- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
köszi a gázos tippet, de a párom nem szeretne
Hogy mit szeretné(n)k? igazából én sem/párom sem tudjuk...
sok idő eltelt mióta írtam ezt a bejegyzést, és kicsit máshogy állok/unk a párommal a témához...
Jelenleg szeretnénk kihozni belőle a maximumot, komolyabb beavatkozások nélkül...
Rendbe raktuk először is.. voltak gondok az évek alatt le laktuk azért... mára elértük azt hogy teljesen gyári újszerű állapotnak örvend.
A műszerfalat meg kicsit feldobtukSőőt a lábtér is világít
ééés 16 színből lehet válogatni akár automatikusan is váltogathatja magát
a fény ereje is állítható
oké, ez egy kicsit bucsus
Továbbiakban jelenleg ahogy fentebb írtam, szeretnénk szélesebb gumikat rá, hogy stabilabb legyen a kocsi... Én elég "sportosan" vezetek, a pályán végig 130-akkal... azért ne virsli gumi legyen alattunk, illetve a párommal kitaláltuk hogy legyen sport ülés mert az kényelmes... de a motort megbuherálni ilyesmiket nem tervezzükjahh igen még előlre is szeretnénk köd lámpákat...
Ééés ha már itt járunk!
Szerintetek lgális ha a helyzetjelzőt ki "LED"-esítjük? nem kell hozzá műbízonylat vagy ilyesmi? -
bacsis
Közösségépítő
Köszi az ülésekkel kapcsolatos infót
tuti hogy nem volt vezérműszíj cserélve, mrá csak abból kifolyólag, hogy oké 2. tulajok vagyunk, deeee 1,5 évesen vettük a kocsit 13ezer km-elés mi tuti nem cseréltettünk ilyesmit...
ahha ezt a szelepzár szimeringes témát értem, egyenlőre akkor sincs ilyen problémánk, de azért figyelgetni fogom, és egyből cseréltetem ha megjelennek az első tünetek...
Már csak azt taláéljuk ki hogy tudnám visszakapcsolni a motor hibaledet
szerinted egy "szervósítás" mennyibe kerülne? -
bacsis
Közösségépítő
így ránézésre nem tudom megkülönböztetni a GS-t a GTi-től.. ha egyáltalán van különbség
miylen olaj van benne? háát kérlekszépen ELF... azt mondta haver hogy az jófajta Forma1-es kocsik is ezt használják... egyebet nem tudok róla kéremkapcsoljaki
valamerre megvan még a flakon egy kevés ami maradt benne a fűnyíróba is azt rakom.. a fűnyíró is mindíg azt kapja ami marad a kocsiból
sajna nem tudom mi az a szelepzár szimering, mondjuk mgé a gugli segítségével mgé talán némi fogalmat tudok róla összevakarni de a HF-ről végkép enm tudom micsodaaz viszont tuti, hogy nálunk még nincs vele baj, mert nem eszi az olajat, és nem füstöl kéken.... de még "csak" 132ezer km van benne mondjuk...
Vezérlés? úgy látom gugli alapján ez is valami motorral kapcsolatos téma... tuti nem volt még sose cserélve
na nagyjából ezért nem regisztrálok a regiswift.hu-ra, mert az nagyjából pont olyan lenne mintha a nagymamám regisztrálni a prohardver-re... az alapfogalmakkal sem vagyok tisztába' amit ott írnak az nekem kínai
haverok, ismerősök bütykölik a kocsit, azt jó'van azbár az utóbbi időben próbálom tápolni magam
Motor hibaled visszakapcsolására van tipped? -
bacsis
Közösségépítő
hááát, ezt a PCV szelepet még senki nem ajánlotta... és ha ki is lehet tisztítani akkor egy próbát megér
az ajtót meg első körben persze be olajozzuk azt meglássuk...
Igen jó lenne a 14-es felni is, 185-ös gumival...
Érdekes ez a fogyasztás téma a szélesebb gumiknál... itt is megoszlanak a vélemények.. valaki azt mondja hogy igen, iylen 1,5-2 literrel megnőhet a fogyasztás.. valaki azt mondja hogy pár deci/fél liter lehet a többletfogyi, mert már elég erős a motor és nem erőlteti meg annyira a szélesebb gumi (1,3-as 16 szelepes)
Igen-igen erre a GTi ülésre gondoltam, bár aszondják hogy nagyon hasonló a GS ülése is csak az jóval kényelmetlenebbszoktam figyelgeni a fészbukkon ezeket a fórumokat, de sajna elég ritkán látok felkerülni főleg jó állapotú üléseket...
jahh még valami: Átment a kocsi műszakin... a srác "kikötötte" a motor hibaledet, hogy ne világítson.. de annyira, hogy mikor gyújtást adok a kocsinak, ugye akkro sem gyullad fel a hibaled
Ezt a PCV szelep kipucolást megpróbálnám de ahhoz hogy megnézzem sikeres volt-e a mutatvány valahogy vissza kéne kötni a hibaled-et.. van tipped hogy mit csinálhatott vele a srác? ne kelljen már iylen szarság miatt elvinnem hozzá a kocsit -
bacsis
Közösségépítő
Világít a motor hibaled, és senki sem tudja pontosan mi is okozza
Gyors elmondom a történetet.. üllj le, nem 2 perc lesz
3 éve kigyulladt a hibaled... egy ismerős szerelőhöz elvittük, számítógép azt írta hogy szennyeződés a kipufogóban, vagy valami ilyesmi hozott bele EGR szelepet, de 20km után ismét kigyulladt a hibaled.. ellt bő 2 év... így használtuk a kocsit, hiszen igaziból semmi mást nem befolyásolt... ismét műszakis lett az autó. na kéne valamit csinálni a hibaleddel... egy másik autós imserőshöz vittük a (a korábbi már külföldön dolgozik) azt mondta hogy ki kell ganyézni az EGR szelepet. Mert megnézte és ő is azt mondta hogy EGR szelep a xar... kipuclta, megtettünk cirka 30km-et a kocsival, és ismté kigyulladt a hibaled...
oké akkor szar (ez az EGR szelep is) kicseréltük, tehát ez már a 3. ami az autóban benne van... motor hibaled kiüt, mentünk 30km-et ismét kigyulladt a hibaled...
Kérdezgetem itt a PH-n a suzuki fórumban is, a kollegák azt mondták hogy próbáljak máshol tankolni... évek óta mindíg úgy tankolunk 10ből 9X hogy amikor már alig van a kocsi allján, mindíg tele rakjuk... SHELL, és AGIP kutaknál tankolunk ráadásul a 95 nitro meg hasonló "minőségi" üzemanyagot rakjuk a kocsiba, a gyertyákat javasolták, de azok is tavaly voltak a kocsiban kicserélve...
Azt javasolták még hogy ki kell tisztítani az EGR szelepet majd lefalazni... én nem akarom elhinni, hogy ennek ez a módja. 30km alatt biztosan nem mocskolódik el, ráadásul most is olyan mint a salamon töke az a qrva EGR szelep...
Háát nagyjából ennyi a történet világít továbbra is
Ezt leszámítva kicsit nyikorog a bal hátsó ajtó, talán meg kéne olajozni vagy ilyesmiamúgy teljesen gyári/újszerű az autó, vadi új szélvédőt is kapott, minden működik rajta...
amit jövőre meg akarunk még eszközölni: 14-15 colos felnik azokra 185-ös gumik (de csak nyárra)
sport üléseket akarunk venni, a szervót akarjuk berakatni még, mert hiába GLX felszereltség, elektromos tükrök ablakok klíma meg minden a szervó valahogy kimaradt gyárilag
és nagyjából ennyi -
bacsis
Közösségépítő
válasz
DeltaPower #23 üzenetére
igen hajlamso a rohadásra... kb 4 éve volt lekezelve az alja, illetve pont egy hete
A kocsi hátulját megnyomták mgé a nyáron rendesen, ez is most lett kikalapálva... van egy cimborám, mos ttanulja a szakmát azt ő rendezgeti az autót
Más: világít a motor hibaled... kb 2 éve... így is használjul... egy másik autószerelő ismerős mondta hogy mi a baj, valami égéstermék a kipufogóban azért jelez.. hiába kapscolta ki a hibaeldet vissza kapcsolt.. még mielőtt mondanátok, neeem, nem lambda szonda...
Mondta annak az izének a nevét hogy mi a xar, ki is cserétle, használtan 30k votl az a cucc, mentünk 10km-t megint kigyulladt a hibaledsajna a srác nem ér rá mostanában, pedig erre is gombot kéne msotmár varrni...
Hieronymus! Köszi a tippet, igen, még a 4 évszakos gumit szerettem volna kérdezni... tanács megfogadva -
bacsis
Közösségépítő
tehát akkor összegezzünk:
szervó megoldható
érdemes a minőségi gyertya és a jobb gumik
de lehet variálni a fékpofákkal/féktárcsákkal is?!
nagyjábó akkor ennyi? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Thronks.90 #6 üzenetére
ahha világos, értem, amit írsz köszi a tippet
akkor próbáljunk kicsit mélyebre merülni a témában
Honnan lehet szerezni nagyobb karburátort+sport levegő szűrőt?
mennyire nagy meló ezek kicserélése? és milyen költségekkel jár?
Entryy! Így van igazad vannem célom az ilyen "agresszív" beavatkozás...
de ha azt mondjátok hogy a gyári fluxuskondenzátornál van jobb és nem is olyan drága vegyem meg, akkor persze, miért is ne...
ahogy írták itt a kollegák, attól mert rakok bele értelmesebb gyertyát, vagy minőségi gumit, az még nem adja a "szarrátuningolt" érzést -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Thronks.90 #2 üzenetére
Hűűű egy kicsikét belementünk a mély vízbe
Ennyire nem merülnék bele
Viszont van pár dolog ami felkeltette az érdeklődésemet... gyertya: oké, veszek bele nem 2ezer Ft-osat..
mitől lesz nekem illetve az autónak jobb?
karburátoros... ok sport levegőszűrő és új kipufogórendszer, és nyerek pár lovat... nem szándékozom száguldani az autóval, ha nagyon kell azért így is hozza a kötelezőt amit egy családi autónak tudnia kell, 130-al menjen jó az.... így is van értelme ezeket elvégezni?
a váltóra köszi a tippet, azt szerintem nem szeretném... továbbra sem sportos autó kell, hanem egy sokáig megbízható családi autó legyen
ami még eszembe jutott: gumik.... megéri valami nem a legolcsóbb gumikat rakni az autóra? ha igen akkor van oylan aminek darabja nem 50ezer Ft, hanem szintén valami alacsonyabb költségvetésű?
ezt a típusú autót ezzel a motorral érdemes átállítani gázos meghajtásúra?
Közbe' látom szerkesztettél... Nahh tehát nekem pont hogy az a cél, hogy köztudottan elpusztíthatatlan kocsi ez, szeretném még inkább azzá tenni -
bacsis
Közösségépítő
mondjuk nyitó kérdésként, esetleg amibe gondolkodnék elsőre, az a szervó kormány... Sajnálom asszoynkámat, ahogy küzd a kormánnyal sokszor... úgy tudom volt szervós kivitel is... meg lehet valósítani valahogy hogy szervós legyen az autó?
értelemszerűen nem mindenáron akarom megoldani, tehát iylen 200ezer Ft-os beavatkozás esetén inkább gyúr a párom továbra is bicepszre vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest