Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1506) ZaiKo


ZaiKo
csendes tag

Sziasztok. Olvasgattam a topicot, mert nekem is voltak gondjaim a DVB-C + WIn10 kombóval.
Sikerült azonban megoldani.

A következő a helyzet. Olybá tűnik, hogy a DVB-C driver a DVB-T-vel ellentétben, nem települ fel rendesen, mert az OS nem hitelesen aláírt drivernek minősíti. Lefut a telepítő, de valójában nem működik a driver.
(Régebbi driver sem megoldás.)
Két eset lehet. Aki felteszi a DVB-T és DVB-C drivert, annak látszólag hibátlanul felmegy, nem látszódik hiba, azonban csak a DVB-T része működik az alkalmazások alatt. Aki csak a DVB-C drivert telepíti fel, annak olyan hiba fordulhat elő, hogy az eszközkezelőben sárga felkiáltójeles lesz és egyáltalán nem működik.
Mindkét eset ugyan az, csak az elsőnél azért nem látszik hiba mert DVB-T driver működik.

Először is, mivel sokan aggódtak emiatt, semmit nem számít, hogy az eszköz neve "Astrometa DVB-T" vagy "Astrometa DVB-C"-e. Nekem T van ott, holott csak a C driver van fent.
A lényeg amivel pedig működésre lehet bírni:
0. Először is ki kell csomagolni a driver telepítő exe-t. Winrar ha van feltéve, jobbklikk az exe-re és kicsomagolás. A kicsomagolt mappában lévő Win8_X64 mappa lesz érdekes.
1. Indítsd el a parancssort rendszergazdaként
2. told be az alábbi parancsot: bcdedit /set testsigning on
3. Ha az előbbi művelet sikeres (írja), akkor gép újraindítás (képernyő jobb alsó sarkában megjelenik egy tesztmód felirat)
4. Eszközkezelőben driver frissítés: a kicsomagolt driver telepítő mappában van egy Win8_X64 mappa, abba kerestessétek a drivert
5. Fel fog ugrani egy piros csíkos ablak, hogy nem megbízható a driver, engedjük neki, hogy feltegye
6. Ezt követően a sárga háromszög el kell, hogy tűnjön (ha volt).
7. Ismét parancssor rendszergazdaként, majd: bcdedit /set testsigning off
8. Az előbbi kikapcsolja a tesztmódot, mehet neki újabb gép resi
Ez a teszt mód mindössze csak kikapcsolja a driver hitelesítés ellenőrzést.

Ez nálam működésre bírta. SichboPVR-al használom. Meg persze gyári lejátszóval is megy.
Viszont nekem Sony chip-es van, ezzel már a ProgDVB szarakodik. Pixelesedik (inkább kockásodig, kb a kép fele) néhány másodpercenként. Baromi idegesítő. Régebben volt Panasonic chip-es verzióm (áramingadozás kinyírta sajna :( ) , azzal vitte gond nélkül. Nem tudom mi lehet a gond, próbáltam mindent állítgatni, de sikertelen volt. Ez a két lejátszó viszont viszi szépen.
Gondoltam megosztom, hátha segít másoknak is :)

[ Szerkesztve ]

Gigabyte Z77X-UD3H /i7 3770k@4.5ghz/ 16GB Corsair DDR3 / Gigabyte GTX1070 G1 Gaming / Corsair 750TX / Logitech G502/ SteelPad QCK Heavy / Sound Blaster Z / Logitech Z906 5.1/ 24" Zowie XL2540 & Samsung 245T

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.