Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Ez nekem fixen lenne itthon PC mellett az asztalon, szóval nem baj ha nagyobb.
Viszont ha már van ilyened. Nekem ami volt ez a nem jut eszembe mi volt a neve, gyors töltéskor zavarta az FM rádiót, gondolom kihagytak belőle szűrőket.
Bár a Blitz-ben meg tuti van, mert van még régebbi 2 portos gyorsat is tudó töltő a lakásban, azzal nincs ilyen gondom. -
edk-
őstag
válasz
draco31 #186348 üzenetére
Amibe elsőnek futottál, azt próbáltam. Tudja, amit ráírtak, de nekem nagy volt utazáshoz.
A szintén tetszetős nemrég érkezett, még nem próbáltam. A SuperDeals oldalon valamivel olcsóbban látom. -
draco31
veterán
Hello!
Asztali telefontöltőt keresek. Ilyenem volt, ez gondolom másolat csak.
Mindenképp többportosat akarok, legalább 4 legyen rajta, és kijelzős.
Ebbe futottam bele hirtelen elsőnek.
Bár igazából ez is tetszős. Kijelzőt csak azért gondoltam, mert megszoktam, hogy rápillantok, és látom hol tart az adott cucc töltésben, aminek pl csak egy led visszajelzője van. -
sagesz93
addikt
sziasztok
valaki vett már ilyen kis kézi turbó ventilátort? elsősorban autó szárítására használnám mosás után, de ahogy láttam sok mindenre jó még.
Kinek melyik vált be? Sokfélét hirdetnek, fene se tudja melyik lehet a jó, nem is annyira olcsó, hogy többet kipróbáljon az ember.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
st6969 #186340 üzenetére
Igen, általában olcsóbb az Ali, és a választék is összehasonlíthatatlanul nagyobb.
Ettől még érdemes megnézni a Temun is, mert néha elhanyagolható az árkülönbség, a szállítás pedig sokkal gyorsabb (ráadásul valós, $5 azonnali visszatérítéssel ha mégis csúszik a kézbesítés, szemben a $1 Alis kuponnal, amihez majdnem mission impossible hozzájutni) -
-
st6969
őstag
Ha már Temu: kíváncsiságból kérdezem, hogy kapható ott egyáltalán bármi, ami mondjuk Aliexpressen nem szerezhető be (ráadásul olcsóbban)? Tippem szerint nem, mert vélhetően pontosan ugyanazok a kacatok vehetők, amik pontosan ugyanattól a gyártótól származnak. Eddig, amire rákerestem (nem sok dolog), mind megvolt Alin, olcsóbban. De simán lehet (és remélem is), hogy tévedek.
Persze, az első vásárláshoz adott kedvezmény nagyon csábító, azt én is tervezem kihasználni, de más reményeket én egyelőre nem fűzök a Temuhoz. -
válasz
MasterDeeJay #186335 üzenetére
Pendrive fake, de ahhoz képest meg drága. Mindegy, ~32gb használható, visszaküldeni nem kellett.
-
Paxker315
addikt
válasz
Thunderzolee #186325 üzenetére
Ne. Azért ha van kamera, radarok, spotify, waze, akkor nagyon sovány a 1 GB.
-
válasz
Köszi a válaszokat !
Én is erre tippeltem, h 1giga ram szerintem kevés, ha gördülékenyen akarná használni.
-
Nem találtam Temu topikot.
Próbának rendeltem róla filléres dolgokat.
ODB2 olvasó kijelzős (V317 típus ha ez mond valakinek valamit) 1800ft még tesztelem ha jó akkor megérte, igazából ez alapján rendeltem 90% engedmény miatt, de ugye van valami limit hogy 3500ft vagy 4? felett szállítanak így hozzá kellett csapnom még.
128Gb-os USBc/USB2 kombó pendrive 3000Ft - USBC miatt rendeltem de azon is csak 10mb/s az írás, hát benéztem (3.0-nak gondoltam), mindegy lehet visszaküldeni. (nem ajánlott)
hőmérséklet és páratartalom mérő 790ft igazából gagyi és kissebb mint a képen.. jó tudom a méretet kell nézni mert a képek mint átcseszősek. Ez igazából se nem drága se nem olcsó, töltelék termék.
Kíváncsi leszek rá hogy az ingyenes visszaküldés hogyan működik. -
vacs
veterán
válasz
Meg NE vegye 1 gigával, ahogy írták 4 giga ram már kell bele!
-
Már én tovább léptem.
Segit a Who.is ezek a nemzeti domain nevek ide tartoznakAliExpress Multi-Language Sites Russian, Portuguese, Spanish, French, German, Italian, Dutch, Turkish, Japanese, Korean, Thai, Vietnamese, Arabic, Hebrew, Polish
www.vi.aliexpress.com global-shopsite.aliexpress.com
www.de.aliexpress.com global-shopsite.aliexpress.com
www.es.aliexpress.com global-shopsite.aliexpress.com
www.ko.aliexpress.com global-shopsite.aliexpress.comEzeknél a CNAME rekord a global-shopsite.aliexpress.com
www.aliexpress.com www.aliexpress.com.gds.alibabadns.com
-
kezd azzal, hogy kitörlöd a "best."-et az aliexpress elöl, és megnyitod a www.aliexpress.com weboldalt. úgy, hogy nem lesz átirányítva sehová.
ha ez megvan, és látod a címsorban best nélkül, akkor utána kattints itt egy vi-s oldalra. fogok tudni mutatni olyan termék oldalt, ahol a vi-s előtaggal bizony vietnámiul jelenik meg az egész leírás.
és mivel a böngésződ elmenti a vi-s előtagot (ahogy neked a best-es előtagot is elmentette feltételezem) így bármikor bele futhatsz egy vietnámi leírásba. persze lehet olyan is, ami angol marad, ez random. -
w.miki
veterán
Aliexpress Winter Sale
WSEU03 – $3.34/33.42
WS2EU09 – $10.03/89.12
WS2EU20 – $22.28/189.38
WS2EU30 – $33.42/278.5
CDEU03 – $3.34/33.42
CDEU09 – $10.03/89.12
CDEU20 – $22.28/189.38
CDEU30 – $33.42/278.5
EU03 – $3.34/33.42
EU09 – $10.03/89.12
EU20 – $22.28/189.38
EU30 – $33.42/278.5 -
PainKiller13
őstag
válasz
Nem elég, tetülassú, lehet kapni 4GB rammal, szokott lenni 200 dolcsi alatt, azokat megérheti megvenni, ezt nem.
-
edk-
őstag
Bejegyzett alias a vi.aliexpress.com, így teljesen jogos, hogy az látszik a címsorban.
# nslookup vi.aliexpress.com
Server: 127.0.0.53
Address: 127.0.0.53#53
Non-authoritative answer:
vi.aliexpress.com canonical name = global.aserver-ae.aliexpress.com.
global.aserver-ae.aliexpress.com canonical name = global.aserver-ae.aliexpress.com.gds.alibabadns.com.
global.aserver-ae.aliexpress.com.gds.alibabadns.com canonical name = use.aserver-ae.aliexpress.com.
use.aserver-ae.aliexpress.com canonical name = use.aserver-ae.aliexpress.com.gds.alibabadns.com.
Name: use.aserver-ae.aliexpress.com.gds.alibabadns.com
Address: 47.246.131.76
-
Üdv!
Haverom kérdi, h ez jó vétel?
Jó lehet ez a navigáció autóba?
Elég 1 giga ram egy navihoz?Vagy melyik topicban kérdezzem meg?
-
Degeczi
nagyúr
Nem olvastad figyelmesen, amit alább írtam: azért a németen érdemes kipróbálni, mert a legtöbb oldalt meg tudja úgy jeleníteni. Vietnámiul már keveset - de annál nagyobb lesz a meglepetés, amikor majd igen! Mert a böngésződ bizony átállt, még ha emiatt nem is vetted észre...
Azt senki nem is gondolta, h bosszantásként kerülnének be így linkek, elég egyszer rákattintani egy ilyenre bárhol, és rögzül. Pont ezért lenne jó vmi szűrést itt összehozni rá, mert egy így megosztott link terjeszti ezt a nyavaját másoknál is.
-
válasz
Degeczi #186322 üzenetére
Lemaradtál mert megtörtént, az eredményt írtam. #186302
Nem váltott nyelvet, angol maradt GIJoe a két AliExpress linkje. Nála is angol volt és ezért így adta meg, előfordulhat hogy nem benneteket akart bosszantani. Vagy csak így van meg az AliExpress-en a link.
Több domain név van, nem csak aliexpress.com. -
Degeczi
nagyúr
Majd ha egyszer véletlenül rákattintasz egy kedves fórumtárs vmi extrém nyelven berakott linkjére, megérted... Addig hidd el, valós probléma! Nem "hibás működés", ilyen hülyén oldották meg a nyelvváltást, h egyetlen url is átkapcsolja.
(a domain név pedig az aliexpress.com. Az alább kifogásolt viselkedést a nyelvi subdomain okozza, amit ők ilyen jelzésre használnak. Rajtad kívül senki nem beszélt másik site-ról)
-
válasz
Degeczi #186320 üzenetére
Mondjuk esetleg pár éve rájöttek arra hogy felesleges külön site-okat fenntartani, amikor elegendő a nyelvi fájlokat karbantartani, frissíteni egy alap oldal esetén.
A böngészők nem minden átirányítást kezelnek le normálisan és ebből adódhat esetleg az a probléma amire azt írod nekem hogy nem értem.
Szerintem én értem.
Arról nem is beszélve hogy oda-vissza tudom váltani nyelveket, lásd a képeket, nálam nem ragad be egyik sem, az angolt használom és azt tudom is választani ha esetleg átkavarnám valahogy, így a problémádat nem tudom érzékelni.
Azt is írtam hogy magyar fiókok esetén melyeket adja fel amit egyébként lehet választani, az ettől eltérő választások azok valaminek a hibái.
Ezért a teszt ajánlatoddal sem akarok foglalkozni.
Az hogy van egy domain név, de az átirányítva egy másik fizikai tárhelyre, még nem jelenti azt hogy azon a domain néven van is pont olyan nevű tényleges site. -
Degeczi
nagyúr
Tényleg nem érted: miután egyszer rákattintottál egy másik nyelvet tartalmazó linkre az rögzül, és attól kezdve minden Alis oldalt azon a nyelven fogsz látni! (ha tudja úgy megjeleníteni az adott oldalt) És akkor már bizony ott is lesz az url elején az erre utaló kétkarakteres nyelvkód...
Egyszerű teszt:
- másolj ki egy akármilyen, www.aliexpress. kezdetű terméklinket
- kattints rá az alábbi listában pl. a német linkre (a német azért jó példa, mert a legtöbb termékoldalt tudja úgy mutatni)
- másold be az előbb kimentett oldal url-jét a böngészőbe, és hopp: már át is vagy irányítva a német verzióra, de. kezdetű a korábbi www-s oldalad url-je, és a legtöbb szöveg németül jelenik meg... Hát ezért kellene ezeket innen irtani, valóban. -
válasz
f4lcon #186309 üzenetére
Van ez:
https://best.aliexpress.com/?lan=en
Magyar fióknál ezek a nyelvek választhatóak:Ha rákattintasz a listád bármelyik elemére ez lesz a cím: https://best.aliexpress.com/
Véleményem szerint van ugyan ilyen elnevezés vi.aliexpress.com de az átirányításra kerül a más nyelven kiírt alap oldalra, mert valójában nincs https://vi.aliexpress.com, így vált https://best.aliexpress.com/?browser_redirect=true&browser_redirect=true
Nem vitatkozom csak pontosítom azt amit látsz. Ha tényleg vi.aliexpress.com látsz felül a címsorban az hibás böngésző működés.
Alul a Koreai site választva
Japán
Nincs ko.aliexpress.com nincs, ja. aliexpress.com sem th.aliexpress.com mert a nyelv változik.
-
edk-
őstag
válasz
GIJoe #186316 üzenetére
Akkor már inkább ez a Fujitsu hasonló áron, még ha nagyobb is a ház.
-
GIJoe
addikt
MIYOO Mini Plus 54€
Fujitsu Esprimo Q556/2 Pentium Gen.7, 4 GB, 128 GB SSD, Win Key 48€ (low watt stadby)
TFA Dostmann CO2-Monitor AIRCO2NTROL Coach, 31.5009 52€
Honor 90 322€ kupon:EU30
Brennenstuhl Steckdosenadapter 7€
Anker 321 Magnetic Battery (PowerCore Magnetic 5K) 5000mAh 30€ (26€ kint)
Mini Beamer【Elektrischer Fokus】Full HD Unterstützt TOPTRO 106€ kupon: TOPTRO25
Denon DHT-S217 2.1 Soundbar (Bluetooth) 159€
Graco Junior Maxi™ i-Size R129 Booster Car Seat 20£ -
válasz
krono. #186314 üzenetére
Nem az eladó dönt a szállításról, te választod ki és azután az AliExpress logisztikai cége intézi, szóval az eladó semmi felelősséggel nem tartozik feléd a szállítási késedelem miatt. Egy dolga van hogy amit megvettél azt a vállalt határidőn belül átadja a szállítónak.
-
krono.
tag
válasz
gyulazsolti #186313 üzenetére
Nem tudom ki tehet róla, nem is az én dolgom kideríteni.
Az eladónak szerintem egyébként felelőssége olyanra bízni a kiszállítást, amivel meg is fog érkezni a csomag. Ráadásul nem is azt írta a szállításnál, hogy ez untracked lesz (sőt, nem is free volt), szóval kikerülni sem tudtam volna. A magyar postánál tökölt sokat a csomag az tény, nem az ő hatáskörük, de mondjuk 20 napot még kifelé is... Az estimated intervallumot bőven átlépte még mielőtt az országba került a csomag, tehát a visszatérítési kérésem szerintem teljesen jogos.A pénzt egyébként az eladó végül megkapta, hiszen elutasították az eredeti kérelmem, egyúttal lezárták az ordert és kiutalták nekik a pénzt.
However, we cannot refund you without valid evidence. As you didn't provide us with valid evidence within limit days, we have to release full payment to seller accordingly.
Innentől kezdve az ali gondolom saját zsebből fizette ki végül.
-
krono.
tag
válasz
lsebestyen #186308 üzenetére
Akkor biztos én vagyok a balszerencsés, mert nekem simán bolton belüli lépkedés közben is átváltott már párszor.
#186016 krono.
Ennek leírom a végét, ha már az elejét megírtam, hátha jól jön másnak is. Nyilván nem hozták ki a csomagot a 2023as naptári évben, a visszatérítési igényem elutasították megfelelő "bizonyíték" hiánya miatt. Próbáltam felvenni a kapcsolatot ezzel-azzal, de senki nem mondott semmit a csomagról (nyilván, untracked, de egy emailt megért). Egyre jobban idegesített, de mivel megvolt a végső válasz a requestemre már nem tudtam több appeal-t beadni. Végül a chatboton át végig tudtam kattintgatni, hogy ez bizony nem érkezett meg, és 30 másodpercen belül meghozta a bot a döntést, hogy visszakapom a pénzt, pár nap múlva vissza is jött. Ironikus módon a pénz megérkezte utáni reggelen megérkezett az értesítő a postától.
72 napos szállítási idő után azért kicsit nehéz volt megsajnálnom őket. -
-
lsebestyen
addikt
Anno pár napig nem értettem, hogy mi ez a fura írás, ha rákattintok konkrét eladók boltjaira, mert a főoldal amúgy angolul volt. Aztán leesett, hogy ez bizony vietnámiul van és ott az url-ben a vi. Amióta vissza van állítva a dupla nyelvváltással angolra semmi ilyesmivel nem találkoztam.
-
válasz
lsebestyen #186303 üzenetére
A vi. az nem vietnámot jelent egyébként.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lsebestyen #186303 üzenetére
Egyetértek, tényleg nagyon idegesítő, mert csak két lépcsős nyelvváltás szabadít meg tőle - míg megint nem jön vkitől egy hasonló...
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
ezzel a töltővel dolgozik valaki huzamosabb ideje?
Elég könnyű, működik minden portja, de nem sok bizodalmam van benne -
lsebestyen
addikt
Almenükben, néhány eladónál bizony vietnámira vált. A legidegesítőbb az, hogyha rákattintasz webes felületen ezekre a vi-s linkekre, akkor utána úgy fog maradni, a visszaállítás már ezerszer le lett itt írva. Én már meg sem nyitom webes felületen ezeket a linkeket. Telefonról nem gond, mert ott az alkalmazást nem hülyíti meg. Olyan ez mint egy fertőzés, de lehet lassan írok a ph!-nak, hogy kizárások közé tegyék be ezeket a vi-s alis linkeket, hátha egyszer megszabadulnánk tőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Be szeretnék mutatni néhány olcsó kínai terméket, melyeket megrendeltem. De megéri-e megvenni őket?
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest