- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
#33253120 #44598 üzenetére
Amúgy most komolyan - igaz típus nélkül nem lehet tudni mennyi volt mikori stb. de most kb. 130 ezer újonnan - egy ilyen súlyos hibával mennyit érhet? Egy fillért nem adnék érte de én igényes vagyok, háklis az ilyesmire. Talán 30 ezret? Egy ilyen hiba teljesen gallyra vágja egy tévé értékét.
Trailblazer
Na igen ez az új "standard" mert ennyi és kész. Remélem 5 év múlva is fent lesz még az aprón -
Cs1csó
titán
válasz
seniman #44595 üzenetére
Egy újabb csodás leírás:
- 120 cm-es tévé nincs is mivel COL-ban vannak megadva és az kb. 48" ami inkább 122 cm
- a pontos típusát nehéz lett volna odaírni a sok maszlag helyett??Most nézem ennél a csajnál hegyben állnak a szarnál szarabb tévék:
CSAK EGY ALIG LÁTHATÓ CSÍK VAN A KÉPERNYŐ KÖZEPÉN VÉGIG.
Ha nincs rá garancia akkor minimum 2 éves ha nem több.
-
-
Rison77
senior tag
Abszolút kifogástalan állapotban van ez a processzor. Igaz csak sok por miatt nem látszik, de ERŐSEN bolti ár alatt adja, csak a szokásos.
-
-
8th
addikt
válasz
Cs1csó #44557 üzenetére
Ha menthető a karosszéria akkor ez az autó érték még papír nélkül is. Csak maga az üres bódé megér vagy 100ezret. Nincs már megfizethető kétajtós sierra ilyen fronttal még bontásra donornak se. Az eladó egy gyémántot rugdos a cipője orrával és túl hülye ahhoz, hogy lehajoljon érte.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Cs1csó #44578 üzenetére
ha 100hz-esés hibátlan a távja akkor max 5e ft, bár biztos van akinek szüksége lehet rá, mai is láttam egy néninél crt tv-t, ő talán megvenné ha meghalna a régije - még pesti faluban is vannak olyan idősek, lakásba belépve csak akkor nem mondod meg h nem kis falun vagy, ha tudod hol mentél be ( : -
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
888 000 Ft
Állapot: használt
Szándék: kínál2018-as AMD Ryzen 7 2700X tuningolható asztali csúcsprocesszor: 3700 - 4350 Mhz - 8 mag - 16 szál - 20 MB cache memória, mindez 12 nm-en. Az AMD figyelemre méltó 2018-as újítása többek között, hogy a korábbi processzorok 2-3 magra korlátozott turbójával ellentétben, a Ryzen 7 2700X mind a 8 magon, 16 szálon tud egyszerre maximális turbó órajelen üzemelni hűtéstől függően. A félmillió Ft-os 10 magos I7-6950X teljesítményével felveszi a versenyt.
Corsair H150i PRO - 3 ventilátoros rendkívül halk, felső kategóriás kompakt vízhűtés
2 db 512 GB-os (1 terrabyte) Samsung 970 Pro M2 SSD.
2300 MB/s írás és 3500 MB/s maximális olvasási sebesség.1200 TB újraírható élettartam. Kiegészítésnek PCI Express 3.0 M.2 X4 adapter a második SSD-nekASRock X470 Gaming K4 felsőkategóriás, SLI - CrossFire képes alaplap
Kingston HyperX Predator 2X8 GB 3000 Mhz DDR4 RAM + OC
Asus Strix 1080TI OC Republic of Gamers.
Gyárilag tuningolt és tovább tuningolható gamer videokártya. 11 GB 11100 Mhz + OC DDR5 RAM - 352 bit - 1708 Mhz GPU + OC. Nincs kompromisszum! Minden játék a legmagasabb grafikai beállítással játszható magas FPS számmal. 1080-nál 30-35 százalékkal nagyobb teljesítmény + OC.
Mindamellett, az egyik leghatékonyabb léghűtéssel rendelkező videokártya. Némelyik játéknál be sem kapcsol a 3 db ventilátorCooler Master V750 "Gold" moduláris 750W-os prémium tápegység
Corsair 760T kiváló minőségű, tágas és szellős ház. Több SSD - HDD - DVD tárolóhely kialakítva (6db HDD tárolót kivettem, nincs a képeken, természetesen adom hozzá). Hűtés kiegészítésre 16.000-ft értékben 2 db nagyteljesítményű Corsair ML140 Pro ventilátor lett vásárolva. Így az alaplap - déli híd - RAM - videokártya fém felső lapja - az alaplapi hűtőborda alatti ultra M2 SSD és közvetlen mellette PCIE 3.0-ba rakott másik M2 SSD hűtve van. Továbbá, a videokártya felszálló hőjét hátrafelé kitolja, hogy ne a fenti processzor vízhűtés melegedjen
A gép 5 hónapos. Villámgyors, tiszta, és keveset használt.
További képek és tesztek [link]
AMD vs Intel 2018-as modell:
Az Intel egyjátékos módra leggyorsabb és egyben a legfrissebb processzora a 8 magos I9 9900K.
Átlag 6-11 FPS-el nagyobb teljesítménye, közepes vagy kisebb teljesítményű videokártyával társítva full hd felbontáson biztosít értékelhető előnyt egyjátékos módban az AMD Ryzen 2700X-el szemben.
2K felbontásnál már olvad a különbség, 4K felbontásnál pedig szinte azonos FPS értéket kapunk azonos teljesítményű videokártya mellet.
4 K-nál a videokártya teljesítménye dominál, ráadásul nagyteljesítményű kártya szükséges némelyik játék alá 4k-n.
Tehát az intel I9 9900K előnye közepes videokártyával szerelt gépen (pl.1060 vagy kisebb) full hd felbontáson nyer értelmet némelyik gépigényes játék alatt, ahol számít az akadás közeli 24-25 vagy az alatti FPS érték elkerülése.
1080TI felsőkategóriás gamer kártyánál full hd felbontáson sok FPS-nél (pl. 250 AMD vagy 260 FPS Intel) lényegtelen a minimális különbség, 4K alatt meg szinte azonos az FPS teljesítmény AMD vs Intel.
Némelyik multi player-nél a friss 2018-as kiadású erős 8 magos processzorok dominálnak a friss 4-6 magosokkal szemben full hd-n.
Így a Ryzen 7 2700X több magot kihasználó multi player-nél mint például a Battlefield 1, a 6 magos I7 8700K processzor teljesítményét meghaladja.Csak privát üzenetben várok érdeklődést.
Árazgató, üzletrontó megmondóember kérlek kímélj. Privátban told a dilidet, ne itt fórumozz a hirdetésem alatt. Hogy érthető legyen, semmit ne írj a hirdetésem alá.
1. minek ez a sok duma? miért nem lehet csak simán felsorolni mi van benne és egyenként mire mennyi gari van
2. miért adja el? én erre is kíváncsi lennék. -
Astroboy
őstag
válasz
Trailblazer #44573 üzenetére
Csöcs vagy rassz, aki látta már az is föld alatt van.
-
Trailblazer
veterán
Na ez megint mi volt, hogy lemaradtam? Csak a folytonossági hiány beszédes...
-
Chaser
legenda
Zarhato
-
Ciccuka
veterán
-
-
Astroboy
őstag
válasz
Chaser #44548 üzenetére
Ezeket a dolgozókat szerintem úgy hívják a szupermarketekben, hogy levélnehezék/kávéfőző.
Sose felejtem el, amikor diákmunkásként Praktikerekben kellett a Bosch megbízásából termékfalakat építenünk, és első reggel sikerült bevágódnunk a személyzetnél.
Az egyik sor felett lógó hatalmas méteres táblán a következőt láttuk: "RAGASZTÓAGYAGOK"
Szóltunk is, hogy elírták a sor nevét, erre összehívták a brigádot, hogy vajon ki hibázott ekkorát. Én már szó szerint sajnáltam őket.
Egy-két hét múlva amikor már csak ellenőrizni mentünk, ugyanaz a tábla feszít az emberek feje felett. Kérdeztük is, hogy miahere?
Az volt a válasz, hogy mivel a tábla 6(!) éve ilyen, és mi voltunk az egyetlenek akik e miatt szóltak, úgy döntöttek a "fejesek", hogy most már maradjon így.Azért ez szerintem MEGA
kategória.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
#33253120 #44543 üzenetére
De miről van szó? Jó lenne tudni, megjegyzem én szkeptikus vagyok az ilyesmivel. Ha valami bolti, új, garis akkor az új, ha már kivitt valamit a boltból ha felbontotta ha nem ha beüzemelte ha nem onnantól már használt ezt azért jó lenne megérteni. Jah és ahogy kivitte a boltból az értéke a bolti ár mínusz 20%.
Miért? Mert különben a boltban veszem meg.
-
törölt tag
Vótmán?
[link] -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #44540 üzenetére
Nézd nem kizárt, hogy te olyan helyen vásárolsz, ahol tényleg így működik. De én olyan helyen, ahol ha a számlára az van írva, hogy 2 év gari, akkor 2 éven belül ők intézkednek. És igen, kaptam vissza 60-as ssd árát 2 év után, amiből akkor vettem egy 120-ast, mert ott pl pont 3 év volt a gari.
Ha a számládra az van írva, hogy 1+1 év akkor persze ne csodálkozz, majd legközelebb nem cigánykodsz 3 forintért. -
Gyuri27
félisten
válasz
Cs1csó #44539 üzenetére
Az a baj, hogy ez nincs rendezve.
Elvileg a gyártóhoz. De van gyártó aki nem foglalkozik veled. Arról nem is beszélve ha a világvégére kell csomagot küldeni az nem két forint.
Ha foglalkoznak is veled az ő szabályaik szerint játszanak. Ami akkor problémás ha a terméket nem lehet javitani és már nincs a termék csak hasonló. Vagy ugye hasonló sincs.
Illetve ugye itt jön képbe amit itam a szürke import. Sok cég nem is foglalkozik veled ha kiderül, hogy azt a cuccot pl ázsiába küldték.Persze a boltok addig amig van a termékből még csak csak intézkednek. De pl egy pár éves 200k-s vga-val nemigen foglalkoznak ami 1-2 éve nincs gyártásban.
Nyilván a bolt se a 200k-at se egy 200k-s vga-t nem fog adni. Mert az nekik bukó.
Menj és harcold le a gyártóval. Ők meg jó esetben 30-90 nap múlva küldenek valamit, hogy jó lesz az.
Aztán vagy jó lesz neked az vagy húzod a szád. Ráadásul azon megint nem lesz rendes garancia. -
Cs1csó
titán
válasz
Gyuri27 #44538 üzenetére
Amúgy hogy működik pontosan ez a 1+ x év? Ha egy éven túl romlik el akkor hova lehet fordulni? Úgy érzem ezt meg kellene reformálni. A vicc az, hogy a parlamentben egy 10 perces szavazással és előtte pár napos munkával össze lehetne dobni egy szigorúbb rendszert, mint ahogy a 14 napos elállási jogot is megszavazták.
-
Gyuri27
félisten
válasz
kenwood #44534 üzenetére
Olvasd kérlek a szaktopikot itt a ph-n.
Egy év a gari ami a boltra tartozik (ez kötelező ugyanis).
Utána az esetek többségében csak a nyűglödés megy hivatkozva a gyártói garanciára.
Ami meg ehh kategória.Javaslom kérdezz utána és olvasd el a ászf-et mindkét boltnál.
Sőt nézz meg egy számlát.
Sokszor (mostanában nem) oda irták, hogy 24 hónap (a példa kedvéért) alul meg hogy egy év a többi gyártói.
Tessék pl: Basic garancia: Ezen termékek esetén nem vehető igénybe a gyártó magyarországi megbízott szervizszolgáltatása. Az ügyintézés csak cégünkön keresztül kezdhető meg. Az ilyen felirattal megjelölt termékek nem vesznek részt a gyártók által meghirdetett promóciókban sem. Ezt egy 105k-s lap alól másoltam ki.
85k-s lap alatt 3 év gyári garanciával szerepel. Ami egy év rende meg két év fis-fos.Mielőtt meghazuttolsz nézz picit utána légyszi.
-
Cs1csó
titán
1. Ami elromolhat el is romlik
2. Rövid távon jót tesz az ügyeskedés minden cégnek
3. Hosszú távon nem tesz jót az ügyeskedés egyik cégnek sem -
Chaser
legenda
válasz
kenwood #44534 üzenetére
Aqua-t en is hanyagolom, tavalyis eset, innen vett srac 1050-et, neten rendelve, gyari hibas volt es nem csereltek egybol, mondvan hibas, erre nem vonatkozik a 14 nap - meg szerencse, h szemelyes vasarlasnal is 3 munkanapon belul hibas termeknel kotelesek cserelni -, epp dolgom volt ra is kerdeztem, el kezdett a gyerek makogni,.le is lottem, ismerem a jogszabalyokat koszonom, az h ti mit talaltok ki nem erdekel ( : en par 1050-et vettem mert eppen bestbuy aron volt naluk, aztan visszavittem, nem banyaszkodok megse, mondtam nekik kifejezetten orulnek ha mar szemelyesen visszavittem a penzt is visszakapnam egybol - kozben felment az ara naluk is 47-rol 55-57-re, fenn is voltak mar aznap felutan a listajukban -, de nem tudjak visszaadni, ket het, valamikor a het utolso napjan kaptam vissza a penzemet
Most egy xiaomi telefon van - raadasul dragan is vettem toluk tavaly, de ajandek volt, amen -, azasszonyt' eloljaroban elhajtottak, mint kiderult egy kijelzo szerelesi hiba van, besargult egy sav az egyik oldalan, no majd nemsokara raerek, megnezem engem h hajtanak el
Igen keves uzlet van ahol korrektek, regen rossz mikor kinyomtatott jogszabalyokkal kell menni valahova, es nasa cia fbi tek stb emlegetesevel -
kenwood
veterán
válasz
Gyuri27 #44533 üzenetére
Szerintem meg valotlan dolgot allitasz.
Biztos vagyok benne,hogy a topicban is tobb olyan embert talalsz,aki iden bevitte a 2.5 eve vasarot hibas cuccot az iponba,extremebe,aquaba,es ket heten belul a kezeben volt a zsiruj cucc,ujabb 2-3 ev garival.
Ez az altalanos.Amirol te beszelsz a 100-bol 1-2-3 szerencsetlen,akinek kikuldik Tajvanba hajoval az asus lapjat,mire 1 honap utan kikonyorog egy visszafizetest.
Biztos, hogy nincs olyan, hogy a kisker altal nyomtatott,vagy kitoltott,lepecsetelt garipapiron 24 honap szerepel,es teged 15 honap utan elhajtanak,hogy intezd a gyartoval.
Nem tudom,honnan veszed,hogy ez bevett eljaras lenne.Olyan van,hogy mondjuk a dobozon 5 ev szerepel,de a kisker 24-36 honapot ir a pairodra.
ilyenkor 24,36 honapon tul valoban neked kell a gyartonal intezni,mert a magyar torveny csak 12-re kotelezi a kiskert,es mar abban is jofej volt,hogy 1-2 evet pluszban bevallalt az otbol. (Xfx tapnal lattam ilyet meg corsair cuccoknal, illetve az elettartam garit 90%-ban elszabotaljak) -
Gyuri27
félisten
válasz
kenwood #44532 üzenetére
Olvass kicsit.
Sajna manapság egy év a gari. Ha azon túl tesznek érted valamit örülj. Ha nem IJ.
Amúgy iponról is lehet olvasni ezt azt. Régebben én is gariztam náluk. Nem volt gond. De másnak volt baja.
Aqua-nál gariztam. Soha többet nem vásárlok náluk. De olyan termék se kell ami hozzájuk garis. Megpróbáltak megmajmolni az avultatással. Nem sikerült.Elmondtam párszor. Elmondom utoljára.
Közmunkás vagyok.
Pont a kicsi pénzüek vesznek új vagy rendes garis használt terméket (most a filléres holmikat ne vegyük ide).
Mert ha egy sok éves termék beszarik az nekik bukó és nem tudnak másikat venni.
Mondok példát. Hiába fasza egy vga ha az használtan 60-80 pénz de 3-4-5-6 éves.
Arra már nincs gari. Ezeket a cuccokat már nem az örökkévalóságnak gyártják. Szóval marad a pár hónapos vga ebben az árban vagy az új (még akkor is ha mondjuk teljesitményben kevesebbet tud).Persze igazad van. Aki 3+ éves konfigot piacozik össze 200-300k-ért vagy többért úgy hogy az az összes pénze az legyen az ő dolga. Szeret veszélyesen élni.
-
kenwood
veterán
válasz
Gyuri27 #44531 üzenetére
Persze,ez a te perspektivad,es tok jogos,nem is lenne ertelme gyozkodni rola,hogy maskent allj hozza.
A lenyeg itt azon van,hogy kulonbozo emberek vannak,mas preferenciakkal.Pl azt mondod,mindegy,hogy 4 vagy 600.
igen,ha zsebbol rantod ki.
Ha viszont az evek alatt osszeguriztel egy gepet,ami mar (a top kategoriaban) avul,de meg 2-300-at er,akkor rogton maskent fest az uj gepnel a 200-k difi,hiszen igy a koltsegvetesed nem 50,hanem 100%al ugrik meg.Egy csomo olyan arc van diakok,dolgozo emberek is,akiknek nincs sok penzuk,szinte semmire nem koltenek,de kockak,ezert a gepuk tobbet er,mint a kocsijuk,ha nem tomegkozlekednek
Ipon,aqua es tarsai nem baszakodnak a garival, ha minden tiszta,csak elromlott az aru.
Voltam mindkettonel tobbszor is,ami nem mukodik azt kicserelik,akar 2.5 ev utan is.
Iponban volt olyan, hogy a 1150-es garis lapban egy lab gorbe volt,megcsinaltak fillerekert, es azzal a ket hettel,amig naluk volt,meghosszabitottak az eredeti gariidot.Hozzam garit mar en se tobbet.
A normalis kiskerekkel nem lesz gondod,hacsak nem te vagy az 1000 bol egy, akinek fizikai serules,vagy hamisitott papir miatt nem ervenyes a kiskergarija. -
Gyuri27
félisten
válasz
kenwood #44530 üzenetére
Ja lehet meg tudsz. De lehet, hogy nem. Aztán az se mindegy hogy a cuccon van-e gari vagy nincs vagy hozzám garis.
Mert a baj mindig ott van mikor egy 3-4 vagy több éves vga-t, lapot árulnak majdnem bolti áron.
De én azt mondom, hogy ha 400K-m van egy vasra akkor legyen minden új garis.
Mint hogy 2-4 hétig kelljen egerészni a gari nélküli, ki tudja ki hogyan használta cuccokat rakjak össze.
Sok esetben ezeknél a lomoknál 10-20%-al kerül többe egy platformváltás boltból. Nincs miről beszélgetni tehát.Egy röpke gondolat a gariról. Manapság a termékekre egy év garit adnak a boltok (nyilván van egy-két kivétel).
A maradék meg intézzed magad a gyártóval. Ez az új szitu. Így az egy éven felülit nemigen számítom garinak.
Főleg, hogy java része a holmiknak még mindig szürke importos. Amivel aztán semmit nem tudsz kezdeni. -
kenwood
veterán
válasz
Cs1csó #44529 üzenetére
azert lehet,meglepodnel,ha szeretnel egy picit komolyabb 1-1.5 eves garis konfigot osszerakni.
Foleg,ha par speci cucc (pl meno haz,gamer perfieriak, 144 hz monitor) is lesz.
egy 5-600 K-s konfigon akar 150-200at is meg tudsz igy fogni,ha van turelmed kivarni (mondjuk 2-4 het) mig 1-1 hianyzo elembol felkerul valami jo aron,es nem egy nap alatt beszelsz le mindent.Felso kategoriaban azert nem ritka, hogy 1-1 vizhutes,haz,alaplap,keyboard,nvme ssd a bolti ar fele kornyeken megy makulatlan allapotban,garival.
-
Cs1csó
titán
válasz
Trailblazer #44520 üzenetére
kenwood megválaszolta a lényeget de ha valaki 80(!) ezer forintért vesz egy 2 lemezes NAS-t minimum egy pár 2 de inkább 3 GB-os HDD tesz.
+1 Tegla80 Marcsit én is bírom!!
-
kenwood
veterán
válasz
Trailblazer #44520 üzenetére
csak hdd nincs benne,a tobbi gyari tartozek.
egyebkent ilyen 80-100ks nasba nem jellemzo, hogy 1tb-t pakolnak.
gondolom,nagyobb volt,de azt megtartja -
zolee5016
őstag
válasz
Cs1csó #44515 üzenetére
igen
nálunk MO-n az ez
51 internet-hozzáférési szolgáltatás -
Astroboy
őstag
válasz
kenwood #44495 üzenetére
"nincs kedvetek feladni valami keresek hirdetest.."
Sokan így adnák fel: ...keresem Norman-t kaktusszal történő análizálásos vegzálás céljából...
Vakegérke: "ahogy már mondtam,) vándorcirkusszal az egész országot bejártam gyerekkoromban."
Világszenzáció voltál, mint az egyetlen vak egérke aki ír és olvas?
-
Cs1csó
titán
Egy újabb masszívan árazó:
"Eladó Synology DiskStation DS216play 2-lemezes NAS (2×1,5 GHz CPU, 1 GB RAM) 4K - 1TB HDD-vel!"
80 000 Ft-ért.Eközben az árukeresőn: Synology DS216play
1TB-os merevlemez kinek kell már (újonnan kb. 11 ezer)?? 22 ezer forintért már 3 TB-osat lehet venni.
Még így a végére:
"full dobozos, hibátlan, nagyon keveset használt NAS." Ez szubjektív szerencsére gari van még rá egy bő vél év.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Trailblazer #44505 üzenetére
Én még hallottam élőszóban a masinát, pedig "csak" 67 múltam. Tájegységenként él, vagy hal ki egy-egy megnevezés. Hozzáteszem, (ahogy már mondtam,) vándorcirkusszal az egész országot bejártam gyerekkoromban.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Trailblazer #44501 üzenetére
Régen volt használatos megnevezés, mára kihalt.
-
zolee5016
őstag
a sütö része meg öreganyám szerint a ler...
(nyaraltam náluk..kb 8 éves lehettem...kifutkoztam az életem a srácokkal...berohanok mamáékhoz délután 1 körül....mama van ennivaló?..ő pedig mint a régiek rendesen ,a delelőjét tartva félálomba odaveti: Zolikám a lerbe megtalálod....na szerintetek?? lecsontosodtam majdnem mert nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest