- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #48303 üzenetére
Megvolt a csere, argon script gond nélkül viszi gen 3 sebességen. Igaz, hogy a lan a szűk keresztmettszet, de jelentősebb a javulás az usb-sata korláthoz képest.
Eddig 1 gigás neten olyn 30-40 MB/s volt a max, most szépne kihajtja maxon
A ház jó, hűvös, ventilátor is megfelelően működik. -
válasz
J0shu4M1ll3r #48301 üzenetére
A LAN a szűk keresztmetszet, felesleges "gyors" SSD-ben gondolkodni.
-
Helios
tag
válasz
J0shu4M1ll3r #47572 üzenetére
Ha mindkét helyen a Digi eszköze osztja a címeket és nem állítottál semmit, akkor valószínűleg ugyanolyan IP címkiosztású hálózat van mindkét helyen. Ez okozhat ilyet, mert nem tudja, hogy merre is routoljon helyi címek esetén.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #47570 üzenetére
Visszatérve Wireguard témára: telefonról 5G-ről működik, viszont wifiről nem érem el a belső ip-ket, timeout-ol. A Pi is és ahol vagyok ott is Digi net van.
Találkozott már valaki ilyennel? Gondolom valami beállítási dolog, de nem találok semmit. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #47558 üzenetére
Siker, közben kiderült, hogy az OMV-ben van WG plugin, pár kattintással kész is, telefonról tökéletesen megy. De mindig van egy de, sajnos a jelenlegi gépen nem admin a fiókom, úgyhogy mehet tovább a mókolás, megy win alatt is menjen, de az már ráér
-
stopperos
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #47543 üzenetére
Az alapokat itt leírtam: Wireguard a mindennapokra
-
válasz
Wireguard. Kernelszinten van támogatva, van hozzá Win kliens, 10 perc beállítani.
-
g.gergo
senior tag
válasz
Wireguardot futtatok konténerben pi4-en, és máshol is, teljesen jó. Tailscale is jó.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #47219 üzenetére
Szia!
Ha a port fw csak a vpn lenne, onnan tovább tudnám managelni a torrentet?
Ha jól értem a kérdést: akkor is kell egy portot nyitni a torrentnek a routeren, kifelé, de magát a klienst úgy tudod menedzselni vpn-en keresztül, mintha otthon lennél.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #47034 üzenetére
Igen. Letöltöd a githubos telepítő script-et, aztán kedvenc szerkesztőddel kiveszed ezt a pár sort. Elmented, és ezt futtatod.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #45940 üzenetére
Akkor járnál a legjobban, ha egyetlen portot nyitnál meg a routereden a külvilág felé, és az egy VPN szerver lenne, amit mondjuk a pi4-en futtatsz, vagy ha van rá mód, akkor a routeren.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #45940 üzenetére
Persze hogy nem, hiszen az a port transmission-ra mutat. Ha jól tudom a RealVNC-hez nem kell külön portforward, csak egy RealVNC kliens (de rémlik, hogy WEB-es felületük is van rá). https://manage.realvnc.com
-
0519
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #44768 üzenetére
Egy nas megvásárlása hogyan segít ezen a problémán?
-
Petikeje
tag
válasz
J0shu4M1ll3r #44748 üzenetére
Szia,
Nem lehet hogy natol a szolgáltatód? -
0519
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #44746 üzenetére
A routerben a port forwarding-ot ellenőrizted?
-
0519
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #44743 üzenetére
Port nyitás:
Transmissionben beállítod a portot és a routerben nyitod azt a portot.
Ilyen egyszerű, nincsen további lépés.
Ha nem működik, akkor valamelyiket nem csináltad meg. -
válasz
J0shu4M1ll3r #44600 üzenetére
Az gáz, mert a boot partíció az FAT fájlrendszert használ, azt látnia kellene. A másik partíciókat normális hogy nem tudja megnyitni, mert EXT4-re van formázva. Azt csak küldő gyártó programjának telepítésével válik láthatóvá a Windows számára. pl. [link]
Vagy egy live Linux-ot indítva is lementheted az adatokat.
Természetesen az is megoldás, hogy egy új kártyára felteszed a neked tetsző rendszert, és az alól mented le az adatokat, vagy használhatod tovább. -
sztanozs
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #44595 üzenetére
PC-be berakva próbáld meg lemententeni a kártya tartalmát. Ha nem megy, akkor vsz kuka és kell egy új kártya (vagy használható lemezről/pendrájvról is).
-
válasz
J0shu4M1ll3r #40327 üzenetére
Biztos? Mert attól, hogy aktív, még nem biztos, hogy fut. Amit az is alátámaszt, hogy böngészőből sem éred el. Másold csak ide az egészet az nem olyan hosszú.
A log mappát neked kell létrehozni, és biztosítani a megfelelő jogosultságot.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #40323 üzenetére
Az ilyen hosszú listát legközelebb valami szövegmegosztó oldalra tedd ki. Köszi!
Első körben csekkold, hogy egyáltalán fut-e:
systemctl status minidlna.service
Plusz kukkants bele abba a bizonyos "log" mappába. Vannak naplófájlok? Nézd át őket. -
pube111
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #40252 üzenetére
Ha usb hdd-n vannak a filmek, akkor próbáld ki, hogy egy filmet átraksz a /home/pi/filmek mappába, és átírod a minidlna.conf-ban
media_dir=V,/home/pi/filmek
utána restart.sudo /etc/init.d/minidlna restart
Ha így működik, akkor valami mount hiba lehet. -
válasz
Melyik leírás alapján?
A mappát a DLNA szerveren állítod be, ugye?
MaCS
-
pube111
senior tag
válasz
Minidln a program?
Késleltetve indítod? Előfordul, hogy később kap ip-t a gép, hamarabb indul a progi, ezt nem szereti.
Próbáltad újraindítani?
sudo /etc/init.d/minidlna restart
Vagy
sudo service minidlna force-reload
Mutasd meg a .conf fájlt! -
0519
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #39859 üzenetére
Telepítsd újra a rendszert. Minden lényeges hw elem fejlődött a 3-ashoz képest.
Semmilyen különbséget nem érzékelnél a 2GB és a 8 GB-os verzió között. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #37580 üzenetére
Megoldva
[link]
Ha csak ezt a részt kommenteltem ki, akkor még csatlakozni se lehetett az ip címhez:
[homes]
comment = Home Directories
browseable = no
De ha a linkben szereplő részt is, akkor nem jelenik meg az a +1 share mappa.
A lényeg, hogy most csak a mountolt külsü hdd látszik -
Keem1
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #37577 üzenetére
Csak erős tipp, de szerintem az a pi home folder lesz, ami benne van a samba configban, de törölhető, mint megosztás.
-
UberMutant
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #37577 üzenetére
a pont a filenév elején a rejtett fileokat jelöli linuxon.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #37572 üzenetére
Nevezd át a mappát és ha továbbra is minden jól működik, törölheted.
smb.conf-ban érdemes még körülnézni.
Van benne egyébként valami?
-
Keem1
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #36386 üzenetére
Én ezeket állítottam be pluszban a gyárilag a conf fájlban lévő bejegyzések mellé:
media_dir=V,/share/Media/Movies
media_dir=A,/share/Media/Music
media_dir=P,/share/Media/Pictures
user=minidlna
db_dir=/share/minidlna
log_dir=/share/minidlna
port=8200
inotify=yesA Pi gyökerében (/) létrehoztam egy share mappát, amire 777 jogot adtam és a Samba is ezt tartalmazza, mint megosztás.
-
válasz
J0shu4M1ll3r #36386 üzenetére
Nézted a naplófájlokat? Nem jeleznek hibát? Más programmal, pl. VLC se látszódik?
A Windows-on használsz valami külső biztonsági programot(Külsős víruskergető, tűzfal, vagy más biztonsági program)
Más eszközzel nem tudsz ránézni? pl.TV/telefon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- MSI Infinite X - Brand Gamer PC - RTX 3070 - i7-11700KF - 512GB / 16GB - Intel Z590 ~ 2 év gar
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest