- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simi2018
csendes tag
Sziasztok! 3 hete műtöttek gerincsérvre. Jól sikerült, enyhe ba lábfej zsibbadás van,. Ami aggaszt viszont. Nekem 6 hét múlva kell mennem kontrollra addig pedig sétát mondtak illetve hordjam a derékmerevítőt. Itt viszont mindenkitől azt olvasom hogy már az első hat héten is gyógytorna..... Én a kórházban 5 napot voltam, 2-szer láttam a gyógytornászt, a lábfejemet kellett billegtetni, és rohant mert hogy mennyi dolga van. Segítsetek mit lehet már 3 hét után tornázni!? Köszi
-
akaido
addikt
válasz
üzenetére
Óvatosan minden sportot! Nyújtás fekvő helyzetben, nekem ezt tanácsolták a Gerincközpontban. A közel 40 perces gyógytorna gyakorlatom(minden nap megcsinálom) is úgy lett összeállítva, hogy egy hát-derékizom erősítést egy nyújtó gyakorlatsor követ. Eddig bírom! (Ma füvet nyírtam egy órán keresztül, és nyilván elfáradtam a nagy melegben, de nem fáj a derekam...eddig)
-
szlibud
tag
válasz
üzenetére
Én nem értek hozzá, mert nem szoktam fekvőtámaszozni, de ha azóta lett rosszabb, akkor nem kizárt, hogy rossza a kivitelezése a fekvőtámasznak.
Esetleg meg lehet próbálni felfüggeszteni és az eddigi gyakorlatokat folytatni, hogy akkor visszajavul-e.
Ha nem, akkor én várnék kicsit, de aztán megnézetném MRi mit lát...
Bár az enyém pl. nem sokkal rosszabb az 1-2 évvel előtte készültnél, a derekam viszont igen
-
Win-Er
csendes tag
Mikor már elküldtem a hozzászólást akkor jöttem rá hogy még válaszolnék az általad írtakra is Biker...
Szar hogy nem lehet rögtön még egy hozzászólást írni ,csak ha születik egy újabb....
Ezt úgy érted hogy szerinted nincs steril gyulladás?
Hogyne volna! Ott van az autoimmun betegségek egész sora!
Nem kell mikróba a gyulladáshoz... -
törölt tag
válasz
szlibud
üzenetére
Üdv. Most a rohamos javulás után hirtelen megint elkezdett érzéskiesés jelentkezni a kislábujjamnál, sohasem múlt el igazán, de most megint olyan, mint műtét előtt. Derekam fáj enyhén, kicsit a csípőm is. Fekvőtámaszozom mostanában, gondolván 1 év eltelte után már enyhébb gyakorlatokat lehet csinálni mellre is.
-
Win-Er
csendes tag
Ma volt egy labor vizsgálatom.
Lymfocita abszolút érték 2,680
LYM 35,100 referencia érték 20,000 - 40,000
CRP 7,6 referencia érték 0,0 - 5,0
Az értékek úgy nézem közel vannak a normálishoz..
Amikor jöttem el a klinikáról készült egy labor v. ,és a CRP 21 volt.........Egy héttel előtte 15...
Erre az orvos azt mondta nem a labor fog engem meggyógyítani ,az számít hogy mit érzek..
Érzésre nem sok különbség van 5-6 héttel ezelőtthöz képest.. Talán először a gyulladásnak kell lemenni ,
amit most a labor eredmény mutat ,utána tud elkezdeni csontosodni és érzetre javulni..
Valaki írta nem rég hogy olyan lassan gyógyul ,hogy észre se veszi a javulást.... Lehet nálam is ez van.. -
Win-Er
csendes tag
Köszönöm!
Azt nehéz feldolgozni ,hogy hogy sikerült egy ilyen töredék százalékban előforduló szövődményt belegelni...
Ahogy írta nemrég valaki ,igen az legtöbb műtött elvan ,éli világát ,már el is felejtette a műtétjét.. És azok találhatók meg túlnyomórészt ilyen fórumokon akiknek meglehetősen rögös a felépülés útja..
Stieve és Hoppszi volt még itt gyulladással. Hoppszinak azt mondták steril a gyulladása.
Ennyi fekvés és antibiotikum után csak elgondolkodik az ember. Vajon steril a gyulladás? Amit valószínűsítek..
Most nem tudom azért tesznek e különbséget úgy hogy vannak gennykeltő baktériumok mert vannak nem gennykeltőek...? És hiába nem látunk az MRI felvételen gennyet ,hiába pumpálják belém a sok antibiotikumot ,mert épp egy nem gennykeltő ,a kapott antibiotikumra rezisztens organizmussal van dolgunk...?
Diagnosztikai céllal nem végeznek feltárást és szerintem is hülyeség. Hogy mintát vegyenek ,hogy tenyészik e ki valamilyen baktérium.. Így viszont patthelyzet az egész.. Elvileg az ágynyugalom gyógyítja ,de elég nagy kihívás egyedül ez kivitelezni. Mert a vc-n kívül más egyébért is fel kell kelni ,nincs aki kiszolgálja az embert..
Ebben a nyári melegben befeküdni több hétre ,hónapra az megint csak durva lenne..... A csavarozás az megoldás lenne ,nem volna mozgás ,elindulna ,vagy gyorsabban haladna az összecsontosodás...
Csak kicsit félek tőle ,mert olvasok itt olyat akinek a csavarok után se lett jobb ,sőt rosszabb lett ,és a gyulladás miatt benne van hogy a csontosodás ugyanúgy nem haladna...
Azért örülnék ha a "vasasok" közül ,vagy plusz még gyulladással ,vagy úgy mint én mezei sérvműtét utáni gyulladással küzdők vagy már gyógyultak is felbukkannának és megtisztelnének a véleményükkel!
Köszönöm ,és kitartást mindenkinek!
-
Win-Er
csendes tag
Sziasztok!
Remélem még nem halt meg ez a topic mint már sok másik..
Azzal nem szaporítanám túlságosan a szót hogy egy napon ,attól a bizonyos utolsó csepp a pohárban mozdulattól elkezdődtek a durvább gerincsérves tüneteim ,mert mindenkinek így kezdődik a "karrier"...
Erős bal farizomba sugárzó fájdalom mellett egy vékony csíkban a comb hátsó részén le a talpamig fájdalom ,vádli fájdalom ,talp bizsergés voltak a tünetek. Egyre jobban szűkült be az életem ,állni ,ülni ,járni alig tudtam ,aludni is már csak egy pozícióban..
Röviden : 3 hét alatt magán úton eljutottam a sérv diagnózisig. L5-S1 sérv. Majd gyógytorna. Először Mckenzie torna ,később megvettem a Bene Máté Zoltán féle Autodempresszió módszer ,gerinc nyújtó torna E-könyvét és video anyagát. A Mckenzie tornával együtt másfél hónapot tornáztam ,de sajnos eredmény nélkül. Állapotom nem hogy javult volna ,hanem romlott fokozatosan. Találtam Szegeden egy idegsebészt ,akivel megbeszéltem hogy ez nem állapot és hamarosan megműt.
3 hét helyett kb 10 nap múlva meg is történt a műtét. (2018.04.09.) Minden rendben volt ,megkönnyebbülés.
Viszont 10 nappal a műtét után "beállt" a derekam ,azóta alig hajlik a környező gerincszakasz.
Felkelni is úgy kelek fel hogy a térdemre támaszkodva fellököm magam.Ha nyugodtan fekszek semmiféle fájdalmam nincs ,csak ha mozgatom ,felkelek..
Az első 3 hét volt a legdurvább. Stieve-hez hasonlóan ,ha megpihent egy kis fekvés után ,miután felkeltem úgy fájt hogy járni alig bírtam. Úgy beszúrt a wc oda-vissza úton többször is hogy csak úgy kerekedtek a szemeim ,majd hanyatt estem...Velem is antibiotikumot szedetnek. Egy hónapig szedtem Klindamicint 4x300mg/nap ,ezután 2 hét bentfekvős vénás antibiotikum kezelés. napi 4x 600mg infúzióban ugyanaz a hatóanyag ,+ a második héttől Rifampicint is kaptam mellé 2x 300mg... 2 hét után közbeszólt a sors ,el kellett mennem fogorvoshoz ,úgy hogy itthon folytatódik az antibiotikum kúra.. Sajnos nem sok javulás érzek ,annyi hogy már nem akarok hanyatt esni ,és egy kézzel felkínlódom a zoknikat ,és a fotelkarfára felrakva a lábam megkötöm a cipőmet.. Kezdetektől kezdve szedek egy Arcoxia 90mg gyulladáscsökkentőt (a nem szteroid gyulladáscsökkentők közül a legerősebb) ,és ha abbahagyom ,kb a 4. napon úgy el kezd fájni hogy moccanni is alig birok. Nézegettem utána hogy mi lehet ez ,és a kontroll MR ,valamint a sebész aki műtött is megerősítette hogy ez spondylodiscitis. A porckorong ,és az L5-S1 szegmens körüli csigolyák is be vannak gyulladva. Kezdek hitevesztett lenni ,hogy ez így meg fog gyógyulni.... Elvileg ez is úgy gyógyul hogy összecsontosodik.. De lehet hogy ugyan az a baj mint Stieve-nél hogy a gyulladás miatt nincs csontosodás..
Azt mondta az orvos 3 hete ,hogy ha ez még 1-másfél hónapon keresztül így megy jön a fixáló műtét...
Stieve ,te hogy vagy mostanában? Ha jól rémlik lázról ,gennyről nem írtál.. Nekem sincsenek ilyenek..
Valaki volt e itt hasonló cipőben?
Gyógyulást mindenkinek! -
akaido
addikt
válasz
Norberto008
üzenetére
A nagy és állandó fájdalom elmúlt. Zsibbadások elvétve, pici fájdalmak nagyon ritkán ferdülnek elő.
Mivel van még egy "kiboltosulás" is feljebb így azért a gyógytornát rizikósabbnak vártam elsőre, de eddig bírom. A gyaloglás szinte tökéletes. Úszni tudok gyorsban, hátban -műtét előtt önmagamhoz képest- elég jól.
Az előrehajlás(nem erőltetem) és a cipő és zokni felvétel ülve, még mindig macerás- húzódik a műtét környéke.
Cipekedésről, súlyemelésről szó sem lehet max 5 kg-t mertem eddig, azt sem huzamos ideig.
Viszont tudok ülni! Végre normálisan asztalnál tudok étkezni, nem állva ahogy a műtét előtt, (sőt a végén már csak félig fekve tudtam enni, mert álló helyzetben görnyedt voltam a fájdalomtól egy perc után.) Tudok autót vezetni, eddigi leghosszabb a Kerepes - Vác táv, ennél messzebbre egyenlőre nem tervezek.
A "szerelmemet" a kerékpárt egyenlőre ki se merem próbálni, majd talán az után, ha az utolsó kontrollon rábólintanak, az nyár végén várható. -
akaido
addikt
válasz
Norberto008
üzenetére
Remélhetőleg fájdalomtól mentessé varázsol! Már csak az alábbiak miatt:
Február végétől már csak vegetáltam, és arra vártam, hogy az állandó fájdalom mindegy hogy hogyan de múljon el. A testvérem elnevezett Majmok_bolygója_lázadásnak, mert nem tudtam kiegyenesedni, csak mint az említett filmben a majmok...Mondtam is neki: én lázadnék, de sajna a forradalmi hevület esetemben karcsú, ugyanis képtelen vagyok egyenes derékkal hadba szállni...
Ha már 22-e: május 22-én voltam a műtét utáni 2 és fél hónapos gyógytornász kontrollon a Gerincközpontban. Na kaptam egy olyan 45 perces erősítő-nyújtó gyakorlatsort- amit azóta naponta bűvölök- hogy felér egy edzéssel. -
akaido
addikt
válasz
Norberto008
üzenetére
Egy ilyen műtét "mennyibe fáj". Ha tudtam volna erről márc. 8 előtt...
-
attiati
veterán
éjszakai alváshoz (oldalt fekvéshez) használ valamelyikőtök láb közé párnát?
Csomó fajtát lehet kapni. Van köztük olyan, ami bevált? Vagy mire kell figyelni?
-
Norberto008
tag
válasz
formasu
üzenetére
Ez tök jó meg minden amit írsz, de nem válasz a kérdésemre. Nem minden test egyforma, ami neked lehet hatott másnak nem biztos hogy fog.. Lsd engem.. Tudom hogy nem lehet terhelni magam, ezt Ő is mondta, legfőképp pihenek mert szerencsére olyan munkám van, de azért is írtam hogy nekem nincs hatás. Azt mondta amíg meg nem gyógyul semmi ilyesmit ne csináljak, hát nem is tettem. de sajnos a sok pihenés sem megoldás sztem... De tényleg örülök ha Neked és az ismerősödnek jó benyomással volt az injekció.. Én sajnos nem lettem "fájdalommentes".

-
formasu
tag
válasz
Norberto008
üzenetére
A Főorvos az injekciókkal nem szünteti meg a sérvet, csak igyekszik fájdalommentessé tenni.Erről eddig talán nem volt szó. Tehát ezután is oda kell figyelni, hogy mit- hogyan fogsz meg, hogyan emelsz! Ez sajnos nálam is így van, mert egy rossz emelés, vagy mozdulat után van, hogy elkezd fájni a derekam, de nem olyan intenzitással, mint az injekciók előtt, és 4 éve már nem is sugárzott ki. Ha /ritkán fordul elő talán évente egyszer.../ fáj, felkeresem, és megint közel fájdalommentessé tesz. Nekem ez még mindig jobb, mintha 4 éve megműtöttek volna, /a műtét jóval nagyobb, és hosszan tartó fájdalommal is jár, és kérdés, hogy hányszor lehet ismételni/ és már azóta /lehet, de nem biztos/ hogy megint műteni kellene. Én négy éve egy hónapig szinte fel sem bírtam kelni az ágyból, utána 100 méter megtételéhez 10 méterenként meg kellett állnom a fájdalmak miatt. Mióta megkaptam az injekciókat, azóta teljes értékű életet élek! Egész nap lábon vagyok, azt csinálom, mint 4 évvel előtte, és műtét nélkül. Mindenki maga dönt arról, hogy a műtétet választja, vagy mással próbálkozik. A mással próbálkozásnak főleg akkor van eredménye, ha nem volt előtte műtét! A Főorvos sok embert eltanácsol, akik már műtve voltak, és újból fáj nekik. Tudom, vannak jó példák is a műtét után, de mindenkinél fennáll a rosszabb lehetősége is. /A szomszédomat talán 6 éve műtötték, utána négy évig teljesen jól volt. Egyszer csak elkezdett zsibbadni az egyik lábfeje, és a lába is, de annyira fájni is szokott, hogy vezetés közben a sarkát nem tudja letámasztani, és fáj is neki. Azóta felkereste a Főorvost, és még másik dokit is, és azt a választ kapta, hogy a műtét után olyan helyen és olyan irányú "kinövés" keletkezett a műtét helyén a gerincében, amit már biztonságosan műteni sem lehet...Ezzel együtt kell, javasolt élnie inkább, mint egy újabb műtét által várható komolyabb komplikáció.
-
Norberto008
tag
válasz
Lysander83
üzenetére
Teszem ehhez hozzászólásodhoz én tavaly kondiztam, 70-80kg-kat húztam hátra, tolockodás súllyal stb stb, ugyanúgy fájt a derekam a sérv miatt mint most, szóval ennyit a nagy bölcsességedről....

-
Norberto008
tag
válasz
formasu
üzenetére
Én nem bántottam a főorvos-t, lehet hogy neked segített de nekem nem. Sajnos ugyan úgy fáj mindenem.. Hétfőn megyek megint hozzá, meglátom mit mond.. Örülök hogy neked hatott, de azért mert nekem nem hatott nem értem miért kell ilyet írni h sajnálod hogy megadtad az elérhetőségét

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Lysander83
üzenetére
Ki mondta, hogy ilyen injekcióról beszélünk?
-
formasu
tag
válasz
Lysander83
üzenetére
Itt nem izomerősítőről van szó!
Amit a Főorvos ad, az fájdalomcsillapító, és ha jól emlékszem: DepoMedrol. Kétlem, hogy ez tiltott lenne. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Lysander83
üzenetére
Nem a Főorvost védem vagy hogy a szteroid injekció a jó megoldás. Csak azt mondom, hogy teljesen legálisan lehet kapni szteroid injekciót.
-
Lysander83
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
"Fontos tudni, hogy a szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazása csak a tüneteket csökkenti, de a kiváltó okot nem szünteti meg, ráadásul súlyos mellékhatásokat is okozhatnak. Ez az oka annak, hogy csak akut, életet veszélyeztető gyulladás esetén, vagy az elhúzódó gyulladás szövetkárosító következményeinek kivédésére használják.
Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/4298/szteroid-gyulladascsokkentok"
Lehet a Főorvos ezt nem tudja?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Lysander83
üzenetére
Semmi köze a sportolásnak ehhez. Szteroidot gerincbe nem azért szúrják, mint amiért tespépítők szteroidot szednek, hanem azért, mert a szteroid gyulladáscsökkentő hatású (is).
-
Lysander83
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
De melyiket írja fel könyörgöm?
A sportolók hgh t használnak ami eleve nem szteroid.Mondjuk nekem eleve nem szimpatikus ez a ne csináljunk semmilyen sportot csak szúrjuk a szteroidot, de manapság ez a divat tudom.
A Főorvos is szúrja magát minden nap biztos, hogy nagy bicepsze legyen
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Lysander83
üzenetére
Az egész hsz-ed arról szólt, hogy nem lehet legálisan szteroidhoz jutni, mi másra kellett volna reagálnom?
Orvos minden további nélkül felírhatja ha indokoltnak látja. Egy krónikus gerincprobléma esélyesen elég indok. -
Lysander83
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Most minek kell belekötni a szteroidokba?
Igen, vannak legális szteroidok pl fogamzásgátló. A hörgőtágítók nagy része pont nem szteroidos.
De a sportolók is szeretik regenerálni az izületüket. Amiket ők erre használnak az mind illegális.
És ha valakinek nincs józan paraszti esze, hogy fájó háttal mit ne csináljon azon semmi nem segít.
Megsúgom a 300ezer forintos szék se, mert az alap az, hogy egyenes háttal tudjunk állni, ülni segítség nélkül -
Illumiana
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Persze, meg a crossfit el is lesz felejtve természetesen, a legelső bejegyzés amit írtam az inkább arra vonatkozott hogy a felépülés alatti fájdalmakat mennyire kell komolyan venni.
És természetesen a sport és az egészséges táplálkozás nálam az egészséges életmod miatt volt
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Illumiana
üzenetére
"joga, crossfit , cardio"
Ezek mind kiválóan alkalmasak gerincsérv kialakítására. Jóga alkalmas lehet a megelőzésére és kezelésére, de nagyon-nagyon nehéz jó jóga oktatót találni, sajnos túlzottan divat lett már. És vannak jóga gyakorlatok amik kifejezetten ártanak a kialakult gerincsérvnek, illetve ha amúgy nem elég erős a törzsizomzat, akkor elő is segítik a kialakulását.
Crossfit gyakorlatilag egyenes út a gerincsérvhez, cardioból attól függ mit csináltál. Futás talán neutrális, de bicikli / spinning / bármi amit nem állva egyenes háttal végzel elősegítheti a gerincsérvet. Személyi edző megint csak olyan, mint a jóga oktató: vagy ért hozzá, vagy nem. Ha ért hozzá, akkor is vagy megérti, hogy az egészségmegőrzés és nem a teljesítmény a célod, vagy nem. Aztán lehet alapból se az egészségmegőrzés volt a cél, akkor meg ugye megette a kutya az egészet
Lysander83
"Szteroid? Kismillió szteroid létezik. És mind illegális."
Az kemény lenne
Az összes hörgőtágítóban szteroid van, és azt nem nagy kunszt szerezni, ha picit is asztma gyanús vagy felírják (ami nem kunszt, mert az asztma definíciója olyan, hogy kis akarással az egészséges emberek jórészét bele lehet erőltetni). Vagy ott a prednizolon, felírják állatoknak is, az is tömény szteroid. Nagyon-nagyon sok szteroidhoz hozzá lehet férni, persze mindegyiket receptre adják. -
Lysander83
csendes tag
válasz
formasu
üzenetére
Remélem azért megálltál, hogy begépeld ezt a post ot

Szteroid? Kismillió szteroid létezik.
És mind illegális. Ha ilyen könnyű lenne patikai szteroidhoz hozzáférni, hogy "doktor bácsi fáj a hátam", nem lenne akkora biznisz a fekete piacon árulni.
Egy orvos a börtönt koztátja azzal, hogy felír neked egy szteroidot ha azt nem tudja megindokolni rendesen.Sok sebből vérzik a sztori ...
És az okot kéne megszüntetni a rossz testtartást.
-
formasu
tag
válasz
Lysander83
üzenetére
Nagyon sajnálom, hogy ez a véleményed. Engem már 4 éve mentett meg a Főorvos a műtéttől, /Erős szteroidot adott, pontosan oda, ahová szükséges, és nem vizet!/ azóta kisebb panaszoktól eltekintve jól vagyok. /Nem a 30-as korosztályhoz tartozom sajnos/ Egyfolytában vezetek akár 7-8 órát is, amikor síelni megyek, /Ebben az évben ötször voltam 3-5 napokat Ausztriában/ és akkor reggeltől 4 óráig a sípályán vagyok, nem a Hüttében. Ritkán előfordult, hogy talán rossz mozdulatot tettem, és elkezdett fájni a derekam, de nem sugárzott ki. Ekkor felkerestem a Főorvost, kaptam néhány kisebb injekciót a fájó rész köré, és ennyi...
Van egy ismerősöm, akit egy éve műtöttek magánklinikán, nem a "hagyományos" módszerrel. Négy nap után szinte fájdalommentesen az utcán járkált. Nemrégen beszéltem vele. Általában fenn van, jól van, teszi a dolgát, de időnként akkora fájdalmai vannak, hogy még felkelni sem tud. Hozzá képest már eddig "nyertem" négy évet műtét nélkül, és időnként kisebb fájdalmakkal.
Sajnálom, hogy megadtam a Főorvos elérhetőségét bárkinek, többet nem teszem. -
Illumiana
csendes tag
válasz
Lysander83
üzenetére
Szerintem akkor nagy mázlid volt hogy elmult, én nagyon keményen edzettem előtte is, joga, crossfit , cardio, személyi edző stb mindig is nagyon jo test-tudatom volt, nem emeltem rosszul stb, mégis kiszakadt és meg kellett műteni.
A fájdalmak vissza tértek, gyógytornázom, sétálok, oda figyelek mégis ..
Most éppen a másik oldalon fáj és megyek vissza MRI-re mert lehet kijött a másik oldalon, elég fos ez és mindenki aki most jol van, nagyon mázlista. Komolyan. -
Lysander83
csendes tag
válasz
Norberto008
üzenetére
Nem értem, hogy lehetnek ilyen hiszékeny emberek.
Ha nekem van egy bőrkeményedés az ujjamon nem az a megoldás, hogy lézerrel eltávolítom az ujjcsontom.
A formasu által ajánlott dologról meg annyit tudunk, hogy injekció gerincbe. Könyörgöm, lehet, hogy víz volt, és ha nem milyen módon hat????Nekem is fájt már a lábam, hogy nem tudtam aludni, elkezdtem edzeni, jógázni és műtét nélkül megvagyok.
70kg ot felhúzok, 50kg ot guggolok
Nem volt szimmetrikus a testtartásom, az volt a baj, de egy edző simán észrevesz mindent. -
Norberto008
tag
Sziasztok!
http://medicoverkorhaz.hu/mutet/ortopedia/porckorong-dekompresszio-pldd
Ilyen műtéten volt már valaki?
Voltam a formasu által emlgetett gerincbe szúrt blokád injekció-n is, de nekem sajnos semmit nem ért még ez sem..
Sőt még ezek után a hátam, lábam is fáj azóta..
Nem tudom már mi tévő legyek... -
szlibud
tag
Ezt egyébként esete válogatja...
Én ha jól emlékszem 8 hét múlva mentem dolgozni, már az is necces volt. De bevittem polifomot és fele időben kb feküdtem.
Anyu már 6 hét után visszament, pedig ő az idő nagy részében vezet.De sokat halottam akiknek tök jól sikerült, hogy 4-6 hét után kutya bajuk se volt, persze azok nem írkálnak ide.
A biciklit, stb úgyis érzi az ember, hogy mikor nem esik már rosszul. Az orvosok nincsenek a bőrünkben, nem tudják annak a konkrét esetnek éppen mi jó és mi nem, nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
-
Illumiana
csendes tag
válasz
Andika81
üzenetére
Szia Andika és minden sorstárs!
Szerintem ugyan azon megyünk keresztül (vagyis ugy látom) L V discus herniaval műtöttek, de mint kiderült van plusz 1 aranyos sérv picit lejeb amit most hanyagolunk (illetve tornával várjuk a csodát arra) az én sérvem ki volt szakadva.
7 hete műtöttek, nekem mindenki mondta, hogy 6 hét után semmi gond nem lesz, - ugy hogy a jobb lábszáram teljesen béna volt (így vettek előre és operáltak meg egyből) március 10én az idegsebeszéten az Amerikai uton. Azota MINDENEM kattog, a lábam a térdem a csipom a hátam (tök ijesztő) ami eddig soha. Néha zsibbad a lábfejem, szedem a Milgramma Neurot még fájdalomcsillapitot azt mondták mostmár csak mértékkel.
Műtét ota: gyogytorna és home office (4 hete), de ahogy megpróbáltam bemenni fél napra, a busz ugy szét rázott (hurrá Budapesti utak) hogy feküdtem 3 napig iszonyat fájdalmak között. Orvos válasza: feküdjön nincs semmi baj.
Amit nekem javasoltak: semmi busz csak kötött pályás tömeg közlekedés, azt is ülve (villamos, metró) és nincs bicikli még legalább 1 honapig.
Amiért írok mert engem baromira megijesztett a fájdalom ami visszajött ugy hogy 6 hétig kb tünet mentes voltam.
Kinek mennyi idő volt amúgy rendben dolgozni járni? Ott majd labdán fogok ülni már be is vittem, nem cipelek egyáltalán de a séta nagyon nehéz mert olyan lassan regenerálódik a térdem és még nem tartja a testsúlyomat, ergo bicegek meg hátra csuklik, rémálom komolyan

Mennyi idő után repültetek pl mert 1 honap mulva kéne mennem külföldre (csak 1,5 ora az ut hál istennek).
Előre is köszönök minden választ és ha bármi kérdés van mondjátok
! -
attiati
veterán
Ma ültem egy Spinalis Hackeren.
És utána ültem egy fél órát egy dinamikus ülőpárnán.A spinalisnál igazából nem az tetszik, hogy mozog, hanem hogy előre dől az ülőfelület, megdől a csípő és a lábakra is kerül terhelés, nem csak a gerincre. Lehet, hogy hazahozok 1 hét próbaülésre egy Spinalis Hackert.
De még gondolkodom, hogy az előredöntött csípőt mivel lehet olcsóbban megoldani, mint 285e ft.
-
G@ß!
őstag
válasz
attiati
üzenetére
Gondolod, hogy hamar tönkremegy a motoros asztal?
Amikor először ültem mindkettőn, akkor azt mondtam, hogy nekem bőven jó az olcsóbb.
Aztán miután sokat ültem rajta (munkahelyen) rájöttem, hogy az olcsóbbnál (Ergonomic-nál) a derekam messze van a háttámlától, így ha meg akarom támasztani a hátamat, illetve a derekamat, akkor az ülőlap hátrafelé billen (ami ugyebár baromira nem tesz jót a porckorongoknak).
Ezzel szemben az eggyel drágább (Hacker, idő közben a kolléganőm egy ilyet tudott kialkudni a főnöknél...
) már közelebb van a kettő egymáshoz, így nem fog hátrabillenni az ülőlap.
Szerintem egyiknél sem lehet állítani a karfa magasságát.
Otthon labdán ülök. Véleményem szerint sokkal jobban megdolgoztatja az izmokat. Hamarabb elfárad a hátam, legalábbis én így érzem.
Zselés párna szerintem nem lehet jobb, mint egy labda.
SpinaliS-on ülhetek non-stop, persze miután már hozzászoktattam magamat (mely hetekbe tellett). -
attiati
veterán
muszáj

Szerintem kipróbálom a spinalis székeket is + ergohuman-t + herman millert.
Szerintem nem szabad motoros asztalt venni. Egyrészt nem ér annyit a felár, másrészt tönkremegy.Miben más a Hacker?
Illetve mi nem elég az Ergonomic-on?
Azt jól látom, hogy nem lehet állítani a karfa magasságát?
Mennyivel jobb, mint mondjuk egy zselés aktív párna vagy labda?
Azoknál azt is mondják, hogy nem szabad huzamos ideig ülni rajta. Spinalis-on ülhetsz állandóan? -
attiati
veterán
szemetelek ide pár széket
(és asztalt)Próbált már valaki az alábbiak közül valamit?
Annyit már olvastam, hogy a térdeplő szék nem jó 1-2 óránál tovább, mert bár kíméli a gerincet, de átteszi a terhelést a térdre.sitness 1: 3d aktív ülőfelület, edzi a törzsizmokat, nincs háttámla. Álló munkához sajnos nem jó, mert nem lehet sokat emelni. Max 55cm-ig.
Enyhe nyeregszék kialakítás, talán jobb a véráramlásnak.sitness 2: itt az egész szék mozog előre-hátra-körbe, és nem az ülőfelület. Csak 55cm-ig emelhető, nem jó álló munkához.
sitness 3: ez ugyanaz, de álló munkához is jó a 69 cm-ig emelhető magassággal.
szintén hasonló álláskönnyítő szék + még egy: 89cm-ig állítható
emelhető nyeregszék:: álló munkához is jó a 69cm magasság. Szerintem nincs billegő hintamechanika és így nem aktív az ülőfelület, de beállítható a nyereg dőlésszöge. Véráramlásnak jó tesz a nyeregszék kialakítás.
nyeregszékek többféle ülőfelület kialakítással
Salli Twin osztott nyeregszék: billegő mechanizmus miatt aktív ülés, nyeregszék osztott kialakítása tökéletes a férfiaknak és a véráramlásnak. 90cm-ig állítható változat is van az álló munkához. Elvileg lehet rá venni külön háttámaszt.
Összes Salli szék. K drágák
+ a klasszikusok: Spinalis székek
Ergohuman
Herman Miller székek
Hag Capisco: formabontó székekÉs pár asztal:
Itt van egy Salli Work Desk manuálisan állítóható magasságú ergonomikus asztal könyöktámasszal, kompakt méret (90*70)
Ikea skarsta: manuálisan állítható magasság. Nem ergonomikus asztallap, de azt lehet rá csináltatni. Nem annyira kompakt méretű lábak.
Motion Mechanic Move: klasszius négylábú, emelhető magasságú asztal. Nem tudom az árát és hogy meddig és milyen technikával emelhető.
-
demars
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
Ha együtt tudsz velük élni akkor nem gond. Ha viszont zavar a napi életben ( fájdalom, zsibbadás, darabos mozgás, stb) akkor valamit lépni kell.
Én még bírom, ha nagyon eluralkodik rajtam a fájdalom, csillapítom gyógyszerrel, pihenéssel.
Én sem szeretném, ha műtenének, ne érts félre, de elég sokat olvastam különféle gyógy módokról, technikákról, injekciókról, stb... egyik sem garantál sikert sajnos. -
Winnie The P
őstag
Hali! Most találtam meg a topicot, és úgy gondolom leírom én is a történetem. 1998-ban diagnosztizáltak akkor két gerincsérvet. Ekkor 27 éves voltam, és rendőrként dolgoztam már 6 éve. A sérv diagnosztizálása után az orvos (Szegeden) azonnal műteni akart, persze a kockázatokat közölte velem. A műtét nem történt meg. Majd ezek után rengeteg kezelésre jártam (száraz akasztás, torna, fizikoterápia.) Teltek múltak az évek, közben megtanultam a betegséggel együtt élni ( guggolni, minimális súlyt emelni azt is combra, nem derékra.) Sajnos mivel külterületen lakom nagyon oda kel figyelni a fentebb leírtakra. Időközben ennek ellenére nem stagnált az állapotom (közben persze dolgoztam tovább). Hanem mint később kiderült romlott. Jelenleg öt sérvem van amiböl kettő ki van szakadva. Most 47 éves vagyok, de még mindig nem gondolkozom a műtéten.
-
formasu
tag
Szia!
Lehet, hogy kicsit félreértettél! A tornára azt írtam, hogy az legalább ér valamit, igaz hogy keveset, de a többi szinte semmit. Ha érdekel, hogy valójában mi az, ami engem megmentett a műtéttől /már több, mint három éve!/ akkor olvass vissza, és keresd, mit írtam. -
TomCat740
csendes tag
Sziasztok!
Két hete végre megműtöttek. S1-L5-L4 fixálás. Belém pakoltak mindent: 6db csavar, 2 titánrúd peek,cage.
Kórházban :
Első nap délelőtt 11-kor érkezés betegfelvétel ,altató orvossal beszélgetés, másik doki megint megvizsgált (hátha elmúltak a panaszok), aláírások a beleegyező nyilatkozathoz.
A nagy nap. Reggeli hőmérőzés (4-32kor költöttek mindenkit a szobában) .
7-10 kor irány fürdeni, mert a dokim velem kezd.Meztelenül befekvés az ágyba vártam a katétert.
7-30 katéter felhelyezés ( Miskolcon nem altatásban teszik be és nagyon nem kellemes érzés) a sérvműtétesek nem kaptak csak a fixálósok.
7-40körül irány a műtő. Pár perc készülődés és már a műtő asztal mellet voltam. Amire emlékszem hogy az anesztes doki épp mondja mit csinál, majd nagylevegőt vegyek a maszkból és képszakadás.....
Következő (tiszta) pillanat fekszem az ágyamban és ku...ra fáj a hátam meg szomjas vagyok, feleségem mellettem . Kb 15-30 lehetett már.Amikor már lehetett inni csak toltam magamba a folyadékot( szívószálas italok fekve ezek a legjobbak). Kajálással nem sokat vesződtem, se étvágyam se kedvem nem volt enni, arra gondolva mi van ha nagydolgot kell végezni.
A harmadik napon vették ki a dréncsöveket, addig ágyban oldalt vagy háton fekvés persze fájdalommal kisérve. Folyamatosan kaptam a fájdalomcsillapítót + antibiotikumot mert belázasodtam.
Negyedik napon vették ki a katétert (kifele jobb volt mint be 🙂 ) és végre felállhattam derékmerevítőben.Végre mászkáltam csoszogva is de jártam a kerettel.Este már kajáltam. A lázam szép lassan elmúlt, csak hőemelkedés maradt, ami betudható a branülnek .
Ötödik nap: mászkálás kerettel, fekvés, ennyiből állt a nap.
Hatodik napon már keret nélkül mászkáltam.
Nyolcadik nap délután végre hazaengedtek. Kocsival (első ülés hátradöntve ) de így is meg kellet
állni 1x hogy mászkáljak (65 kilométer volt csak a táv).
Azóta fekvés, mászkálás a lakásban udvaron néha kint az utcán, torna amit a kórházban mutattak .A seb kb 15centis vágás szépen gyógyul már a ragasztócsíkok is le vannak szedve (nem volt varrva).
Hátrányok azóta:Hasamon nem tudok feküdni.
Az öltözködés felsőrész gond nélkül megy, gatya, nadrág kb 20 perc harcolás, a zokni felejtős.
Zuhanyozás: a felsőrész mosdás törölközés megy, de derék alatti rész felejtős.
Emelés: pl 2,5 literes kólásüveget már érzi a hátam. (önteni csak kell
)
Ha leesik valami, térdre rogyva tudom felvenni.
Jövőre bizakodva tekintek, eléggé elején vagyok még a dolgoknak. ( csak lesz még jobb)
Ui:
Mindenkinek fájdalommentes szép napokat ! -
biker
nagyúr
válasz
Thunderace
üzenetére
nem vagyok radiológus, de az a porc, amire a vonalat teted, gyanúsan tömörebb, mint a többi. a többi korong közepe halványabb, mivel belül zselés. ez meg tömörnek tűnik. Ez okozhat fájdalmat, ha nem rugalmas.
nekem pl már nincs sérv, semmi, de olyan lapult a korong, hogy a kisizületek össze tudnak érni, és az ott marha rossz ám -
Thunderace
csendes tag
Sziasztok!
Régóta derékfájos vagyok, többek között nehéz fizikai munkát is végzek kb 20éve. 1.5éve egy nagy emelés után hónapokig érzészavaros, fájdalmas volt a jobb lábam, egyértelműen idegi érintettség volt/van. Ami furcsa, hogy nem specifikusan 1 helyre lokalizálódnak a problémák a lábamban. Pl eddig a legjellemzőbb tünet a lábfejen talpon jelentkezett, de újabban a vádlin is és a comb elülső felszínén is vannak . Nem katasztófálisak a tünetek, szóval tudok menni rendesen, de állandóan érzem a lábam. Ha megterhelem jobban a derekam, akkor hetekig tartó gyulladásos tünetek, erősödő panaszok jönnek. Volt röntgen, negatív. 3 hetes kezelés, fizioterápia, torna, súlyfürdő stb..., még rosszabb lett. Fizioterápián, ha sikerült rátenni a problémás idegre az elektródákat, akkor majd berosáltam, szóval tuti van ott valami. De most jön a legérdekesebb rész. Végre elküldtek mr-re, és az eredmény negatív. Nincs térszűkület, kompresszió.
A leggyanúsabb porcra tettem a keresztmetszet szeletet.
Hova tovább? Az idegsebész konzervatív kezelést ajánlott, de az nem segít. Annyit mondott még, hogy esetleg érsebészeten(?) tovább lehetne menni. Egyenlőre tanácstalan vagyok.
-
formasu
tag
Üdv!
Van az előző hozzászólásomban egy halványabban írt mondat is, nem véletlenül, és Neked! Olvass vissza, és keresd a hozzászólásaimat akár több évre visszamenőlegesen...A tornára, és az úszásra azt írtam,
hogy másokkal ellentétben azok minimálisat legalább használnak. A többi szinte semmit. Nekem elsősorban más segített, ha érdekel, hogy mi, akkor visszaolvasol. -
akaido
addikt
válasz
formasu
üzenetére
Üdv! Az előző hsz-ben jeleztem, a gyógytorna, az injekció kúra, az infúziós kezelés sem használt. Úszás szinte mindennap volt, tesit oktatnék, ha legalább tudnék járni normálisan. 2017 szeptembere óta szenvedek. Alulról az egyes csigolyánál van a fő probléma. Az 5-6 csigolyánál már csak kiboltosulás van, ennyit sikerült a tornával, a krokodil gyakorlattal, nem a mackenzievel a gyógytornászi gyakorlat sorral. Az apranax fájdalomcsillapítótól valszeg allergiás lettem, csupa ödémás lett az arcom, a garatödéma pedig elég veszélyes lehet.
-
formasu
tag
-
akaido
addikt
Üdv! Jómagam kb. fél éve szenvedek gerincsérvvel. Holnap megyek az utolsó laborvizsgálatra, majd aneszteziológiai konzultációt kérek az Országos Gerincközpontban. A honlapjukon fent van az összes orvos fényképpel. Nekem Dr. Szöllősi Balázst ajánlotta egy ismerősöm akit már kétszer műtött. Nyilván nem rögtön esik neked nagy késsel. Hofi Géza mondta anno: "A sebész az igen, levágták , kész. A többi csak tapogatja az embert."
Nekem is volt gyógytorna, infúziós kezelés, végül ide jutottam. Érdemes MR lelettel menni, bárkihez is fordulsz. -
updog
őstag
Sziasztok!
Igazából általános és bugyuta kérdés, de nem tudom jobban megfogalmazni: tudnátok nekem "jó szakembert" ajánlani (bármit is jelentsen ez), aki segíthetne kideríteni, hogy mivel van dolgom, és megelőzni a további károkat? (kb. egy-másfél éve kezdődött, hogy teljesen véletlenszerű időpontokban, nem túl gyakran de rendszeresen rövid, éles, nyilalló fájdalom jelentkezik az alsó csigolyáim környékén, de olyan szinten, hogy álló helyzetből is összegörnyedek néha. A másik dolog, hogy nagyjából ugyanott myalgiás csomókhoz hasonló dolgok jelentek meg, amik a "normális" csomókkal ellentétben nem csökkennek masszázs hatására, ellenben eléggé tudnak fájni, amikor nyomorgatják őket).
Egyelőre a körzeti reumatológián "vizsgált ki" az ottani szakbarbár, ami abból állt, hogy "Hajoljon előre, jobbra, balra, most fáj? (mint mondtam, véletlenszerű) Most nem? Akkor gerinctorna és derékpánt". Nyilván semmit nem segítettek.. fogalmam sincs, hogy reumatológushoz menjek-e újra (nyilván magánhoz), vagy inkább idegsebészetre? Háziorvos egyelőre visszaküldene az sztk-s reumára, illetve kaptam valami gyulladáscsökkentő tablettát..
-
PofaJenö
senior tag
Sziasztok
L4 szintbe gyököt kompromittáló sérv L3 protrusio disci bal lábamba fájdalom,orvos azonnali műtétet javasolt de félek tőle, fájdalom miatt 2 x infúziós kezelést kaptam, McKenzie tornát kaptam kicsit jobb lett pár nap múlva elő jött a fájdalom, valahol olvastam hogy a szobabiciklizést sem lehet erre használni, valaki használja?
Köszönöm előre is a válaszokat. -
Bogyi007
veterán
válasz
formasu
üzenetére
Azt hozzáteszem hogy ez a rehab azért nem olyan nagy nyűg - sőt! A Mozgás egyébként is egy hasznos dolog, ez a központ ahová járok Mórahalom városában van a Fürdőkomplexum területén belül. Ez a negyedévente való 15 kezeléses csomag egyben pihenés is valahol.

Egyébként pedig egy kisboltban vagyok "mindenes" ha kell kasszás, ha kell árubeszerző ha kell eladó. Szerencsére a műtét jól sikerült és ez azért nem kis részben a Professzor Úrnak köszönhető. Én sem azt mondom, hogy mindenki rohanjon a műtőbe, sőt a Prof sem ennek a híve, de ha már nagy a baj, akkor ő benne meg lehet bízni és az orvosi csapatában.
-
formasu
tag
válasz
Bogyi007
üzenetére
Na akkor még egyszer!
Én is lehajolok, probléma mentesen, és műtét nélkül. /Nekem a 3-4-5 között /volt, de hogy van is, azt nem tudom/ a sérv!/ Én nem járok " kb negyedévente eljárok rehabra (száraztorna, vizitorna, gyógymasszázs, Tangentor)", hanem kocsit vezetek hosszabb távon, és síelni járok napokra, egy szezonban többször. Az igaz, hogy a 10 Kg feletti emeléseket kerülöm.
Ne felejtsük, hogy nem mindenki olyan "szerencsés" mint Te vagy, erről a Fórumban is lehet olvasni. Sokaknak sikerül ugyan a műtét, / azért nem mindenkinek!/ és néhány év múlva már újabb műtétek is következhetnek... Ilyen is elég gyakran előfordul.
Mindenki döntse el, hogy ha műtét nélkül is el lehet érni a "normális" életet, akkor miért kell választani a műtétet, ami sokkal veszélyesebb lehet, mint egy-két injekció. A jó, hozzáértő orvos nagyon fontos!
Egyenlőre elmondtam mindent, amiből gondolom látszik, hogy erősen műtét ellenes vagyok. Mindenki tud /remélem/ gondolkodni, és választani, hogyan tovább. -
Bogyi007
veterán
És ilyenkor jövök én szokás szerint...
Műtve voltam, kiszakadt porckorongsérv jobb III-IV tájéknál. Jobb láb nagyujj lebénulva volt két éve márciusban.
Szegeden Barzó Prof miután látott azonnali műtétet javasolt és addig is ágynyugalmat (előtte egy nappal mégha nehezen is de ládákat pakoltam). A műtét sikeres volt, 1 hónapra rá már mehettem vissza dolgozni s azóta kb negyedévente eljárok rehabra (száraztorna, vizitorna, gyógymasszázs, Tangentor) és teljesen problémamentes vagyok, sőt előrehajoláskor simán érintem mindkét kéz ujjaival a földet.Nem ördögtől való dolog a műtét sem és lehet utána is jó újra minden.
-
formasu
tag
válasz
TomCat740
üzenetére
Gerincsérvre úgy tudom, hogy a CT nem a legalkalmasabb, oda MRI-t szoktak csinálni.
Sajnálom, hogy így állsz hozzá. Három és fél éve engem egymás után 3 orvos is műtétre küldött /akiket ezután sorra otthagytam, mert kijelentettem, hogy műtétre nem megyek!/ és utána találtam rá a DOKIRA, /igen nagy betűvel!/ , akitől már az első epidurális injekció és egy óra közel mozdulatlan fekvés után saját lábon, és nem sántikálva jöttem el. Utána három héttel visszajött egy jóval kisebb fájdalom, és kisugárzás, azért kellett ismételni.
Sajnálom, hogy Te és még néhányan csak a műtétben hisztek. Remélem, jól fog sikerülni. -
formasu
tag
válasz
TomCat740
üzenetére
Biztosan kell az a műtét? Nagyon sokat "tud" a gerincbe adott szteroidos injekció, ha megfelelő ember adja be!
Három és fél éve, nyáron lábra sem tudtam állni... Összesen három injekciót kaptam /bele a gerincbe, oda, ahová kell, ahol fáj, és nem mellé!/ , és 3 éve már síeltem télen, és azóta is! Legutóbb tegnap este érkeztem haza négy napos /reggeltől 4 óráig tartó!/ ausztriai síelésből, és a hozzá tartozó 2x 650 Km-es autóvezetésből. Kár, hogy itt mindenki "hitetlen" és csak a műtétben bízik, pedig rajtam kívül már sokan műtét nélkül "vészelték" át a nagyon fájdalmas porckorong sérvet, és a műtéttel járható /nem biztosan/ kockázatokat.
Sajnálom. -
-
szlibud
tag
válasz
enerdzsájzer
üzenetére
Sajnálom

-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer
üzenetére
sajnálom, erre nem lehet mit mondai

-
enerdzsájzer
tag
Jó régen jártam erre, látom (sajnos) pörög a téma.
Csavarjaimhoz senki sem mer nyúlni azóta sem, a bent hagyott törött csavart sem merik kivenni, nem hogy az egészet.
Az SCS-t bütykölgetni kellett állandóan (4 műtét ebből 2 ébren) múlt nyár elején az egészet átdrótozták, az elektródád felrakták egészen Th6-7 közzé. Most működik, de nem megoldás. Nyugodt szívvel nem ajánlom senkinek. Plusz a legutóbbi műtét után sikerült elvenniük a vizelési ingert is és teljesen ínkontinensé tenni. Annyit se mondtak, fapapucs... na mindegy. Már hozzászoktam hogy egy elb@szott statisztikarontó nyűg vagyok nekik. Szétvegyszerezem az agyam mert ezt ép ésszel nem lehet bírni. A szenvedés 9. éve jön.
De hogy valami jót is írjak, járni még önállóan tudok.
Legutóbb az nrszh-nál 71%-ot kaptam 3 évre és együtt érző fejcsóválást (ami ott igen ritka).
Szóval ennyi.
Mindenkinek jó egészséget és jobbulást! -
törölt tag
válasz
szlibud
üzenetére
Nekem 2017. július 15. napjának reggelén kezdett csak zsibbadni ott a talpam külső pereme, a kislábujjammal.
Előtte csak kegyetlenül fájt a forgó csontom, meg a lábam, derekam.
Aug. elején műtöttek, javult lényegesen, mára már olyan, mintha sosem lett volna sérvem, hajlok, mozgok, nem fáradok... csak egy enyhe érzékkiesés megmaradt ott lent, ahol zsibbadt. Valamikor erősebben, valamikor enyhén, majdnem tökéletes. Csak hát majdnem... -
szlibud
tag
válasz
üzenetére
Szia,
Nekem ugyanez volt/van, 7éve műtöttek, nem tudom, neked már a műtét előtt is olyan volt, vagy attól lett? Mert nekem ezt a műtétkor sikerült elérniük
Egyébként nagyon érdekes módon az utóbbi 1-2 évben kezdett valamit javulni, néha már egész jó, pedig a derekam összességében romlott.A sok ülés egyébként egyértelműen rosszat tesz neki (is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest