- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
Új hozzászólás Aktív témák
-
Túzok22
senior tag
Nekem azt mondták hogy az 1000-res nethez valami erősítő bigyót is hoznak a szerelők a bekötésnél hogy még tökéletesebben jöjjön be az 1000/1000. Mondták hogy így is nagyon jól jönne be, de ezzel az erősítővel még jobb lesz. Azt mondták hogy az egész faluba így csinálják.
-
e90lci
senior tag
Ezzel én is tisztába vagyok,csak kíváncsi voltam honnan vette a kolléga,hogy IPTV van a DIGI nél is.Egyébként nekem is IPTV van még a Telekomtól amíg nem jön a PR Telecom,mert akkor váltok kábeltv-re.Bár kétlem,hogy ideérnek ugyanis a fejlesztés határideje a múlthét szombaton lejárt ehhez képest még egy méter kábelt sem húztak a járásban.Gondolom az EU pénznek is amit nyertek rá meglett a gazdája.Egyébként az IPTV nem ajánlom senkinek,teleszemeteli a hálózatot,ha nem tartod kordában,(PL egy normális router-rel)meg a minőség is hagy kívánnivalót maga után.
-
ripla
addikt
Nálunk perpill 1000/1000 T-s optika van már 1 éve kb., de ez csak egy elméleti szám, mert a speedtesten attól is függ a végeredmény, akinek a szerverét pingeled. Átlagban 3-400 mbit körül szokott lenni, de találtam már olyan szervert is ahol kipörgött majdnem 700-ig. Kár hogy augusztustól költözés miatt már csak egy 120/10-es kábelnetem lesz.
-
-
zulu_mester
tag
Biztos ami biztos alapon az Ügyfélszolgálatnál érdeklődtem, hogy mennyire valid a dolog és a kapott levél lényegi része a következő:
"Tájékoztatjuk, hogy a címén optikai hálózatunk is elérhető. Az alábbi lehetőséget tudjuk Önnek ajánlani, de ide kattintva megtekintheti a többi elérhető lehetőséget is Önnél.Net L 1000/1000 díjcsomag - 4256 Ft/hó
IPTV Szuper Családi HD - 32 HD + 107 TV csatorna - 3120 Ft/hó
A csomag összesen: 7376 Ft lenne." -
taki01
őstag
-
Tav-Csoves
őstag
hát ez elszomorító...
Az a helyzet, hogy szolgáltatót váltanék, de nincs eleve hűségem a mostani csomagra, csak fizetem, de lassú.
Konkrétan egy flottás korlátlan Telenor hipernet kartyát használ az egész háztartás, és beleuntunk, hogy Hévíz szezonális terhelése nagyon belassítja a netet, holott korábban - szezonon kívül - pont a sebesség miatt döntöttünk a 4G mellett, mint egy jobb alternatíva az éppen jelenleg elérhető technológiák mellett, az ár/sebesség aránnyal is számolva.Ha bárki bármilyen konkrétumot tudna, ne tartsa magában!
-
woodworm
veterán
A kalásznet csomagajánlata szándékosan olyan alacsony. Vagy nem alkalmas a hálózat nagyobb sebességre, vagy pedig a telekom szolgáltat rajta nagyobb csomagokkal. Tehát a kalásznet másodrangú szolgáltató a saját hálózatán, az anyacégé az elsőbbség.
Hogy a szolgáltatás minősége ugyanazon a hálózaton balfaszság vagy ráutaló magatartás eredménye, mindenki döntse el magától. -
Cs1csó
titán
Az internet a villany és a víz szolgáltatás után a 3. legfontosabb, sőt sokaknál a többit is megelőzné csak ugye a számítógép működéséhez áram kell, a router működéséhez is, vizet pedig lehet venni palackban.
Ahol nincs alternatíva, ott a felháborodáson kívül mást nem tudsz tenni.
-
Cs1csó
titán
"szinkron" 1Gbps na ez az a szókapcsolat amire kb. agyérgörcsöt tudnék kapni:
Pont neked írtam válaszban korábban: [link]
EZ olyan mint ha a MÁV azzal reklámozna egy új szakaszt - felújítottat - hogy 200km/h-val is közlekedhetnek a szerelvények eközben 100km/h-nál még SOHA nem ment többel.
-
Túzok22
senior tag
Pár napja elkezdtek az utcánk elején ásni. Sárga szalaggal van elkerítve és rá van írva hogy hírközlő kábel. Jöttem ma haza a munkából és láttam hogy egy léccel is elkerítették amire az van írva hogy telekom optika.😃😃 Gyerekek a telekom hozza Bagra az optikát, 2 Gbps gyorsaságú net lesz hamarosan.😁
-
Túzok22
senior tag
Akkor nem véletlen hogy nem indul a DIGI hiszen ezek szerint Hévízgyörkön még kész sincs a hálózat amellett hogy nincs fejállomás. Nem értem mit húzzák halasztják ennyire a hálózat kiépítését. Lehet hogy tényleg előbb lesz T optika is mint DIGI. Hallom hogy nagyobb városokban úgy megy az egész mint a karikacsapás, akkor három falucskában mit szórakoznak ennyi ideig?
-
Cs1csó
titán
Na igen a "szinkronos" netben én is bíztam. A reklám szövegben benne is van (csak tudnám miért?)
Fiber To The Home, vagyis üvegszál az otthonig. Ez annyit jelent, hogy az optikai kábelt az előfizető otthonába viszi a szolgáltató. A G-PON az előfizetőhöz egyetlen üvegszálon keresztül jut el, ellentétben a korábbi technológiákkal, ahol a feltöltési és a letöltési iránynak külön-külön fényvezetőszálra volt szüksége.
Ennek a technológiának a segítségével a felfelé és a lefelé iránynak más a hullámhossza, így tudnak kommunikálni egy időben anélkül, hogy zavarnák egymás működését. Számos előnye között említhetjük a korábbi technológiákhoz képest nagyságrendekkel nagyobb sávszélességet, a közel szimmetrikus fel és letöltési sebességet, az időtálló, jóval kevesebb meghibásodásra hajlamos hálózatot.
Eközben amit TÉNYLEGESEN ajánlanak:
Csomag neve Sávszélesség (le/fel) Bruttó havidíj 1 év határozott
idejű szerződés esetén
Digitális Jólét Alapcsomag 5,15/2,05 Mbps 3.000 Ft
Megrendelem
Net S 30/7 Mbps 3.690 Ft
Megrendelem
Net M 50/10 Mbps 4.590 Ft
Megrendelem
Net L 100/20 Mbps 6.290 Ft
MegrendelemCsak tudnám itt hol a GIGABIT és a le- és feltöltési sebesség szinkrona??
-
tbw
aktív tag
Biztos hogy nincs még fejállomás, és ha Hatvannak elég egy, akkor az itteni 3 falunak Galgahévíz, Hévízgyörk, Bag, is simán elég egy fejállomás.
Kérdés hol lesz.
De gondolom a Turaihoz valahol közel.
Nem tudom hogy honnan ágaznak le.
Bár nem tudom hogy Turának hány van, gondolom 1. -
zulu_mester
tag
Jó is lenne, hogy ha már végre beröffentenék a rendszert 😁 amúgy, nem tudom, hogy mennyire lenhet megbízni a What is my IP nevű oldalban, de ezen az oldalon az utóbbi napokban IP alapján Bagra pozicionált be, és ez az invitel idejében soha nem történt meg. Szóval lehet, hogy tényleg alakul már valami 😆😆
-
Túzok22
senior tag
Múlt csütörtökön az utcánkba pár émász oszlopra felszerelték a hiányzó dobozokat. Nem DIGI-s kocsikkal voltak kint hanem valami szürke autóval meg valami narancssárga teherautóval. A teherautó tele volt ezekkel a fehér dobozokkal. Megfigyeltem őket ahogy hegesztik az optikát. Érdekes módon volt több olyan oszlop ahol rá van hagyva a kábel amit kihagytak valamiért és még mindig hiányos a dobozolás.
-
Túzok22
senior tag
Akkor hiába vannak feltéve a kábelek meg a dobozok? Kéne egy másik szolgáltatónak is építkeznie nálunk, hogy indulhasson a DIGI. Lehet hogy csak évek múlva lesz itt akkor valami. Pedig már úgy reménykedtem hogy lesz Gbit sebességű net és valahogy nem akarnak összejönni a dolgok itt felénk.
-
tbw
aktív tag
Ez a villanykarók kiszedése lesz.
Nálunk raktak betonkarót és a fakarót akkor veszik ki.
Szóval addig szerintem nem indul mert az összes kábelt ami a villanykarón van át kell szerelni.
Ott van az optika is.
Bár a szembe oldalon is van optika, az Inviteles karón.
Nem értem miért van mindkét oldalon.
Lehet hogy ne kelljen az út fölött áthúzni ha kötnek. -
Túzok22
senior tag
-
woodworm
veterán
Többedszer írod le, de téves infó, csak a határozatban felsorolt néhány településen kell értékesíteni a megszerzett infrastruktúrát. Galgahévízen pl. nem, ott csak a leányvállalat által bérelt kapacitásokat kell leépíteni és nem tehet közvetlen ajánlatot a jelenlegi előfizetők átszerződtetésére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo "Kezdődhet az internet fejlesztés! Minimum 30 megabitet mindenkinek!" című bejegyzésben beszámoltam arról,...
- Latitude 7330 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő i5-1235U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dobozos Lenovo YOGA 7 2in1 ultra7-155h 16gb ddr5 1tb ssd OLED 120hz 2,8K
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest