Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rup1u5

nagyúr

válasz ^Clown #52 üzenetére

10 év alatt valoszinüleg elég sokat fog drágulni még a benzin. Hogy most mennyi a 95ös otthon azzal nem vagyok tisztában. Nem élek az országban.
    Persze attól is függ mennyit mennek az autóval. Ha keveset akkor tényleg fölösleges. Én nem költenék egy ennyi idős autóra a szükséges karbantartásoknál többet semmi esetre sem.

Amúgy nem igazán értem ezen logoutos irás gondolatmenetét. Mit is szeretnél bacsis?
    Úgy állsz az autóhoz mint egy számitógéphez. :DDD Ez teljesen más sportág. Vagy csak pénzt szeretnél rá elverni? Mert akkor bólogatós kutyát meg spoiler-szárnyat ajánlanék, fóliázott ablakokkal és go-fast stripe-okkal. :DDD
    Ez nem olyan mint egy CPU. Egy autó attól nem lesz használhatatlan, hogy 3 évente nem duplázzuk meg a motorjának a teljesitményét.
    A 95ös Nissan Micrám ugyan úgy elvisz Aból Bbe most is mint 8 évvel ezelőtt.

• bacsis

Közösségépítő

válasz ^Clown #48 üzenetére

uh szuper vagy köszi, vasárnap ránézek :R

• bacsis

Közösségépítő

válasz ^Clown #39 üzenetére

Ez a leírás jó 16szelepes suzukihoz is?
    Abból kifolyólag, hogy kiszedtem a légszűrőt hátha lesz alatta "valami" de nem volt.. kép alapján még hasonlót sem találtam :(
    szerk: rágugliztam az 1,3 8v motorterére, kissé elüt a mienktől :B :U

• Nkboy

senior tag

válasz ^Clown #43 üzenetére

.........amiben a szelepek le-fel mozognak, ezek tartják a helyén az öntvényben.
    A szimering tartja a szelepet a helyén? Vagy csak fogalmazási hiba? :)

• bacsis

Közösségépítő

válasz ^Clown #43 üzenetére

Köszi az ülésekkel kapcsolatos infót :R
    tuti hogy nem volt vezérműszíj cserélve, mrá csak abból kifolyólag, hogy oké 2. tulajok vagyunk, deeee 1,5 évesen vettük a kocsit 13ezer km-el :B és mi tuti nem cseréltettünk ilyesmit...
    ahha ezt a szelepzár szimeringes témát értem, egyenlőre akkor sincs ilyen problémánk, de azért figyelgetni fogom, és egyből cseréltetem ha megjelennek az első tünetek...
    Már csak azt taláéljuk ki hogy tudnám visszakapcsolni a motor hibaledet :)
    szerinted egy "szervósítás" mennyibe kerülne?

• bacsis

Közösségépítő

válasz ^Clown #41 üzenetére

így ránézésre nem tudom megkülönböztetni a GS-t a GTi-től.. ha egyáltalán van különbség :DDD :B miylen olaj van benne? háát kérlekszépen ELF... azt mondta haver hogy az jófajta Forma1-es kocsik is ezt használják... egyebet nem tudok róla kéremkapcsoljaki :B
    valamerre megvan még a flakon egy kevés ami maradt benne a fűnyíróba is azt rakom.. a fűnyíró is mindíg azt kapja ami marad a kocsiból :DDD
    sajna nem tudom mi az a szelepzár szimering, mondjuk mgé a gugli segítségével mgé talán némi fogalmat tudok róla összevakarni de a HF-ről végkép enm tudom micsoda :B az viszont tuti, hogy nálunk még nincs vele baj, mert nem eszi az olajat, és nem füstöl kéken.... de még "csak" 132ezer km van benne mondjuk...
    Vezérlés? úgy látom gugli alapján ez is valami motorral kapcsolatos téma... tuti nem volt még sose cserélve :B
    na nagyjából ezért nem regisztrálok a regiswift.hu-ra, mert az nagyjából pont olyan lenne mintha a nagymamám regisztrálni a prohardver-re... az alapfogalmakkal sem vagyok tisztába' amit ott írnak az nekem kínai :B
    haverok, ismerősök bütykölik a kocsit, azt jó'van az :DDD bár az utóbbi időben próbálom tápolni magam :B
    Motor hibaled visszakapcsolására van tipped? :B

• bacsis

Közösségépítő

válasz ^Clown #39 üzenetére

hááát, ezt a PCV szelepet még senki nem ajánlotta... és ha ki is lehet tisztítani akkor egy próbát megér :B
    az ajtót meg első körben persze be olajozzuk azt meglássuk...
    Igen jó lenne a 14-es felni is, 185-ös gumival...
    Érdekes ez a fogyasztás téma a szélesebb gumiknál... itt is megoszlanak a vélemények.. valaki azt mondja hogy igen, iylen 1,5-2 literrel megnőhet a fogyasztás.. valaki azt mondja hogy pár deci/fél liter lehet a többletfogyi, mert már elég erős a motor és nem erőlteti meg annyira a szélesebb gumi (1,3-as 16 szelepes)
    Igen-igen erre a GTi ülésre gondoltam, bár aszondják hogy nagyon hasonló a GS ülése is csak az jóval kényelmetlenebb :DDD szoktam figyelgeni a fészbukkon ezeket a fórumokat, de sajna elég ritkán látok felkerülni főleg jó állapotú üléseket...

jahh még valami: Átment a kocsi műszakin... a srác "kikötötte" a motor hibaledet, hogy ne világítson.. de annyira, hogy mikor gyújtást adok a kocsinak, ugye akkro sem gyullad fel a hibaled :DDD
    Ezt a PCV szelep kipucolást megpróbálnám de ahhoz hogy megnézzem sikeres volt-e a mutatvány valahogy vissza kéne kötni a hibaled-et.. van tipped hogy mit csinálhatott vele a srác? ne kelljen már iylen szarság miatt elvinnem hozzá a kocsit :B

• bacsis

Közösségépítő

válasz ^Clown #37 üzenetére

Világít a motor hibaled, és senki sem tudja pontosan mi is okozza :DDD
    Gyors elmondom a történetet.. üllj le, nem 2 perc lesz ;]
    3 éve kigyulladt a hibaled... egy ismerős szerelőhöz elvittük, számítógép azt írta hogy szennyeződés a kipufogóban, vagy valami ilyesmi hozott bele EGR szelepet, de 20km után ismét kigyulladt a hibaled.. ellt bő 2 év... így használtuk a kocsit, hiszen igaziból semmi mást nem befolyásolt... ismét műszakis lett az autó. na kéne valamit csinálni a hibaleddel... egy másik autós imserőshöz vittük a (a korábbi már külföldön dolgozik) azt mondta hogy ki kell ganyézni az EGR szelepet. Mert megnézte és ő is azt mondta hogy EGR szelep a xar... kipuclta, megtettünk cirka 30km-et a kocsival, és ismté kigyulladt a hibaled...
    oké akkor szar (ez az EGR szelep is) kicseréltük, tehát ez már a 3. ami az autóban benne van... motor hibaled kiüt, mentünk 30km-et ismét kigyulladt a hibaled...
    Kérdezgetem itt a PH-n a suzuki fórumban is, a kollegák azt mondták hogy próbáljak máshol tankolni... évek óta mindíg úgy tankolunk 10ből 9X hogy amikor már alig van a kocsi allján, mindíg tele rakjuk... SHELL, és AGIP kutaknál tankolunk ráadásul a 95 nitro meg hasonló "minőségi" üzemanyagot rakjuk a kocsiba, a gyertyákat javasolták, de azok is tavaly voltak a kocsiban kicserélve...
    Azt javasolták még hogy ki kell tisztítani az EGR szelepet majd lefalazni... én nem akarom elhinni, hogy ennek ez a módja. 30km alatt biztosan nem mocskolódik el, ráadásul most is olyan mint a salamon töke az a qrva EGR szelep...
    Háát nagyjából ennyi a történet világít továbbra is :)
    Ezt leszámítva kicsit nyikorog a bal hátsó ajtó, talán meg kéne olajozni vagy ilyesmi :D amúgy teljesen gyári/újszerű az autó, vadi új szélvédőt is kapott, minden működik rajta...
    amit jövőre meg akarunk még eszközölni: 14-15 colos felnik azokra 185-ös gumik (de csak nyárra)
    sport üléseket akarunk venni, a szervót akarjuk berakatni még, mert hiába GLX felszereltség, elektromos tükrök ablakok klíma meg minden a szervó valahogy kimaradt gyárilag :DDD :U
    és nagyjából ennyi :)

Új hozzászólás Aktív témák