Hirdetés
- Hiányzik a gamer érzés
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
enerdzsájzer
tag
L5-S1 közötti volt a csontkinövéses, azt műtötték-faragták, háziorvos azt mondta lehet hegesedik azért erősödtek a panaszok. Az L4-L5 közötti volt még akkor 6 milis, panaszt nem okozott, nem nyomta az ideggyököket csak arrébb tolta mindkét oldalon. Az meg lehet hogy most már nyomja a gyököket.
Holnap megyek kórházba a dokihoz. A múltkor is rögtön fogadott, pedig ~1 hónapos várólistája van. Rendes, segítőkész doki. -
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #599 üzenetére
hajjaj, azért remélem, nem kiújult!
majd meséljElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
Eastman
addikt
válasz enerdzsájzer #603 üzenetére
A héten azért frontok jöttek, frontok mennek. 10 fokok ide-oda. Nekem is fáj most a derekam. A külső légköri nyomás változásai befolyásolhatják a gyöki érintettség mértékét.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
enerdzsájzer
tag
Ez igaz, én is erre gyanakodtam. Csak ez már lassan egy hónapja tart (mondjuk egy hónapja tart ez a változékony idő is) és iszonyatosan tud fájni még a gyógyszerek mellett is, meg olyan tünetek és olyan helyeken jelentkeztek amik/ahol eddig nem voltak és azok is elég durván. Hát olyan hogy rendesen beh...zok, csak a műtét előtt-után volt kb. 2-2 hétig.
Majd holnap kiderül.
Még 4 óráig ücsörgök itt a székben, aztán le lehet pihenni. Még jó hogy nem muszáj ülni hanem sétálgathatok ezen a 15 négyzetméteren. -
szlibud
tag
válasz enerdzsájzer #605 üzenetére
Ez azért elég durva Ennyire sztem nem játszanak be a frontok...
Írj majd mindenképp hogy mi volt -
-
enerdzsájzer
tag
Múltkor félreérhettem a dokit. A csontkinövéseket csak részben tudta lecsiszolni, középen a gerincvelő felőli részen nem tudta mert nem is lehet. Ha ott flexel, rögtön lebénulok. Tehát a csontkinövés középső szakasza ott van és ott is marad és folyamatosan ba...gatja a gerincvelőt. Ezzel nem lehet csinálni semmit. Az L4 sérv már csak a hab a tortán. Műtét egyenlőre nem lesz. Ebben a helyzetben így nem is lehet. De ha romlana a helyzet telefonálnom kell neki és valamit megpróbál csinálni. Addig is fiziko-gyógybigyók, két ünnep közt kontroll. Nem volt ideje beszélgetni, én meg nem akartam feltartani, így is két műtét között szaladt le gyorsan hogy beszéljen velem. Majd kontroll alkalmával hátha jobban lesz ideje, akkor majd kifaggatom. Holnap meg a háziorvosomhoz megyek,őt is kikérdezem, aztán reumába meg gyógyfürdőbe.
Volt min gondolkozni hazafelé autózva. A csontkinövéseknek nem szokásuk felszívódni. Sőt ha jól tudom idővel inkább egyre nagyobbak nem?Ha ez így van akkor még most jön a java. -
Eastman
addikt
válasz enerdzsájzer #608 üzenetére
A csontkinövéseket csak részben tudta lecsiszolni, középen a gerincvelő felőli részen nem tudta mert nem is lehet. Ha ott flexel, rögtön lebénulok. Tehát a csontkinövés középső szakasza ott van és ott is marad és folyamatosan ba...gatja a gerincvelőt. Ezzel nem lehet csinálni semmit.
No, ezt olvasva felhívtam a neurológus doktornőt akivel szakmai kapcsolatban állok, úgy is régen beszéltem már vele. Megkérdeztem az osteophyták műtéti eltávolításáról. Mikor indokolt, mikor nem, hogyan csinálják ezt a gyakorlatban, ki és mikor dönt erről.
A csontkinövéseket (melyek egyértelműen a helyi gyulladás következtében felrakódott csontszilánkok) nem flexszel, hanem mikroszkóp alatt, mikrosebészeti eljárással (az MRI alapján felkészülnek erre) szinte minden indokolt esetben eltávolítják. Amennyiben ott marad az továbbra is irritálja a lágy szöveteket. Egy gerincsebész ha már felnyitja a területet, lecsippenti a kint lévő porckorongot, általában lefaragja a csigolyák peremszéleit is. Persze adott esetben többet lát ilyenkor mint előtte az MRI-n, és dönthet másként. De, ha ott maradnak a csontszilánkok, azok később gondot okozhatnak.
Ami fontos még, hogy nem csak az idegpályákra kell gondolnunk, mikor a sérv és a megnyúlt peremszélek miatt aggódunk, hanem a velőt, idegkötegeket, idegsejteket ellátó erekre is. Ők sem viselik jól a heteken, hónapokon, éveken át tartó irritációt.
Ilyen komolyságú a szerkezet:
Összehasonlítva ezzel az ábrával, érthető miért nem olyan egyszerű a dolog.
Amit tanácsként Neked most mondani tudok az az, hogy minden benned felmerülő dolgot kérdezz meg az orvostól. Ha valami nem tiszta, addig ne köszönj el tőle amíg megnyugtató választ nem kapsz mindenre.
Nem egy csomag szotyiról van szó.Bocs, ha túlságosan tárgyilagos vagyok, de nem árt, ha átlátod.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
enerdzsájzer
tag
A flexelést csak képletesen értettem. A doki valahogy így fogalmazott: "ha ezt megpróbálom innen eltávolítani, rögtön lebénul" Ha megyek hozzá legközelebb jól kikérdezem. Hátha kitalál valami megoldást.
Nem sokat aludtam az éjjel, pörgött az agyam...talán ha összecsavarozná és berakna egy porcpótlást, akkor egyenletesen oszlana el a terhelés és nem nőne az a csőr? Lehetséges lenne ez így? Azt még nem is mondtam neki hogy kattog meg "kiugrik" a helyéből (igazából csak néztem mint a vett malac és egy hangot se tudtam kinyögni) gondolom ez nem jó hogy mozog odabent minden mert fűrészeli a dolgokat.De ha összecsavarozza, nincs mozgás, nincs nyirbálás?
Nyugodtan legyél tárgyilagos, abból ért az ember. -
Andika81
csendes tag
válasz enerdzsájzer #610 üzenetére
Szióka!
Szerintem neked már elösször is csavarozni kellett volna ahogy így olvasgattam az esetedet.Szerintem instabilitás alakult ki,azért mozog ennyire a csigolyád,szerintem az megoldaná a problémát,csak egyből ezzel kellett volna kezdeni,van 1 ismerősöm másodjára őt is csavizták,mert iszonyat hegesedése lett,kondizott elötte,meg most a csavaros műtét után is rendesen nyírja magát,sportol,semmi baja.
-
szlibud
tag
válasz enerdzsájzer #610 üzenetére
Hát, ezek nem jó hírek
De mondjuk egyetértek Andikával, hogy teljesen instabil lehet az a rész, és most mikor elkezdett ennyivel rosszabb lenni, biztos valamitől elmozult és most jobban nyomja az idegeket.
Egem pl. vagy 2 hónapja egy nátha vágott haza, egy tüsszentésroham után úgy elkezdett fájni újra mint a fene. Mostanra kezd visszajavulni a sok torna hatására.
Mondjuk nekem eleve is rögzíteni kellett volna sztem, de úgy látszik ehhez a gerincgyógyászatiba kellett volna menni, máshol nem anyira csinálják elsőreAmúgy 3 hét múlva elutazom, 14 óra repülőn, hát... érdekes lesz. Ültem már 12+2 őrát és már akkor is nehezen viseltem, de akkor kutya baja se volt a gerincemnek
-
enerdzsájzer
tag
válasz Andika81 #611 üzenetére
Egyrészt borzasztó kíváncsi vagyok mi lesz ennek az egésznek a vége. Másrészt meg nem akarom megtudni mert félek hogy rossz vége lesz.
Elmentem gyógyfürdőbe, kiírtak 15 alkalmas kezelést, a reumatológus meg azt mondta tónustalan meg gyenge az izomzat a hátamon és azért fáj. Hm. Rögtön rám fogta hogy nem tornáztam. Mondtam neki hogy de. Látta rajtam az övet. Erre meg az volt a baj mert hordom és azért gyenge az izomzat. Mondtam: csak azóta hordom mióta megint fáj, mert öv nélkül összef...nám magam. Na és a Tens-et használom? Persze, csak édeskevés. Erre már nem dobott semmit. Mindent megpróbáltam azért hogy felépüljek, ez meg belém kötött. Nem lettem ideges.Na és Te hogy vagy?
-
Andika81
csendes tag
válasz enerdzsájzer #613 üzenetére
Sajnos most tüszős mandulagyulladásom lett,megint,mielőtt kijött a sérvem az előtt is volt és kihordtam lábon,utána elkezdett szúrni a hátam utána a fenekem és jött a sérv,úgyhogy lehet ennek is köze volt a dologhoz,és most újra előjött és megint dolgozom,bár ma haza megyek 3 kor ,vasárnap,hétfő ágy.Hétfőn lesz egy Mr vizsgálatom,mert látni akarjuk mi a helyzet belül,fáj a hátam terhelésre,ülésre,ha sétálok nincs gáz,csak hát nem sétálhatok egész nap mivel ülő munkám van.Mindig van valami,jó lenne ha nem kellene dolgozni.Otthon ellenék.
-
Andika81
csendes tag
Szlibud azért nem olyan jó az a csavarozás,inkább előbb a rendes műtét ha nem muszáj,mert eléggé beszűkül a mozgásod,nekem így is merev a derekam még,ha csavarozták volna,nem is tudom mi lenne.Ha tüsszentek,én mindig megkapaszkodom valamiben,hogy ne rántsak magamon annyit,műtét előtt,nagyon érzékeny volt a derekam tüsszentésre,olyan volt mintha elszakadt volna ott valami,már nem olyan de én azért kapaszkodom Jajj most a bordáim meg a hasam fáj,biztos a láztól,este kivagyok kiszakad a mandulám rossz ez a mandula gyulladás!!!
-
-
Gyuli78
csendes tag
Sziasztok! 32 éves srác vagyok 4héttel gerincsérvműtét után itthon lábadozva. A sérv az S1-L5 között volt. Előtte rendszeresen sportoltam, futás, kondi terem és box. A Merényiben műtöttek, a körülmények nem túl rózsásak, de az orvosok előtt le a kalappal. Azt viszont hiányoltam, hogy a gyógytornát illetőleg nem kaptam semmilyen tanácsot, ergó nem is igazán csináltam, csinálok semmit, a sétáláson kívül. Ezt azért sem értem, mert mindenhol olvasom, hogy a torna milyen fontos ebben az időszakban is. Ezért önszorgalomból jövőhétre bejelentkeztem egy gyógytornászhoz, aki rögtön mondta a telefonban, hogy már rég tornáznom kellene. Fasza! Azt szeretném kérdezni, tőletek, hogy a lokális fájdalom, azaz a műtét területére irányuló belső feszülés (néha olyan mintha egy tonna lenne a nyakamban és ez a súly mind a műtött területet nyomná.) és néha igen komoly fájdalom ebben a szakaszban még normális? Illetve, hogy minden reggel nagyon hasogat és fáj, majd miután néhány lépést teszek nagyjából elmúlik, persze azért nyilallgat rendesen időnként.
Köszönöm
-
Eastman
addikt
...mert mindenhol olvasom, hogy a torna milyen fontos ebben az időszakban is.
A gyógytorna nagyon fontos a rehabilitáció időszakában és később is. Fontos, hogy szakember felügyeletével mozgatva legyen a műtéti terület! Az orvosnak a műtét közben valahogy oda kellett jutnia a porckoronghoz, ergo sok szövetet átvágott a cél érdekében. Ezek most gyógyulnak és nagyon nem mindegy, hogy hogyan. Ha nem tornáztatod megfelelően később feszülést, izületi mozgáskorlátot tapasztalhatsz a műtött helyen. Úgynevezett letapadások, összenövések maradhatnak a lágy szövetekben, izmokban, izomrostokban. Mivel az izmok mozgatják, szalagok, izületi tokok támasztják a keresztcsont (S, sacrum) és az utolsó ágyéki csigolya (L5, lumbális 5-ös) kapcsolatát is, kell, hogy ez a kapcsolat is mozgékony maradjon. Röviden torna minden nap, de csakis a gyógytornász szigorú utasításai szerint! Csak abban a ritmusban és mértékben ahogy ő mondja! Aztán amint lehet úszás!
Ha a zárójelentésen szigorú gerinckíméletet olvasol azt is komolyan kell venned, nincs mese.
-
Eastman
addikt
Szerk:
Tapasztalni fogod, hogy a torna amit majd végzel nem a nagyméretű, felületi izmokkal foglalkozik, - tehát nem dinamikus és teljesítmény centrikus - hanem viszonylag enyhe, és a gerincet tartó, támasztó mély hátizmokat, közvetlenül a gerinc melletti apró izmokat célozza.
(Katt a nagyításért!)
-
Eastman
addikt
Nem sokat tudok a műtéti megoldásokról, lesz is bőven kérdésem dec. 20. után az idegsebész doktornőhöz aki szakmai tanácsokkal segíti a munkám.
Az biztos, hogy 4 hét még nem sok idő, valszeg gyógyul, regenerálódik most a terület. Elég rendesen meg lettek bolygatva a szövetek a műtét alatt. Légy' türelemmel! A súlyzózós kérdésedre a gyógytornász tud korrekt választ adni. Azt gondolom, hogy legalább egy évig kímélned és tornáztatnod, erősítened kell a gerinced. Az az elvem, hogy mindenki folytathatja ott az életét ahol abbahagyta, miután megerősítette a gerincét tartó izmokat.
Időt kell adni magadnak és türelmesnek kell lenned. Tény, hogy a gerincműtét utáni időszak nem a legjobb, de alapos rehabilitációval szépen is ki lehet jönni a dologból. Sok múlik rajtad.https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
enerdzsájzer
tag
Érdekes, nekem meg azt mondta a doki hogy szigorúan csak feküdjek,óvatosan sétálgassak, fokozatosan mobilizáljam magam. Mozogjak de csak óvatosan. Majd a hat hetes kontrollon monda hogy várjak még két hetet és aztán mehetek gyógytornára.
Egyébként ma voltam negyedik alkalommal kezelésen, de romlik a helyzet. Már a kedvenc gyakorlataimat sem tudom csinálni. Nem tudom tekergetni magam, homorítani sem tudok, lábemelés sem hason sem háton fekve sem a terpesztéses mozdulatok nem mennek. Alig csináltam valamit a tornán. Ha megpróbáltam nagyon fájt és elöntött a forróság derék-csípőtájékon. Lábba sugárzást már nem is ecsetelem. Lehet hogy nem kell végigcsinálnom a kezelést és nemigen várom meg a kontrollt hanem kérek korábbi időpontot a sebésztől. -
hungarianach
újonc
Sziasztok!
Örülök, hogy találtam egy ilyen jól pörgő fórumot, sokat olvastam és tanultam belőle!
33 éves vagyok, jelenleg külföldön élünk, ez kicsit neheziti a dolgomat, sokszor magyarul sem egyszerű megérteni mit is mond a doki, kicsit hiányos nyelvtudással meg egyáltalán nem vicces.
Nálam 2 hónapja jelentkezett a komolyabb fájdamol, akkor még 1 hét pihenés után elmult de a munkába való visszatérés után előjött megint és nem akart szünni.
Ez után mentem el egy ortopédushoz aki CT re küldött. 2 héten belül kaptam is időpontot, igaz hajnali 3.30 ra de ez van, nem dől össze a világ. A köztes időben a fájdalomra , ami a bal vádlimig jutott le, egy 5db-os injekció kúrát kaptam , a 3. után kezdett javulni a dolog de még mellé éjjelre bevettem 2db fájdalomcsillapitót.
A CT ma hajnalban volt, nagyon jól felszerelt kórházban jártunk. 30 perc mulva kaptam 2cd lemezt az eredménnyel, ki is próbáltam itthon, egy külön programmal ami rajta van a cd-n ,meg is tudtam nézni minden felvételt.
Ahogy nézem nálam a porckorongok viszonylag épek, egyiken van egy kis hegyes dudor de 2 csigolyámon 2 pozicióból is látható horpadás van és az egyiken egy kinövésre hasnolitó dolog. Ezt látom én avatatlan szemmel, 23.án jön vissza a doki, majd megmondja mit vesz ő ki belőle.
Egyenlőre semmi tornát nem anánlott mig nem látja a CT eredményét, kiváncsi leszek mi lesz a vége, egyenlőre nem fájok de érzem azért, állni és sétálni sokat nem tudok a fekvés sem esik jól minden pozicióban.
Amit kérdeznék tőletek ,hogy a műtét után miért nem ajánlják az ülést? Húzódhat tőle a műtött rész?
Mindenkinek kitartást kivánok!
Jani
-
Eastman
addikt
válasz enerdzsájzer #623 üzenetére
Mozogjak de csak óvatosan.
Igen, ennek a mértékét határozza meg - jó esetben - az orvos és a gyógytornász közösen.
Mint írtam a 4 hét még nem sok idő. Indokoltak lehetnek a fájdalmak. Lehet, hogy kicsit előre szaladtam gondolatban, minden amit a tornával kapcsolatban tanácsoltam a műtét utáni egy éves intervallumra értettem. Úgy gondolom, hogy ennyi rehabilitáció, gerinckímélő életmód szükséges.
Röviden:
Gyuli78, szerintem jóideig ne súlyzózz. A gyógytornászod fogja megmondani mikor edzhetsz újra.Jobbulást!
Üdv: Eastman
-
biker
nagyúr
Az utóbbi pár napban nekem is szépen romlik a derekam
Remelem jön a jó idő most marElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
enerdzsájzer
tag
Értelek én még a két hónapot is korainak éreztem a kezelések elején, de aztán egy hét és már érezhetően sokat javult.
Megettem a gyógyszert amit a háziorvos felírt, elég gyenge egy valami volt. Most kettesével szedem a saridont meg az aszpirint. Kába vagyok tőle egész nap de ez a lényeg tompít és elnyom. Maguktól remegnek az izmok főleg a comb-csípő-fenék tájékon, meg néha görcsölnek. Annak örülök hogy még viszonylag normálisan, segítség nélkül tudok mozogni. -
iker55
csendes tag
Sziasztok.
Mindenkinek akit érdekel: idegre a Milgamma gyógyszer vagy injekció és a mágneságy-terápia tényleg jó, kipróbáltam. B12, B6, B1 vitaminok szedése szintén hatékony.Nem csodát tesz, csak elviselhetőbbé válik a zsibbadás.
És iszonyú sok torna, úszás .Nem egyszerre, hogy ne legyen túl erőltetve. Ja és úszás inkább háton és gyors. Én 3 hónapos vagyok most kezdek mellúszásban is próbálkozni, már megengedte az idegsebész. Jobbulást és kitartást kívánok.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Jarolapcsere, igazi kímélő meló
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Schoffan
csendes tag
Szermusztok !
Kérdésem lenne, bár nem rólam, hanem a 40 éves fiamról van szó....
Pár hete fáj a dereka, de ez nem elég, elkezdett zsibbadni a bal lába, fájt a combja és a bal vádlija.
Ma volt Mri.-n.
A lelet szerint nagy sérve van, és a kitüremkedésből egy darab " leszakadt " Ez nyomja az idegpályát, amitől a zsibbadás és a fájdalom van....
Orvos csak ünnep után látja majd a leletet, de én marhára türelmetlen vagyok !
Szerintetek meg lehet ezt úszni mütét nélkül ??Még ha csak sérv volna - laikusként el tudok képzelni más módszert, de ez a porc leszakadás borzasztóan hangzik !
/Azt hiszem, a sok tenisz és fallabda megtette a hatását, bár ebben sem vagyok biztos..../
Világéletemben szegény voltam...Emberéletemben is az vagyok ! / Schoffan /
-
-
Schoffan
csendes tag
Na megjött a fiam az Amerikai úti intézményből...
Érdekes dolgokat mondott az orvos, miután megnézte a leletet és az mri felvételt.Azt mondta, hogy választhat, hogy műtét, vagy marad így ????
Ha neki jó, hogy zsibbadt a lába és egy kicsit sántít, akkor ne műtse meg magát, de jobb nem lesz a helyzet..." Mehet csontkovácshoz, természetgyógyászhoz, mert az rontani úgy sem tud a dolgon ! "Viszont megadta a telefonszámát, hogy ha felhívja, 3 hét múlva megműti, ott az Amerikai úton.Állítólag a vágás mindössze 3-4 cm. lesz - nem endoszkópos - és ha nincs komplikáció, akkor három nap múlva hazamehet.Csak eltávolítják a kitüremkedett/kiszakadt/ részt, nem pótolnak semmit és annyi.
/Mivel végigolvastam az egész forumot, nekem ez túl szépen hangzik/Minden esetre a fiam azt mondta, hogy elmegy majd Kim doktorhoz és ha az nem segít, vagy ő javasolja, akkor a műtétet választja !
Én is arra biztattam, hogy műtesse csak meg magát, mivel 60 méterre lakunk egymástól, a ház körüli munkákra, meg a kisebb gyereke emelgetésére ne legyen gondja, elvégre nyugdíjas vagyok, ráérek, majd kisegítem, amíg rendbe nem jön....
Hát ez van.
-
szlibud
tag
válasz Schoffan #635 üzenetére
Ki volt az orvos, hanem titok? Egyébként amit mondott az mind igaz, kérdés az h. mennyi idő múlva tud teljes életet élni mint derékfájás előtt, de ezt úgyse tudják az orvosok megígérni, minden eset más...
Ne azt nézd amit a fórumon olvasol, azon szerencsések (a többség) akiknek minden jól ment, nem itt írogatnak a fórumra hanem élik életüket...
Személyesen csak ilyeneket ismerek...
-
enerdzsájzer
tag
Ez az én szerencsém. Megint nem tudtam beszélgetni a dokival, mert megint sürgős műtéte volt és megint nem volt ideje. Délután 1-ig vártunk rá vagy 15-en reggel 9-től. De jan.10-én megint megyek hozzá, mert újabb vizsgálat lesz, funkcionális röntgen vagy mi a túró. Látni akarja hogy hogyan mozdulnak a csigolyák ha ülök, lehajolok, stb. Ez a várakozás a legidegesítőbb. Most megint ehet a fene két hétig.
Kellemes, fájdalommentes ünnepeket!
-
Eastman
addikt
válasz Schoffan #635 üzenetére
Kiem doktor bennem kárt tett.
A kiszakadt, kizáródott porckorongsérvet - véleményem szerint - mechanoterápiával nem lehet jól kezelni. El kell kerülni, hogy a kis darab ne vándoroljon el máshová és ne okozzon keményebb tüneteket. Valszeg azért mondta az orvos, hogy választhat, mert szerencsés esetben felszívódhat a kint maradt kis lágy darab. Nagyon - nagyon ritka, de megoldódhat a probléma magától. Ha viszont elmozdul az nagy bajokat okozhat. Nem ismerem a részleteket, nem láttam az MRI-t, nem vagyok orvos. Annyit tudok, hogy sok esetben - hasonló kizáródásoknál - a műtét megnyugtatóbb eredményt ad.
Ha érdekel a célzott, személyes véleményem, írj egy privát üzenetet. Gerincnyújtással - Denevér pad - foglalkozom egy ideje. (Jan. 10-től gyógytornásszal.)
-
Schoffan
csendes tag
válasz Schoffan #642 üzenetére
Ha már itt vagyok beírok valamit, ami eszembe jutott...
Amikor kisgyerek voltam, apám egyszer 8 hónapig feküdt derékbántalmak miatt és később is mindig hordott fáslit a derekán.Mindig arra oktatott, hogy ha felemelek nehezebb dolgot, egyenes derékkal tegyem, mert különben úgy járok, mint ő....
Hiába ! Nekem is mindig vacakolt a derekam, amíg sportoltam, többször megrántottam/kézilabda/. Később ha rosszul emeltem, de olyan is volt, hogy a lépcsőn lefelé jövet, amikor tüsszentettem, vagy ásás közben belenyilalt a derekamba és ilyenkor 2-3 napig nekem annyi volt.Emlékszem volt olyan, hogy reggel úgy tudtam felkelni, hogy a lábammal odahúztam a nyitott ajtót és a kilincsbe kapaszkodva tudtam felállni....
Most meg itt van a fiam gerincsérve, de azelőtt is volt, hogy megrántotta a derekát, többször is.
Arra akarok kilyukadni, hogy ezek szerint ez a dolog öröklődik ! Lehet, hogy hülyeség, amit írok, de ha végignézek a családi történeten, hát nagyon úgy néz ki.
-
szlibud
tag
válasz Schoffan #643 üzenetére
Hát lehet ebben az öröklődés dologban valami, anyukámat már húsz éve is majdnem megműtötték annyi idős volt mint én most kb., csak aztán a hosszas várakozás alatt jobban lett, és most megint várólistán van.... Apukámnak is mindig is vacakolt a dereka, több nappali kórház kúrát is végigjárt, és neki se tökéletes soha...
Boldog, Fájdalommentes Újévet Kívánok Mindenkinek!
Aki meg még műtét előtt áll, jól nézze meg kihez megy, de azt is hogy melyik kórházba!
-
enerdzsájzer
tag
Feb. 17.-én megcsavaroznak. Végül is nem a csontkinövés a bűnös (persze az sem jó hogy ott van) hanem az S1 és az L5 közötti távolság nagyon lecsökkent a műtét óta és ezzel együtt a csigolya nyúlványok közötti rés is kb. ötödére szűkült. Tehát nincs sérv, (ott) hanem a csigolya nyúlványok nyomják a kilépő idegeket. A doki szerint ezt csak csavarozni lehet.
Addig is itthon fekszek mert még állni sem tudok, nemhogy ülni egész nap a melóba.De jó anyag ez a kontramál. Miért nem szedtem én ezt eddig...? A múlt héten már könyörögtem a háziorvosnak hogy most már adjon valami bitangos cuccot mert nem bírom ép ésszel. Most már színesbe látom a világot.
Felhívtam a főnökömet: hosszúttáppénz. Erre ő: örülök. Mondom: hát még én. Megpróbálok fél év alatt felgyógyulni, akkor még nem tudnak csak úgy kirúgni.
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #645 üzenetére
uff, hát, kitartást.
és ne aggódj, hosszú táppénz után egy ideig nem rúghatnak kiElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
enerdzsájzer
tag
Köszi! Ezzel a cuccal, meg a folyamatos fekvéssel egész tűrhető. Néha nagyon erősen belehasít, néha elönti a forróság a lábaimat, hangyamászós-bizsergős érzés, maguktól rángatózó izmok, szóval minden van. Szerencsére a pisiléssel most nincs nagy gond, ha fújom az orrom vagy köhögök koncentrálni kell hogy ne csorogjon be, de ha ülve vécézve alaposan kicsorgatom utána már minden oké.
Ez a melóhely más tészta, fél év táppénz után füv bizottság elé kell menni. Ott ha úgy döntenek hogy alkalmatlan vagyok, akkor mehetek munkanélkülire. Bár az üzemorvost kikérdeztem a múltkor, ő azt mondta nem szemétkednek a sokadjára műtött sérvesekkel sem. Csak szeretném elkerülni ennek a lehetőségét is. Hát ez most még a távoli jövő rejtélye. Hátha beleférek a fél évbe...
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #647 üzenetére
Mi a helyzet?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
enerdzsájzer
tag
Köszi a kérdést, semmi különös. Napok óta fekszek folyamatosan, így most jobb egy kicsit. Nem merek pár percnél tovább állni meg ülni mert akkor elviselhetetlen lenne. Így a kontramálból is vissza tudtam venni, már elég szarul voltam tőle. Múlt hétfői autózás után pár napig kicsit túlzásba vittem, mondjuk kellett is. Tompít az biztos, viszont huzamosabb ideig sokat megenni nem lehet belőle.
-
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #649 üzenetére
Hat igen, tartosan nem jo
Kitartast a mutetig es utana is, es vigyazz most mar raElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- EAFC 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások