Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ^Clown

addikt

válasz bacsis #40 üzenetére

Nekem ilyen ülésem van (ez a GS?), szerintem jó, nekem bejön (184cm vagyok).

Én inkább azt olvastam, hogy megdobja a fogyasztást. A váltóméretre kell odafigyelni, azzal van tapasztalatom: 175/70 R13-as gumikkal vettem az autót, aztán lecseréltem a gyári 155/70-re, azóta 1,5 literrel kevesebbel járok ;] Igaz, itt nem csak a szélesség játszott szerepet, hanem a kerék kerülete is nagyobb volt + szélesebb is.

Aham, szóval 16v-d van. Abba mindenképp érdemes 5W-40 olajat tenni, 10W-40 szerintem vastag. A fogyasztásod is jobb lesz a kicsit vékonyabb olajjal. (bár erről még nem volt szó, mit tettél bele).
    Szelepszár-szimering sajnos típushiba a 16v-nél, azt onnan lehet észrevenni, hogy kicsit elkezdi enni az olajat, illetve hidegindítás után közvetlenül kékes füst jön, de ez hamar abbamarad. Általában 150.000km körül jön elő, elkerülni nem lehet sajnos. Javíttatása olyan 40K körül van, HF-et le kell venni (állítólag meg lehet oldani levétel nélkül is, de macera, kevesen vállalják).

Érdemes beregelned a regiswift.hu oldalra, elég nagy tudás összegyűlt már ott. Jó arcok a srácok, igaz, találkozón még nem voltam (de ideje lenne már :) ).

Vezérlés mikor volt cserélve? 5 év vagy 100.000km-enként kell. Szíj mondjuk Gates, Dayco vagy Conti (és gyárit vettem), feszítő SKF vagy Koyo legyen. Vízpumpát is cserélni kell, Aisin az erősen ajánlott márka.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés