Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6601) 206 cc


206 cc
senior tag

Sziasztok!
Tudja valaki hogy Air2 16GB only wifi verzió hol a legolcsóbb ...már Európán belül értem...Mert elég különböző hirdetéseket látok és érdekelne hogy lehet olyan árakon hozzájutni...nem lesz gond ezekkel?Vagy ezeket szolgáltatóktól veszik ugyan is a store-okban többnyire drágábban látom mint amennyiért hirdetik a PH-n,OLX-en stb....

[ Szerkesztve ]

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#6602) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Air 2 bemutató blog videó. Egész jól mutatja be, jó a stílusa és nem kamuzik.

(#6603) Jeanne d'Arc válasza HardRic (#6597) üzenetére

Szerintem meg tényleg kapcsold be és nézd meg milyen a Sony felülete mikor, hol, és hogyan röccen meg, egy- egy alap dologtól.

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#6604) HardRic válasza Jeanne d'Arc (#6603) üzenetére


HardRic
addikt

Miért ne kapcsoltam volna be? Jézusom. Ismerem, szeretem a Sony készülékeket, és ha már röccenés... az Air-en lévő iOS-hez képest egy középkategóriás androidos telefon is simábban működik.

(#6605) Jeanne d'Arc válasza HardRic (#6604) üzenetére

Akkor megkérdezhetem hogy miért használsz Apple eszközt ha annyival jobb egy androidos készülék? Az ilyeneket sosem értem. OMG! :Y :W

[ Szerkesztve ]

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#6606) HardRic válasza Jeanne d'Arc (#6605) üzenetére


HardRic
addikt

iPadre több app van és sokkal minőségibbek, valamint eddig nem volt androidos alternatíva. Most is csak egy van, az is egy "haldokló" gyártóé. Nexus 9 sem rossz, de arra nem cserélném le az Airt.
Hihetetlen, hogy néhány embernek csak a pozitívumot fogja fel az agya. Ha baj van egy termékkel amiért fizettem, és van más ami valamiben jobb, miért ne írhatnám le? (Főleg, hogy az Air iOS7-tel sokkal jobb volt, direkt öregítik, lassítják.)

(#6607) Jeanne d'Arc válasza HardRic (#6606) üzenetére

Engem is idegesít hogy az operából kilép néha, de akinek nem tetszik vegyen mást. Én ilyen vagyok h csak a pozitívumokat fogom fel. Reggelente Hello Kittys kávéfőzőből öntöm ki a kávét, és minden csilli-villi rózsaszín nálunk itt Zuglóban! :D :D Inkább nem vitázom túl jó kedvem van ahhoz h elrontsam. ;)

[ Szerkesztve ]

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#6608) legiaap válasza Vasinger! (#6602) üzenetére


legiaap
nagyúr

Én is most néztem. Bírom a csávót nagyon. Amúgy amcsiban már elindult a Black Friday akciózás. Olcsóbb az Air meg a 2 is. Remélem felénk is elér azt váltok. Bár szerintem amúgy is.
;]

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6609) Vasinger! válasza legiaap (#6608) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Ma nyomkodtam egy Air 2-t, hát eléggé megdobogott a szívem na. Elég nagy a változás, főleg a kijelző miatt.

Csak azért nem cserélek, mert még az Air is csak fél éves lesz és az elveimmel szembemenne, ha most cserélnék. Majd nyáron lehet beújítok.

Addig is kivárom a hibáit, meg hogy mennyire vészes ez a hangszórós rezonancia, ugyanis ez engem erősen befolyásolna go/no go irányba. Az oldalsó kapcsoló hiányát és a gyengébb üzemidőt már lenyeltem...

bok92:

Szerintem üveget érdemesebb rá venni. Inkább akkor jön jól, ha nem tokban tartod vagy Stylust használsz.

[ Szerkesztve ]

(#6610) bok92 válasza legiaap (#6608) üzenetére


bok92
addikt

Edigitalban jövő héten lesz a Black Friday. Én már egy 10% ipad akciónak is örülnék. :) na meg jó lenne ha bővülne az air 2 tok választék, mert elég szegényes...Fóliát egyébként érdemes venni ipadra? vagy sokat ront a felhasználói élményen?

(#6611) vadászcsiga válasza HardRic (#6606) üzenetére


vadászcsiga
félisten

G-pad?

(#6612) istvan170 válasza vadászcsiga (#6611) üzenetére


istvan170
aktív tag

Szerintem Sony z2 tablet.

(#6613) vans? válasza bok92 (#6610) üzenetére


vans?
őstag

Es miert pont az edigital? Tavaly en is Black Friday keretein belul vettem az Airt, apple.hu-rol 137-ert 150 helyett.

hábm bábm

(#6614) bok92 válasza vans? (#6613) üzenetére


bok92
addikt

Mert úgy emlékeztem, hogy tavaly apple.hu csak ingyenes kiszállítást adott ekkor.Max ha nagyon nem lesz semmi, akkor várok egy hetet hogy máshol lesz e valami .

(#6615) tomi5244 válasza bok92 (#6614) üzenetére


tomi5244
őstag

"Edigitalban jövő héten lesz a Black Friday" - honnan az infó? :) nekem tokot kéne vennem, istyle-nál tavaly nov utolsó péntekje volt

(#6616) spawn21 válasza HardRic (#6597) üzenetére


spawn21
veterán

Nagyon jó lett az új Sony tablet. Valóban. Lehet hogy lecserélem az Air-t rá.

Mert eleg sűrűn fogad ilyen kép:

[ Szerkesztve ]

iPhone 13p

(#6617) legiaap válasza spawn21 (#6616) üzenetére


legiaap
nagyúr

Ilyet nekem is dobott már be párszor. Már meg sem lepődök rajta. Meg van olyan hogy tölti az oldalt azt kiírja hogy nincs netem és próbáljam újra.
De majd az Air 2 meghozza a jó világot.
:)

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6618) bferenc válasza spawn21 (#6616) üzenetére


bferenc
tag

Sokat netezek rajta, de engem nem fogad ilyen kép szerencsére.

|iPad| |iPhone 13| |MacBook Air M1| |iWatch 7|

(#6619) HardRic válasza spawn21 (#6616) üzenetére


HardRic
addikt

Ilyen nekem még egyszer sem volt, viszon szereti a respringet. A napi 3 a minimum.

[ Szerkesztve ]

(#6620) vadászcsiga


vadászcsiga
félisten

Engem szimplán a safari lebutítása zavar de nagyon és nem is dönthetem el hogy ne így legyen. Csomó olyan jogot vagy mit vettek el belőle amit a weboldal közöl de a safari felulirja. Nem tudom érthető e, pl vateran amikor rányomok a teljes képre, alapesetben a képre bökés után automatikusan bezárja a lapot de ez az atkozott nem, kézzel kell ezt megtenni. És még sok ilyen hiányosság van, 7előtt ezek nem voltak. Már az is eszembe jutott hogy visszaveszem asszonytól a 6.1-es ipad 2-esét

[ Szerkesztve ]

(#6621) spawn21 válasza HardRic (#6619) üzenetére


spawn21
veterán

nekem napi 4-5 ször van ilyen. Youtube alkalmazást nem használom, mert kritikán aluli de az MCtube, minden egyes alkalommal kidob, mikor be akarok tölteni valamilyen videót.

Respring nekem már nagyon régen nem volt. Olyan viszont igen, hogy olykor facebook, video és böngésző néha 6-7 p-re kifagy. Nem reagál semmire, majd egyszer csak helyrejön.

Nem ezért vettem ezt az izét

iPhone 13p

(#6622) Tibee86 válasza HardRic (#6619) üzenetére


Tibee86
veterán

Ott valami egyéb gond lesz, egyáltalán nem normális a napi 3, de még az 1 se lenne az, max JB mellett.
iTunes restore backup nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#6623) Vasinger! válasza spawn21 (#6616) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Ilyen nálam sem volt még, ez lehet router porbléma lesz, nem is tablet.

Egyébként nálam iOS 8.1-gyel állt össze most a dolog. Respring vagy fagyás nem volt mióta felraktam, egyedül annyi Safari bugom van, hogy néha nem rendereli ki elsőre a weblapot, de ennyi és néha csak másodjára indul el egy facebook app például....

De én ennyi hibával bőven el tudok élni.

Ja és az animációk lehetnének olyan folytonosak is mint Air 2-n, de ez már más kérdés...

(#6624) spawn21 válasza Vasinger! (#6623) üzenetére


spawn21
veterán

akkor eddig miért nem volt gond. minden mással megy, hibátlanul. másik tablet, telefonok, lapotopok

iPhone 13p

(#6625) istvan170 válasza spawn21 (#6616) üzenetére


istvan170
aktív tag

Napokig volt lehetőségem nyomkodni, használni egymás melett az Air-t és a Sony Z2-t. Az Air-nek kettő előnye van: 1: Apple (akinek ez számít - mert ezt is el kell fogadni) 2: A kijelzője (nagyobb a felbontása, jobb a színtér lefedettsége). A Sony-nak ugyanakkor szintén nagyon jók a színei, sőt közelebb áll a kijelző kalibrálása a referenciához. (6600K, ha esetleg valakit érdekel ilyen szinten a dolog). Vannak alkalmazási területek, ahol inkább ez számít. Picivel nagyobb is, a képarány meg szubjektív, kinek a 16:10, kinek a 4:3. Ez is felhasználási területtől függ leginkább.

A Sony vékonyabb és könnyebb (ezt érezni, ha sokat tartja az ember kézben, nem is gondoltam volna) viszont műanyag a hátlapja, de nagyon össze van rakva. Jó fogni, nem melegszik, perfekt a tapintási érzet. Más, mint a fém. Mindkét borításnak van előnye és hátránya is.
Bizony el kell mondjam, hogy a 8-as IOS megröccen időnként, és a Safari-val is vannak gondok, akárki, akármit mond. Nagyon gördülékeny, de időnként elgondolkodik egy kicsit. Ez egy picit zavaró. Nem tudom, talán az 1 GB Ram miatt lehet, mert a proci brutál. A Sony 3 GB Rammal és egy hasonlóan jó procival rendelkezik, de nem röccen, nem gondolkodik a Kit-Kat-tal (4.4.4-es van rajta). Azonnal történik minden, mindig. Teljesen belakva, 10-15 nyitott ablaknál is. Ha megszokja az ember, akkor tűnik fel igazán, hogy bizony az Air nem ilyen gyors használat közben.

A Sony bővíthető micro SD-vel! Nem gondolom, hogy bárkinek is elég 16-32-64 GB háttértár (főleg annyi pénzért, amennyit az Apple kér érte). Persze, otthon van Net, van Nas, akármi... de csak elviszi az ember otthonról azt a masinát időnként. A másik, hogy mondjuk kamerából, fényképezőgépből közvetlen áttehető a memóriakártya, csak kényelmesebb nézegetni a tabon, ha éppen nyaralunk, dolgozunk. Arról már nem is beszélve, hogy így meg is oszthatjuk azonnal.

Az Apple nagyon erős alkalmazásokban. Ezt azért nem írtam az előnyök közé, mert a valóságban nincs szerepe. Az átlag Air felhasználó úgyis csak egy Operát telepít a Safari hiányosságai miatt, másrészt már Androidra is sokkal több minden van, mint amire szükség lehet. Mindenesetre biztos, hogy mindkét fronton megtalálható minden akár a komolyabb munkához, játékhoz is.

A Sony vízálló, amire mondhatjuk, hogy felesleges, amíg a medence mellett, vagy a konyhában nem éri valami atrocitás.

Tényleg nagyon vágytam egy Air-re, de végül meg kellett hajolnom. Több napi próba után a Z2-t vittem haza egy ajándék mágneses dokkolóval, ami szuper dolog. Ráteszem és tölt, nem kell kábellel vacakolni. 2 év garanciával adták. (Az 1 éves garancia véleményem szerint nagyon zavaró minden Apple terméknél).

Off-ba teszem ezt a kis szösszenetet, mert nincs igazából helye ebben a topicban. Csak szerettem volna, ha tudjátok, hogy vannak azért termékek android fronton is már, amik nem csak megérkeztek az Apple nyakára, hanem túlmutatnak rajta.

(#6626) Alex91 válasza istvan170 (#6625) üzenetére


Alex91
félisten

Akku ido milyen?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#6627) istvan170 válasza Alex91 (#6626) üzenetére


istvan170
aktív tag

Egzakt módon nem teszteltem, de nagyon hasonló. A netes mérések alapján is szinte egyforma. Minimálisan tud kevesebbet a Sony, viszont a Stamina mód bekapcsolásával meg sokkal többet.
[link]

(#6628) focvis válasza istvan170 (#6627) üzenetére


focvis
veterán

Nekem tetszik ez a Sony, pontosabban amiket olvastam róla.

Egy előnyét tudom (vélem) még felhozni az Airnek, az értéktartást. A Sony 120 ezertől indul, Airt is bőven lehet venni újonnan 100 környéken világgaranciával és ma egy 3,5 éves iPad 2-t még el lehet adni 45-50 ezerért. Ezt szerintem nem fogja egyik droidos tábla sem hozni.

(#6629) legiaap válasza istvan170 (#6627) üzenetére


legiaap
nagyúr

Én is láttam élőben a Z2-őt de nekem valahogy az Air minőségibbnek tűnt ezért vettem azt. Azért azt se feledjük el akármennyire vannak kisebb-nagyobb bajok az Air-rel (Safari, respring, mikrolag-ok) az apple dolgozok rajta gőzerővel, hogy javítsa. Nem volt még droidos tabletem, ezért nem tudom mennyire törődnek a frissítésekkel a másik oldalon főleg mikor nem Nexus termékről van szó. Viszont azt tudom itt attól nem kell tartani, hogy elfelejti az apple a termékeit. Amit szerintem csak a Nexus család mondhat el. Az appok minősége és kidolgozottsága is sokkal jobb itt, mint droidon. Az apple ököszisztéma meg pláne.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6630) istvan170 válasza legiaap (#6629) üzenetére


istvan170
aktív tag

Teljesen igazad van a frissítésekkel, támogatással kapcsolatban. Viszont az Android sokkal több szegmensben van jelen. Filléres cuccokat is tesznek le az asztalra, akár az LG, akár a Samsung, Sony, Motorola... mindenki Androiddal. Azok persze híján vannak a supportnak.
De az Apple kütyükhöz csak a felső kategóriát mérheted. Árban, tudásban csak azok hozzák a szintet. Az pedig itt is elsődleges prioritást élvezett eddig is, ezután is. A Sony Z sorozat az egyik csúcs. Már bejelentették rájuk az Android 5 Lollipop-ot.
Az appokról meg annyit, hogy én grafikai munkára vettem a tabot. Megnéztem mire, mi van. Valóban szebbek, összeszedetebbek az Apple cuccokra szánt appok. Hisz csak néhány termékre kell optimalizálni, szemben a rengeteg féle-fajta Android kütyüvel. Tudásban viszont ugyanott vannak az alkalmazások, nem kapsz kevesebb szolgáltatást vagy funkciót, csak kicsit más kinézetet. Ráadásul egyre inkább az a tendencia, hogy ha tényleg komoly szoftver dob valaki piacra, akkor az jön mindkettőre szinte ugyanolyan felülettel, de mindenképp teljesen azonos funkciókkal. Most persze elsődlegesen nem a gyömölcskettávágóapp-ról és társairól beszélek, de egyébként az is tökéletesen egyforma :)

(#6631) vadászcsiga válasza istvan170 (#6625) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Köszi a mini tesztet, az én elveimmel is szembe megy mint Vasingernel hogy a fel evés Airt lecseréljem de előbb utóbb valami hasonló lesz. Mivel G2-t használok nem lesz nehéz. Táblában egészen ios7-ig az ipadet vettem és ajánlottam de most én is meginogtam. Viszont annyira itt sem rózsás a helyzet. Böngészőből megr mindig nem tálaltam meg az igazít. A Chrome lenne a minden szempontból idealis de nem kepesek megcsinálni bugmentesen, a többiben meg mindegyikkel van kisebb nagyobb problémám. A Dolphin az aminek leginkább tudom tolerálni a hibáit de az sem tökéletes úgyhogy csöbörből vödörbe.

(#6632) istvan170 válasza focvis (#6628) üzenetére


istvan170
aktív tag

Az értéktartásról még nem lehet sokat tudni, mert ebben a szegmensben nemrég kezdtek csak zúzni az Androidos gyártók. Most azért majd jön pár érdekes prémium cucc. Közben pedig itt az Air2 is. Újabb lépcső, amit meg kell/lehet ugrani. A Sony Z2 egy hétvégén most 99.000 volt az ajándék dokkolóval, 2 év hivatalos magyar garival. Az Apple árképzése generálja a magas használt piaci árát is. Úgyhogy ez szerintem Apple privilégium marad. Viszont a fogyasztó nem jár jobban, mert hiába eladható jól a terméke használtan, mikor újonnan is túlárazottan jutott hozzá. Ez persze csak az én véleményem.

(#6633) legiaap válasza istvan170 (#6632) üzenetére


legiaap
nagyúr

UK amazon oldalán most néztem a Z2 32 gigás 419 font míg az Air 32 gigás 332 font (Air 2 64 gigás 432). Lehet odahaza másként van de erre felé egy ipad-et jobban megéri venni.

[ Szerkesztve ]

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6634) istvan170 válasza legiaap (#6633) üzenetére


istvan170
aktív tag

Itthon másképp van, többé-kevésbé azonos az ár. Hol ezt, hol azt akciózzák, de a 16 GB-os Wifi vagy 3/4G modellek közt nem nagyon van 10 ezer Ft-nál nagyobb különbség. A többit kár hasonlítani, mert az Apple horror áron adja a plusz GB-okat, a Z2 meg néhány ezer forintból bővíthető.

(#6635) Tibee86 válasza istvan170 (#6634) üzenetére


Tibee86
veterán

Van azért különbség az Apple GB-jai, meg az SD kártya között. De valóban nem olcsó.

(#6636) legiaap válasza istvan170 (#6634) üzenetére


legiaap
nagyúr

Persze lehet jobban jár anyagilag az ember ha kártyával pótolja a tárhelyet droidos tableten, de lehet egy szar kártyával hazavágja a smooth-ságot. Nem véletlen nem lehet bővíteni az apple telefonokat/tableteket. Én is inkább ezt preferálom.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6637) istvan170 válasza Tibee86 (#6635) üzenetére


istvan170
aktív tag

Amire a userek 99%-a (adattárolásra) használja, ott értelmetlen erről a különbségről beszélni. De igen, van különbség mindenképp. Maga a bővíthetőség viszont már önmagában elég komoly ellentételezés. Kártyából pedig ma már minimális felárral nagyon gyorsakat lehet venni. Természetesen ezek sem érik el a beépített háttértár sebességét.

[ Szerkesztve ]

(#6638) DaveN


DaveN
tag

Nektek nem szokott olyan lenni, hogy ha megnyittok egy oldalt akár Safariban, akár Chromeban, pl. a totalcart, elhallgat a zene? A facebooknál is elkezdte már csinálni ezt a rendszer, frissítem az üzenőfalat és az előbbi probléma merül fel... :(

[ Szerkesztve ]

(#6639) legiaap válasza DaveN (#6638) üzenetére


legiaap
nagyúr

Nálam olyan szokott lenni, hogy elindítok egy beágyazott videót a böngészőben miközben némán van az iPad majd a lejátszás közben adok hangot az iPad-re na akkor elmegy a videó hangja. Ilyenkor leállítom majd újra el és jó lesz. Facebookos videóknál is ezt csinálja.

[ Szerkesztve ]

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6640) focvis válasza istvan170 (#6632) üzenetére


focvis
veterán

Z2 99-ért dokkolóval tenyleg jó ár. Ennyi kb. most szürke importban az első generációs alap Air.

(#6641) vadászcsiga válasza DaveN (#6638) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Nekem meg olyan hogy google.hu-n a találatok addig nem érintésérzékenyek míg meg nem mozgatom kicsit az oldalt. Ameddig ezt nem csinálom bökhetek bárhova az oldalon nem történik semmi

[ Szerkesztve ]

(#6642) legiaap válasza vadászcsiga (#6641) üzenetére


legiaap
nagyúr

Na igen olyan nálam is.
;]

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6643) vadászcsiga válasza istvan170 (#6625) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Néztem videókat erről a Z2 tabletről, hát az a szeles káva iszonyat gáz. Minimum ipad1, de még az is kecsesebb volt.

(#6644) legiaap


legiaap
nagyúr

Megint megbolondult a Safari mobilaréna alatt. Avatarokat látok mindenhol. Írásjelek helyett, szmájlik helyett. Ez másoknál is így van? Csak az szokott segíteni ha a Safari datát kiürítem, de tele a hócipőm, hogy minden héten ürítenem kell.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6645) vadászcsiga válasza legiaap (#6644) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Igen, ez a MA sara.

(#6646) istvan170 válasza vadászcsiga (#6643) üzenetére


istvan170
aktív tag

Tényleg az, amíg el nem kezdtem használni. Onnantól rájöttem, hogy mekkora királyság amikor akárhogy forgatom, teszem-veszem és közben nem nyúlok bele a kijelzőbe. Nekem szerkesztéskor nagyon fontos, de szerintem általános felhasználás közben sem hátrány. Az Ipad-et vagy az asztalon tudtam csak normálisan használni, vagy teljesen hátulról kellett megtámasztanom, ami egy idő után nagyon kényelmetlen volt. Ráadásul úgy kellett forgatnom vagy mozgatnom, akár a hímes tojást, különben megérintettem a kijelzőt. Ennek ellenére a kinézetén nem fogunk összeveszni, mert szerintem is gáz. Viszont nagyon praktikusan használható, ami viszont előny. Valamit valamiért.

(#6647) legiaap válasza vadászcsiga (#6645) üzenetére


legiaap
nagyúr

Bakker már hányszor írtam nekik, de egyre rosszabb az egész MA.
De végre valami nem a Safari sara.
:)

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#6648) Tibee86 válasza vadászcsiga (#6643) üzenetére


Tibee86
veterán

Üzemidőt is nagyon lehúzzák mindenhol, ami mondjuk elég fontos dolog.

[ Szerkesztve ]

(#6649) KZP válasza Tibee86 (#6648) üzenetére


KZP
őstag

Én is az üzemidő miatt nem váltanék rá, egyébként nagyon filóztam rajta, mielőtt megvettem az Air-t. :)

(#6650) vadászcsiga válasza Tibee86 (#6648) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Minden az OS optimalizaciojan múlik. Ha az el van cseszve akkor kuka az egész gép. 6000mAh-es akku van benne, az elvileg elég kellene hogy legyen bár ilyen erős hatdverrel...nemtom.
Van valami stamina mód, azzal lehet növelni az üzemidőt, voszont ha ez arról szól hogy pl az értesítéseket kikapcsolja akkor megintcsak bukó, nekem kell hogy minden jelezzen lehetőleg azonnal de ezt te tudod rólam :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.