Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz BiP #16388 üzenetére

Olvastam egy tanulmányt (most bezzeg nem találom) hogy az ember amikor nem KP-t használ, akkor sokkal könnyelműbben szórja a pénzt. És ezt magamon is észrevettem, mondom mindezt úgy, hogy megnézem mire költök, akkor is ha fél milla van éppen a számlámon.
    Nekem azért is más, mert általában indulás előtt már tudom mit akarok vásárolni, és szokott B terv is lenni a fejemben. Az meg, hogy számolgatom, már régi beidgeződés, előbb mikor még csóró voltam, aztán ahogy jöttek a különféle utalványok (erzsébet, tesco, Edenred) csak méginkább belém vésték, hogy tudjam mennyi van a kosaramban. Szoktam venni néha én is impulzus cuccot, de az jellemzően ha nagyon jó áras, vagy nem várt akciókkal (esetleg hiányzó termék miatt) a keret alatt vagyok.

Múltkor 14 ezer párszázat vásároltam, direkt azért, hogy ne kérjen kódot, és bejött :D

Amúgy azt felejtitek el, hogy nem a kártya ellen vagyok (bár a KP-t jobban szeretem) hanem a magyar bankszámla ellen. Külföldi kártyával szoktam "villogni" a boltokban, a kutyának sem tűnik fel.

qnadam : Scan and go nagyon jó, használtam párszor, de rájöttem nekem tulajdonképpen lassú!
    Nem okoz nehézséget szerintem értelmes felnőtt embernek 3-4-5 számjegyű számok összeadása, az utolsó részeredmény fejben tartása, esetleg a különféle kiszerelések közötti különbségek eldöntése (bár sok helyen ki van írva, hogy így mondjuk 2100ft/kg máshogy meg 1800ft/kgra jön ki a cucc). És sok embertársunkkal ellentétben nem csak a végösszegen nem lepődök meg, hanem a kezemben van a lehető legközelebbi felfelé kerekítésű fedezet is.

[ Szerkesztve ]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés