- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté222
csendes tag
OH, ez nagyszerű!
És véleményed szerint,hogyan praktikusabb,
a magyar lakcímemmel regisztráljak a ebay.de -re ,
vagy jobb ha eleve a barátom németországi címét adom meg?Mégegy kérdés:
Ugye Németország, EU, vámmentes övezet?
Ha onnan postázok magamnak cuccot Magyarországra,
semmiképp nem lesz a "vámosok martaléka",
tehát mindegy hogy hatalmas vagy kicsi dobozt küldök ,
értékeset ,vagy kevésbé értékes csomagot,
sem kisebb ,sem nagyobb nem lesz az esély a vámolásra.
(mert az esély nulla) ? -
mgTerminator
veterán
És ha szépen megkérnélek te írnál nekik egy levelet?
Egyébként egy termék nem volt jó, és semleges visszajelzést adtam, ő meg írt levelet hogy adjak pozitívat, én meg leírtam neki hogy mire adjak neki pozitívat mikor leküldte nekem a rossz terméket, nem ellenőrizte le, és akkor visszaírt hogyha visszautalja akkor adok pozitívat, én meg írtam hogy igen... Erre az incidensre rá 2 nappal kaptam a mailt hogy blokkoltak. Szerintem csak ő lehetett, na de most 1.5$-ért köcsögölni... -
hitman,
őstag
Amikor szemüveget rendeltem és 30 dolcsi volt a posta akkor volt követési szám.
Ami akkor jelenik meg az ebay oldalamon mikor feladják a csomagot...most is ott van a szám helye kipontozva de még nem adták föl, látok rá esélyt hogy itt is lesz követési szám.
Majd megírom ha lesz. -
-
bogingrol
aktív tag
Az unióba sajnos sem Szerbia sem én nem vagyok benne, tehát amik az uniora vonatkoznak azok sajnos rám nem. Most már (mivel azért okosítanak engemet más vonalon is) csak annyi érdekelne hogy , a milijomegy féle bank, kártya közül pontosan melyiket (mondjuk nekem az OTP jutott eszembe rögtön) választassam John Do-val, és esetleg a pontos megnevezése kellene még a kártyának is , pl Visa Classic, vagy Mastercard deviza, vagy mittomén.
És nagyon köszönöm az eddigieket is, és köszönöm a szakértőnek is a tanácsot. Van nálam egy virtuális csokija, pitéje vagy virága, amit szeret. Természetesen neked meg már több virtális sört is jóváírtam XD.Köszönöm ember, de télleg
-
bogingrol
aktív tag
Hát én köszönöm előre is, bár ez a paypalosdi kezd egyre átláthatatlanabb lenni a számomra, és előre félek attól hogy az agyadra megyek vele. De azért köszönöm a türelmet és a jószándékot.Nekem sajnos pzichológus a barátnőm, ezért csak duplán írigykedek rád, mert nem elég hogy van paypalod, még egy szakember is van kéznél, engem meg csak egésznap nyugtatgat amitől a falra mászok....
-
bogingrol
aktív tag
-
Chaser
legenda
-
Newyorker
addikt
Ezt leírnád pontosan, h mit hol találunk. Köszönöm!
Szerintem jó lenne kiegészíteni a cikket azzal, h mi van ha nem megfelelő árú érkezik, vagy nem is érkezik! Meddig érdemes várni és mit hogyan csináljunk, kinek jelezzünk mennyi nap múlva és ennek intézésére mit hol lelünk!
THX
-
noorbertt
őstag
Rendeltem egy teljesen más dolgot az USA-ból 8ezer ft-os tételben. Ha az fennakad és ha nem is szólnak, akkor kit kellene felkeresni? Elég szar ez a rendszer is úgy fest..
Ha eu-n belül rendelek egy kést , akkor vám és áfa mentes, oké. De átvilágítják ezeket gondolom és mi történik ha egy "fegyvert találnak? Hisz nem konyhakést akarok venni, hanem mondjuk egy szép damaszk nyúzókést vagy egy kis taktikait. Vagy ez milyen kategória?
-
zoli03
őstag
De például akkor is kell, ha ismerősöm küldene nekem valamit pl USA-ból ajándékként, amiért nem fizettem.
Ha most valami terméket rendelsz és fizetsz érte, lényegtelen, hogy rá van-e írva, hogy gift. Ha kibontják, és olyan értékűnek nézik, küldheted is a PayPal számlát és az alapján megvámolják.
Itt a legtöbben arra gondolnak, ha ráíratják az eladóval, hogy gift, akkor nincs vám. Pedig ha nagy a csomag/olyan a vámos kedve, akkor lényegtelen, hogy rá van-e írva. -
Emi1986
tag
Köszi a válaszod!
Írtam az eladónak aki a távolkeleten lakik. rákérdeztem, hogy nála mit takar ez az "Economy Int'l Shipping"
A válasza csak ennyi volt : "we have free shipping by Singapore Post registered parcel"
Ezek szerint ajánlva adja fel a csomagot, de nem lesz rajta követés. Nekem az mondjuk nem is fonros, a lényeg, hogy ne ragadják magukhoz a szarkák.
Regisztrálva lesz , szóval tuti, hogy ideér nem?
-
Peter789
senior tag
usps link - amcsiban lehet így kezelik, de a kínaiaknál az eco mindig a tracking nélkülit jelenti, a standard elvileg az ajánlott, de jobb rákérdezni mert sokan elsumákolják különben...
egyébként nem feltétlenül előny a tracking number - az ilyen küldeményekről feltételezik a vámosok hogy értékesebb, ezért szeretik megfogni, nézegetni őket. az eco csomagok általában gyorsabban átcsúsznak - 2-3 hét alatt ideérnek kínából, míg a tracking-esek a magyar vámosok miatt sokszor 4-5 hétig is keringenek - még ha végül tovább is engedik lehúzás nélkül... ha pedig vámeljárás alá is vonják, akkor az újabb 1-2 hét + lóvé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Hogyan csináljuk hatékonyan, egyszerűen? Tanácsok, tapasztalatok, intelmek!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung NP300V5A-S07HU, i5 2410M, 2 Gb RAM, 60 Gb SSD, GeForce GT 520MX dedikált VGA
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- HP ProBook 455 G3 AMD A8-7410 AMD Quad Core Radeon R5 Graphics + Radeon R7 M340 2 GB dedikált VGA
- 2027.-ig GARANCIÁLIS Macbook Air M2 gyönyörű állapotban eladó (100%-os akkuval) MAGYAR billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest