Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6851) Szabikaa20 válasza focvis (#6849) üzenetére


Szabikaa20
őstag

A weblock nálam is okozott galibákat! Inkább kikapcsoltam!

Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP

(#6852) legiaap válasza focvis (#6849) üzenetére


legiaap
nagyúr

Már ezer éve kikapcsoltam mert valami gondom volt vele, már nem emlékszek mi.
Ma nyomkodtam a surface pro 3-at. Hát...nem csak hogy tablet téren hanem telefon téren is el gondolkodtam, hogy lelépek.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6853) focvis válasza Szabikaa20 (#6851) üzenetére


focvis
veterán

Eleinte nálam sem akart megnyitni bizonyos oldalakat, de felvettem őket whitelist-re és azzal megoldódott a gond.

@legiaap: néha én is elgondolkozom egy droidos táblán, de akkor inkább a már a Nexus 9, egy gond van vele, az se bővíthető.
Más napokon meg azon, hogy lecserélem a droidos telóm (Moto G) egy i5s-re. Mindkét rendszer szimpatikus. Az iOS-ben a szinkronizáció nagyon tetszik.

(#6854) bok92 válasza legiaap (#6852) üzenetére


bok92
addikt

Szép az àra is... :DDD

(#6855) Gadgetfan_ válasza legiaap (#6852) üzenetére


Gadgetfan_
senior tag

Ne tedd! Több mint egy hete használok Win tabletet, mert cserén van az összetört iPadem, és egy rémálom. Hihetetlen mennyire nincsenek erre a platformra használható alkalmazások :Y :F Óránként nézem már a telefonomat, mikor jön az sms, hogy mehetek az új iPademért...

"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire

(#6856) spawn21 válasza Gadgetfan_ (#6855) üzenetére


spawn21
veterán

Milyen appokra gondolsz? Youtube, pdf szerkesztő, táblázat szerkesztő? Szerintem minden appot megtalász már minden más rendszeren.

iPhone 13p

(#6857) Gadgetfan_ válasza spawn21 (#6850) üzenetére


Gadgetfan_
senior tag

A Youtube app mindig is hulladék volt, szerintem direkt nem csinált használható alkalmazást a Google iOS-re. Én már a kezdetektől a böngésző verzió ikonját tettem ki a kezdőképernyőre. Androidora biztos jobban megírták az appot a Googlenél.

[ Szerkesztve ]

"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire

(#6858) legiaap válasza Gadgetfan_ (#6855) üzenetére


legiaap
nagyúr

Nincs már ott gond az appokkal. Minden fontos app már megtalálható ott is. Igazából azért ilyen hatalmas az appstore, mert minden sz@rnak csinálnak appot. Pl. ha bejelentem a gázóra állásomat vagy a vízóra állást van rá appom, de kezdek rájönni tök felesleges, mikor neten is meg lehet tenni. Ugyanez a youtube app is. Mi a fenének, ha a youtube oldal frankón menne. De minden oldal aminek van appja netezéskor a pofádba tolja hé itt az appom használd inkább azt. Külön böngészőm van, hogy az az egy-két oldal ahol flash van meg tudjam nézni. Nem lenne egyszerűbb ha tudná a böngésző? Itt inkább appal oldanak meg mindent ami a rendszer bem tud és ezt kezdem unni.
A másik dolog ami most nekem nagyon hiányzik az az osztott képernyő. Mit meg nem adnék azért ha tudnék youtube videót nézni fél képernyőn vagy akár filmet vagy mondjuk apple keynote-ot streamelni fele képernyőn, míg a másik oldalon itt kommentálnám vagy mást csinálnék. De nem tudom itt bakker.
Amiért IOS-re váltottam (appok elsősorban) kezd háttérbe szorulni.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6859) Gadgetfan_ válasza spawn21 (#6856) üzenetére


Gadgetfan_
senior tag

iOS-en eddig a négy év alatt nem ütköztem olyan problémába, amire ne találtam volna valami megoldást, app formájában. Egyszerűen a nagy számok törvénye alapján, biztos van fenn valami a legegyedibb igényekre is, méghozzá, használható jól megírt alkalmazások. Míg a hétvégén egy NFL meccset sem tudtam megnézni, mert egyszerűen nincs egy olyan böngésző rá, amivel a flashes live streameket megnézhettem volna. Ez csak egy példa a napokból, de szinte csak akadályokba ütközök eddig, minden napra jutott valami kudarc. Persze biztos vannak akiknek az igényeiknek ez megfelel, de számomra katasztrófa.

"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire

(#6860) vadászcsiga válasza legiaap (#6858) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Én is ezerrel keresem az iPad utódját.

(#6861) Gadgetfan_ válasza legiaap (#6858) üzenetére


Gadgetfan_
senior tag

Nem akarlak győzködni, csak leírtam a véleményem, de szerintem te is rádöbbensz majd, ha valóban váltasz, hogy bizony nem mindegy, hogy egy adott alkalmazásnál, tíz, vagy ötszáz közül tudsz választani, mert a tíz között biztos egy sem lesz ami minden igényedet kielégíti, míg a háromszáz között megtalálod.
Én biztos nem váltok egy jó darabig, mert akárhányszor kényszerűségből használnom kellett mást, napokon belül visszasírtam az iPadem. Egyszerűen nálam nincs alternatívája.

Az osztott képernyőben igazat adok, az nagyon hiányzik az iOS-ből, remélem a következő főverzióban már benne lesz, elvileg már alkalmas a 8-as is rá...

[ Szerkesztve ]

"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire

(#6862) erdoke válasza legiaap (#6858) üzenetére


erdoke
titán

Lehet, hogy egy primitív, buta s.gg vagyok, de nem tudnék egyszerre itt kommentelni es valami értelmes filmet, videót nézni. :F
Tudományosan is kimutatták már, hogy a multitasking az embernél mítosz, jelentősen romlik olyankor az agy hatékonysága.
3 db 24-es monitor van az irodámban, de ha valamivel komolyan molyolok, kettőre kirakom azt az egy ablakot (Excel, SAS JMP), a harmadikat pedig lekapcsolom...

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#6863) spawn21 válasza Gadgetfan_ (#6859) üzenetére


spawn21
veterán

Ugyan ez igaz minden másik rendszerre. Csak nem vetted a fáradságot ;)

on: nekem is érik a csere. Csak túl sokat költöttem appokra. Nálam is a Surface pro3, nexus 9 és az üj lenovó csodagépe a befutó

[ Szerkesztve ]

iPhone 13p

(#6864) Gadgetfan_ válasza spawn21 (#6863) üzenetére


Gadgetfan_
senior tag

Vettem a fáradságot, nincs is más lehetőségem most, de egyszerűen nem igaz, hogy ugyan azt tudja más rendszer tableten, mint az iOS.

(#6862) erdoke Azért számos előnye van még az osztott képernyőnek, és ez a funkció tényleg nagyon hiányzik az iOS-ből.

[ Szerkesztve ]

"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire

(#6865) Vasinger! válasza erdoke (#6862) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Ha össze akarsz hasnolítani 2 ábrát, nevezetesen 2 PDF-et akkor elég jól tud jönni az osztott képernyő, mert nem kell lépkedni a 2 app között. Egyébként nem látom én se az értelmét

(#6866) erdoke válasza Vasinger! (#6865) üzenetére


erdoke
titán

Nyilván eltérő, mire használjuk, azért vannak ekkora különbségek bizonyos funkciók megítélésében. Várom a Pro verziót, nagyobb kijelzőn talán már lenne értelme az osztásnak is.

(#6867) legiaap
Komolyan gondolom, és szerintem a valóságban is így működik. Csak illúzió, mérve már összességében kevésbé hatékony. Keress rá a neten, nemrég volt a vizsgálatokról hír.

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#6867) legiaap válasza erdoke (#6862) üzenetére


legiaap
nagyúr

Na ilyet sem hallottam még, hogy romlik az agy hatékonysága. Ezt amúgy ugye te sem gondolod komolyan. Egyszerre több dologra figyelni, koncetrálni jobban dolgoztatja, tornáztatja. De amit írtam csak egy pl. volt az osztott képernyőre. Ezer más dolgot lehet meg megosztani így.

Gadgetfan_: Mind a két rendszernek meg vannak az előnyei, hátrányai. Én WP-ről jöttem iPhone-ra meg iPad-re, tudom mi az a kevés app, de azóta már voltozott a helyzet. Figyelem azt az oldalt is. Nem akarlak én sem meg győzni, de nem minden az app. Az osztott képernyő meg nem hiszem, hogy jönni fog, de ha jön is akkor Air 2 lesz a minimum követelmény. Kell neki az erő.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6868) lajbi101


lajbi101
tag

Lehet picit off de már sik ideg vagyok. Ugye csináltam egy apple id-t 1 hete. Megadtam bankártyát meg minden adatot. Vásároltam is vele direkt erre van Egy kártyám ami csont üres most. Leakartam tölteni egy ingyenes appot de kér valami ellenörzést és mivel nincs rajta egy vas se nem tud ellenőrizni és letőlteni sem tudok így. Fontos lenne igy reggelni akartam másikat de nem tudok kártya nélkül. Tudom olvastam hogy lehet és a kártyáknál a none t kell bejelőlni de ilyen lehetőség nincs :( ötlet?

(#6869) erdoke válasza lajbi101 (#6868) üzenetére


erdoke
titán

Akkor van lehetőség, ha egy ingyenes alkalmazás letöltésével indítasz.
A kártyán pedig nem nagy cucc 600 Ft-ot tartani...

A legjobb aláírás a héten

(#6870) lajbi101 válasza erdoke (#6869) üzenetére


lajbi101
tag

Köszi. Igen tudon hogy nem az csak az erre fenn tartott kártyámrol levásároltam mindent. Utalni rá meg itthonról nem tudok. Bekéne menni valamelyik bankba. Legközelebbi megb20 km

(#6871) csab2 válasza lajbi101 (#6870) üzenetére


csab2
veterán

Netbank?

Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim

(#6872) Jeanne d'Arc válasza lajbi101 (#6870) üzenetére

Vagy Itunes feltöltő? Néha nekem szokott lenni 10$-os de most nincs. Talán ez a legegyszerűbb megoldás mert még bank se kell hozzá.

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#6873) ede006


ede006
csendes tag

Sziasztok!

A helyzet az, hogy egy barátomnak én állítottam be 1 évvel ezelőtt kb az ipadját, meg csináltam neki itunes accountot ( ingyeneset ).

Következő helyzet állt elő, megadtam neki az email meg az itunes jelszót, de elfelejtette az itunes jelszavát és az email cím jelszavát is. Nyilván nekem sem volt annyi eszem, hogy megjegyezzem.

A kérdésem tulajdonképpen arra irányulna, hogy ilyen esetben vissza tudom-e egyáltalán állítani a gyári állapotot és ha igen milyen módon, úgy hogy csinálok neki egy új email címet és kezdünk mindent előlről? Ha nem akkor mi ilyenkor a teendő?

Előre is köszönöm a választ!

[ Szerkesztve ]

(#6874) Jeanne d'Arc válasza ede006 (#6873) üzenetére

Az a baj hogy visszaállitasnal ugye kéri a jelszót. Biztonsági kérdésnél emlékszel mit adatok meg válaszul? Mert az segíthet esetleg.

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#6875) siemenss65 válasza ede006 (#6873) üzenetére


siemenss65
tag

Ha nincs meg az apple id-hez kötött email cím-jelszó, ÉS sejtitek, vagy tudjátok, hogy be van kapcsolva a készüléken az ipad követése funkció, akkor neki se kezdjetek a gyári beállítások visszaállításának, mert brick lesz belőle.

Ha nincs bekapcsolva az ipad követése, akkor hajrá, kreáljatok egy új apple id-t és a visszaállítás, aktiválás után emlékezetből szedjétek le az azelőtt használt programokat.

[ Szerkesztve ]

(#6876) barky


barky
tag

Megérkezett ma a kicsike :) de nem kezdek el mostmár babrálni vele túl fáradt vagyok, mit érdemes tudni igy első blikre? Adja magát bekapcsolás után a készülék? Ha igen bocsi a kérdésért :( :D

[ Szerkesztve ]

"..lenni vagy nem lenni, valami van benne, amióta látok, azóta én vak lettem.."

(#6877) focvis válasza barky (#6876) üzenetére


focvis
veterán

Adja magát, logikus.

Legyen azért kéznél:
Wifi,
Stabil e-mail cím,
Jelszó elképzelés,
Feloldó kód elképzelés (olyan mint egy PIN kód),
Esetleg bankkártya az AppStorehoz.

Grat az első iPadedhez! :)

[ Szerkesztve ]

(#6878) barky válasza focvis (#6877) üzenetére


barky
tag

Köszi szépen :) mi van akkor ha nincs bankártyám? :( Bármilyen bizar de én boritékba kapom a fizut :DD

"..lenni vagy nem lenni, valami van benne, amióta látok, azóta én vak lettem.."

(#6879) univerzita válasza barky (#6878) üzenetére


univerzita
addikt

Ha nem akarsz bankártyát aktiválni akkor a regisztrálásnál a none lehetőséget kell megadni.

(#6880) ede006


ede006
csendes tag

Én a gépet tavaly karácsony óta nem is láttam, ezt a követés dolgot hol tudom megnézni a beállításokban? Akkor nem fog jelszót kérni ha rányomok a restor-ra? Az nem feltétlen baj ha a tartalma elvész mert a képek fontosak de azt le tudjuk menteni.

(#6881) HardRic


HardRic
addikt

[link]
Nálatok is ilyen? :D Rohadt vicces :D

(#6882) legiaap válasza HardRic (#6881) üzenetére


legiaap
nagyúr

Szerintem totál nem az!

[link]
Néha egy kis 503-as hiba is felbukkan.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6883) focvis válasza HardRic (#6881) üzenetére


focvis
veterán

Időnként nálam is hasonló, de csak a PH-n; nem elképzelhető, hogy PH bug?

(#6884) HardRic válasza focvis (#6883) üzenetére


HardRic
addikt

De az, nem szereti a Safarit. Volt már róla szó, de ilyen macskás még nem volt. :D Nekem tetszik, olyan random.

(#6885) focvis válasza HardRic (#6884) üzenetére


focvis
veterán

A macska jó! Nekem ezt szokta random berakni ikonként:

(#6886) HardRic válasza focvis (#6885) üzenetére


HardRic
addikt

:D

(#6887) univerzita


univerzita
addikt

Már 3napja nemtudok csatlakozni a App Store-hoz . Már csináltam Airen hálozati beálítás resetet. Viszont a iPhone4 tud csatlakozni. Mit javasoltok?

(#6888) Chereiose


Chereiose
addikt

Ipad-en több helyet foglalnak az alkalmazások, mint Iphone-on? Meglehetősen kicsi a tárhely igényem, 16gb-os Iphone ötösömön majdnem 7 giga szabad helyem van, szóval ezért gondolkodok, hogy akkor Ipad-ből is elég a 16gb-os. Tehát ott mondjuk egy Youtube app többet foglal (telón az 53 MB) vagy a messenger (ami 115MB). Ami még érdekel, az a játékok, mert pl. a GTA San Andreas mobilon is 2 giga, az foglalja a legtöbbet, az Ipadon akár lehet 3-4 giga is?

[ Szerkesztve ]

(#6889) vans? válasza Chereiose (#6888) üzenetére


vans?
őstag

iPhone-on nekem is eleg a 16, de az iPaden eleg szukos, kompromisszumokat kell kotni.

hábm bábm

(#6890) Chereiose válasza vans? (#6889) üzenetére


Chereiose
addikt

Mondjuk sokat nem is játszom / játszanék rajta, leginkább böngészésre meg Youtuboznék vele, szerintem épp elég lenne. 32-es meg nem biztos, hogy megérné, mert tuti nem használnám ki, viszont jóval drágább.

(#6891) Chereiose


Chereiose
addikt

Amúgy ki milyen fóliát használ? Ebay-ről rendeltem 3db-ot, egy ezres volt, már meg is jött, kíváncsi leszek milyen, de ha gyenge akkor valamilyen új után kéne néznem majd...

(#6892) legiaap


legiaap
nagyúr

Logitech.com oldala: [link]

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6893) focvis válasza Chereiose (#6888) üzenetére


focvis
veterán

Szerintem ugyanannyit foglalnak, YouTube 34 MB storeban, nálam iPadon 53 MB, GTA San Andreas 1,63 GB.
Szűkös a 16, nekem is az van, túl lehet élni, de nem videózok rajta.
Fólia szvsz felesleges, ha nem hurcolod mindenhova tok nélkül, vagy a strandra.

@legiaap: WTF?

[ Szerkesztve ]

(#6894) Chereiose válasza focvis (#6893) üzenetére


Chereiose
addikt

Akkor szerintem a 16-os nekem elég lesz.

Fóliát mindenképp teszek rá én, nem szeretem anélkül használni a telefonomat se, Ipad is össze tud karcolódni még otthon is szerintem.

(#6895) legiaap válasza focvis (#6893) üzenetére


legiaap
nagyúr

Egy csomó oldalt megtámadtak. Csak azt nem tudom nekem ebből most lesz-e valami bajom.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6896) focvis válasza legiaap (#6895) üzenetére


focvis
veterán

IOS-en nem hinném, hogy gond lesz belőle. Már működik. [link]

(#6897) szabogabor10 válasza legiaap (#6895) üzenetére


szabogabor10
veterán

Nem lesz.
Egyébként Redditen is írtak róla.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#6898) legiaap válasza focvis (#6896) üzenetére


legiaap
nagyúr

Nálam még most sem jó.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6899) szabogabor10 válasza legiaap (#6898) üzenetére


szabogabor10
veterán

Frissítsd az oldalt, vagy töröld a cache-t.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#6900) legiaap válasza szabogabor10 (#6899) üzenetére


legiaap
nagyúr

Nem segített. Hagyom az oldalt a fenébe egy darabig azt hiszem. De fura, hogy laptoról meg jó, meg iPhone-ról is. Mind1.

How are U today? Just kidding...I don't care!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.