- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
DeFranco #74198 üzenetére
Nem vagyok a gépek ellen (van egy csomó a lakásban), de akinek nincs, az is tud kenyeret sütni és nem kell a bolti vacakot drágán megvenni.
A Bernard Tomic barátnője hisztizik a karanténban (Austral Open), hogy koszos a haja, de még soha nem mosta meg a haját.
HP nagybetűvel. -
koko52
nagyúr
Kenyérsütőben hogy lehet bármit is elrontani? Ott csak a szar recept szólhat bele. Esetleg ha 100% teljes kiőrlésű vagy zab kenyér, az ugye nem kel meg. De az a boltban is egy fél tégla, tömör valami.
Nekem 1.3kg-os sütőm teljesít kb 10 éve. Olyan tésztákat keleszt, hogy álom. A fánkon, lángoson a mamák csak csodálkoznak. -
-
mpo
veterán
15 éve én sütöm a kenyeret, kézzel dagasztom és villanysütőben sütöm.
Munkaidő: 10+3+1+1 = 15 perc.
Liszt 88 Ft, élesztő 35 Ft, villany max. 40 Ft= 1,2 kg-os kenyér, ezért 135 Ft/kg.
4-5 napig jó.
[kép]
Kenyérsütő géppel csak téglát lehet, nem kenyeret. -
KROK640
nagyúr
válasz
Ciccuka #74179 üzenetére
Drága kenyér!!!
És akkor a KSH adatok szokás szerint egy szebb világból vannak, 1 kg félbarna kenyér pedig 227 forintba kerül... azaz került. Na jó, biztos olyan is volt, jó régen.
Amúgy fura csapdába került a gazdaság, mert emelgetik a minimálbért, - gondolom hogy a munkaerő hiányt csökkentsék - de ezzel együtt mindennek IS emelik az árát, szóval maximum is szinten tartásra jó a dolog, miközben aki teheti külföldön dolgozik. Hiába emelik a minimálbért akárhová, amíg külföldön jobb a reálbér, addig a munkaerőhiány meg fog maradni.
(BTW : A sima 1kg-s félbarna kenyeret én már 340-ért veszem a sarki kisboltba, 320-ért a helyi C**p-ban, a kézműves pékségben 250+ ft FÉL KG ... )
-
KROK640
nagyúr
Nyilván az osztrák / német papnak volt a vasárnapi misézős gépe.
Mondjuk ez abba a lapba az egyik legerősebb CPU, lehet ezért van így felverve az ára... de megjegyzem, hogy ugyanennyiért akarták megvenni tőlem a Core I3 4330 + alaplap + 16GB RAM kombót is. És ha megnézed a két gép gyakorlatilag ég és föld.
Ez maximum gyűjtőknek lehet érdekes, mert aki kicsit is benne van az informatikában és a trendekben, az tudja, hogy ennyiért lazán vehet - ha 4th gen I3-at nem is - , de egy 2500 / 2600K-t is lappal és ugyanennyi RAMmal akár. -
-
virkir
veterán
Eladó a fent említett hibátlan VGA dobozában.
Displayport kábellel használom 1 éve és tökéletesen működik (így jobb a minőség is), azért mert a hdmi része nem jó!
-
Ciccuka
veterán
-
-
Top cat
addikt
Motvá kicsit korábban.
-
-
envagyok
veterán
-
-
envagyok
veterán
Ott a q9650 a magas ár forrása.
Ne kérdezd miért, de azt el lehet adni 15-20 körül.
De egy 14 éve regelt 300+ pozitívos eladó "Intel LGA775 Használt CPU processzorok 1ÉV Garanciával! Core 2 Duo Quad Pentium D DualCore" hirdetésében 23k az ára.
Persze még így is drága a 35k, de 30 körül elmegy.
Addig az i5-2500 ára a béka segge alatt van, 4000ft körül lehet venni.
2 oka lehet ennek talán.
1: a 775 platform legerősebb procija a horror extreme editiont leszámítva.
2: 1155 alatt az i7 proci ami ér valamit, mindenki arra akarja kimaxolni a 1155 rendszerét, ezért nem ér semmit az i5.
Meg talán még halnak a lapok a korral, így sok a proci, kevés a lap. Addig a 775 3-4 évig jelen volt. -
-
Top cat
addikt
Nekem sem volt meg a neve, de rákerestem. Emlékeztem valami energiacellára.
Igyekszem én is ignorálni az ilyen hülyéket. De vannak önkényes neuronfoglaló, Spam alakok, akik sajnos megragadnak.
#74167 hcl
Pár milliárd év múlva már ember sem lesz. Régen kiírtjuk addigra magunkat. -
-
BiP
nagyúr
válasz
Top cat #74160 üzenetére
+szebe:
Deee, deee, erre a hülyére gondoltam.
(az ingyenenergia topik maradt csak meg a fejemben, aztán az örökmozgóval kapcsolatban asszociáltam.
- többet nem bír befogadni az agyem ezekkel a tulkokkal kapcsolatban, így a neve sem volt meg szerencsére.)
Éééés, tényleg felvett rá egy valag pénzt, 490milla. [link] -
-
Top cat
addikt
-
Migráns
tag
válasz
Top cat #74149 üzenetére
Rendben, utalás után küldöm!
Szerénytelenség nélkül kijelenthetem, hogy az eddigi visszajelzések alapján 100%-on áll a termék elégedettségi mutató, azaz reklamáció eddig nem volt, még mindenki él.
Persze az ördög nem alszik! Ha véletlenül valami - természetesen elképzelhetetlen - hiba folytán a termék fogyasztása ellenére 100 éven belül mégis feldobnád a pacskert, akkor azonnal jelezd - és kérünk, hogy másnap hivatali időben keress fel minket!
A termékminta kétmillió forintos árát azonnal visszatérítjük, de a szóban forgó összegek nagyságrendje miatt a személyes megjelenéstől eltekinteni nem tudunk!
-
Nem értetek hozzá.
Létezik örökmozgó.
Rajta élünk. A tesztidőszak elég rég megy már hogy lehessen hinni neki.
De mást mondok, mind űrhajósok vagyunk, mert az örökmozgón minden évben megkerüljük a Napot.De hogy topicba illő is legyek:
Processzor: Intel Quad Core Q9650 12mb gyorsítótárral 4x3Ghz 4mag-4szál
Alaplap: Gigabyte P41T-D3P F2 BIOS-al,XEON TÁMOGATÁS
Memória: CSX DDR3 6gb 1600mhz
35kTeljesen meg vannak háborodva az emberek, köze nincs pl. az i5-2400-hoz ami szintén 4 magos, olyat adtam el lappal, 4 giga Hyper-x-szel 18-ért...
Ha nem lenne tilos tuti belinkelném az ilyenek alá hogy tessék már észhez térni... -
koby11h
őstag
válasz
Migráns #74148 üzenetére
Nekem volt ilyenem, 450M típus, és mi lett a vége? Eltelt 1200 Év és bekrepált... örökmozgó, az...
Visszavittem szervizbe, erre mondja a csóka, akitől vettem, hogy ingyen cserélik, mert széria hibás volt. Nem volt levehető az ajtaja, így túlnyomás keletkezett benne és annyi.
Szóval most van egy újabb, hát meglátjuk meddig bírja. -
Top cat
addikt
válasz
Migráns #74148 üzenetére
Küldhetnél belőle termékmintát. Mondjuk elég lenne ha csak 100 évet garantál az elfogyasztása. Ha működik, megveszem. 3 milliárd nem pénz nekem ezért.
Intelligencs
Vagy csak feltűnési viszketegsége volt az illetőnek. -
Migráns
tag
Nem, teljesen komoly!
Haverom a srác, " vákuummeghajtású visszacsapó-örökmozgó" berkekben igen komoly szaktekintély.
Sokáig együtt melóztunk a Future KFT.-ben, ugyanis idejekorán felismertük, hogy céljaink valahol közösek. Ő gépészként a perpetuum mobile vonalat fejlesztette, míg én vegyészként az örök élet elixírrel foglalkoztam - mint utólag kiderült - teljes sikerrel.Mert mit ér a működő örökmozgó, ha a tulajdonos nem örök életű? Hogyan ellenőrizhető és élvezhető az örök működés, ha az ember halandó?
Többé ez nem probléma! Segít az általam kifejlesztett " Never Ending Life " életelixír!
Tehát ha vételi szándékod van, akkor így kell kérni :
- 1 db 2021M vákuummeghajtású berúgókaros visszacsapó-örökmozgó apparát+
- 2 liter " NEL " hőkezelt varázsital, fémpalackban, adagolóval.
Mindössze 3 milliárd lesz, előreutalás esetén ajándék gravírozott berúgókar! -
-
Ryu
tag
2 milliárdért örökmozgó, helyben, ugye csak vicc?
-
-
-
-
-
aprokaroka87
nagyúr
Környezet kímélés level 5000....
-
Top cat
addikt
Fordított esetre van megoldás.
-
koby11h
őstag
Nem lehet hogy egy sima Celeron 2400 van benne? Lehet videokártya hiányában emlékezetből írta?
Az egész olyan, mintha talált volna egy gépet (DTK ház, táp, ez a belső, Sony olvasó) és felrakta volna darabokban... -
Mecy_Lacee
senior tag
-
-
Eladó a címben említett termék kihasználatlanság miatt.
- ASRock prescott 800 - P4VM800 - és ott figyel a képen a lap, ami egy P4V88
- Intel Celeron E1400 - 2x2Ghz - ez meg egy 775-ös proci, míg a lap 478-as
- DDR1 512MB RAM (4db) -
-
-
Ciccuka
veterán
Én is csend rajongó vagyok.
-
Ciccuka
veterán
-
-
Ja, tesztcuccom nekem sincs hozzá
Meg ha cseréltél BIOS-t, az mér érdekesebb... Akkor az sem csak annyi lesz, hogy flash hiba.
Ha eljut ide értelmes keretek között, akkor fel tudom írni a BIOS-t (már ha) és kipróbálod, ahogy tudod. Rosszabb nem lesz...@envagyok : És akkor erről mondjuk meg, mi baja. Tutira.
-
BiP
nagyúr
Köszi. Anno rendeltem ebayről párezerért friss biossal chipet bele, de sajnos nem oldotta meg. Úgyhogy benne van a pakliban, hogy más is elszállt (vagy átvertek a bios chippel, ezt sem tudom kizárni).
Az a baj, hogy semmi tartalékalkatrészem nincs hozzá, hogy leteszteljem. Az összes belemenő procit eladtam már, és egyebekből is a napi használatú desktopot kéne szétbarmolni hozzá, ahhoz meg nincs sok kedvem. De írok.#74104 envagyok: Köszi a tartományokat. Én azt hittem, hogy ilyen 1000ft max, azért érdeklődtem, hátha többet is ki lehet hozni belőle.
Amit vettem helyette, abban a lábak álltak csálén, és bár forrasztani nem kell, azért igazgatni sem egyszerű móka. (és ugye még mindig ott a rizikó, hogy nem csak ez a baja) -
moon73
csendes tag
válasz
envagyok #74104 üzenetére
Alaplap tipikusan az a kategória amit pont nem vennék használtan, mert többnyire akkor szedik ki a gépből ha valami baja van, mondjuk ismeretlen hátterű összeomlások, újraindulások, stb.
Most nyáron nekem is gondok lettek a z87k-mal, de pár hetes szívás után egy az ebay-ról postával 14 euróért rendelt bios chip megoldotta, miután kizártam minden periférikus meghibásodási lehetőséget.
Addigra már újra pasztáztam a VMR-t, chipset hűtőt is, és most atom stabilan megy a 2013-óta meglévő lap.
Egyik haverom járta meg úgy, hogy vett egy ebay-es német deszkát amiben kárt tettek valószínűleg félresiklott csavarhúzóval és a lepattant kis bizgentyűt egyszerű grafit ceruzás besatírozással orvosolták és vagy egy hetet szívott vele mire belátta, hogy mehet a kukába, mert tesztek jók voltak, mégis gyakran összeomlott. -
válasz
envagyok #74104 üzenetére
A legtöbben nem tudnak alaplapot javítani. Tehát ha azt írja oda, hogy VRM hiba, kicseréled a FET-eket, és jó esetben jó lesz, ugyanott vagy.
Ilyen esetben lehet kérdezni is. De mi van, ha odaír valamit hibának, ami nem nagy dolog? Ugyanez, ugyanígy megszívod.
Én fényképezőgéppel jártam már így, volt, amelyikről címlapost is írtam Logout-ra. Meghirdeti, hogy nem kapcsol be -> zárhibás. (Egyiket pont meg tudtam oldani.)
Meghirdeti, hogy nem kapcsol be -> vízkáros volt.Teljesen mindegy, hogy odaírja-e, hogy mi baja, mert akkor is meg tud szívatni, ha kiír valamit.
És akkor ott vannak még azok, akik tényleg nem tudják, mi baja.
Alap, hogy hibás dolgot csak és kizárólag zsákbamacskának veszünk.
Én különben ilyesmit, ami nem működik, minimálisáron szoktam, pláne, ha nem tudom, mi baja. Ne bukjon rajta, aki megveszi.
-
envagyok
veterán
Persze.
Pl: eladó hibás alaplap: nem indul, méréseim alapján déli híd zárlatos, javíthatatlan.
Akkor mindenki tudja: lom kategória
@BiP-nek is:
A bios frissítős hirdetésekről is lehetne pár nem túl pozitív jelzőt írni.
Sokan a javíthatatlan alaplapjukat próbálják ilyen címszóval elsütni:
Bios frissítés közben hiba volt, és nem indul, ezért hibásként hirdetem.
Ugye ilyenkor a sok alaplapi biost flashelni tudó emberkének felcsillan a szeme, fele áron meg tud venni egy jó kis lapot, felflasheli a jó biost, és már kész is.
Hát nem.. Mert az emberke lapjának más baja van, nem a bios.
És ezt tudja jól az eladó...
De mivel hibásként hirdeti, ezért nagyon nem lehet mit csinálni vele.
Nagyon inkorrekt dolog, de létező.
Vannak fokozatok alaplapoknál, mi mennyit ér.
A használtpiaci érték alapján
100% a hibátlan lap
70-80% körül mennek a nem megy egy usb, vagy hálókártya
50% körül a bios frissítéses
20-25% a hibás
és kb 800Ft/kg a javíthatatlan.
Na most egy 25k-s lapnál 5000-ret kaphat hibásként hirdetve, míg javíthatatlanként adnak érte a vastelepen kb 600Ft-ot.
Ennek a különbözetét éri emberünk becsülete.
Nem mondhatom meg, ki legyen csaló, ki becsületes, de ha valaki már csalásra adja a fejét, játszon már nagyba, ne 1-2000Ft-okkal csinálja.
Nekem képes volt elpostázni 2000Ft-ért egy panelsérült javíthatatlan lapot.
Ha fotozás, hirdetés írás, postára menés ideje alatt valami hasznosat tett volna, több pénzt tudott volna keresni becsületesen. -
A BIOS frissítőset simán meg tudod javítani, vagy ha elhozod/elküldöd, akkor lehet, hogy meg is csinálom neked, ha te nem. (Le kell kapni a flasht, és felírni rá egy bele valót. Íróm van, csináltam is már ilyesmit... Ld. még Logout
) PÜ ide, ha érdekel.
@envagyok : Ha nem is írja oda, hogy mi baja, attól még kiírta, hogy hibás. Különben nem biztos, hogy tudja, mi baja, lehet, hogy csak nem tudja megoldani. Én is szoktam így lenni, bár ha tudom, mi baja, akkor kiírom a cuccra, hogy mi.
Meg ha kiírja, mi baja, akkor előrébb vagy...? -
BiP
nagyúr
válasz
envagyok #74097 üzenetére
Tényleg, hibás alaplapokat mennyiért lehet árulni?
Nekem is van itthon 2 Z170. Az egyik biosfrissítés közben hallgatott el, a másik meg rossz volt, amikor vettem - jól átvertek vele.
De sajnos se időm, se lehetőségem letesztelni, javításhoz meg nem értek. Így azt srm tudom, mekkora a baj, javítható-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest