Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz quailstorm #5303 üzenetére
egyes okostelokbol is lehet TypeC-n bedokkolva amolyan desktop "szeru"(!!) gepet csinalni, hogy rendes PC-s monitorral meg bill egerrel hasznalod, es nem egy kvarcjatekot nezel
ratolod a TypeC dokkolora HDMI-n es USB-n ezeket a periferiakat, a telefont meg bele a dokkoloba allitod, amin az TypeC-n csatalkozik, es kozben toltodik is
14-15k korul van egy "dokkolo" ehhez, de talan meg occsoobban is vantöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz quailstorm #5303 üzenetére
"Latinamerikában vagy Ázsia szegényebb részein felnőtté válik egy generáció, aminek nem igazán van hozzáférése, sem igénye PC-re, laptopra."
Az teljesen más, ha azt sem tudja h van ilyen, vagy maximum a TVben vagy valamelyik szerencsés havernél egyszer lát ilyet.
Ez kicsit olyan mint ahogy pl a drónokkal állok : egy haveromnak van, kibacott király, elvoltam vele, meg kéne, de annyiért nem, meg arra h néha repkedjek vele nem adok ki ennyit." moslék pay2win játékokkal játszik, videót vág, streamel" - ezekhez pont, hogy értelmesebb (asztali)gép kell.
"csak érintős cucc + konzolja van" - ilyen van a környezetemben is, egy mondatot sem tud helyesen leírni. Amikor meg önéletrajz kellett neki, akkor hozzám rohant, hogy jujj csináljunk már egyet mert ő nem tud min. Aztán mikor végeztünk akkor meg könyörtelenül el is kértem az árát (valami 800-1000ftot, tehát nem egy világrengető összeget). Nagyokat nyeldekelt, de kifizette, bár látszott rajta, hogy ingyen gondolta volna.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
nagyúr
válasz quailstorm #6610 üzenetére
SFF-nél riserrel azért macerásan megoldható rendes VGA is, csak nem lesz túl szép.
(#6613) quailstorm: egy GTX 1060 3 GB talán nem nyírja le azért.
az LP-s VGA-k ritkák, gyengék és nem olcsók.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pötyi
őstag
válasz quailstorm #10275 üzenetére
Ez valóban nagyon valószínű - de nem ez volt az eredeti kérdés, hanem a W7 aktiválhatósága.
QNX is cool!
-
válasz quailstorm #10275 üzenetére
Akkor nem csak nekem tűnt fel, hogy egyre rosszabb arányban vannak értelmes találatok? Nem csak ilyesmire, bármire.
Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
válasz quailstorm #10416 üzenetére
öööö nos nekem is erősen megfordult a fejemben, hogy a kártya hamisítvány, ezekszerint nem csak én gondolok erre.
Akkor azt mondod, hogy nem is kell már a saját gépemben kört futni vele?(közben rágoogleztem, és nagyon gyanús, hogy igazad van)
Amúgy az olyan fura, hogy a dobozon is csak Geforce Series van, a kártyára ragasztott cimkén kívól, kb sehol nem tudjuk meg h 1050Ti 4GB a kártya, mivel igazából a Windowsban sem egyértelmű ez... Szóval szinte biztos, hogy hamis ez a kártya. 35-ért szép is lett volna egy majdnem 60 ezres VGA... Beleesett, nekem hiába volt gyanúős, túl késő volt.
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz quailstorm #11475 üzenetére
Igen mondtam neki, én dobtam egy hátast amikor megláttam a képet. Viszont amíg a mostani config marad benne so-so elfér.....
AsRock B450M Pro4
Ryzen5 5600x
1x16GB DDR4 2400 - szintén cserés, szegény ryzen csak szöttyög vele...
RX570
240 sata SSD + 500GB hdd
Mindez egy CM Q300L házban 200 jómagyar birodalmi ruppóért...... hát izé... tuti nem vettem volna meg. -
BiP
nagyúr
Úgy érted 8pint. Főleg.
-
@koby11h : Szerintem is tápcsere történt
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz quailstorm #12613 üzenetére
"Pedig 10-15 éve még simán volt olyan, hogy fiam itt egy gép, egy XP CD, meg egy netkábel, azt heló." - és ez volt a hőskor.
Én szerintem a lehető legjobbkor kezdtem, saját PC-m '99-ben lett (de már 94-95től már néha másokéhoz mellé tudtam ülni) és akkor még ugye nagyon sok minden nem volt kényelmes. Aztán ez a 2005-2006-2007 volt az az igazi XP-s aranykor, amikor brutálisan terjedni kezdett az ismerősi körben a számítógép, olyan arcoknak is lett, akikről korábban sosem gondoltuk volna, stb.
És már akkor is azért volt egy relative felhasználóbarát WinXP, meg netkábel, időben korlátlan nethozzáféréssel, emlékszem akkoriban ez nagyon hatalmas dolog volt nekem.Amúgy gyanítom én is azért értek ennyire a gépekhez, mert eleinte bizony az anyagiak miatt volt "csináld magad" később meg már azért mert minek fizessek érte ha én is megtudom csinálni?
-
koby11h
őstag
válasz quailstorm #12916 üzenetére
Akkor csinálhatnának több programos potfoliot, de inkább mindent beraknak egy programba, szerintem fölöslegesen.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Tim82
félisten
válasz quailstorm #13264 üzenetére
i5-520m-ben bővítettem RAM-ot nemrég, az se ette meg az 1Rx8 4GB-ot, csak a 2Rx8-at.
Nem csoda, első generációs Core i, ugyanaz a memóriavezérlő, mint a kései Core 2 Duo-s notik alaplapjaiba pakolt chipset-ekben (GM/PM45 Express), csak itt már a CPU-ba "költözött".
*
Thinkcentre M92p SFF-ben nemrég cseréltem 4*4 GB-ot 4*8 GB-ra. A proci i5-3470S, de úton egy Xeon E3-1245 v2 bele. Igaz, nem gazdaságos, de szódával nyaralóba elmegy... ja nem, ez a desktop gépem, még pár év használatot tervezek vele úgy is, hogy tudom, hogy netezni már Haswellel se lehet.*
[hcl]: 2-3 éve 15k-ért vettem 2*4 GB noti DDR2 párost Thinkpad R61-be (az azért saját bővítéssel nem épp gyári darab lett: 15" 4:3 modell, került bele egy IPS panel meg egy T9300 proci). Azóta összevadásztam apróról még egy párosf, de ahhoz szerencse kellett: 5k-ért vettem pár hónap különbséggel 1-1 4 GB-os modult.Most hasonlóan vadászgatok 16 GB-os noti DDR3 modulokra, kettő már van, még kellene egy harmadik és jó vagyok (Thinkpad X250, L450-be kerültek, kerülnek).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
senior tag
válasz quailstorm #13817 üzenetére
Ha webshopban vagy a dobozon fel volt tüntetve, akkor nem verték át.
Nem értett hozzá, nem figyelt."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Tim82
félisten
válasz quailstorm #13817 üzenetére
Éppenséggel egy gyors Google keresés alapján is mindenhol GDDR4-nek írják a boltok.
De kb. mindegy is, hogy S vagy G, a lényegen nem változtat.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz quailstorm #13820 üzenetére
Nem láttam GDDR4-nek írva sehol, sose volt az.
Szerintem elég sok találat van ahhoz képest rá, hogy te sehol se láttad leírva, mégpedig boltok termékhirdetés-címeiben, leírásaiban. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsen igazad, valószínűleg téves infó rögzült meg a termékleírásokban/elnevezésekben.
Én abból indulok ki, hogy ~ 3 éve is ugyanezen dolgokra kellett figyelnem, 2 db GT1030 beszerzésekor. Egyik bolt se SDDR4-et írt akkor se.
-
senior tag
válasz quailstorm #13820 üzenetére
"Dobozon rajta volt, személyesen vette üzletben. De ügyesek, mert míg a GDDR5-ön orbitális plecsnivel van rajta, addig a DDR4-en leginkább semmi, vagy eldugva."
Igen, sajnos nem könnyítik meg a vásárlók helyzetét, ezzel teljesen egyetértek.
...ezért is tettem oda a sírós szmájlit."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
freemanone
addikt
válasz quailstorm #13834 üzenetére
Nekem azt mondjátok már meg hogy mi az az "SDDR"?
Mert a GDDR2-6X-et tudom hogy mi és sok forrás megerősít ebben, de a másikról még életemben nem hallottam és a google se akar a barátom lenni.[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
Pedig úgy tűnik volt ilyen SDDR.
-
freemanone
addikt
válasz quailstorm #13841 üzenetére
Bakker.... ez a story kimaradt. Ma is tanultam valamit!
-
Tim82
félisten
Ahogy a találatokat elnézem, ez teljes mértékben magyar webshop sajátosságnak tűnik. Értsd, valaki valahol elírt valamit és az összes birka átvette, aztán elterjedt mint a csorona.
Nyilván, én viszont két alkalommal is végigmentem az itthoni beszerzésen, meg is ragadt bennem, hogy mit kell kerülni GT1030 témában,
mint a pestist.Bevallom, annak magának sose néztem utána, hogy helyes-e az adat, valóban GDDR4 az a "GDDR4". Beszereztem egy Zotac GT1030-at saját részre meg egy Gigabyte GT1030-at barátnőm gépébe, mindkettő GDDR5-ös. Amikor a Zotac-ot vettem, akkor jöttek be éppen a hazai kínálatba a "butított" változatok, a Gigabyte megvétele idején meg már bőven el lett velük árasztva.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz quailstorm #15075 üzenetére
Sajnos ilyen ez, és igazad van
Én viszont már látom a sort, mikor majd mindenféle forrasztott gép tulaja hív majd, hogy lassú a gép és mit lehetne tenni?
Ilyenkor minden résztvevőnek (beleértve magát a gépet is) elég rossz scenario lesz az, amit mondani tudok : "vegyél új gépet"Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
dingdongkng
tag
válasz quailstorm #15075 üzenetére
Egészen egyszerű praktikus okai vannak annak hogy miért hasztalan a slotted GPU/CPU egy laptopban. (Most azt leszámítva hogy a slotted GPU-k ritkábban romlanak el, mint a BGA forrasztottak).
Egy laptopban a teljesítmény egyik fő korlátja a TDP. Namost mivel a processzorok ahogy haladnak előre az időben egyre újabb socketokat használnak. Nagyon ritka az hogy egy socket, egy de max 2 generációnál több CPU-t tudna támogatni. Tehát a bővítési lehetőségei a felhasználónak, adott generáció adott TDP-jű chipjei. Ez simán nem éri meg. Tehát az i5-4200u és az i7-4500u között nincs elég teljesítménybeli eltérés, ahhoz hogy az ember a kezébe vegyen egy csavarhúzót. Igen, a 4820hq-nak lenne értelme, csak az sem TDP-re sem chipset támogatásra nem lenne kompatibilis.
Érdemes megnézni, hogy a régi még cserélhető CPU-s gépek milyen bővítési lehetőségeket kínáltak. Általában volt a 2.4GHz C2D, a 2.6GHz C2D, meg a 3.0GHz C2D. A user meg azt mondja, hogy "nem akarok egy kibaszott core2-t használni", és elmegy a boltba és vesz egy másik gépet, amiben mondjuk négymagos CPU van, ezt meg eladja annak akinek ez is elég. Mire egy gép olyan idős hogy ezek a tényleg árnyalatnyi eltérések számítanának, addigra annyira öreg lesz a gép, hogy nem éri meg vele foglalkozni.
A GPU-k egy másik téma. Ott érdemleges bővíthetőséget sosem sikerült elérni, a javíthatóság jó lenne, de sajnos mire a GPU elromlik ezekben a gépekben, maga a chip beszerzése olyan bajossá válik, hogy nem igazán lesz kivitelezhető. Hiszen nyilván nem akarom kicserélni a 1050-em ami 4-5 évesen elromlott, egy másik 1050-re, aminek akár fél éve is lehet vissza...A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...
-
Tim82
félisten
válasz quailstorm #15159 üzenetére
azért egy T2500 - T7500-ra cserélése
"Kids, don't try this at home", mert más socket - T2500: socket M, T7500: socket P. (Ezt quailstorm tudom, hogy tudja, csak disclaimernek.)
-
Tim82
félisten
válasz quailstorm #15167 üzenetére
T2310? Foglalat socket P már.
T2370 nekem is van itthon egy Medion notiban, amit kissé bonyolult szétbombázni procicseréért (amúgy lenne egy elfekvő T8300 a nemes célra).
-
dingdongkng
tag
válasz quailstorm #15159 üzenetére
Hát igen nyers teljesítményben akár 30%-is. Most az hogy a core duo tényleg egy állatorvosi ló, ezen átlépnek.
Vetted a core duot 2007-ben mondjuk. Használod 3-4 évig, és akkor kevéssé válik a teljesítménye. Persze szorakozhatsz a t7500-al ami épp rohadt drága lesz mert mindenki ebben a cipőben van mint te, vagy eladhatod a gépet valakinek akinek nem kell 64 bites cpu, meg nagy teljesítmény, bemész a boltba veszel egy i5-540m-et, ami akkor egy átlagostól picit erősebb dolog volt, semmiképpen nem csucshardver ami 2* gyorsabb mint a t7500, a core duodhoz nem is hasonlítható.
Ezért mondom, ez az egész nem feltetlen éri meg...
A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...
-
Tim82
félisten
válasz quailstorm #15196 üzenetére
Amilyen chipset megeszi a T3200-at, T9300-at, az megesz 8 (2*4) GB DDR2 RAM-ot (az más kérdés, hogy rohadtul nem éri meg az anyagi ráfordítás).
-
KROK640
nagyúr
válasz quailstorm #15196 üzenetére
Azért egy G4400-as és egy I5-6500 között eléggé komoly különbség van ha játszani akar ember (két szer anyni mag., de az a bizonyos kritikus 4 ami ki van használva) de lehet akár I7 is (ha jól vettem ki az Intel oldaláról, az adott socketbe AMI NEM EGYENLŐ PERSZE EGY OLCSÓ CHIPSETTEL AMIBEN NYILVÁN VAN A G4400, de akár 28 magos(!) CPU is rakható).
Pl annak idején én a I3 4330-al és a Gigabyte lapommal egy I7 4770K vagy egy I4790-en törtem a fejemet. Volt egy rövid időszak, amikor az I3 árában eladva, nagyjából 17 ezer ft ráfizetéssel I7 4770re lett volna cserélhető (csak pont nem volt pénzem ) pedig a platform (majdnem) tetejére tehettem volna a gépet egy 20 ezer ft alatti befektetéssel. (Sajnos mire lett pénzem az I3 ára a felére esett le, az I7-é meg valamennyire feljebb ment, mert nyilván sokan gondolkodtak hasonlóan. így megnyílt annyira az "olló" hogy határozatlan időre stornózzam a CPU cserét).
Egy ilyen döntéssel 2-3 évet tudtam volna tolni a konfigom élettartamán (pláne ha nem mennek fel a VGA árak - hiszen egy I7-el meg valami 1-2 éves középkategóriás használt VGAval jelenőtsen erősebb lett volna a gép, sok (más) elem cseréje nélkül is).
2021 tavaszán nyilván már nem egy 2013-as alsó (de nem belépő) kategróiás gép tákolgatásán törtem a fejemet, hanem egy újon, pláne, hogy a VGA csere nem igazán volt opció.Az LGA771 Xeon pedig elég jó cucc, annak idején mikor sok-sok fájdalmasan elavult Celeron / E akárhanyas C2D lett az ismerettségi körben, akkor azért sokaknak találtam meg a vígaszt ezekben a Xeonokban.
De ott van Zoltán haverom, aki E21XX-ról előbb E8200-ra, majd Q8400-ra upgradelt, (mindeközben a RAM 2,4,8GB RAM; HDD 160, 250, 1TB; VGA fix Ati HD 8470) és a végére eléggé kimaxolta a platformot, miközben ugyanaz az alaplap és táp volt.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz quailstorm #16146 üzenetére
Tud, ha akar, nekem tök alaptelepítés van fent.
Mondjuk helyből kb. minden Linux felület jobb annyiban, hogy van Always on top, amit a MS még soha nem csinált megMutogatni való hater díszpinty
-
válasz quailstorm #16948 üzenetére
Abszolut nem sajat valasztas volt az Ubuntu. De amig nem az van irva, hogy az x disztro az y grafikus felulettel amugy jo (azzal is ki van a f@szom amugy, hogy ez is fel evente valtozik, aztan ami addig az isten volt, arra onnantol az van irva, hogy igen, az fos, deviszontellenbentehat az xy az A jo!), hanem az, hogy a linux jo, addig de, lehet peldanak hozni az Ubuntu-t is, ami amugy az egyik, ha nem A legelterjedtebb disztro, es elvileg pont erre valo, hogy a win-t kivaltsa egysegsugaru Belanak is, next-next-finish-el. Csak a baj az, hogy ez a valosagban ugy nez ki, hogy next-next-finish-agybaj-ket het internet-forumozas-next-next-fagyas-agybaj-forum-finish -> na UGYE, hogy jo a linux? Alig harom het alatt mar el is jutottunk oda, hogy mukodik, netezni mar lehet is.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
koby11h
őstag
válasz quailstorm #17246 üzenetére
Én Win8.1-est láttam ilyet, katasztrófa volt. Kb. 2 darab 720p-s film fért el rajta, de később a frissítések azt a helyet is megették...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Lenry
félisten
válasz quailstorm #17545 üzenetére
amikkel én találkoztam, azokon sosem volt DVI-I, de lehet, hogy csak nekem nem volt szerencsém
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
DJGABI
addikt
válasz quailstorm #18026 üzenetére
Neeem, pont írni akartam, tudtam hogy erős az a Pentium prockó, sokáig ajánlott is volt kis pénzért. De ugye após gépe 30k-val olcsóbb volt indulásként, teljesítményben hasonló azért kb a kettő
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
BiP
nagyúr
válasz quailstorm #18283 üzenetére
Na igen, nem mindegy, hogy kontrollmánia a lényeg, vagy csak szereti nézni apjuk gameplay-ét, mindezt kényelmesen.
-
bambano
titán
válasz quailstorm #18291 üzenetére
neki megfelelő rábeszélő képességre lenne szüksége, hogy az asszony fejezze be a hülyeségeit
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
senior tag
válasz quailstorm #18297 üzenetére
Nyilván nem.
...de akkor is nehezen hihető, hogy normális, hogy nem megy.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
hobizoli
nagyúr
válasz quailstorm #18305 üzenetére
hmm, és nem lehet vhogy puffereltetni vagy vmi....izé?
több drón kell ;P
-
senior tag
válasz quailstorm #18305 üzenetére
Értem. Köszönöm a leírást.
...ez így majdnem olyan, mintha a képet BMP-ben küldené, realtime. Némi túlzással.
[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
nagyúr
válasz quailstorm #20834 üzenetére
W10-ből van x86-os ver. Ennyi erővel lehetne W11-ből iss.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz quailstorm #20967 üzenetére
Hm, valami van hozzá Köszi Nem sok olyannal találkoztam, amin tényleg lehetett updatelni.
Amúgy fura, mert az eszközt látja, de a partíciót rajta már nem Az USB2 cuccaimmal meg működik.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz quailstorm #21618 üzenetére
hangosan röhögtem ezen a sztorin. tudom hogy nem kéne, de mégis mekkora egy legenda...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Lenry
félisten
válasz quailstorm #21618 üzenetére
Dzsízusz!
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
fatpingvin
addikt
válasz quailstorm #21621 üzenetére
mekkora sztori lehetett ennek a csókának az élete
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz quailstorm #21621 üzenetére
Ez nagyon kemény sztori, és sajnos nem is nagyon van ezekre az arcokra emberi megoldás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spigen Caseology Athlex Active Orange tok Google Pixel 7 Pro telefonhoz
- Lenovo Ideapad Flex 5 akkumulátor, használt, 80%-os állapotú!
- 2db 12TB Seagate Exos X16 ST12000NM002G SAS - foxpost az árban
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Független Iphone Xs Max 64GB 85% Akku Hibátlan Működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest