ez meló mellett. Nem sok időm marad a kezeltetésre. Szedem a contramalt a napi melóhoz, az vmit segít.
Jövő hét hétfőn megyek vissza, mert lehet kérek egy gyöki blokádos injekciót az alsó l5-s1 közé is, mivel az l4-l5 közé adott nem vált be. Gyakorlatilag annak semmi hatása nem volt.
A műtét előtt sztem ez lesz az uccsó, amit megpróbálok, utánna megyek műtétre, betervezem vmikorra nyárra, és megpróbálom a normál szabikeretből kigazdálkodni, plussz ha lesz szükség hozzá, némi betegszabi is lesz. kb 4 hetet biztos ki tudnék hagyni erre vmikor a nyár végén. Nem sok, de bízom abban, hogy ha endoszkóppal csinálják, akkor hamarabb megy a felgyógyulás. De ezeket majd a főorvos elmondja, hogy mi legyen.
Amúgy orvosból már van egy nagyon jó, csak az időhiány. Tudom én is hülye vagyok, hogy fáj, és csak halogatom, de mindig úgy vagyok vele, hogy ha totál bekattan, majd akkor megyek el, máskor meg jobban vagyok kicsit, akkor meg el sem akarok menni, amikor meg rosszabb, akkor meg már akár este is mennék, hogy csináljanak vmit.
Na majd hétfőn megírom, hogy mit mondott a főorvos. Addig is gyógyulást részedre, és másoknak is kitartást! -
danan
csendes tag
válasz enerdzsájzer #284 üzenetére
Szia!
Nem tudom mekkora, és azt sem,hogy kiszakadt-e . Nem mondott semmi ilyesmit az orvos. Az MR azt írja.hogy deformáció látható, az L V-S I-ben bal dominanciával mindkét oldali foremenbe terjedő porckorongsérv látszik. És L 5-ös és S 1 gyököket nyomja ez a huncutság. 5-féle gyógyszert szedtem, volt benne nem szteroidos és szteroidos gyulladáscsökkentő és kaptam 4db szurit a gerincembe kenalog+lidocain A lábam nem zsibbad, és bénulás sincs hála istennek.
A legerősebb fájdalmam a bal csípőmben meg az alhasamban van ( olyan mintha kést szurkálnának a hólyagomba) az urológiai vizsgálat negatív volt, és a vérképem is jó. -
danan
csendes tag
válasz enerdzsájzer #290 üzenetére
Azt nem szeretném megtudni.
Csak azért vacillálok,mert mint mondtam sok félét hall az ember innen-onnan.
És ezért itt kérdeztem,mert itt vannak akiket már megműtöttek.
A doki nem mondott semmit csak,hogy javasolja a műtétet, de Ő reumatológus volt.
Amúgy csütörtökre van időpontom egy idegsebészhez. -
ballus
csendes tag
válasz enerdzsájzer #297 üzenetére
Hű, ezt köszi, asszem én is veszek itt, mert én drágábban találtam.
-
mateisti
csendes tag
válasz enerdzsájzer #309 üzenetére
Üdv. Köszönöm a biztatást! Jó látni, hogy van aki már előrébb tart a "fejlődésben". Néha már 1 órát is sétálok, már ha az idő engedi.
Neked mit mondtak tömegközlekedésre és autóvezetésre?
Kaptam egy Tens gépet azzal próbálkoztál? Vagy ajánlotta-e az orvos? És tornáztál otthon az orvos által ajánlott gyógytorna megkezdése előtt?
Jobbulást kívánok, a hétvégén meg végre jó meleg időt! -
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #307 üzenetére
kitartás!
ez az idő nekem is rossz, de átlagban jól vagyokElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #321 üzenetére
na, király akkor
kitartástElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
P.József
csendes tag
válasz enerdzsájzer #329 üzenetére
A sétálgatás egész jól megy. 20-30 percnél nem töltök több időt függőlegesen. Csak azt emelem fel amit nagyon muszáj.....abból is csak a könnyebb dolgokat.(tányér, kv-s bögre)
Nem hajolok le semmiért.A sétálásom is olyan mintha karót nyeltem volna és inkább csoszogásnak mondanám. :-) Az L. IV/V között volt a gond ha jól értelmezem a papírt.[ Szerkesztve ]
-
P.József
csendes tag
válasz enerdzsájzer #331 üzenetére
Nyomta az ideget. Nem volt kiszakadva. Ha nyugdíjas lennék akkor együtt tudtam volna vele élni. De sajnos nem tudtam dolgozni miatta.Időnként szinte nem is éreztem, de amikor rossz napja volt akkor minden lépésnél mintha kést forgattak volna a derekamba. Olyan fájdalmam is volt mintha ketté akarnának tépni derékba. Tavaly nyáron volt egy rossz emelésem és utána napokig szinte mozdulni sem tudtam. Azt elfelejtettem írni, hogy a bal lábam még szokott kicsit zsibbadni.
[ Szerkesztve ]
-
szlibud
tag
válasz enerdzsájzer #350 üzenetére
Muszáj dolgoznom, félek nehogy kirúgjanak. Lehúzok pár hetet, aztán kiveszek még szabit. Mondjuk ülőmunka, elég gáz, de majd beviszek egy polifomot és időnként bezárkózom és lefekszem, szerencsére egyedül leszek az irodában Ilyen több hónapokat nem mernék bekockáztatni betegállományban, már erre is húzták a szájukat
Jah és a doki még a műtét előtt azt mondta 4-6 hét, bár ezt már akkor is elég optimistának találtam Amúgy holnap megyek kontrollra.[ Szerkesztve ]
-
szlibud
tag
válasz enerdzsájzer #357 üzenetére
Ezt az ágytornát csináltam mindennap, mostantól majd gondolom komolyabb lesz. Meg kérek majd beutalót fizioterápiára, meg ilyenek.
Tens-t már rég akarok venni, csak nem tudom melyik jó, mert 100 féle van.Hát nem könnyű manapság állást találni, és ezzel vissza is élnek. Meg ha nem megyek be, kollégám nem mehet szabira, tehát ő jár rosszul
Fekve evés bejövős, most csak azért ülök fel, hogy szoktassam magam
Ja, a kemény 3 méteres medencében a kertben szoktam hát lábtempózni is mindennap. Jól ellazít.
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #364 üzenetére
én azóta is rühellek ülni
még vezetni is inkább állva tennémElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #366 üzenetére
tavaly április
sokkal sokkal jobb, de van egy tartós figyelmeztető érzésElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
P.József
csendes tag
válasz enerdzsájzer #366 üzenetére
Sikerült tökéletesen megfogalmaznod ezt a hülye érzést ami ülés közben van. Nekem nem sikerült, én csak addig jutottam, hogy szar feszülő.
Most már tudom és ha valaki kérdezi akkor bátran mondhatom, hogy furcsa, feszülő, kényelmetlen,- valami nem okés ott- érzés. -
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #370 üzenetére
én nem hiszek a teljes, maradéktalan felépülésben.
pl hetekig tök jól voltam. jövő héten mennénk nyaralni, egy szlovénia-horvátország túrát vettünk célba, szigorúan 350-400km / nap, mert eddig ezt bírtam.Erre kedden Kabára menet teherautóval úgy szétrázta a derekamat, hogy csak na
bizonyos dolgokat egyszerűen nem bírk azóta sem, sok dologban persze sokkal jobb
-
szlibud
tag
válasz enerdzsájzer #380 üzenetére
Sokan ezt mondják, de én spéciel ebben nem hiszek, sztem. mindenki gyógyulni akar, nem? Mégis van aki úgy ébred altatásból, hogy minden fájdalma, zsibbadása elmúlt, és tényleg csak torna kérdése, és jobb mint új korában, (na jó, kis túlzással) van aki meg nem.
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #490 üzenetére
kb mintha magamat olvasnám azonos időben.
lesz ez még jobb, szerintem, csak ne siettesdElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Andika81
csendes tag
válasz enerdzsájzer #513 üzenetére
Remélem csak megerőltette azzal hogy felemelte,csak azért idegesít mert én már semmi fájdalmat nem éreztem,mondjuk most sem olyan hogy ráállok és hasít,ha megyek alig érzem,csak néha,néha picit ha fekszem,a magnézium jót tett a hátamnak,ha a doki nem csinálta volna ezt a dolgot semmi bajom nem lenne ,remélem kis pihi és jó lesz.Én már zsibadást sem érzek,csak az elején volt a lábújjaknál.Jövő hónap végén lesz egy MR meglátjuk az eredményt.A műtét után 1 nappal az ápoló csaj is eljátszotta ezt csak az ágyat hajtotta elörre,utánna is fájdogált a fenekemnél,de elmúlt.Na most már minegy
-
skareb74
újonc
válasz enerdzsájzer #553 üzenetére
Nos! Orvosnál már jártam kb. 3 éve. Akkor készült CT is. Az még kezdődő sérvet mutatott ki de ugye mivel eltelt 3 év és a panaszaim fokozódtak így gondolom hogy már teljesen "beérett" a porckorongsérvem. Deréktáji fájdalmaim nincsenek, ill. ha néha van akkor keményen való fekvés megszünteti. Korábban viszont elég intenzíven fájogatott a derekam. Mára ez sokat enyhült. Az egyetlen dolog ami megőrít az a bal combomba sugárzó fájdalom. Nem akarok orvoshoz menni újra mert értelmét nem látom. Akkor se volt mert azt kaptam, hogy teendő nincs ezzel és írt egy teljesen felesleges kezelést ( iontoforézis ) ami gyakorlatilag semmire sem jó de mindenhol ezt írják mert valamit csak kell a betegnek felírni ha már itt járt. Meg hát ugye a torna amit most elkezdtem újra itthon de megmondom őszintén ettől a hátizmom nem hiszem , hogy megerősödne. Borítékot nem viszek, már csak azért sem mert én is egészségügyben dolgozok, de senki ne higyje, hogy ez előny. Sőt!! Aki egészségügyben dolgozik az tudja hogy milyen kellemetlenül érzi magát az ember ha kér valamit, és nem biztos hogy maradéktalanul elégedett lesz. Valami olyan hasznos tanácsra gondoltam ami tényleg megerősíti a hátamat, főleg lent a lumbális szakasznál. Ha elmennék idegsebészhez az csak azt tudná megmondani, hogy kell e operálni még vagy sem. De operációról szó sem lehet a fenti okok miatt. Mindegy. Egyenlőre kezdek beletörődi, hogy fájni fog a bal combizmom huzamosan és majd ha jobb kedvem lesz valamikor, akkor majd annak fogok örülni, hogy a jobb nem fáj.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
15 milliméteres porckorongsérv az már hard rock. Vigyázz magadra!
Csímmával csak óvatosan, függőlegesen lefelé nem kell lógni, nem kell 30-40-50 kilóval húzni egy problémás gerincszakaszt! Max. 30-45 fok között legyen a fekhely amin nyújtasz!
Biker tudja a számom, hívjatok, ha gerincnyújtással kapcsolatos kérdéseitek vannak. Bő egy éve csak ezzel foglalkozom.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
szlibud
tag
válasz enerdzsájzer #596 üzenetére
Pont legutoljára már azt írtad, hogy kezd egész jó lenni.
Most hirtelen ilyen rossz lett?
Csináltál valamit, vagy magától? -
Eastman
addikt
válasz enerdzsájzer #599 üzenetére
Ha jól értem, egy prckg sérved anno rendbe rakták, a csontkinövéseket lefaragták, de van még egy az L5-S1 közötti ahol ugyancsak sérv van?
...vagy L5-S1 közt volt a műtét és a hegesedéstől tartasz most?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #599 üzenetére
hajjaj, azért remélem, nem kiújult!
majd meséljElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Eastman
addikt
válasz enerdzsájzer #603 üzenetére
A héten azért frontok jöttek, frontok mennek. 10 fokok ide-oda. Nekem is fáj most a derekam. A külső légköri nyomás változásai befolyásolhatják a gyöki érintettség mértékét.
-
szlibud
tag
válasz enerdzsájzer #605 üzenetére
Ez azért elég durva Ennyire sztem nem játszanak be a frontok...
Írj majd mindenképp hogy mi volt -
Eastman
addikt
válasz enerdzsájzer #608 üzenetére
A csontkinövéseket csak részben tudta lecsiszolni, középen a gerincvelő felőli részen nem tudta mert nem is lehet. Ha ott flexel, rögtön lebénulok. Tehát a csontkinövés középső szakasza ott van és ott is marad és folyamatosan ba...gatja a gerincvelőt. Ezzel nem lehet csinálni semmit.
No, ezt olvasva felhívtam a neurológus doktornőt akivel szakmai kapcsolatban állok, úgy is régen beszéltem már vele. Megkérdeztem az osteophyták műtéti eltávolításáról. Mikor indokolt, mikor nem, hogyan csinálják ezt a gyakorlatban, ki és mikor dönt erről.
A csontkinövéseket (melyek egyértelműen a helyi gyulladás következtében felrakódott csontszilánkok) nem flexszel, hanem mikroszkóp alatt, mikrosebészeti eljárással (az MRI alapján felkészülnek erre) szinte minden indokolt esetben eltávolítják. Amennyiben ott marad az továbbra is irritálja a lágy szöveteket. Egy gerincsebész ha már felnyitja a területet, lecsippenti a kint lévő porckorongot, általában lefaragja a csigolyák peremszéleit is. Persze adott esetben többet lát ilyenkor mint előtte az MRI-n, és dönthet másként. De, ha ott maradnak a csontszilánkok, azok később gondot okozhatnak.
Ami fontos még, hogy nem csak az idegpályákra kell gondolnunk, mikor a sérv és a megnyúlt peremszélek miatt aggódunk, hanem a velőt, idegkötegeket, idegsejteket ellátó erekre is. Ők sem viselik jól a heteken, hónapokon, éveken át tartó irritációt.
Ilyen komolyságú a szerkezet:
Összehasonlítva ezzel az ábrával, érthető miért nem olyan egyszerű a dolog.
Amit tanácsként Neked most mondani tudok az az, hogy minden benned felmerülő dolgot kérdezz meg az orvostól. Ha valami nem tiszta, addig ne köszönj el tőle amíg megnyugtató választ nem kapsz mindenre.
Nem egy csomag szotyiról van szó.Bocs, ha túlságosan tárgyilagos vagyok, de nem árt, ha átlátod.
-
Andika81
csendes tag
válasz enerdzsájzer #610 üzenetére
Szióka!
Szerintem neked már elösször is csavarozni kellett volna ahogy így olvasgattam az esetedet.Szerintem instabilitás alakult ki,azért mozog ennyire a csigolyád,szerintem az megoldaná a problémát,csak egyből ezzel kellett volna kezdeni,van 1 ismerősöm másodjára őt is csavizták,mert iszonyat hegesedése lett,kondizott elötte,meg most a csavaros műtét után is rendesen nyírja magát,sportol,semmi baja.
-
szlibud
tag
válasz enerdzsájzer #610 üzenetére
Hát, ezek nem jó hírek
De mondjuk egyetértek Andikával, hogy teljesen instabil lehet az a rész, és most mikor elkezdett ennyivel rosszabb lenni, biztos valamitől elmozult és most jobban nyomja az idegeket.
Egem pl. vagy 2 hónapja egy nátha vágott haza, egy tüsszentésroham után úgy elkezdett fájni újra mint a fene. Mostanra kezd visszajavulni a sok torna hatására.
Mondjuk nekem eleve is rögzíteni kellett volna sztem, de úgy látszik ehhez a gerincgyógyászatiba kellett volna menni, máshol nem anyira csinálják elsőreAmúgy 3 hét múlva elutazom, 14 óra repülőn, hát... érdekes lesz. Ültem már 12+2 őrát és már akkor is nehezen viseltem, de akkor kutya baja se volt a gerincemnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest