- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerinctelen
csendes tag
-
Daler
tag
válasz
narumon #1678 üzenetére
Nekem nyaki MR-en valami muanyagot tettek a fejem ele, ugy toltak be. Nem mondom, hogy tetszett!
Gondoltam, ha mar itt fekszek, akkor relaxalok egy picit, ugy is tettem. Nem arra kell gondolni, hogy pl. kigyullad a cucc, stb...
Ennek a nyitott gepnek az eredmenyerol dobhatnal fel kepet! -
biker
nagyúr
válasz
narumon #1678 üzenetére
nos, biztos bennem van a hiba, de nem értem. abba a qrva csőbe miért nem tolják be lábbal előre a klausztrofóbiás beteget? ugyanazt a felvételt készíti, csak 180 fokkal tükrözni kell
de biztos ehhez nobel díjas professzor doktor atyaúristennek kéne lennem, hogy elérjem a rendelőben -
Gerinctelen
csendes tag
-
enerdzsájzer
tag
válasz
narumon #1445 üzenetére
Szerintem muszáj nekik egy magánklinikán jobban dolgozni. Ha ott nem sikerül meggyógyítani a pácienst a jó sok pénzért cserébe, akkor gond van. Ha meg el is rontják, akkor kőkeményen van gond. Ha a csórót nem sikerül meggyógyítani a tébés kezeléseken, akkor lehet panasszal fordulni az enszhez vagy akár a nátóhoz is, kiröhögik meg elzavarják mindenhonnan. Egy magánklinika jobban vigyáz a hírnevére szerintem és nem olyan eszközökkel mint a tébés hogy például elkenik a problémás esetekben a felelősséget. Ha egy magánban elrontanak valamit és annak híre megy, oda nem visznek pénzt a betegek, viszik máshova. Ha az államiban rontják el, na akkor mi van? Nem megy oda senki? Akkor hova megy? A piócáshoz? Állami és magánszolgáltatások- vajon melyik lehet a jobb? Mindenhol jobb a magán a pénzért cserébe de az egészségügyben ugyanolyan (ha van különbség az is csak annyi hogy lapos tévé van a kórterembe meg kétféle kajából lehet választani).
Ja. Persze. Ez a mese kategória, amivel politikusaink szokták tömni az emberek fejét. A saját, egyik legfontosabb szolgáltatásáról majd azt mondja, hogy nincs olyan jó mint a magán...
hmmm... A magán meg merné-e kijelenteni hogy jobb mint az állami... nem, de ezt nem is kell.
-
biker
nagyúr
válasz
narumon #1367 üzenetére
Ugyanitt tartok a masodik mutet utan, annyi, hogy mutet elott fekve is fajt, volt hogy a kapuig nem tudtam kimenni, most meg vannak fajdalommentes napok is, de ropog, kattog, beakad, szur, neha sajog
Szoval lenyegesen javit a mutet, de nem lesz tokeletesMint irtam a cikkbe, elso utan egy evvel meg kulfoldon is turaztunk, ma meg 100km eseten mar elore sirok
De ezt mindenki maga dontse el
En ha nem tudnam meg a gyereket se oviba vinni, minden a paromra maradna, lehuzhatnank a rolot -
kirkri
addikt
válasz
narumon #1357 üzenetére
Te hol voltál idegsebésznél, hogy nem akarnak műteni akkor sem, ha fáj?
Nekem az Amerikai úti idegsebészeten azt mondta az orvos, hogy amikor már nagyon fáj, akkor menjek vissza és egy MRI vizsgálat után megműt. Fél évvel ezen kijelentése után ott ültem a rendelésen, rá egy hónapra megműtött. Lekopogom, azóta teljesen panaszmentes vagyok (remélem évekig így is marad) előtte azonban már olyan fokú kényszertartásom és fájdalmaim voltak, hogy gyakorlatilag már csak fekve éreztem jól magam. -
Angel683
csendes tag
válasz
narumon #1308 üzenetére
Én csak 2 hónapig szenvedtem, de emiatt nem tudtam dolgozni.
Sőt otthon is csak feküdtem. 37 évesen nem ez volt az elképzelésem a jövőről. Szeretek quadozni és mihamarabb megyek is! Jobb így mint a 2 havi állandó fájdalom és a tehetetlenség nem tudtam semminek nekikezdeni. Kínszenvedés volt a húsvét a 1,5 éves fiammal.
Próbáltam csontkovácsot is de nem segített már rajtam. Páromnak 2 éve rendbe tudta tenni.
Idén szeretném a hobbim folytatni és teljes életet élni, ez csak így lehetséges. .. -
kirkri
addikt
válasz
narumon #1308 üzenetére
Fene tudja, van az a pont amikor már azt mondja az ember, hogy műtétet szeretnék, és mielőbb.
Aztán utána bízni kell abban, hogy nem lesz újabb műtét.Én ma némileg túlzásba vittem a vásárlás utáni cipekedést, így kicsit éreztem a derekam délután. Nem fájt csak olyan volt, mintha meghúzódott volna. A nejemtől meg is kaptam a fejmosást, hogy 2.5 hónappal a műtét után cipekedek. Sunyítottam is, mert igaza volt.
Hajlamos vagyok megfeledkezni a szabályokról, ha nincs fájdalom. Bár nekem a 6 hetes kontrollon azt mondta a doki, hogy szépen vissza kell szoktatnom magam a nehezebb dolgok emeléséhez is, csak a megfelelő testtartásra kell figyelni.
-
kirkri
addikt
válasz
narumon #1250 üzenetére
3 héttel a műtét után vagyok.
Menet közben semmi bajom, a napi egy hosszabb sétám már 3 kilométeresre bővült, amit megerőltetés és fájdalom nélkül sikerül letudni és élvezem, hogy újra tudok járni.
De az állás még nem igazán olyan mint szeretném. 5 perc állás után már fáj a vádlim és a derekam. Nem olyan szinten mint a műtét előtt, (ráadásul akkor a bal lábam fájt, most meg a jobb) de mégiscsak fáj. Ha elindulok, akkor elmúlik, így például tegnap mentem a háziorvoshoz a táppénzes papíromért, és fel-alá sétáltam a váróteremben amíg megkaptam a papírokat.Úszni vajon mikor lehet elkezdeni? Sikerült egy hatalmas gerincferdülést összehoznom, és egyenesbe kellene hozni amint lehet, illetve a hátizomnak is jót tenne.
-
laciklon
csendes tag
válasz
narumon #1250 üzenetére
Lábadozok én is lassacskán. A fordulás az ágyban, ha popót is emelni kell, továbbra is nehezen megy. Fekvésből történő felkeléskor, mintha kicsit egyensúlyoznom kéne a gerincemet és ha megtalálom a fájdalom mentes pozíciót utána OK. Ez az ami aggaszt kicsit. Korábban linkeltem egy képet az MRI eredményből, ami műtét előtt készült. Lehet, hogy csak félre értettem valamit, mikor a doki azt mondta, hogy a sérves részt eltávolították, a porckorongot meg kikaparták...... Na ez a kikaparás nem világos. Ha már alapból össze volt lapulva és ezt még ki is kaparták vajon lesz-e stabilitási problémám, mivel kvázi a két csigolya nem a porckorongon, hanem egymáson fog felfeküdni. Bízom a doki helyzetmegítélésében, és remélem a "konyhanyelvre" lefordított beavatkozást értelmezem rosszul. Kontroll február végén, remélem addig sokat javulok és akkor majd felteszem a kérdésem a dokinak is.
Kedves "narumon". Túl vagy a Rácz katéterezésen? -
enerdzsájzer
tag
válasz
narumon #1235 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, szerintem nincs két egyforma gerinc-gerincbaj, ugyanazon dolognak más kimenetele lehet pistánál meg más jóskánál. Nagy kockázata van a műtéteknek is ez tény.
Tavaly nyáron még én is próbáltam óvatosan erőltetni a sétát a mozgást, tornát, úszást, óvatosan kisebb "munkákkal" próbáltam lekötni magamat. Ez az erőltetés bevált az első két alkalommal, tapasztaltam, tudom én is hogy így kell. De ez most más és ezt nem értik meg. Valami történik (történt) odabent ebben biztos vagyok. Majd idővel kiderül. Ha berakják azt a vackot, legalább nem érzem ha megint baj van.
-
jimmy399
senior tag
válasz
narumon #1220 üzenetére
A Rácz- katéter olyan beavatkozás, ami során a sérv közelében, a gerinc mellett bevezetnek egy katétert.
Tulajdonképpen bedugnak egy csövet, amelynek a végét a válladnál rögzítik, és naponta 3x különféle oldatokat fecskendeznek belé. Az egyik összetevő sóoldat, ami helyileg hatva el tudja sorvasztani a sérvet. -
-
laciklon
csendes tag
válasz
narumon #1199 üzenetére
ÜDV ITTHONRÓL!
Az MRI-ről annyit, hogy a ritmusa jó volt, de dallamban szegény. Ezt közöltem az aszisztensel is, aki furcsán nézett rám.
Más:
Ma engedtek haza... Próbálok beszámolni,be mobilon elég macerás pötyögni...
Nekem mindössze az altatás utáni ébredéssel volt egy kis problémám. Fél délnen kerültem visaza a szobámba, ahol este 10-ig mozdulatlanul, a hátamon kellett volna maradni. Sajnos a nem sokkal korábban megivott 2 koty gyümölcslé vissza fordúlt. A nővérek oldalt fordítottak, ami nagyon rosszúl esett.. még másnap voltam kissé nyűgös, de utána szinte óráról órára jobban lettem. A lényeg, hogy ébredés után újra mozgott a lábfejem, és nem éreztem a zsibbadást. Most azon vagyok, hogy betartsam a számomra szigorúnak tűnő korlátozásokat. 6 hét múlva kontról és minimum 3 hónap táppénz. Személyes véleményem: Akinek a doki műtétet javasol, azt okkal teszi. Aki gyógyszerekkel tartja élhető szinten magát hibázhat,mert az idegek az álandó nyomástól tartósabban, vagy maradandóan károsodhatnak. Elméletileg 6 hónap múlva teljesen felépülök és újra kezdődhet a bringázás!Szerintem célirányos torna, csontkovácsolás is erdmé
nyes lehet, ha időben felismerjük a problémát... Sajnos a kezdeti tüneteknek nem szemtelünk elég figyelmet. Figyeljünk jobban magunkra!
-
enerdzsájzer
tag
válasz
narumon #1196 üzenetére
Az jó lesz, jöhet minden elérhetőség! Inkább fizetek érte, nem várok Májusig. Főleg ha tényleg törhet a csavar megint bármikor. Az a jó ha őszinte, mondja meg a frankót ne kerteljen, ne célozgasson.
Esetleg autóval megközelíteni honnan hogyan, parkolni hol lehet, a rendelőt hol találom majd,fizetni hogyan?
Engem nem zavart a szűk mri gép, inkább az a veszett csörömpölés meg búgás volt félelmetes kicsit. Rendesen zúgott a fülem mire végeztem. Mondjuk sokáig is voltam benne.
-
biker
nagyúr
válasz
narumon #1173 üzenetére
Van egy kutatas, miszerint 1-2-3-5-10ev tavlataban a bevont emberekhany szazaleka hogy erzi magat
Ott irtak hogy a 10. Ev kornyeken a mutott es nem mutott emberek durvan azonos (45/55%) aranyban szamoltak be konstans javulasrol vagy valtozatlan rossz allapotrol
Mig elso masodik evben a mutottek 80-90%-a mondta jobban van, es a konzervativ kezeltek agonizalnak
Kb igy jott kiItt is van olyan akit mar szanaszet mutottek, nem jo neki, nekem is van bajom meg, de ismerek olyat aki sielni jar mutet ota, vagy a kocsi szerelom fixalt gerinccel, HM-nel dolgozik, olyan vasakat emelget hogy csak na
Ez egyen fuggo -
enerdzsájzer
tag
válasz
narumon #1161 üzenetére
Ismerős szitu.
Nem tudom mit mondhatnék ami segítene. Ha műtétre szánod magad, nem ártana minél hamarabb...ha húzod, talán lehet még jobb és élhetőbb, de nagy esély van rá hogy visszatér. Akár a műtét is jó lehet. Az a baj hogy ez lutri. Tökéletes viszont soha sem lesz, esetleg jobb. Az is lehet hogy kihúzol vele még jó pár évet, de az is hogy csak pár hónapot, akár műtteted, akár nem.
-
Digital
addikt
válasz
narumon #1149 üzenetére
Egy barátomat műtötte gerincvelő daganattal, közel 4 hónapot "vendégeskedett" az osztályán.
Rengetegen járnak hozzá, még a határon túlról is! Itt a munkahelyemen is több embert gyógyított már meg, mindenki csak jókat mond róla! Én is jártam már a rendelésén, de véleménye szerint engem nem kell műteni. -
enerdzsájzer
tag
válasz
narumon #1145 üzenetére
A magyar betegség és halálügy elintézte a sorsomat. Már ~14 éves korom óta derékfájós voltam, az "orvos" akkor azt mondta azért fáj a derekam mert növésben vagyok és ezt egy röntgenből állapította meg. Utána még próbálkoztam párszor de elintéztek annyival hogy megerőltettem, kenegessem pihenjek. Megtanultam együtt élni vele olyan szinten hogy sportoltam (bicikli, futás, testépítés egy autót nekem felborítani semmiség volt) sorkatona voltam "A" eű. kategóriában, a kiképzést is így csináltam végig, legutóbb tűzoltó voltam, 40 kiló cuccal a hátamon légzőben a tizedikig kettesével vettem a lépcsőket. Nehéz fizikai munkák, két munkahely,stb...Aki műtött azt mondta hogy legalább 15 évig kell gyötörni egy gerincet hogy ilyen csúnya legyen. Érdekes egybeesés a derékfájdalmak kezdetével nem? (30 éves voltam akkor) Két 16 milis sérv, összecsúszott csigolyák, eltörtem a csavart, újabb rossz porckorongok végig a gerincemben. Olvass vissza kicsit ha van rá időd és kíváncsi vagy rá. Valószínű hogy genetikai hajlam is van rá, mert öcsémnek is van sérve.
Tervezek egy szegedi utat, csak nekem elég húzós az a hosszú autóút (sofőrt meg autót is kell hozzá keresnem) ülni sem tudok, pénzem sincs. El akarok menni, kíváncsi vagyok a véleményére.
-
biker
nagyúr
válasz
narumon #1112 üzenetére
nézd, tények
- első műtét előtt 10 évig volt évi 1-2 derékfájós hetem, max 2 hetem
- 2008 szeptemberében mentővel hoztak haza tiszaújvárosból, elmentem dolgozni, nem bírtam hazajönni
- torna, fürdő varázslás, kicsit jobb, sokkal rosszabb, kicsit jobb stb, 2009 februárban reggel kimentem pisilni, meg voltam fázva, köhögtem, tüsszentettem, és összeestem az ágy mellett, 10 nap kistarcsa, járókeret, morfiumos tapasz, infúzió, amit akarsz, utána műtét
- március 30 műtét, utána júniusban már dolgozgattam, júliust végig, augusztus be orfiba, majdnem vittek, táskát párom hozta, onnan 21 nap után hazajöttem és újra bicikliztem, és minden majdnem happy
- 2010-ben nyáron kocsival megjártunk egy szlovén-horvát túrát, benne a plitvicei tavak 7,5órás hegyi túrájával
2011-ben lakást cseréltnk, az egészet én gyártott bútorokkal szereltem beés csak 2011 novemberben jöttaz újabb törés, amiből 2012 márciusára újabb műtét lett, egy februári kocsi törés és utána turbó töréssel együtt, így se kocsi se gylog
most megint tél, kcsiból kiugrott egy hajtókar csapágy, és fáj a hátam, szerinted agyilag mit érzek?
vagy inkább
-
kirkri
addikt
válasz
narumon #1101 üzenetére
Látom neked is nagyon húzós a "lelki" része a problémának. Pár hozzászólással feljebb én is azt említettem meg, hogy a régi életem szeretném visszakapni.
biker,
A műtét kapcsán eszembe jutott pár gyakorlati kérdés.
Katéterezik az ember fiát a műtét után, vagy "csak" a kacsa nevű szörnyet kell használni?
Illetve valami mankó szerűséget érdemes beszerezni műtét utánra? (Tegnap a szomszédom akarta "rám tukmálni" a pár napot használt mankóját)
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest