Hirdetés
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
morcosharcos
senior tag
Magánlakásba senkit, soha. Ha 2milliós gépet árulnék, se. Erre való az automata, meg ha jófej kedvemben vagyok, akkor ilyen 1-2 nap próbagari, de az is úgy, hogy világosan leírom a hirdetésbe, hogy nincs azonnal vissza pénz, hanem önköltségen visszaküldi, és ha én magam megvizsgáltam, utána mehet vissza a vételár. Magánszemély eladóként a (magánjogi) felelősségünk nagyjából nulla, még az elvárható mértékben érteni sem kell a portékához, azonban szándékosan félrevezetni a vevőt nyilván jogilag is tabu, kb ez az egy olyan terület van, ahol a polgárjog jelenleg védi a vevőt két magánszemély közötti használtcikk-értékesítésnél. Egyébként az eladó határozottan előnyben van. A webshopokra azonban pl éppen a fordítottja igaz.
Másik, hogy nyilván az értékelési rendszer itt h.a.-n marha jól működik, elég hamar meglátod, mi a helyzet egy-egy eladó megbízhatóságával. Én személy szerint a saját kis "három csapás" szabályomat követem, ha valakinek van 3 db rossz értékelése, teljesen mindegy mennyire égetően kellene a cucca, vagy milyen jó áron van, ahogyan az is, hogy mennyi pozitív értékelés van mellette (hacsak nem több száz pozitívról van szó), akkor nem veszek tőle.
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
morcosharcos
senior tag
válasz cidalain #111466 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
morcosharcos
senior tag
A HT-t lehet be is szántják 2025-től, lesz helyette performance meg efficiency mag (illetve már van, de "egyeduralkodó" lesz az eddigi logikai párhuzamosítás megközelítés helyett).
[ Szerkesztve ]
-
morcosharcos
senior tag
Kellően motiválatlan volánalkalmazottaknak segget törölni jó választás.
-
morcosharcos
senior tag
válasz Tikakukac #111499 üzenetére
Szerintem szimplán kevesebb átverőgép van, mint régebben. Én vagy 10 évig nem PH-ztam, mostanában tértem vissza, főleg hardverapró miatt, mert megint azt tapasztalom, mint az utolsó gazdasági válság alatt (2008 utáni időszakban), hogy nagyon, nagyon-nagyon sok mindent csak itt, használtan kapok meg épeszű áron, és a 20+ friss üzletemből egyszer próbáltak átverni csupán. Ott se jött be, mert amit a srác nem volt képes megcsinálni (visszahajlítgatni az alaplapon a cpu érintkezőit a bolondbiztos rotringcerkás metódussal) azt én kb. 1 perc alatt, gyakorlott jómunkásemberként megcsináltam, és lett egy valóban működő alaplapom, mondjuk mivel átverés volt a hirdetése, nem túl jó áron, de mindegy, ezen továbblendültem. Nem adtam neki negatívat, mert én magam sem akarok ilyen értékelést, de nyilván többet nem üzletelek vele. A stati tehát eddig 23/1. Ennél jócskán többen "próbálkoztak be" 2010 környékén, mikor utoljára adtam-vettem itt.
-
morcosharcos
senior tag
válasz Tikakukac #111503 üzenetére
Lehet amúgy hogy csak az olcsóbb árfekvésű dolgok miatt jó a statim, amiket veszek. Egy Haswell-alapú félkonfig nem ér annyit, mint egy rtx4060, így kevésbé "adja el a becsületét" a potenciális átverő eladó, hiszen kisebb hasznot, meg mellette ugyanúgy egy potenciális rosszakarót/feljelentőt szerezhet. Kíváncsi vagyok, ha ezekben a csillivilli épített gamer gépekben utaznék, amiket néha ilyen fél- meg egy misi körül látok hirdetve, mennyire nem fedné a valóságot az, amit ténylegesen kapok, a hirdetéshez képest
[ Szerkesztve ]
-
-
-
morcosharcos
senior tag
válasz KROK640 #112411 üzenetére
"Mondtam, hogy nekem sem, és nekem volt annyi eszem, hogy nem is kértem újat "
Az összes új kérelmet elutasították/visszaállították elvileg, ami a hibajelenség alatt érkezett be.Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
-
morcosharcos
senior tag
válasz Mecy_Lacee #112701 üzenetére
Poco az egy telefon, asszem a Xiaomi gyártja. Nekem olyan van, nem annyira szörnyű teló.
Hopp, az 50-10 db-ot azt nem tom értelmezni viszont[ Szerkesztve ]
-
morcosharcos
senior tag
válasz davenport #112742 üzenetére
Itt viszont azt a kockázatot futod, hogy szándékosan átbasznak időnként. fb marketen max hülyeségből, ha ilyen PC-s cuccokról van szó, de itt sajnos az emberek zömé ért is hozzá valamennyire
-
-
morcosharcos
senior tag
Pontosan ezért kell magasról leszarni az ilyen "befoglalom" jellegű kinyilatkoztatásokat. Aki meg megsértődik rajta, azt az anyjába elküldeni azon percben. Te vagy az eladó, te diktálsz, ha a vevőnek nem tetszik, legfeljebb megtartod, vagy nem neki adod el. Hülyeség segget nyalni, tisztességesen kell eladni, meg épeszű módon kommunikálva, tisztelettudóan venni/ajánlatot tenni, ennyi a sztori.
-
morcosharcos
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #112788 üzenetére
Egy ilyen németmultis lapátnyelet én is kettétalpalok "sípcsont magasságban" bármikor. Sose kempóztam
-
morcosharcos
senior tag
Hagyján, nemrég több mint 1 hétig 65e. volt Kazy-n, aprón 70.
-
morcosharcos
senior tag
válasz Trailblazer #113251 üzenetére
Pedig ez volt a legkönnyebb mondjuk az utóbbi 10 közül XD
-
morcosharcos
senior tag
válasz KROK640 #113234 üzenetére
Nem akarok nagyon beleugatni (csak kicsit), de ezeknél a jelenlegi magyar szabályozás szerint az egyedül működőképes hárítás jelenleg az, hogy SOHA SEMMILYEN TARTOZÁST nem szabad elismerni, hanem megnézed, hogy ki küldte tértivevénnyel, vagy ügyfélkapunk az FMH-t, és annak a SZÉKHELYÉRE a küldeménye pontos megjelölésével küldesz egy ilyen tartalmú levelet, tértivevénnyel (nem ügyfélkapun, akkor se, ha neked akként jött) : Az xy számon/meghagyásban/FMH-ban megjelölt tartozást NEM ISMEREM EL.
Ebből 2 dolog tud innentől következni.
1: Valóban tartozol. Ez esetben a közjegyző további eljárása helyett bírósági eljárás lesz, amelyben a tartozáshoz igazodó összeget kell majd megfizetned a pernyertesség/pervesztesség arányában, de ez kevesebb lesz, mint a közjegyző (szintén értékarányos) munkadíja, plusz amíg tart az eljárás, nem foglalhatnak le semmiféle vagyont (főleg ugye a pénzed nem tilthatják szláról). A sz.r.vő végrehajtót pedig jószerivel teljesen megúszod, ha az eljárás végéig rendezed.
2: Nem tartozol, illetve nem annyit. Csodálatos. Örülünk neki, mert ha a követelő nem áll el teljes egészében, és perré alakul, akkor a bíróság legalább részben helyt fog adni a vitató keresetednek, és máris visszaszopattad azt, aki rosszul állapította meg a tartozásod, aztán: sokkal hosszabb ideig elhúzod, hogy a pénzéhez jusson, aztán: megintcsak olcsóbban jössz ki, mintha a t.tv.s p.r.szt közjegyzőt, meg a sz.rh.z. végrehajtót finanszíroznád.
Remélem ez legalább néhányótoknak segít, akik hasonló esettel találkoztok, sajnos valóban egyre gyakoribb, ugyanis ma, Magyarországon a tartozáselismertetés és a végrehajtás valóban így működik, ha nem mondasz ellent a közlés napja + 15 nap alatt, akkor sajnos minden (még a teljesen valótlan követelés is) azonnal végrehajtható.
-
morcosharcos
senior tag
válasz fatpingvin #113264 üzenetére
Hát az nem.
-
morcosharcos
senior tag
GT1030-ból most több is van fenn olyan, hogy egy szentistvánért akar megválni tőle, amúgy képet nem ad a kártya, de ezt csak a legeslegvégére a legapróbb betűvel biggyeszti oda, ezt megelőzi azért egy jó faszahosszú gyártói anyagból kimásolt leírás a kari marketing-előnyeit kiemelve. Elég alja módszer az eladásra sztem.
-
morcosharcos
senior tag
válasz Trailblazer #113285 üzenetére
Lehet pikk-pakk elvitték XD
-
morcosharcos
senior tag
válasz KROK640 #113289 üzenetére
Én vettem kettőt tavaly év végén, 18 illetve 16ezerért, azonban mindkettőt ingyen foxposttal hirdették, illetve mind a kettőnek full tartozékos doboza volt, illetve a kártyák csavarmatricás gyári állapotúak (asus passzív). Egy ügyvédi iroda-slash-ingatlanhirdető irodát szereltem fel SFF gépekkel, azokba kellett, hogy az ügyvéd kollega, amúgy jó barátom csak nem ért a szgépekhez, szal ő is tudja mutogatni a gépén ha 3D-s tervrajz van az eladó házról, meg az ingatlanos csajszi is. Úgy emlékszem, akkoriban 32 körül volt a legolcsóbb netes ára valamelyik passzív verziónak, nem biztos hogy ugyanennek az ASUSnak, lehet az MSI-nek talán? Már nem emlékszem, de újonnan majdnem duplaannyiért jutottam volna hozzájuk, és akkor időhöz voltam kötve sajna.
Most már nem adnék érte egy tizesnél többet, de persze ez is a normális, egy 7 éves, abszolút belépő kari ára nem nőhet azégig
-
morcosharcos
senior tag
válasz KROK640 #113291 üzenetére
1660 TI-om van, mondjuk 47-ért vettem használtan, de konkrétan a 3050 teljesítményénél van, - 2 gb vram. És még sokáig fog friss drivert kapni, mondjuk én meg sokkal kevesebbet játszom már mint 2015 környékén, így még ezt se nagyon használom ki. Utolsó game amit kipörgettem singlebe az RDR2 volt még megjelenéskor, azóta max WOT meg WarThunder megy online, de azoknál ha nem akarod, hogy az eyecandy bezavarjon, érdemes minimumon tolni, csak a felbontást kell felrakni legnagyobbra. Plusz amúgy sem annyira GPUigényes játékok.
1650-et minőségi kiadásban (régebbi ASUS phoenix, még a teli alu hűtővel, nem azzal a kihézagolt intel stock cooler-szerű vaccakkal, ami az újabbakon van) meg 6pin-es plusz betáppal, hogy jobban OC-zható legyen most is tulajdonlok egyet, de azok egyszerűen olyan jól sikerült kártyák annyira alacsony fogyasztással, hogy meg nem válnék tőle semmi pénzért. Más kérdés, hogy jogos, hogy a használtpiaci ára valahol annak kellene hogy 20-25 között legyen, és a 1030-nak meg (kifogástalanként) 10ezer lenne a reális, de az ilyen deal-ek jelenleg nagyon ritkák ezeknél a kariknál HA-n.
-
morcosharcos
senior tag
válasz CJ4567 #113329 üzenetére
Nálam a 1660 TI VRAM-ján, meg a Vrm-ain sincsen semmi, ez a leggagyibb hűtős asus modell van nekem:
Ez ittenOC-t nem nagyon bír emiatt, de alap órajeleken 80 alatt van nagyjából, plusz tapogatásra a Vrm-ek nem tűnnek nagyon forrónak terhelés alatt, azoknak a hőfoka a nanya RAM-moduloknál számomra érdekesebb volt. Furmark is lefut rajta egymás után többször is (a 2 perces stresszteszt-verzió).
szerk: mondjuk most elbizonytalanodtam, a kép szerint a RAM-okon van valami hőpad, de meg fogom már a gépben nézni, mer kajak nem létezik, hogy egy extrudált alu hűtő felé lepadozták a RAM-okat. Mennyi hőt ad az a vele kis apró, tűéles felületeken érintkező hűtőnek? nem sok semmit szerintem?
[ Szerkesztve ]
-
morcosharcos
senior tag
válasz morcosharcos #113331 üzenetére
Na megnéztem, szerencsére már kipergett belőle nálam, alkalomadtán arctic padokkal majd visszapótolom, bár szerintem semmit nem hűt a RAM-on, mert ilyen kb. 20-25%-ban érintkezik csak a bordával. Ezek a 1660-as karik mindent túlélnek láthatóan...
-
morcosharcos
senior tag
válasz Trailblazer #113338 üzenetére
Pedig milyen fejlett energiafelhasználásúnak harangozták be az ARC a750 meg 770 karikat anno
-
morcosharcos
senior tag
szabályzatba ütközik betenni képet az apróról, illetve hirdetésből idézni is így tárgytalan..........
[ Szerkesztve ]
-
morcosharcos
senior tag
válasz Trailblazer #113409 üzenetére
Srác el akar(t) adni 71ezer forintért összesen 5 db hibás rx470-480-570 karit, de ilyen szintű hibákkal, hogy "eldobálja a drivert" "windows nem ismeri fel a vga-t", egy volt közte ami elvileg 8 helyett 4 giga rammal bootolt, de a biztonság kedvéért oda is leírta, hogy egy gépben működött így, egy másikban black screen. Ez nálam 5 halott kártyát jelent, nemtom más hogyan értelmezné.
-
morcosharcos
senior tag
válasz Trailblazer #113411 üzenetére
Nekem az a bajom vele, hogy a hirdetése szövegezése már-már súrolja a megtévesztést, mivel nem írja bele egyértelműen, hogy hibás kártyákat árul. Ha ez benne van, akkor nyilván mindegy, kétmilliót is kérhet érte, de így ahogy most van kint elég gáz.
-
morcosharcos
senior tag
válasz Trailblazer #113411 üzenetére
Nekem amúgy van egy 660-am, pont D!rect-től, ennek a topicnak az indítójától, aminél szoptam egy sort, mire feldrivereztem, az is "eldobálta", de maga a kártya a kora ellenére teljesen patika volt, és mint kiderült, az alaplapom volt allergiás rá valamiért, amivel próbáltam, beraktam eztán egy h-61-es gigabyte-hdmi lapba, és ott ment/megy megfelelően. Nem is kezdtem el sírni neki, hanem megoldottam, mert a kariról ordított, hogy amúgy totál patika, jó deal, amúgy is olcsón adta nagyon. Itt, ennél az általam említett rx470/570-es hirdetésnél viszont meg az ordít, hogy az összes kártya halott, de valahol, valami mítikus párhuzamos univerzumban talán, egyszer, réges rég működött mindegyik pár percig, szerencsés csillagzati- és csirkelábcsont-együttállás során, vagy alatt Nagy valószínűséggel tucatjával vásárolta fel ezeket a karikat az eladó, néhány esetben átbaszták, és most nem akar haszonkiesést elszenvedni rajtuk. Én mondjuk már nem is veszek rx5xx-es kártyát se, pláne annál régebbit, mert az arányom utoljára rosszabb volt mint 50-50% a működőképesség tekintetében velük, vaterán. Asszem 6-ot vettem 1 év alatt még 2022-ben.
-
-
morcosharcos
senior tag
válasz Trailblazer #113416 üzenetére
Én mostanában több gépet is összeraktam retro gamer gyanánt, a gtx660-asat pont magamnak, de pl tesómnak egy 2x gtx 760 (mindkét kártya MSI) SLI gépet toltam össze i72600-zal, na az fogyasztásban ha kiengedem a két kártyán a power limitet 100-105%-ra, akkor olyan 550 wattot eszik, vagy lebontva 2x 200 watt a 2 kari, olyan 90w a proci illetve a maradék ~60-70 watt a többi periféria meg egyéb szir-szar lehet. Azokat is aprón vettem, és érdekes mód nem is b@sztak át vele, ott annyi volt a hirdetésekben, kb már-már sablonosan, hogy "régi de jól működő kártyák".
Van még 2 picit modernebb Haswell gépem is most, amiket tavaly év végén költöztettem zsírúj olcsó házba, azokat azért dobtam össze mert úgy volt, hogy haver Németországból hazajön itthon egy banknál dolgozni,és akartunk ARMA3-mal LAN-on játszani jó sokat, de a kapitalista, hanyatló nyugat végülis lasszót dobott a segge köré egy visszautasíthatatlan munkaajánlattal a régi munkája helyett, így nem jött haza. Ergo a gépek is feleslegesek lettek. Az egyikben gtx950 van, a másikban talán 1030, meg sima kis egyszerű i3-as procik, de ARMA3 alá ha nem látványorgiát akar az ember, bőven elég az is, illetve itt a fogyasztás szempont volt, mert a játékszeró 0/24-be ment volna az egyik gépről, AI/harctéri arcvonalak reális mozgása miatt. Uff, elkalandoztam, a lényeg az, hogy ott se vertek át az alkatrészekkel (nem mindenem volt hozzá itthon, van amit HA-n vagy Vaterán vettem hozzájuk), és a hirdetések elég jól tükrözték a termék tényleges állapotát. De ez a "hát, vagy működik, vagy nem, amúgy vállalok mindenre garanciát, de itt most pont nem-jajj, talán pofára esel vele, én nem mondom hogy tutira, de benne van a pakliban"-jellegű hirdetések nálam mindig leverik a 20amperest.
-
morcosharcos
senior tag
válasz Trailblazer #113418 üzenetére
Nekem az a fő bajom ugyanezzel, hogy a rendszerváltozás után vagy 25 évig volt egy jól bejáratott rendszer, hogy rendőr, mentőápoló, tűzoltó, honvéd stb. nem rendelkezhet póló/rövidnadrág által el nem takarható tetoválással. Namost amióta a lóf@szbér miatt, amit ezekben az állásokban meg lehet keresni, épeszű embert nem találnak rájuk, sajnos ez jelentősen felhígult, néhai drága nagyapám pl. még 2017-ben egy olyan srác vitte be utoljára a kórházba, aki viccen kívül úgy nézett ki, mint Marilyn Manson a fehér smink nélkül
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Horgász topik
- Autóhifi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Samsung.com TV bontatlanul gyári garanciával
- ASUS TUF Gaming F15 FX506LU-HN1388T - 144Hz, i7-10870H, 8GB, 512GB SSD, GeForce GTX 1660Ti 6GB
- Eladó BE QUIET! Pure Base 500 szürke
- DOBOZOS ASUS TUF F15 FX506 (Core i5-11g / 32GB DDR4 / 15,6" 144Hz / RTX3050 TI) ASUS gar
- HP ProBook 650 G1 a sulikezdéshez - Kecskemét - Szigethalom
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest