Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
narumon
őstag
válasz nemethkitti #2201 üzenetére
Nekem is két kiszakadt sérvem van. El vagyok vele, de mondjuk napi 8 órát nem tudnék vele ledolgozni. Az viszont nem gond, hogy lemenjek boltba, elsétáljak postára, ide-oda. Sőt nyáron tizenvalahány órát vezettem egyhuzamban kocsiban. Nekem csak annyi a lényeg, hogy ha elkezd rosszabbodni (mondjuk séta, vagy ülés miatt), akkor egyre hatványozottabban rosszabbodik, tehát egy idő után muszáj lefeküdnöm 1-2 órára és utána akkor megint jobb. (de olyan mint a nap elején olyan megint csak 1 éjszaka alvás után lesz).
Ami miatt én áldok mindent az az, hogy fekve egyáltalán nem fáj, így jókat alszom, fekve lazítok, stb.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
klari164
csendes tag
válasz nemethkitti #2201 üzenetére
Szia! Az infúziót én is kipróbáltam többször, de semmit nem segített. Azok dicsérték akinek ízületi gyulladása volt és nem gerinc sérve. Nem régen én is kaptam műtét után, egy pár hete, de semmi. Szerintem erre igazán nincs más módszer, mint a fájdalomcsillapító, pihenés és normális mozgás. Tulajdonképen az orvosok is mindig mást mondanak, egyik erre esküszik, a másik arra. Te meg csak próbálkozzál, valami majd bejön. Én már annyi mindent kipróbáltam 14 év alatt, de igazi hatékony kezeléssel még nem találkoztam. Szörnyű dolog ez, hogy egyik sérvet megműtik, erre kijön máshol. Aztán egyszer csak elkezdenek elcsúszni a csigolyák és akkor megint műtét. Na és mi a garancia, hogy ezzel befejeződött a műtétek sora. Mellettem egy olyan asszony feküdt, mikor műtöttek szeptemberben, akinek, nem túlzás, 7 gerinc műtétje volt. Annyi idős mint én, 47 éves. Bele gondolni is rossz, hogy mi lesz az ilyen beteggel. Hiába veszi fel az infúziót, semmit nem ér, mikor már szó szerint, szét van műtve a gerince.Aztán próbáltam már, különböző injekciós kúrákat is, ami árban elég húzós volt, de az se segített.Szerencsés ember az ismerősöd, hogy kiszakadt sérvvel jól együtt tud élni. De gondolom az se mindegy, hogy hol van a sérv, és mit érint. Mikor olvasgattam a Gerinc Központban a röntgen felvétel eredményét, amit a műtéthez készítettek és már újabb beszűkült csigolyákat találtak, ami a doki szerint nagyon rossz jel. Csavarozták az LV-SI. csigolyát és fölötte az LIV-LIII. csigolya is beteg. Ráadásul a csípőben is szépen kopik a porcom. Mind csupa jó dolog. Na de ez van, próbáljuk élni az életünket, de itt a fórumon is tapasztalom, hogy akinek már volt műtétje 1-2, vagy több, az sajnos várhatja, hogy tovább romlik az állapota. Legyen szép napod.
-
klari164
csendes tag
válasz Malacka #2199 üzenetére
Szia Malacka! Mint írtam Kittinek, nem volt sikeres az infúzió. Mikor először lerobbantam 2000-ben, elküldtek MR-re. Nem vette észre se a röntgenorvos, se a reumatológus, hogy kiszakadt sérvem van. Azt mondta a doktornő, hogy porckopásom van, éljek együtt vele. Ennyi. Aztán írt ki fizikoterápiás kezeléseket, aminek az lett a vége, hogy görbebot nélkül nem tudtam lábra állni. Sokat rontott az állapotomon. Iszonyú fájdalmaim voltak és próbáltam a gyerekeim előtt csendesen tűrni, de amikor jöttek a görcsök a lábfejembe, szétfeszítették a lábujjakat, akkor már fejemre húztam a paplant és beleordítottam a párnámba. Nem, hogy javított volna, hanem megkínzott, mert nem lett volna szabad ilyen kezelést adniuk. Ez az idegsebész véleménye volt. Ennek tudatában, már óvatosabban kezelem ezeket a terápiákat, persze most más a helyzetem csavarozás után és kipróbálom a kezeléseket. Majd meglátjuk, milyen eredményt hoz. Viszont a gyógytorna igenis segít valamit, ezt én is észrevettem. Legalább az izmokat átmozgatja és nem feszülnek be annyira. Bár most ez a hideg, nyirkos idő, minden "segítséget" eltöröl, ez nagyon megkínoz mindenkit.A munkával járó terheléssel csak óvatosan, mert akkor nem lesz visszaút a műtéttől. Nagyon vigyázz magadra, se kocsi tolás, se csákány .
-
nemethkitti
csendes tag
válasz klari164 #2203 üzenetére
Szia. Van egy nagyon kedves barátnőm neki 5 műtétje volt 1 nyaki 4 ágyéki az utolsó ágyéki csavarozás lett. Most ott tart h mindkét helyen kiújjult kiszakadt. Dolgozik vele 12órázik a sürgösségin adminisztratív munkát. Szokott kapni infúziót neki valmennyire bevált. Gyógyszert is minimálisat szed. Azt én is próbálom elhagyni mert a vesém ugy néz ki kikészült kicsit Szóval én hiszek abban h nem mindegy hol van a sérv és h bármikor elmozdulhat úgy h nincs panasz. Nekem is voltak olyan heteim h semmit nem éreztem csak reggel rossz volt kelni és ennyi. Szép napot :-)
-
klari164
csendes tag
válasz nemethkitti #2205 üzenetére
Szia! Elég borzasztó, hogy ennyi műtétje volt. Még kimondani is sok. Erről írtam, hogy hiába műtenek meg, sajnos kijön máshol, ez a nagy baj ezzel a betegséggel. Én csak a magam esetéből tudom levonni a tapasztalatokat, meg a barátnőméből. Neki is négy műtétje volt, közte nyaki sérv is, de neki se segített az infúzió. Meglehet, hogy más-más kórházanként maga az infúzió összetétele. Lehet kapni patikában is, de Szolnokon például a nővérkék állítják össze éjszaka.Ezért gondoltam most hirtelen erre, hogy más az összetevő, vagy az arány. Ha jobbat kapsz, nyilván nagyobb az esély arra, hogy segít.Amit itt adnak a kórházban, az semmit nem ér. Ezek szerint vannak különbségek, ebben is. Hol szokta kapni az infúziót, Budapesten? Egy próbát megérne. Nagyon sokat dolgozik a barátnőd, le a kalappal.Én is alig várom, hogy jobban legyek és mehessek dolgozni, lesz mit bepótolni. Persze, hogy nem mindegy, hogy hol van a sérv, teljesen egyetértek. A nászomnak 3 sérve van, de nem kell műteni, mert különösebb ( nagyobb ) panaszt nem okoz. Néha fáj neki, de nem zsibbad a lába, nincs akkora fájdalma. Abban is igazat adok, hogy a gyógyszerekkel vigyázni kell, mert sok belső szervre nézve gondot okoz, csak óvatosan lehet szedni. Én is mindig megbeszélem a háziorvosommal, felelőtlenül nem szabad bekapkodni.Vigyázz magadra.
[ Szerkesztve ]
-
graver40
csendes tag
Sziasztok!
Azért nem szükségszerű, hogy akit műtöttek, annak tuti lesz több is. Legalábbis én meg olyanokkal találkoztam, akiket már régen, akár évtizede műtöttek, és köszönik, jól vannak. Olyan is van köztük, aki műtét után szült még gyereket.
Az infúzióból gondolom több féle is van, nekem anno azt mondta a reumatológus, hogy nem ajánlja, mert tele van szteroidokkal. Azok meg hosszú távon okoznak egyéb problémákat. Lehet, hogy van olyan, hogy nem tartalmaz, vagy esetleg többet, vagy kevesebbet..? Arra sokan panaszkodnak, hogy a gyógyszerek kikészítik a gyomrukat, stb. De nyilván, ha komoly fájdalmak vannak, akkor muszáj valamit.
Azt is olvastam valahol, hogy 10 emberből 7-8-nak találnának sérvet, de sokan nem is tudnak róla, mert kicsi, vagy úgy helyezkedik el, hogy nem okoz panaszt. Az idegsebészem meg azt mondta, hogy van olyan, hogy kiszakad a sérv, mégis megkönnyebbül a beteg, mert elmozdul abból a helyzetből, ahol problémát okoz, illetve felemészti a szervezet a kiszakadt darabkát. Szóval sokféle helyzet lehet.Remélem, bírjátok valahogy ezt a hideg időjárást. Én magam a pánikkal most többet küzdök, mint a gerincemmel. De csak jobb lesz idővel ez is.
Mindenkinek fájdalommentes napot kívánok! -
klari164
csendes tag
válasz graver40 #2208 üzenetére
Szia Évi! Mind a kettőnknek igaza van, elküldök egy pár sort a Az ágyéki gerincműtétet követő
fájdalomszindróma (FBSS) nevű cikkből.
"A jelenlegi irodalmi adatok szerint az ágyéki porckorongsérv műtétek után átlag 15%-ban alakul ki a FBSS, fúziós műtétek után pedig 49%-os az eredménytelenségi ráta. Meg kell jegyeznünk azonban, hogy ezek az adatok országonként és intézetenként nagy szórást mutatnak. Statisztikai felmérések igazolják, hogy a betegek 85 %-a javul az első műtét után, de a második után csak 50%-uk, s minden további beavatkozás során csökken a gyógyulások esélye".
Szerencsésnek mondhatja magát, az akinél egy műtét után nem újul ki a sérv. Na itt egy páran nem vagyunk szerencsések . Valószínű, hogy nem teljesen valódiak a számok, mert kórházanként változó lehet. Nekem is van ismerősöm, akinek teljesen rendbe jött a dereka, de sajnos nagyon sok ellen példa van. 85% a javulási arány, az igen magas szám. De igaz-e? Elküldöm a linket és olvasgasd, bár már lehet, hogy nem kellene ilyeneket olvasnunk, mert csak kétségbe esünk.
http://gerinces.hu/2012/12/14/az-agyeki-gerincmutetet-koveto-fajdalomszindroma-fbss/ Vigyázz magadra és szép napot. -
graver40
csendes tag
válasz klari164 #2209 üzenetére
Szia, Klári!
Tudod, biztos jó számokon alapszik az a statisztika, én azért bizakodó akarok maradni.
Csak a szűkebb környezetemben van vagy 4 olyan ismerősöm, akiket legalább 10 éve műtöttek, és jól vannak azóta is (legalábbis a gerincükkel), plusz egy olyan, akinek kiújult a probléma. Tudni kell, hogy ez egy kistelepülés, ahol lakom, tehát ha nem is ismerek mindenkit, de nagy valószínűséggel tudnék róla, ha sokkal többen lennénk a pechesek táborában. Ez csak egy kis, helyi "merítés".
Valóban nem vagyunk szerencsések, és ha kutya bajunk se lenne, nem írogatnánk itt. Jó, feltételezzük, hogy nem netezik, fórumozik mindenki, de rengeteg műtétet végeznek, és ha a felépülési esélyek olyan rosszak lennének, akkor itt és a hasonló gerinces fórumokon jóval több ember lenne. Én azt tapasztaltam mióta ilyen topikokat látogatok, hogy akik jól vannak, egy idő után eltűnnek, élik az életüket. Lehet, hogy helytelenül, vagy indokolatlanul reménykedve, de azt gondolom, ez mégis csak annak a jele, hogy a többség felépül, és nem, vagy csak jó sokára újul ki a problémája.
Szóval nem akarok kétségbe esni. Hinnem kell abban, hogy egy darabig legalább jól leszek. -
klari164
csendes tag
válasz graver40 #2210 üzenetére
Szia Évi! Nagyon helyesen teszed, hogy bizakodsz, mivel ez is kell a felépüléshez.Sőt egyik legfontosabb dolog! Annak idején én is fent voltam egy bizonyos női fórumon és tényleg igaz, miután jobban lettem és tudtam dolgozni, nem sokat jártam fel. De nagyon jó dolog ez, mert itt kiöntheted a szíved, tapasztalatot, véleményt gyűjthetsz , amit összeraksz magadban. Kell ez a fórum, mert ha nem is itt éljük le az életünket, de a betegségünkben tudunk egymásba kapaszkodni.
Na igen a statisztika, az nem mindig pontos és ahogy írja a cikk, változó, országonként, településenként és intézményekként. Az lenne a jó, ha mindenkinek sikeres lenne a műtét és nem kellene többet idegsebészetre, reumatológiára járni. Tudnád csinálni, amit egészséges korodban, nem lenének korlátok. Ez lenne az igazi karácsonyi ajándék. Én nem tudom felmérni, hogy ebben a városban milyen a statisztika, hallok ilyet is, olyat is. Mindenféle képen magasabbnak kell lennie a gyógyultak számának, nem zuhanhat vissza mindenki. Lehet, hogy ha én is betartottam volna a dolgokat, amit az orvosom mondott, nem lettem volna ilyen helyzetbe. Ezért érdemes szót fogadni, legalább megadod magadnak az esélyt a gyógyulásra.
-
para2014
csendes tag
válasz formasu #2197 üzenetére
Szia! Erről az injekcióról csak annyit hogy tudom nagyon jó,mert én is kaptam 2009ben és panaszmentes voltam 2013ig.Mikor újra gond volt és az új orvosnak sírva könyörögtem hogy műtét helyet adja be mert nem vagyok abban a helyzetbe hogy neki menjek a műtétnek.itt volt az idős édesanyám a beteg gyerekem,ezt ő meg is értette,de elmagyarázta mi ebben a buktató.Ha be adja a fájdalom meg szűnik de az idegszálat attól még nyomja és fájdalom nélkül is szépen le bénulok.Tehát a fájdalom el múlik de a betegség nem.Nagyon nem mindegy ki kapja meg.És ezek az injekciók meg infúziós kúrák amik sztroidótt tartalmaznak elég veszélyesek mert erőssitik a csont ritkulást és csigolya töréshez vezethet.
-
klari164
csendes tag
válasz para2014 #2212 üzenetére
Látom nagyon megoszlanak a vélemények. Nekem a Hotemin, meg a Reumon injekción kívül sose adtak mást. Miért nem ajánlják az orvosok, ha egyszer valakinek segít? Drága lenne? Én is kipróbáltam műtétek előtt sok mindent, ebből a Reumon injekcióból 1 évben, kettőt lehet kapni és elvileg hatnia kellene. A vállamra hatott, de a derekamon nem éreztem semmi változást. Itt is beigazolódik, hogy orvos is más és más, egyik erre esküszik, a másik arra. Meg kell találni a jó orvost, ami nagyon nehéz feladat, pedig vannak egy páran, neves orvosok. Legyen szép napotok, bár rossz időt mondanak.
-
Malacka
csendes tag
Hát...
Nem tudom ez a kiszakad sérvem.... tényleg jól vagyok, de ha ezt leírom másnap rosszabbul
Alapvetően egyre jobban, bár hullámzik a dolog, de a sekélyes víz felé szerencsére.
Hozzátéve, hogy most járt le az infúzió.Meg még a fizikó is megy.Ennek is -remélem csak részben betudható.Olyan szinten oszlanak meg a vélemények, hogy szinte naponta változik.
Múlt héten pl fizikón - hallottunk olyanról akinek felszívódott.Ezen a héten 2 fizikós nővér is állította, hogy 10-20 éves tapasztalatuk alapján erről nem hallottak még.Orvosok is hasonlóan váltogatják a véleményüket.
Persze lelkileg befolyásol nagyon, ha tudom, hogy "eltüntethetem" a kiszakadt sérvet.Szerencse, szerencsés szervezet, megfelelő terápia, kitartó otthoni napi szintű torna, úszás stb és nagy adat pozitiv hozzáállás, hitt segítségével.Ja és sok-sok idővel.Ha így nézem a sok rossz dolog miatt jobb lenne ide sem járni.Minél kevesebbet foglalkozni a dologgal, aztán visszajönni pozitív példával szolgálni.
Mondok is nektek egy jó -műtött- példát.
PB futárom több éve műtötték és több éve már panaszmentes.Semmit nem tornázik, semmit nem csinál, de megemel pár mázsát naponta.Kocsiba ül, zötyög, majd kiszáll és becipeli, leemeli a dög nehéz palackokat amit jól emelni nem lehet.Aki emelt már fel PB palackot az tudja.Az első pár hónap volt neki is rossz, de azóta köszöni 100% ban jól van.Semmi kompromisszum.Lassan 8 éve!Szerintetek jár "ide"?Dehogy, teljesen jól van és elfelejtette az egészet és mégis évek óta tökéletesen éldegél.
Ezt kívánom minden műtöttnek teljes szívből.passz...
-
Malacka
csendes tag
Visszatérve rám.Most legutóbb olyannal is ijeszgettek, hogy így bármikor lebénulhatok örökre, hogy jobb lett volna a műtét.Megkérdeztem, hogy akkor tuti nem bénulhatok, le vagy fájdalommentes leszek legalább ennyire mint most?Tuti?Ha bevállalom a műtétet tuti nem bánhatom meg, hogy ezt a mostani állapotomat feladtam és esetleg rosszabbul járok? (20% megszívhatja)
Kis gondolkodás után a válasz az volt, hogy sajnos igazam van.Próbáljam meg ezt az utat, de nagyon vigyázzak magamra.passz...
-
Malacka
csendes tag
Másik témám:Mckennzie.
Képzeljétek felírta az orvosom, de a gyógytornász lehúzta, hogy nekem ez nem kell.Nem erre van kitalálva.
mintha azt is habogta volna, hogy ... nem használna... ... nem sérvre... ilyesmi.
Most gondolkodom, hogy elmenjek-e magánba ennek ellenére.
Szerintetek miért nem javasolja - ellenben az orvossal?passz...
-
formasu
tag
válasz Malacka #2216 üzenetére
Nekem is felírta a doki, és végig is jártam a 10 alkalmat. Egy szintig használt, de utána már nem javultam tőle, de nem is romlottam.
A gyógytornász milyen alapon húzta le? Milyen alapon bírálta felül az orvost? Talán nem akart egyedi tornát adni, csak csoportost, mert az jobb neki? Beszéld meg a dokival ezt, és keress másik gyógytornászt! Maszekban sokat kérnek, több ezer Ft-ot óránként!A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
formasu
tag
válasz para2014 #2212 üzenetére
Szia!
Én is tartok tőle, hogy lesz-e káros következménye, de inkább ezt választottam, mint a műtétet. A dokinál természetesen találkoztam régi betegekkel is, és beszélgettünk. Volt olyan, aki több éve kapott ilyen epidurális injekciót, és rendbe jött tőle, most a párját hozta a dokihoz ugyanezért. Többen olyanoktól kapták a doki elérhetőségét, akiket már régebben meggyógyított, és azóta is panaszmentesek. Akitől én kaptam a doki elérhetőségét, /a jobb lába, lábfeje már nagyon zsibbadt, fájt, kontrollálatlan volt, és műtétre volt kiírva / 10 éve kapott 3 ilyen injekciót, ami után egy órát mozdulatlanul kellett feküdni, / én kettőt kaptam / rendbe jött, és még mindig panaszmentes. Most 80 éves, bevásárol kerékpárral, jár úszni, egész nap fenn van, ténykedik.A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
Gerinctelen
csendes tag
Kedves mindenki !
Tudatom veletek, hogy a rehabilitációm jól sikerűlt , nem kiabálnám el , de minden letapadásom naggyából felszedtek, ez nem volt könnyű, nagyon sok munka és még több kellemetlen érzés árán történt , de a mondás is így tartja , hogy .. " valamiért- valamit,,
Természetesen néhány dolog megmarad pl. a kisimúlt gerinc, némely helyeken izomrenyheség és ahol elsorvadt az izomzat , az nem kis idő mire vissza épül ..., ha egyáltalán ? !
Mindezektől eltekintve pozitív vagyok , mert 9-én munkába állhatok .. könnyített munkát kapok , amit nagyon remélem meg tudok csinálni.Kedves lányok , akik itt szúrkoltatok nekem , most tudatom veletek, végre tudok asztalnál és utazás közben , bárhol és bár mikor ülni Nagyon boldog vagyok ! Nekem ez most egy nagy mutatvány!
Köszönöm az együttérzést! -
Eastman
addikt
válasz Malacka #2216 üzenetére
Mert nem minden orvos ismeri a pontos McKenzie metódust. ...csak a kifejezést, és már írja is a leletre. Bár én találnék egy McKenzie-szűz gyógytornászt!! A legtöbbjük nem mérlegel, nem vizsgál csak végzi amit a „nagy fehér varázsló” előírt. (két perc alatt) Sokaknál indokolatlanul vagy helytelenül alkalmazzák, ezzel is fájdalmakat okozva.
...úgyhogy küldd is légyszíves privátban az elérhetőségét a gondolkodó szakembernek!
Köszönöm szépen!
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
klari164
csendes tag
válasz Gerinctelen #2219 üzenetére
Szia Vali! Úgy látszik csak tudnak Hévízen valamit! Nagyon örülök , hogy sikeres a gyógyulásod, óriási haladás. Szívből gratulálok, mert ehhez kellett egy nagy adag akaraterő. Ahhoz képest, hogy pár hete még álltál a színházban, nagy utat tettél meg. Maradjon is így, a munkához pedig sok sikert és egészséget kívánok. kívánok. Kellemes hétvégét!
-
klari164
csendes tag
válasz klari164 #2221 üzenetére
Sziasztok! Olvasgatom a véleményeteket és egyre jobban arra felé hajlok, hogy lehet hiba volt belemenni már a legelső műtétbe is. Tényleg a lebénulással fenyegetett engem is a doki, persze, hogy berezeltem. Semmi összeköttetésem nem volt, nem tudtam erről a betegségről semmit, csak, hogy őrületesen fáj és nem bírok lábra állni. Ráadásul előtte, azt se tudtam, hol van a gerincem, annyira nem fájt. Aztán egy rossz mozdulat és kész. Azóta zuhanó repülésben megyek lefelé és ha bele gondolok,( hogy ha nem műtenek meg, lehet, hogy jobb lett volna), feltudnék robbanni. Ha nincs ismeretséged az orvosok terén, kifogsz egy olyan orvost, aki csak műtéttel tud segíteni, akkor vége. Sajnos úgy néz ki, nálam ez jött be. Semmi epidurális injekciót, semmi Mckennzie tornát nem ajánlottak a fizikoterápiás kezelés után, csak a szikét. Most olvasva Titeket, azon töprengek, lehet, hogy magammal szemben nagy hibát követtem el. De úgy voltam vele, megműt és mehetek vissza egészségesen dolgozni. De nem így lett. Miért van az, hogy aki nem engedi magát megműteni, lehet, hogy jobban jár? Miért nem világosít fel az orvos, hogy van más mód a fájdalom és zsibbadás ellen? Ne haragudjatok, csak kijött belőlem, mert olvasva néhány sort, véleményt, becsapottnak érzem magam. Nem volna jobb az országnak is, ha az a 15-20 % arányú beteges emberre nem kellene költeni, hanem tudnánk dolgozni? Kellemes hétvégét kívánok és még egyszer bocsi, hogy kiöntöttem magamból a gondolataimat.
-
-
klari164
csendes tag
Sziasztok! A kérdésem a következő: műtét után lehet epidurális injekciót kérni vagy már nem ér ilyenkor semmit?
-
formasu
tag
válasz Gerinctelen #2223 üzenetére
@Gerinctelen!
A válaszodra: orvosa válogatja.....hogy kit műtenek meg. Megkérdeztem a volt reumás főorvosomat, és az ideggyógyászt is, akik már nem láttak mást, csak a sebészt nálam, hogy ismerik-e ezt az epidurális injekciós megoldást, ill. tudnak-e olyanról, aki ezzel is gyógyít.
Meglepődtök, a válasz: a nem volt......
Javaslom, hogy ne fogadjuk meg rögtön a műtétre utalást, menjünk még egy-két kört előtte, hátha mégsem kell műteni, és időt nyerünk.....@Klári!
Erre a kérdésedre a "megfelelő" doki, aki csinál ilyent, tudna csak válaszolni. Én megpróbálnám, megkérdezném.[ Szerkesztve ]
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
klari164
csendes tag
-
formasu
tag
válasz Gerinctelen #2224 üzenetére
Írtad: "mint fentebb írtam 8 évvel ezelött enegem is , és volt 6 évem teljesen tünet mentes"
Egy költői kérdésem van: 6 év múlva miért nem mentél vissza ahhoz a dokihoz, aki beinjekciózott? Miért választottad inkább a műtétet?[ Szerkesztve ]
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
graver40
csendes tag
Sziasztok!
Remélem, megvagytok nagyobb fájdalmak nélkül.Örömmel olvasom, hogy Vali már tud ülni, ,és jól van.
Klári, akkor amikor én is belementem a műtétbe, nem érdekelt semmi, csak hogy segítsen valaki, és legyen vége a fájdalomnak. Mivel az ember alig tud valamit erről az egészről, nehéz jó döntést hozni. Ez előtt a fórum előtt nem is hallottam epidurális injekcióról, ami ennyit segítene. De attól én is tartanék, hogy a tünetet enyhíti, közben meg esetleg még rosszabbodik a helyzet odabent, mivel nem fáj, úgy terheli az ember, ahogy nem kéne a gerincét, aztán esetleg nagyobb kár lesz a végén... A MacKenzie se egy csodaszer szerintem, állapota válogatja, kinek, mennyire segít.
Most pár napja nem tudtam felnézni, mert sajnos a fiam kórházba került, PTX (légmell) miatt. Szerencsére elég jól van, de ezt a dolgot intenzív osztályon kezelik, mert bármikor rosszabbodhat, veszélyessé válhat. Szóval most naponta ingázunk a 40 km-re lévő kórházba.
Mindenkinek jobbulást! -
nemethkitti
csendes tag
válasz klari164 #2207 üzenetére
Szia. Itt Győrben kapta az infúziót. Nálam elég sokszor nem nézték a gyógyszereket pl bármikor bármeddig felírták az Antidoloricát / a mai napig kiírják nekem/ holott folyamatosan 10 napig szedhető csak. Igaz most már csak alkalmanként szedem van hogy két hétig be sem kell vennem. Én hiszem /és akarom/ hogy megúszom a második műtétet. Vigyázz magadra szép napot.
-
nemethkitti
csendes tag
válasz klari164 #2222 üzenetére
Nekem is szoktak lenni ilyen gondolataim, hogy mi lett volna ha... Esetleg ha jobban tájékoztatott volna az orvos, hogy a műtét után mi várhat rám, pozitív és negatív oldal... De én is hülye voltam, mert nem néztem utána és nem tájékozódtam. Most már mindent másképp csinálnék.
-
klari164
csendes tag
-
klari164
csendes tag
válasz nemethkitti #2230 üzenetére
Szia Kittii! Én 2003 óta szedem a tramadolor készítményű orvosságot. Először a Tramalgic-kal kezdtem, aztán évek alatt elértük 200mg-os Tramadolort. Az én orvosom se nagyon izgatja magát, hogy lesz-e következménye, bár szerinte kevesebb toxikus anyagot tartalmaz, mint az Algopyrin. Én is megpróbáltam egy ideig pozitívan állni a dolgokhoz, ez egészen a harmadik műtétig tartott. Mikor 2011-ben közölték, hogy csavarozni kell, határozott nemet mondtam, teljesen 3 évig bírtam. Közben csak vissza kullogtam, hogy jó akkor essünk túl rajta, mert nagy fájdalmaim voltak és már mindent bevállaltam volna, csak jobb legyen. Erre az orvos megkérdezte, hogy: Ki mondta, hogy műteni kell? Ő nem lát semmi olyat, ami indokolná a fájdalmaimat. Na ekkor voltam Nála utoljára. Aztán ajánlottak egy budai idegsebészt, magánúton felkerestem és ki volt akadva, hogy miért nem műtöttek már meg? De Ő se ajánlott semmi mást. Valahol olvastam, hogy a kórházak nagy pénzeket kapnak a műtétek után. Most már nem tudom vissza csinálni, de ma már ennyi vélemény olvasása után, körbe járnám a dolgokat. Persze ezzel úgy van az ember, hogy bízik az orvosban, hogy nem csinál olyat, ami elkerülhető lenne. Nem beszélve a maradandó károsodásokról. Látod itt van Biker, Neki is 2 műtétje volt és most megint zsibbad a lába. Bízom benne, hogy sikerül elkerülnöd a második műtétet. Szép napot kívánok és fájdalom mentes napokat!
-
Gerinctelen
csendes tag
válasz formasu #2228 üzenetére
Nekem már nem volt módom az újabb beinyjekciózásra, mert már bénult a lábam, kezdeti combnyak elhalást diagnosztizáltak ,mint utólag kiderűlt velem nem történhetett jobb, mint a műtét, mert közben kiderűlt volt egy érdaganat a gerincvelőn, és valójában a kezdetibénulást ez okozta nem is a kiszakadt sérvek .. mert kiszakad sérvem is volt 2 .
-
klari164
csendes tag
Sziasztok! De nagy a csend? Érzitek ezt a jó időt? Ez a nyirkos, csapadékos idő csuda jót tesz a gerincnek, ráadásul, hideg frontot mondanak. Kivel mi van, hogy vagytok?
-
Stieve
csendes tag
válasz klari164 #2235 üzenetére
Szia, Sziasztok!
Én készülök a most jövő keddi 6 hetes kontrollra. Nagyon kemény fájdalmaim már nincsenek max hullámokban ilyen benyilalló formában. Illetve izomfájdalmaim vannak még amiért azért azt mondanám nem túl jó az állapotom. De bízom benne, hogy még jobb lesz. Azt szeretném mikor a doki azt mondja mehetek úszni, mert erősíteni kéne már...
Mindenkinek Jobbulást!!! -
Malacka
csendes tag
Jelentem, nekem nem számít az időjárás most.Szerintem örülhetek, hogy jól vagyok - az infúzió miatt.
Nekem viszont olyan stresszhatás van, hogy talán ennyit még nem volt soha nem kaptam egybe.
Iszonyatosan érzem, hogy nagyon-nagyon negatívan hat rám.
Valószínű az infúzió miatt még így is csak tompán érzem.
Csak legyen már évvége végre, mert ez a hajtás nagyon nem hiányzik.Aztán ott a karácsony ami megnyugvást hozhatna, de ennyi stresszt nem lehet 3-4 nap alatt kipihenni...Nektek a stressz érezhető hatással van az állapotokra?
[ Szerkesztve ]
passz...
-
Stieve
csendes tag
Sziasztok!
Na nem lettem boldog a 6 hetes kontrolltól. Csináltak egy Ct-t aminek gondoltam, hogy oka van de ez ma ki is derült mert felhívott az orvosom. Nekem is sikerült benyalnom egy csontgyulladást ami állítólag nagyon ritka. Gyakorlatilag nincs csontosodás, és ez okozza a fájdalmaimat. 3 hónap antibiotikum kezelés és ha nem hoz eredményt, akkor a teljes beavatkozás, műtét megismétlődik. Röviden ennyi, hát nem vagyok boldog. Remélem nálatok jobbak a hírek...
Gyógyuljatok!!! -
graver40
csendes tag
Szia, Stieve!
Sajnálom, hogy ilyen rossz híreket kaptál. Remélem, az antibiotikum használni fog, és nem kell megismételni a műtétet. Szorítok neked ezért.
Amúgy hogy érzed magad? A nagy fájdalom nem tért vissza azért remélem.
A magam részéről, ahogy telik az idő, a mozgás jobban megy, többet tudok gyalogolni, de a lábam még mindig elég durván vizesedik. Ha otthon vagyok, akkor jobb a helyzet. Állítólag ez is az idegek miatt van, de ha nem múlik, azért még utána nézetek. A majré még bennem van, de kicsit jobb már az is.
Mindenkinek jobbulást, fájdalommentes napokat kívánok! -
klari164
csendes tag
Szia Stieve! Na Neked se könnyű! Majd csak nem kell műteni, segítenek a gyógyszerek. Akkor ezért voltak nagy fájdalmaid, de a múltkor, hogy nem vette észre a dokid, gondolom, hogy már akkor is ez okozhatta a fájdalmadat? Próbálj meg vigyázni magadra, szedjed a gyógyszereket rendesen és hátha nem kell műteni. Az úszásról, akkor szó se esett? Mert írtad, hogy szeretnél már úszni. Nem értek hozzá, de lehet, hogy nem is jó terhelni a műtött részt. Nagyon vigyázz magadra. Gyógyulgass!
-
klari164
csendes tag
válasz graver40 #2242 üzenetére
Szia Évi! Megvagyok, egyre többet sétálgatok, van, hogy megfájdul a derekam és lezsibbad a bal lábam, de akkor jön értem a férjem. De megyek, mozgok. Nem tudok még fájdalomcsillapító nélkül meglenni, de már az a nagyon éles fájdalom ritkán jön elő. Inkább egy pontban szokott fájni, a bal oldalamon és amit furcsállok, a hátam közepe is fáj, a műtét felett. Ma kezdek neki a karácsonyi takarításnak, szép óvatosan. Van rá több mint hetem, hogy megcsináljam. Jövő héten kezdem el a fürdős kezeléseket, kedden-csütörtökön. Aztán jöhet a karácsonyi sütkérezés. Ilyenkor beindul minden, csak be kell kalkulálni, hogy lassabban tudom csinálni a dolgokat, de próbálok megbirkózni mindennel. A zsibbadás nem múlik el a bal lábamból, az nagyon durva tud lenni. Ha sétálok, olyan érdekes, mintha zsibbadna és fájna is egyszerre.
Majd most Te is otthon leszel egy jó pár napot, remélhetőleg nem fog vizesedni a lábad, bár most jön a sok házimunka az ünnepekkel, de magunk osztjuk be az időnket. Csak óvatosan, szép nyugodtan. Puszi. -
graver40
csendes tag
válasz klari164 #2244 üzenetére
Szia, Klári!
Örülök, hogy azért már csökkentek a fájdalmaid. Ha lassan is, de csak jobb lesz. A házimunkával csak óvatosan, mindenki tudja az állapotod, tehát nem baj, ha nem sikerül minden tipp-toppra. Persze, én is csinálgatom, amit tudok, múltkor megpucoltam az ablakaim felét, most tervezem a másik felét. A takarításban segít a család is (ajánlom nekik), a sütögetést is majd megoldom valahogy.
Még egy hét munka hátra van, de utána a téli szünetet itthon töltöm a gyerekekkel. Várom már nagyon, mindenféle terveim vannak, remélem, jól is leszek hozzájuk. Majd írd meg, hogy milyenek a fürdőkórházi kezelések, remélem, hatásosak lesznek.
A gyerekkel nincs gond hálaég, szerencsére az oxigénterápia hatására felszívódott a légbuborék, és pár nap után hazaengedték. Már jár suliba, csak nem szabad erőlködnie, cipelnie, így most amit lehet, bent hagy a suliban, hogy ne legyen annyira nehéz a táskája. Sajnos a PTX kiújulhat, de reméljük, nem kerül ilyenre sor, amit tudunk, megteszünk.
Vigyázz magadara, Klári, és jobbulást, minél kevesebb fájdalmat kívánok! -
para2014
csendes tag
Sziasztok! Mindenkinek kívánok nagyon boldog karácsonyt és sokkal egészségesebb új évet
-
Malacka
csendes tag
válasz para2014 #2247 üzenetére
Neked is illetve mindenkinek boldog ünnepeket!
Jah: Most beszéltem egy gerincsérves kőműves emberkével aki velem együtt feküdt a kórházba, de nem műtötték mert begyulladt a vénája, nem vállalták az altatást, hazaküldték azzal, hogy majd menjen vissza, ha nincs gyulladás.Saját fülemmel hallottam, hogy az orvos MR vizsga után mondja neki, hogy műteni kell, mert bazi nagy sérve van. Meg is volt (talán jobbra?) görbülve nem is kicsit!!!
Azóta jobban lett otthon, majd 2 hónapig elvolt mire újra lassan dolgozni kezdett. Műtét nem lett.Most 2 hónap után jött haza németből és felhívott. Köszöni jól van!Odakint dolgozik mint kőműves, ha kell 40kg-ot is emel.
Persze csak "ésszel" lábból, nem hátból ...
Tavasszal majd azért még egy infúziót bekér magának.
Szóval van remény és mindig vannak pozitív példák is!!!passz...
-
klari164
csendes tag
Mindenkinek nagyon boldog, békés fájdalom mentes ünnepeket kívánok! Klári.
-
Werkly
őstag
Nekem 4-5 között van kezdődő sérv. A gyógytorna nem sokat ért! Csak CT-t írt ki a doki pedig ez a gyengébb etéren ha jól tudom. Marad a privát MRI. Keresztcsont tájéka fájdogál néha, hajnalban vesetájékon húzáshoz hasonló fájdalom hol pedig alhasi kisugárzás. A legbosszantóbb, hogy nem tudni nem e valamilyen komolyabb gerincet megtámadó betegségről van e szó? McKenzie párnát használok tán az valamit segített de a gyógykezelések=0! Nem tudom mi lesz így teszem azt 5 év múlva a derekammal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
- TRUST GXT 101P Gav - vezetékes gaming egér -- rózsaszín
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest