Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) gyemipapa válasza Beladon (#1349) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Nem is fog ugyaz a sebesség jönni wifin, mint vezetéken, több okból:
Egyrészt tudni kell a géped wifi kártyájának a max (névleges) sebességét, másrészt a routered névleges sebességét wifin, ez nem derült ki. Én is így jártam, 50-esem van, routeremet le kellett cserélni 300 Mbit/sec esre, 3 antennásra, most már wifin is jön 50-nel, de a laptop wifi sebesség képessége így is necces, ráadásul rádiós átvitel esetén, figyelembe véve a rengeteg interferenciát, csomagveszteséget, mindíg lehet jelentős sebességveszteség a vezetékeshez képest, ezt el kell fogadni.

Mindíg a leggyengébb láncszem határozza meg a sebességet.

[ Szerkesztve ]

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#1352) x_o_n válasza Kakadu11 (#1350) üzenetére


x_o_n
veterán

ha ebben a 36 fokban volt,az kell mondjam természetes,hűtőpadot kell alá venni,sokat számit.
nem tudom hol vetted de nekem a számla mellé adtak papirokat hazai szervizt ahol a 6-hónapban ujrapasztáznak.
szóval nem értem.

(#1353) Beladon válasza gyemipapa (#1351) üzenetére


Beladon
aktív tag

Értelek. A routerem nagyon régóta 300Mb/sec-os. TP-LINK TL-WR1043ND. Azért bosszantó mivel minden más géppel mérem az 50Mb/sec-ot wifin még a telefonokkal is csak ezzel nem. 100%, hogy nem router probléma és nem is szolgáltató. Holnap beugrok haverhoz hozok tőle usb-s wifi adaptert kipróbálom azzal is ha azzal is meg lesz az 50 akkor tuti, hogy a belső modullal van a gubanc. Ez esetben majd hívom a szervizt. Elvégre is "n" szabvány kompatibilis a vevő belül nehogy már gondot okozzon neki...

(#1354) gyemipapa válasza Beladon (#1353) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Ha más gépekkel wifin jön az 50 Megabit, akkor egyértelmű, hogy a router OK, többi gép OK, az adott gép wifi kártyájával van a gond, lehet driver probléma is. Tehát leszűkült a hibaforrás. Ez a jobbik eset.
USB wifi pedig nem biztos, hogy képes átereszteni 50 Megabitet, egyszerűen az USB nem bírja, korlátozottabb az adatátvitel, tehát az nem megoldás. Nyilván a gyenge láncszem a gép wifi kártyája, vagy annak a drivere.

[ Szerkesztve ]

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#1355) Beladon válasza gyemipapa (#1354) üzenetére


Beladon
aktív tag

Mint írtam is fentebb kipróbáltam 3 másik drivert is egyikkel sem volt jó. Van bent neki 150Mb/sec-os TP-Link adaptere azon átjön az 50 usb-n is.Egyébként az usb nem bírja korlátozott részt nem értem. A 2.0 is jóval gyorsabb mint 50Mb/sec hát még a 3.0. Vagy tévedek?

(#1356) Kakadu11 válasza x_o_n (#1352) üzenetére


Kakadu11
csendes tag

Hűtőpadom van, bár mivel USB-ről megy, ezért nem túl hatékony. Illetve nincs is nagyon hely, ahol be tudna menni a levegő alapból. Pár hozzászólással feljebb írta egy kolléga, hogy leszedte az alsó takarólapot. Ezzel kb. 10 fokot csökkent a hőmérséklet, elsőre úgy néz ki orvosolja a problémám (még tesztelést igényel a dolog). Hardveraprón vettem egy embertől a gépet, elvileg céges ajándék volt, abszolút érintetlen, viszont számla nem volt hozzá. Érvényes (lenovo oldalán ellenőriztem) garancia van rajta, a garancialap megvan, edigitalos pecséttel. Rákérdeztem az infó vonalon, hogy elvihetem-e a gépet egy szervizbe takarítani és pasztázni, váratott a pasas még utánajárt, majd azt mondta hogy sajnos nem, garanciavesztéssel jár. Kérdéses hogy ki tud valamit rosszul. Ha lenne valami megállapodása a Lenovonak egy itthoni céggel, hogy elvégezhetnek ilyen-olyan szereléseket a gépen, akkor gondolom mondta volna a fickó a telefonba, hogy ide vihetem a gépem. Neked viszont adtak valami hivatalos lapot is erről, de ha ők ezt megcsinálják, később pedig nagyobb baj lesz és ki kell küldeni külföldre a gépet, lehet azt mondja a cég hogy megbontottad, sajnálom. Természetesen az sem kizárt (sőt...) hogy az infós ember nem tudja, sajnos erre is volt és lesz példa, hogy épp az illetékes nem tudja. Az kérdéses még hogy ezt megcsinálják-e nálam garanciában. Jelenleg használható a gép, komoly terhelés mellett egyelőre megoldás ha nincs az alsó takarólemez rajta, de ez valahol mégis csak egy hiba, és ez egyébként is a karbantartás része. Ha viszont megkötik a kezem a garanciával, akkor vállalják hogy ők megcsinálják.

(#1357) csaba17 válasza Beladon (#1353) üzenetére


csaba17
senior tag

nekem ugyan nincs fiber netem, csak 15/3as de asztaliról szoktam másolgatni a notira, asztali kábellal van rákötve a routerra, noti meg wifin, a router kábelen 100megabitet tud, wifin 300at. mikor másolok akkor ilyen 60-65megabittel szokott átjönni az anyag szal gondolom ha ilyen netem lenne akkor az is átmenne ennyivel.

(#1358) penge111 válasza x_o_n (#1352) üzenetére


penge111
addikt

Hm nekem 2+1 év garival lett vásárolva a masina, de semmiféle haza szervizlehetőséget nem adtak hozzá, csak a lengyelt! :U

PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

(#1359) x_o_n válasza penge111 (#1358) üzenetére


x_o_n
veterán

ez ugye attól függ hol vásároltad :U
nekem speciel benne is van,most olvastam át hogy fél éven belül az első karbantartás,pasztázás,tisztitás ingyenes,és akár személyesen is megvárható.

(#1360) penge111 válasza x_o_n (#1359) üzenetére


penge111
addikt

Laptopszalonos?

PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

(#1361) x_o_n válasza penge111 (#1360) üzenetére


x_o_n
veterán

igen,ha ott vetted te is,akkor nézd át a papirjaid,mert ott van az bizony,sőt a webrészen is.

(#1362) Beladon válasza x_o_n (#1361) üzenetére


Beladon
aktív tag

Enyém is laptopszalonos. El is vittem oda pasztázni. Fél éven belül. Mit válaszoltak? Hát elküldik a szervizbe mert ők bizony nem nyúlnak bele. Ez a debreceni laptopszalon volt. Szóval szép és jó ez a kis "félrevezetés", de ők aztán semmit sem csinálnak csak azt mondják hívd a szervizt ahol nyugodtan megengedték, hohy én átpasztázzam amennyiben nem sértem meg sehol a gépet.

(#1363) x_o_n válasza Beladon (#1362) üzenetére


x_o_n
veterán

korrekt,majd rákérdek a pestire

(#1364) Beladon válasza x_o_n (#1363) üzenetére


Beladon
aktív tag

A legszebb az egészben, hogy nem debreceni vagyok. Munka ügyben jártam arrafelé. Előtte fel is hívtam őket és megkérdeztem megcsinálják e? Erre ők persze be kellene hozni stb... Beviszem és csak a pofáraesés volt. A Mr. meg csak mondta hát ez bizony garanciás ebbe nem nyúlhat ő bele illetve ha igen ugrik a garancia. Mondtam neki, hogy tegnap idetelefonáltam és azt mondták megcsinálják. Letudta annyival, hogy én biztos nem vele beszéltem.Mind1 is csak megjegyeztem. A szervizt felhívva nagyon rendes készséges volt a szervizes. Igaz kicsit törte a magyart, de érthetően beszélt. Még fel is hívta a figyelmem a helyes pasztázásra fontosságára és menetére.

(#1365) Kakadu11 válasza Beladon (#1364) üzenetére


Kakadu11
csendes tag

Érdekes...Akkor nincsenek a belső alkatrészek valamivel leragasztva a garancia miatt? Meg ha engedték hogy Te szedd szét, akkor hogyan ugrana a garancia ha szervizbe viszed? Hülye ez a rendszer...

(#1366) Beladon válasza Kakadu11 (#1365) üzenetére


Beladon
aktív tag

Semmilyen leragasztással nem találkoztam a szétszedést követően. Illetve egy Lenovo matricával ellátott csavar volt ami már át volt lyukasztva. A rendszer szerintem is hibás, de ez a mai világban meg sem lep. Végül is a célom elértem a pasztázás megtörtént.

(#1367) celka5 válasza Beladon (#1366) üzenetére


celka5
tag

Nálam nem volt átlyukasztva, az is szivatott meg mert nem tudtam miatta szétszedni:)

[-CeLkA-]

(#1368) Beladon válasza celka5 (#1367) üzenetére


Beladon
aktív tag

Akkor az enyémmel már biztosan szórakozott valaki megvétel előtt.... :((

(#1369) faust02


faust02
újonc

Sziasztok!
Egy G580-at tervezek venni, de piszkosul elrettent az interneten keringő topic, miszerint a wifi-je ennek a típusnak kiszámíthatatlan, és a lenovo nem orvosolja:
http://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-3000-and-Essential/G580-Limited-access-Wireless-problem/td-p/915519

Valakinek jelentkezett ez a probléma a G580-as notiján? Elvileg HW konfigurációtól függetlenül jelentkezhet. Broadcom wireles chipset-tel szerelt gépeknél gyakrabban jelentkezik, de atheros és intel chipset esetén is olvastam már wifi panaszt.
Tapasztalat? Javaslat?
Köszönöm!

(#1370) x_o_n válasza faust02 (#1369) üzenetére


x_o_n
veterán

g580-ból számtalan tipus van,akik ide irtak azoknál nem volt ilyen probléma tudtommal.
a b950/960/i3/i5 gt630/635m verzióknál legalábbis.

(#1371) csaba17 válasza faust02 (#1369) üzenetére


csaba17
senior tag

nálam sem volt még ilyen gondom pedig én csak wifin használom a gépet.
lehet egy rossz sorozatot fogtak ki a linken írogató tagok.

(#1372) gyemipapa válasza faust02 (#1369) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Közel egy éve használom, wifi hasít, ahogy kell! 50 Mbit /sec, és hozza is a sebességet.

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#1373) tonyrulez válasza faust02 (#1369) üzenetére


tonyrulez
őstag

Elején nekem is kb. ez volt a problémám, folyamatosan azt írta ki hogy korlátozott kapcsolat, hiába csatlakozott rá a wifire. Aztán egyszercsak megoldódott, remélem nem jön ez többet elő.

4 8 15 16 23 42

(#1374) Kakadu11


Kakadu11
csendes tag

Az eddigi fél év alatt nem volt problémám a wifivel, pedig sokat használom. Nálam egyébként még nem jelentkezett egy neten keringő esetleges gyermekbetegség sem.

(#1375) csaba17 válasza tonyrulez (#1373) üzenetére


csaba17
senior tag

nálam korlátozott kapcsolat csak suliban szokott lenni akkor amikor pont jó időben akarok felcsatlakozni :)
természetesen ez nem a noti hibája hanem a rendszeré ami nem tud annyi ipt kiosztani.

(#1376) Beladon válasza faust02 (#1369) üzenetére


Beladon
aktív tag

Hát nálam volt wifi probléma, de nem olyan, hogy nem volt jel vagy korlátozott lett volna. Mostanában váltottam 50Mb/sec-os netre és egyszerűen képtelen vagyok wifin lemérni ezt a sebességet (rendre 40-43Mb/sec a max érték mintha nem tudna többet a kártya benne)pedig több más itthoni wifis eszközzel is sikeresen mérem. Még androiddal is. 100%, hogy nem softveres a probléma. Jelenleg ott tartok, hogy hozok egy usb-s wifi adaptert kipróbálom azzal is. Ha azzal megy hívom a szervizt elvégre is garanciás. Az általad említett gondokból semmivel sem találkoztam.

(#1377) Borote válasza Beladon (#1376) üzenetére


Borote
addikt

Próbáltad linux-szal is?

(#1378) Beladon válasza Borote (#1377) üzenetére


Beladon
aktív tag

Na azzal még nem. Lehet felrakok egyet ha lesz időm win mellé. Esetleg van amit ajánlasz? Nem vagyok nagy linuxos de nem is ismeretlen számomra. Legutoljára az új wubit próbáltam ki ami csalódás volt mert pont a wifi driverekkel volt probléma.

[ Szerkesztve ]

(#1379) Borote válasza Beladon (#1378) üzenetére


Borote
addikt

Unetbootin. Fogsz egy pendrive-ot, ráteszel gyorsan pl egy ubuntu-t, és már bootolhatsz is róla, nem kell telepíteni semmit :)

(#1380) Beladon válasza Borote (#1379) üzenetére


Beladon
aktív tag

Köszi. Ma szerintem ki is próbálom.

(#1381) #82729984 válasza faust02 (#1369) üzenetére


#82729984
törölt tag

Szia,

Nekem volt, egy ilyet rendeltem: http://notebookstore.hu/cikkek/reszletek/pag_cikkreszletek.aspx?CIKKID=27930

Nem is lett jó semmilyen drivertől, meg végigpróbáltam ubuntu, win 7, win8 stb de egyik sem segitett, szerencsére 3 napon belül voltam úgyhogy visszavittem és visszakaptam az árát.

Aztán rendeltem egy ugyanilyet csak i5-ös procivel (g580ah tipusjelzéssel, ez az ami fém belső boritású) mert ár-érték arányban továbbra is ezt találtam verhetetlennek, és ez már tökéletesen müködik bármiféle hiba nélkül. Szóval ki lehet fogni hibás darabot.

(#1382) faust02 válasza #82729984 (#1381) üzenetére


faust02
újonc

Köszi a választ!
Úgy döntöttem veszek egy G580-ast én is, de a laptop.hu -nál láttam olyan konfigot ami tetszik.
Gondolom ott is van legalább 3 nap pénzviszafizetési garancia, ugye?

(#1383) csaba17 válasza faust02 (#1382) üzenetére


csaba17
senior tag

mindenhol van 3 napos pénz visszafizetési garancia.

(#1384) Beladon válasza Borote (#1379) üzenetére


Beladon
aktív tag

Na ma sikerült csak kipróbálni a linuxos megoldást. Ott is jelen van sajnos.

(#1385) Borote válasza csaba17 (#1383) üzenetére


Borote
addikt

3 napos pénzvisszafizetési garancia NEM létezik.
3 napos CSEREgarancia van.
Ha neten rendelted a gépet, akkor van 8 napos elállási jogod, amikor is a boltnak 30 napja van visszafizetni a gép árát.

(#1386) #82729984 válasza Borote (#1385) üzenetére


#82729984
törölt tag

Igy van 3 napos csere (és nem pénzvisszafizetési) garancia van ha a termék hibás, ez azonban azonnal értendő.
Tehát ha ott helyben nem tud adni neked egy másik új ugyanolyat, akkor a pénzt kell visszafizetni.

Egyébként a srác teljesen jó fej volt, én vittem a routerem is, aztán megnéztük hogy a routertől 1 méterre maxon volt a térerő, 4 méterre meg 1-en, 5 méterről meg már nem is fogta a wifit. A boltban felnyitotta a hátlapot, és az látszott hogy a wifi kártyához normál esetben két kábel megy mert körantenna, na itt a egyik kábel hiányzott, valószinüleg a kis kicsi kinai munkások lefelejtették, szóval valószinüleg garanciában is könnyen javitható lett volna, de én úgy voltam vele hogy vadiúj 2 napos laptopot franc se fog garanciába küldeni aztán heteket várni rá.

(#1387) csaba17 válasza Borote (#1385) üzenetére


csaba17
senior tag

én úgy tudtam/hallottam hogy ha boltban veszel valamit akkor arra is van 3 napod hogy ha visszaviszed kötelesek visszaadni a pénzt.
de akkor rosszul tudom/tudtam.
szerk: de lehet csak kevertem a netes rendeléssel mert ott én is 100%ra tudom hogy vissza kell adnia a pénzt ha nem tetszik a termék.

[ Szerkesztve ]

(#1388) G3R!94


G3R!94
aktív tag

Sziasztok!
Már fél éve nyúzom a notit, szinte mindig megy. Azt szeretném megkérdezni, hogy a lenovo féle energiagazdálkodásnál a 60%-os akku kímélő mód mennyivel rosszabb mintha akksi nélkül használnám? Így is gyorsan elhasználódik, hogy 60% környékén tartja vagy így nem töltődik, hanem egyből a falból veszi fel az áramot?
Nekem úgy tűnik eddig, hogy az akksit kikerüli ebben a módban, mert kb 1 hónap használat után lement 55%-ra és azt írja hogy nem töltődik. Gondolom ez az a merülés amit alapból veszít az akku használat nélkül is.
Ha tévedek javítsatok ki. :D

Egyébként a noti túlélt egy 3 napos LAN-t throttling és komolyabb melegedés nélkül, pedig mentek komolyabb játékok is. Még mindig elég jó ár/érték aránya van a laposnak, ami megnyugtat. :B

(#1389) dkpisti


dkpisti
tag

Sziasztok!
Nézegettem ezt a Lenovot i3,8gb ram,gt635m az volna a kérdésem hogy játékok meghálálják a HT-t(b960-al szemben)?
A 8gb ram miatt DualChannel van ez gyorsít valamit rajta,illetve megéri-e a 8gb-os változat?

(#1390) x_o_n válasza dkpisti (#1389) üzenetére


x_o_n
veterán

szia

az a helyzet hogy szerintem jobban jársz anyagilag egy b960-al ha 64 bites oprendszer megy rá akkor lényeg a 4/6/8 gb ram.
én sok mindent használok egyszerre ezért nekem mindenképpen jól jött a ht.
viszont 6/8 gb ram bővel elég de,semmit nem érsz az i3 vagy a 8gb rammal ha nem raksz bele ssd-t.
bár az a helyzet ssd mindenképpen ajánlott,anélkül nekem olyan lomhának tünt föleg ha több minden ment..

tehát ha az anyagi oldalát nézzük akkor szerintem bőven jó egy b960 + 6gb ram verzió+ veszel egy optibayt és egy 120gb ssd-t.

(#1391) dkpisti válasza x_o_n (#1390) üzenetére


dkpisti
tag

Köszönöm a kímerítő választ :)

(#1392) vazee00


vazee00
tag

Üdv!

Gondoltam megosztom az egyik tapasztalatomat veletek.
Akinek nem működik a bluetooth, nem is írja se Aida, se eszközkezelő, a megoldás a lenovo honlapján található Bios frissítés. Ennek végeztével nálam megjelent a bluetooth, és működik is.

FayRPG: fayrpg.hu | Zöldhulladék, zöldség-gyümölcs hulladék újrahasznosítás: bioferet.hu | fayrpg.hu | kukamosok.hu | tejfelvasarlas.jomekft.hu | fantasyworld.hu | blackcatpub.hu | energym.hu | keramika.hu | TheVR Android App: thevrapp.hu | személyi edzés érd: stepandmove.hu

(#1393) KorMil


KorMil
csendes tag

Kb 1 hónapja voltam itt azzal, hogy kikapcsol a gép. Akkor végigcsináltam egy windows 7 frissítést, utána 2 hétig nem kapcsolt ki, most sajnos újra kezdi. Mit tanácsoltok? Frissítés és újratelepítés között lehet-e ilyen különbség, vagy ultimate helyett mással próbálkozzak?

(#1394) x_o_n válasza KorMil (#1393) üzenetére


x_o_n
veterán

nem a nagy meleg az oka újra?
az ultimate lehetséges..de terhelés alatt vagy csak ugy kikapcsol?

(#1395) KorMil válasza x_o_n (#1394) üzenetére


KorMil
csendes tag

Egy football manager 2013 szerintem nem kéne, hogy megterhelje a gépet...

(#1396) x_o_n válasza KorMil (#1395) üzenetére


x_o_n
veterán

melegben?ha nincs hűtőpad,előfordulhat,vagy ha nagyon poros vagy nem jó a pasztázás

(#1397) KorMil válasza x_o_n (#1396) üzenetére


KorMil
csendes tag

Nem a videókártya melegszik túl, szerintem a processzor se, mert azonnal vissza tudom kapcsolni a gépet, semmilyen kékhalál jellegű dolgot nem csinál. Ja és 2 hónapos a gép, 1 hónaposan kezdte ezt, porosságot is kizárnám.

[ Szerkesztve ]

(#1398) x_o_n válasza KorMil (#1397) üzenetére


x_o_n
veterán

valamivel monitorozni kéne vagy kiprobálni egy rendes windows verziót.

(#1399) Borote válasza KorMil (#1397) üzenetére


Borote
addikt

Hőmérsékletet most is néztél? Akku benne van a gépben?

(#1400) kiralyroli


kiralyroli
tag

Sziasztok! Nektek mennyire meleg a töltő töltés közben? Nekem forró és szerintem nem normális de nem értek hozzá hogy szabad e ennyire melegnek lennie vagy sem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.