- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ALI_G
veterán
Változott mostanában az account type, vagy én rontottam el valamit regisztráció közben, hogy nem Personal hanem Premier-t ír tipusnak?
Mi a különbség?
Regisztrációnál megnéztem és a "PayPal for you"-t választottam, ami a premier registration sheet-re visz.
A másik változat a "PayPal for business" lett volna.upsz, ezt a paypal-osba akartam.
-
Elöször azt mutatja ár szerint aki szállit M.O-ra,persze a postaköltséggel együtt,aztán aki nem szállit M.O-ra ár szerint ,de aki szállit M.O-ra ott is van ahol a lista szerint szállit,ki is rja hogy mennyi,de amikor belépsz akkor azt irja ki hogy Not Available to Hungary,de ugyanakkor a shipping-be az is benne van hogy:Shipping to: Worldwide,ilyenkor érdemes rákérdezni,hogy mennyi?
-
LÁZ
addikt
azokat mindenképpen kidobja, de a lista végére teszi, tehát ahol látod, hogy számszerűen mennyi a szállitási ktsg, azok szállitanak, de ne vedd szentírásnak, érdemes rákérdezni azoknál is, akik papíron nem szállitanak, mert az esetek többségében mondanak rá egy postaktsg-et, és elküldik.
-
ALI_G
veterán
hi,
a listázással kapcsolatban nem értem, hogy ha be vagyok jelentkezve (és a cím adatok ki vannak töltve), rákeresek pl. arra, hogy irobot 560 és sort-olom price+shipping lowest first, akkor kidob olyat is amit nem szállítanak kishazánkba
Mit kell tenni, hogy csak azokat lássam, amiket ide is szállítanak? -
exception
aktív tag
Múlt héten regeltem ebayen és azt se tudtam, hogy kezdjek neki, jó, hogy idetaláltam
-
LÁZ
addikt
ha jól emlékszem fizetésnél, ha a bankkártyád van hozzárendelve, választhatsz a paypal részen 2 opció között, vagy dollárban, vagy forintban szeretnél fizetni, illetve bankod árfolyamán, vagy paypalos árfolyamon.
Vagy vmi ilyesmi, 1-2x megnéztem mihogy, de jelentős különbséget nem találtam, illetve +- pár száz ft volt a különbség az adott banki középhez képest, a paypal faq-ban sztem benne van, hogy miként van ez.
-
Chaser
legenda
Átolvastam a cikket, először is köszönet
-citromail-es mail jó lesz accounthoz, vagy érdemesebb komolyabb szolgáltatónál csinálni?
-ha számlát rendelek a paypalhoz akkor a fizetés úgy történik, hogy a bankom által megadott aktuális árfolyamon váltja át a $-t hufra? olyan lehetőség van-e, hogy huf mellett lenne $ számlám is, arra töltök x összeget és úgy menne a fizetés? Nem a feltöltős fizetésre gondolok, bár lehet ez lenne az.
-mennyi értékhatárig vámmentes a vásárlás az USA-ból és EU-n kívül mindenhova vonatkozik a vámkötelezettség, pl Kína, vagy csak kifejezetten USA-ra? -
salesboy
tag
válasz
sid.:Rc211v #283 üzenetére
Hát a csavarhúzónál más a helyzet. Annál azért kicsi az esély, hogy elromlik.
Sajnos én jártam úgy LED izzóval, hogy megérkezett, be raktam a helyére, szuper jól működött.
Aztán adtam egy pozitív visszajelzést, és két hét múlva, már alig volt fénye. Utána már hiába írogattam neki, hogy ez pocsék minőség, ígért minden félét, de persze nem tudtam már sakkban tartani semmivel. Persze ő azt állította, hogy biztos szállítás közben ment tönkre.
Ígérte, hogy újat küld, de persze azóta sem jött semmi.Ha a negatív feedback-et adtam volna, akkor biztos vissza adta volna a pénzem, vagy valóban elküldi a cserét.
-
salesboy
tag
válasz
sid.:Rc211v #280 üzenetére
Az értékeléssel érdemes várni egy darabig, legalább is a 45 napot kiszoktam várni, mert ha már adsz egy pozitív visszajelzést és közben tönkre megy a cucc, vagy rájössz, hogy valami nem stimmel, akkor már nehezebb reklamálni.
-
LÁZ
addikt
válasz
noorbertt #278 üzenetére
nem az a baj, az eddigi 50 cuccból ez az első, amivel parájuk van, hanem, hogy idióták, mert bizonyitani kell, hogy egy rossz vga-nak mennyi az értéke,pláne ha ajándék volt (egy ismerősé meghalt, és elküldte nekem ámerikából) mert olyan nincs, hogy nincs értéke, meg különben is, és persze a qrva levelet küldözgetik, amivel csak megy a idő - mikor 1 hét után rákérdeztem, hogy wtf, irták, hogy még ez meg az a baj,de ha nem kérdezek rá sose tudom meg - ahelyett, hogy irnának egy mailt, illetve van 14nap őrzési idő, most már ott tartok, hogy számolni kell a napokat, és vhogy csinálni kell vmit, mert visszaküldik, vagy megtartják..... a szar vga-t, noooormáááális, itthon a bürokrácia egy vicces jelenség
na, elég a off-ból, rendeljen mindenki csapszeget japánbó'
-
LÁZ
addikt
válasz
noorbertt #276 üzenetére
az függ a pengehossztól, hogy mennyi centitől számit szúróeszköznek, de beregelsz ide, és a fórumban rákérdezel, fognak válaszolni, illetve ha vmi parájuk van bármivel, akkor küldenek egy csinos levelet kb 5-6 munkanap után(ennyit tuti ülnek rajta), hogy 'csináljá má vmit, mert nem tudjuk mi legyen' .
Illetve a vamkezeles@posta.hu-ra esetleg irhatsz, hogy ilyen cuccot rendelnél, mi a stájsz, aztán vagy válaszolnak, vagy nem...
-
noorbertt
őstag
Rendeltem egy teljesen más dolgot az USA-ból 8ezer ft-os tételben. Ha az fennakad és ha nem is szólnak, akkor kit kellene felkeresni? Elég szar ez a rendszer is úgy fest..
Ha eu-n belül rendelek egy kést , akkor vám és áfa mentes, oké. De átvilágítják ezeket gondolom és mi történik ha egy "fegyvert találnak? Hisz nem konyhakést akarok venni, hanem mondjuk egy szép damaszk nyúzókést vagy egy kis taktikait. Vagy ez milyen kategória?
-
LÁZ
addikt
válasz
noorbertt #274 üzenetére
rohangálnod nem kell, csak ha nem kérdezel rá, maguktól nem szólnak ha para van, én már 2,5 hete sz@p@k egy hibás vga-val, amiről nem birják eldönteni, hogy mennyit érhet, hiába küldtem el nekik mindent, de ha eu-n belül rendeled, akkor az vám és áfamentes, ha eu-n kivülről pl ámerika, akkor meg kb 12k az értékhatár, a fölött lehet vámmentes, de a áfát ki kell fizetni adott esetben.
Persze minden attól függ, hogy éppen ki van a vámon, gondol egyet megnézi e vagy nem, akkor is, ha ezt a max 12k-t iratod rá a feladóval, bár ha kicsi a csomag általában nem foglalkoznak vele...
-
noorbertt
őstag
sziasztok
ebay-ről eu vagy usa-ból kést lehet rendelni? gond nélkül zajlana egy ilyen vásárlás? gondolok itt a vám-ra vagy bármi problémára.
a kés nem konyhai lenne.
-
LÁZ
addikt
válasz
sid.:Rc211v #270 üzenetére
a purchase history-d ban az adott terméknél van a leave feedback a sor végén
-
sid.:Rc211v
őstag
Sziasztok! Kedvem is lett regizni az ebay-re, minden gördülékenyen ment, nagyon könnyű volt eme írás segítségével. Köszi szépen!
Ma meg is jött usából az első ebay-es csomagomEgy kis értékű cuccot vettem elsőnek ahogy a szövegben is szerepel
Annyit még nem tudok hogy hol kell értékelni a sellert ? köszi Üdv!
-
kutga
félisten
Ebay. Közben megnéztem a korábbi vásárlásokat, azoknál is így van, szerintem most sem lesz gond.
Még egy kérdés, ez mondjuk nem ebayes hanem már magyar postás, ha valami okból megszűnik a kézbesítési cím (pl. egy társaság címére rendelem de az időközben tönkremegy, elköltözik, akármi, akkor gondolom a csomag száma alapján meg tudom nézni hogy melyik postafiókba kerül ha nem tudják kézbesíteni?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Nemrég rendeltem még egy terméket ebayről, a válaszemailben a szállítási cím unconfirmed-ként jelenik meg. Van ennek valami jelentősége?
-
zoli03
őstag
De pont az a lényeg, hogy a gift nem eshetőség. 0%-ban befolyásolja a vámolást. Ha meg valami nagy csomagom jön, pl RC helikopter, aminek van kb 80-90 cm hosszú a doboza, akkor kibontja a vámos, aztán látja, hogy ez jóval a határ felett van, hiába van írva a dobozra pl 15 USD. Ellenben ha kis méretű, akkor lehet akár 5x drágább mint a határ, nem foglalkoznak vele. Szóval te nem sok mindent tehetsz, a mérete adott, a tartalma adott, a kínai eladó meg úgyis kis értéket ír rá. Szóval az egyetlen eshetőség a szerencse, semmi más.
-
kutga
félisten
A vam mellett inkabb amiatt aggodok hogy a posta el ne csenje a kuldemeny tartalmat, nehogy a vamon kibontva valakinek megtetszen.
Egy ismerosomnek egyszer negy darab speci csavarjat csentek el amit USA-bol hozatott a vizhutesehez. Ami szomoru hogy masra nem is lehet hasznalni.
-
Peter789
senior tag
a proci moduljaimon (amiről blogot írtam) ültek a vámosok kerek 1 hetet, végül fel se bontották a kis pufi borítékot úgy engedték tovább
-
zoli03
őstag
De például akkor is kell, ha ismerősöm küldene nekem valamit pl USA-ból ajándékként, amiért nem fizettem.
Ha most valami terméket rendelsz és fizetsz érte, lényegtelen, hogy rá van-e írva, hogy gift. Ha kibontják, és olyan értékűnek nézik, küldheted is a PayPal számlát és az alapján megvámolják.
Itt a legtöbben arra gondolnak, ha ráíratják az eladóval, hogy gift, akkor nincs vám. Pedig ha nagy a csomag/olyan a vámos kedve, akkor lényegtelen, hogy rá van-e írva. -
LÁZ
addikt
értéknyilatkozat akkor kell, ha nem tudják eldönteni a postán, hogy mi a küldemény, vagy nem egyértelmű nekik. Épp pénteken kaptam egy levelet tőlük, hogy nem tudják továbbadni a vámnak a csomagom (ami már 3napja náluk van
), mert nem tudják eldönteni, hogy mennyit érhet. ( konkrétan egy csikozó vga)
Igy irtam nekik egy értéknyilatkozatot, hogy kb semmit, mert rossz, csak gyűjtöm őket
ps. a levél kézbesitésével együtt kb 1 hete várom a cuccot, és persze a vámnál is simán ülhetnek rajta 4-5 napot
-
zoli03
őstag
-
LÁZ
addikt
üdv, vámkezelés alatt van, fizetned nem kell semmit, mert ha gift-ként adta fel, azért nem, ha pedig nem gift, akkor 12-13k az értékhatár, a 7k pedig alatta van.
Ha beadod a posta honlapján a nyomkövetésbe a csomagszámot, ott látod magyarul is, mi a stájsz vele
ps. egészen pontosan - megérkezett,vámkezelés elé állitva, vámkezelés folyamatban.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
7.000 Ft értékben rendeltem egy számítógép alkatrészt Kínából, a tracking ezt az infót adja:
2012-02-13 02:37 Arrived in the destination country Budapest 1005
2012-02-13 03:03 Item presented to customs Budapest 1005
2012-02-13 10:28 Inbound item customs procedure Budapest 1005Ez mit jelent? Vámot kell rá fizetni? És ha igen mennyi lesz a mértéke?
-
salesboy
tag
válasz
Predator2 #248 üzenetére
Igazából ezekre a kérdésekre megtalálod a válaszok egy részét, itt a fórumban és van még több fórum is, ahol ez a téma. Ha van egy kis időd ezeket kellene végig olvasnod és ott nagyon sok esettel találkozhatsz, amire mindjárt válaszolnak is a fórumozók.
Ebben a témában már nem nagyon van értelme írni. Utánam írtak még egy cikket az eBay, PayPal regisztrációról azt is érdemes végigolvasni.
-
roKas
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, és a választ.
Egyébként nem Ebay-os vásárlás volt. Azzal csak jó tapasztalataim voltak eddig.
Mindenkinek csak azt javaslom, inkább az Ebay, mint noname webáruház.
Most már csak a Paypal-ban bízok, hogy visszafizet -
Predator2
addikt
salesboy
köszönöm a cikkedet
(ne értsd félre nem parancsolgatás akar lenni) de szívesen olvasnék pár
ebay/Paypal részletről kapcsolatban is cikket (kezdő halandóknak hasznos lehet)
Mondjuk ebay/paypal kezdőknek II. címmelpl: Mit lehet csinálni ha nem jön meg a csomag? Hova kell írni?/Mit? (úgy h azok is értsék aki nem tudnak angolul)
Hogy tudom vissza szerezni a pénzem?
Mit kell csinálni ha sérült a csomag?
Hogy lehet nyomon követni a csomagot?
Mely országokból vásárolhatsz műszaki cikket h nehogy meglepetés érjen!
(nem működik/nem megfelelő az itthoni elektromos rendszer hozzá stb...)
"Rengeteg félreértés van a Paypal témában alkalmazható pénzügyi tranzakciókról, meg a bankkártyák működéséről is általában"üdv
-
salesboy
tag
válasz
csokislecso #246 üzenetére
Fényképezőben valóban nem olcsóbb az eBay, viszont memória kártyában és egérben találhatsz olcsóbbat. Persze ha egy konkrét típust keresel, akkor abban nem biztos, hogy nyerő lesz.
Az is fontos, hogy a az eBay.com-on keresgélj, mert ott a legolcsóbb minden.
Köszi az észrevételt.
-
csokislecso
csendes tag
Jó cikk! Én még nem használtam az ebay-t, de szerintem nem is fogom, legalábbis mostanában nem. Sokan írták itt előttem, hogy milyen olcsó... viszont én is szétnéztem az ebay-on a cikk hatására és egyáltalán nem találtam olcsónak. Lehet, hogy a rossz árfolyam miatt. Mostanában szeretnék új fényképezőt venni és összehasonlítottam az ebay-es árakat a magyar árakkal. A legolcsóbb fényképező is drágább ebay-en vám és áfa nélkül, mint itthon. Nézegettem memóriakártyát is, full ugyan az a kártya ebay-en 1000-2000Ft-al drágább mint mondjuk itthon a 220volt-on.
Egy hete vettem egy egeret egy magyar webshopból szállítási költséggel volt 7000 HUF (és kevesebb mint 24 óra alatt itt volt a kezembe) kíváncsiságból megnéztem, hogy ebay-en mennyi lett volna és igen... szállítási költség nélkül 8500 HUF. Ugyanezeket megnéztem az angol ebayen és a magyaron is.. Nos ott is drágább.
Arra viszont biztos jobb az ebay, hogy kis apróbb dolgokat vegyünk pl. kábeleket vagy olyat amit nem lehet kapni Mo-on.
-
LÁZ
addikt
a formátum megfelelő, de itt is azt irja, hogy nem ismerős ez a csomagszám. A kérdés, hogy mikor lett feladva...de látom, hogy nem mostanában.
Ha ebay-es volt a vásárlás, akkor irány a customer support - resolution center, és visszakapod a pénzt.
szerk. de hogy a kérdésre is válaszoljak, onnan még nem jött nekem semmi, legutóbb portugáliából jött cucc - 4nap alatt!! -
-
roKas
tag
Sziasztok!
szeretnék egy gyors körkérdést intézni a tisztelt topiclakókhoz.
a singpost.com szolgáltatón keresztül kaptatok már küldeményt, és ha igen, a tracking szám követhető volt? Időben megérkezett?
Az én csomagomhoz ezt a számot adták 50 napja : RF073556491SG
Másnak is hasonló formátumban van? így néz ki? Ez soha nem működött
A feladó erre hivatkozik azt írja ezzel a számmal menjek a postára reklamálni.
Mondanom sem kell ott kiröhögtek, szerintük nyilvánvaló, hogy csak a feladó felől lehet ellenőrizni egy küldeményt. ( lehet igazuk van, amit meg is írtam a feladónak.. még nem válaszolt erre)
Várom a választ, köszönöm -
Predator2
addikt
üdv
ha a "magyar" ebay-re regelek be az ottani regisztrációmat fogom tudni használni a .com és .de oldalon is?
THX a választ
-
Emi1986
tag
Köszi a válaszod!
Írtam az eladónak aki a távolkeleten lakik. rákérdeztem, hogy nála mit takar ez az "Economy Int'l Shipping"
A válasza csak ennyi volt : "we have free shipping by Singapore Post registered parcel"
Ezek szerint ajánlva adja fel a csomagot, de nem lesz rajta követés. Nekem az mondjuk nem is fonros, a lényeg, hogy ne ragadják magukhoz a szarkák.
Regisztrálva lesz , szóval tuti, hogy ideér nem?
-
Peter789
senior tag
mondhatni vicc...
katt vs. katt - 8500-9000 HUF vs. 3500 HUF...
és ez a vatera hirdetés még a jobbak közül való, mert a hirdetés szövege alapján legalább itthoni készletből dolgozik és azonnal küldi, de sok hirdető hasonló vagy akár még durvább haszonkulcs mellett ráadásul pofátlanul hongkong-ból egyenesen a vevő nevére rendeli a cuccot, így a vevő szívja meg ha még ráhúzzák a vámot, áfát, meg heteket várhat rá... a korrektebbek legalább leírják mindezt a hirdetésükben, de sok suttyó elhallgatja...
-
LÁZ
addikt
válasz
Peter789 #228 üzenetére
nálam a kinai-japó mindig megjön 10nap alatt, és általában tracking van, szeretem látni, hogy merre jár éppen, de pl legutóbb az volt, hogy az eladó nem adta meg egyből, és mikor rákérdeztem, hogy mi van, kiderült, hogy full másik országba lett küldve...
ps. mondjuk a japóknál ntom , hogy melyik mi, mert eddig minden rendelésemhez kaptam számot, igy láttam merre van, és nem késett egyik sem.
-
Peter789
senior tag
usps link - amcsiban lehet így kezelik, de a kínaiaknál az eco mindig a tracking nélkülit jelenti, a standard elvileg az ajánlott, de jobb rákérdezni mert sokan elsumákolják különben...
egyébként nem feltétlenül előny a tracking number - az ilyen küldeményekről feltételezik a vámosok hogy értékesebb, ezért szeretik megfogni, nézegetni őket. az eco csomagok általában gyorsabban átcsúsznak - 2-3 hét alatt ideérnek kínából, míg a tracking-esek a magyar vámosok miatt sokszor 4-5 hétig is keringenek - még ha végül tovább is engedik lehúzás nélkül... ha pedig vámeljárás alá is vonják, akkor az újabb 1-2 hét + lóvé...
-
Peter789
senior tag
normál esetben az eco a sima küldés, a standard a követőszámos - de ha nem írja le egyértelműen az eladó hogy hogyan küldi, akkor inkább kérdezz rá
gödi ismerős panaszolta pl, hogy cirka semmi nem érkezik meg hozzá ha nem ajánlott - valószínűleg lehet(ett) arrafelé egy szarka a rendszerben. nekem érdre minden megjött eddig... (több tucat csomagom jött már eco-val kínából)
-
LÁZ
addikt
itt vannak az MO-ra vonatkozó postaktsg-ek, és változatok, az economy - standard között csak a kézbesitési napok számában van különbség, a priority az elsőbbési ugye, de a lényeg, hogy az eladónak irni kell, hogy adjon csomagkövetést hozzá - tracking - , igy nyomon tudod követni itt , bárhonnan is küldjék.
szerk. de ami nemzetközi küldemény, ahhoz jár a nyomkövetés, legalábbis én igy tudom, az árak meg mérettől függenek, szal a legolcsóbb a Priority Mail® International Small Flat Rate Box - 17 usd - . Tehát minél kisebb dobozban küldik el, annál kevesebb a ktsg.
-
Emi1986
tag
Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy mi a különbésg a két szállítás között?
Economy Int'l Shipping vs Standard Int'l Shipping??
Melyiken van követés, melyiken nincs?
Nekem csak az lenne a lényeg, hogy ajánlottan jöjjön és tuti, hogy ideérjen. Melyiket válaszam?
Van más szállítási mód amit ajánlotok, ami biztos ideér magyarországra és nem utolsó sorban olcsó?
Előre is köszi.
-
dave666
aktív tag
Köszi a hasznos írást
-
Klinyo
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! Asszem majd megpróbálkozom vele. Kalandra fel!
-
válasz
Crystalheart #216 üzenetére
ha fenn vagy az ebay-n,akkor a magyar ebay-töl tudsz kérni segítséget,nekem is küldtek,és leirták mit hogy kell csinálni,[itt]
-
LÁZ
addikt
sztem a posta okés, a határig úgy is a saját postájával küldeti az eladó, meg biztos ad csomagszámot, amivel nyomon tudsz követni itt bármilyen postacsomagot. A nemzetközi csomagoknak van némi prioritása a magyar postánál, igy azokat biztos, hogy időben megkapod, ha már a nyomkövetés azt irja, hogy mo-n belül van. Igaz a rizikó igy is ugy is benne van, mert nekem pl a hires királyi angol posta vitt el egy csomagomat mo helyett litvániába
Sztem a futár drágább lenne, de úgy is ott az aukcióban, hogy mivel mennyi lenne, illetve nyugodtan irhatsz neki angolul, sztem fog tudni válaszolni
-
Klinyo
csendes tag
Helló
Először is köszi a cikket, tényleg hasznos és gondolom sokan kedvet kapnak az eBay-hez.
Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Egy 130.000 Forintos fényképezőgépet szeretnék megrendelni, van eBay profilom, meg a Paypal-on is rajta vagyok. De parázok a rendelés miatt! Egy kis német cég hirdeti (első gond német az nekem kínai), kb. 17.000 sikeres üzlet, 100% visszajelzés, tehát ezzel nincs gond. Amitől tartok az a postai küldés, vagyis hogy mennyire megbízható? (Itt leginkább a magyar postára gondolok.) Ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok, illetve érdemes-e inkább nemzetközi futárral hozatni? -
Crystalheart
őstag
Jó útmutató ez a vásárlásra
Ám eladásban tudna valaki segíteni? Mire kell figyelni? Egy nagy értékű faliszőnyeget adnánk el ráadásul, néhány millió Ft. Friss a regisztrációnk is még. Azt bogoztam eddig ki, hogy célszerű licitre bocsátani a fix ár helyett, mert akkor kevesebbet kell fizetni az eladáskor; valamint hogy így havi 50 db-ig ingyenes az áruba bocsájtás. Mivelhogy friss reg, nincs egy értékelésem sem, illő bepipálni az áru-visszatérítést is.
Kérdés, hogy van-e valami teendőm áfa, vám, ilyenek tekintetében... És mi van, ha EU-n belül ill. kívül adom el? És ami még ködös, az a szállítási mód, melyiket válasszam?
-
LÁZ
addikt
ha fontos neked a cucc - ergo sürgős - úgyis ráfizetsz, legalábbis én igy szoktam, de sajna van másik oldal is, ha fizeted és qrvakésőn jön meg.
Volt olyan, tavaly dec-ben, hogy rendeltem ruhákat, 2gatyát asszem, és nézem a trackinget, hogy mér' késik ez, kiderült, hogy kb 1 hetet ültek rajta a vámon, és persze nekem kellett irnom nekik, mert a posta azt se tudta, hogy mi van
. Mondtam is magamban, ilyen is csak nálunk van....
-
taktib
csendes tag
Szerintem a Free shipping nagyon lassan jön meg , ha van díj akkor jóval gyorsabb !! Nekem 70-80 vásárlásom volt és csak egy holmi nem jött meg de az az eladó be is dőlt valami miatt ez benne van a pakliban !!!
-
LÁZ
addikt
mindenképp kérdezzél rá az eladónál, mert az esetek többségében felajánlja a kedvezményes postát - combine shipping - tehát 1 ktsg-el elküld több darabot, ilyenkor célszerű kérni, hogy küldjön egy shipping invite-ot - fizetési kérelmet - és csak leokézod/fizeted.
Több eladótól való vásárlásra meg üdvözitően bevezették a bevásárló kosarat - buying cart - ahova csak bepakolod a cuccokat, és egyszerre tudod kifizetni.
-
Peter789
senior tag
a rendszer csak arra ad alapból lehetőséget, hogy ugyanabból a termékből többet rendelve olcsóbb lehessen a szállítás. a shipping fülön ott van hogy mennyiért szállítja az első terméket, illetve lehet egy Each additional item oszlop (nem mindig van), hogy ha többet rendelsz akkor azoknak mennyi lesz még a plusszköltsége. ezt azonban nem terjeszti ki a rendszer automatikusan az egyéb termékekre, csak ugyanarra...
meg kell nézni, hogy a leírásban emlegeti e az eladó ezt az esetet. általában combined shipping néven fut - ruhás témában elég valószínű, hogy rákészül az ilyen lehetőségre is, hiszen a legtöbb vevő nyilván nem csak 1-1 darabot választ akkor már
akár részletezi, akár nem ezt az esetet, célszerű írni egy privát üzenetet az eladónak, hogy téged ez, ez és ez a termék együtt érdekelne, Mo-ra szállítva mennyi lenne összesen. ha írásban ajánlatot tett, és azt te elfogadod, akkor vagy nyit egy egyedi privát aukciót a megbeszéltek alapján amit leütsz, vagy azt mondja hogy üsd le mindet külön külön, de a kifizetéssel várd meg amíg ő kézzel átállítgatja a szállítási költségeket a megbeszéltek alapján. ilyenkor általában az egyik terméken rajta hagyja a shipping and handling fee-t, a többinél 0-ra állítja...
-
Zolexx
aktív tag
Hello
(Még semmit nem rendeltem, ezért kérdezek)
1. Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy eladótól akarok venni több féle cuccot (pl.: több féle ruhát)
akkor ha külön-külön rendelgetem meg tőle a cuccokat, akkor a kiszállítás is külön-külön lesz, tehát adott a kiszállítás: 10euró és 3 külön terméket rendelek akkor 30 euró lesz? Vagy össze lehet ezt vonni valahogy, vagy a rendszer automatikusan elvégzi ezt, tehát ha egy eladótól rendelek, egybe küldje ki, és csak 1x-es szállítási költséget fizessek.?(súllyal változik a kiszállítási költség, ezt tudom)2. Ha akarok venni 10 pólót, az eladó több színben kínálja de kiválasztani ugye csak 1 színt lehet, de én pl mindegyik színből akarok 2db pólót ami ugye 5 szín. Ezt hogy tudnám megoldani egy rendelés alatt, tehát hogy ne kelljen létrehozni 5 külön rendelést színenként...?
Válaszokat előre is köszönöm
-
salesboy
tag
Köszi.
Az akksiknál lehetnek problémák sajnos, ezt írtam a cikkben is, de mivel ilyen olcsó ezért az ember, hajlamos elnéző lenni.
Egy biztos, ha megjött először teszteld a kapacitását és, ha nem megfelelő azonnal reklamálj, hogy még a 700 Ft-ot se bukd el. Erre van lehetőséged és ez a szép ebben az egészben.
Üdv a Csapatban!
-
-
taktib
csendes tag
Ja és olyan is volt ,hogy kínai volt az eladó ,a csomag meg Mexikóból jött !!
-
taktib
csendes tag
Már volt több vásárlásom és egy párszor észrevettem,főleg olcsó holmiknál,hogy több eladótól rendeltem és mégis ugyan olyan borítékban és ugyan onnan jött az árú!!! Főleg amikor nagy számú értékeléssel rendelkező volt az eladó !!
-
C0d3r
addikt
Szuper cikk, ma én is csatlakoztam az eBay-esek népes táborához.
Telefon akkura vadásztam, szerencsére valaki említette itt a hozzászólásoknál, hogy rendelt ~700 Ft-ért és teljesen rendben van. Nos, én is ennyiből fogom megúszni (már majdnem meg lett rendelve egy magyar aukciós oldalról kb. 4.000 Ft-ért, én meg hirtelen felindulásból némi gyorstalpaló tanfolyam után rászabadultam eBay-re), még most se sikerült igazán felfogni, hogy lehet ilyen olcsó.
Eladónak laza fél millió értékelése van, 99,6% pozitív, adott akkuból már 56-an vásároltak (ma én voltam a 4.), így bizakodva várom a csomagot a következő napokban.
Osztom laceeeboy véleményét, már most az első napon rákattantam, csak ámulok és bámulok. -
azbest
félisten
még annyi, hogy vaterás eladókkal több negatív tapasztalatom volt. Ha valamiről azt állítják ismeretlen az állapota az azt jelenti, hogy tudják hogy működésképtelen, csak balekot keresnek. Köveket, nem elektronikus kütyüket viszont érdemes lehet. Persze itt refund sincs.
Néhány ötlet, amikkel lehet jó vásárt csinálni a kínaiakkal:
- usb dvb-t tuner (8usd körül ebay hongkongból)
- usb microsd kártya olvasó 1 usd körül (dealextreme)
- usb nano wifi n (9 usd dealextreme)
- broadcom crystal hd kártya régi notiba (régi változat 20 usd körül, új változat 45 usd körül dél koreából)
- usb smartkártya olvasó (13 usd körül taiwanról, jól jön a dvb-t tuner mellé).
- régebbi business szériás laptop alkatrészek, ventillátor, winyó keret, bővítőkártyák (usb3, esata)
- hordozható médialejátszók (houseofdap)
- mobil védőfóliák 1-2 usd körül ...
Új hozzászólás Aktív témák
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- EA Sports WRC '23
- Crypto Trade
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Eladó ASUS TUF 15.6" / AMD RYZEN 5 7535HS / RTX2050 4GB / 32G / 512GB
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5, AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest