- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
2thletme2day
őstag
Én pont azt szeretném hogy ne töltse le a képet és ne is a memóriában tárolja hanem mentse a gép saját SD kártyájára.
Igen, megy az octoprint. Sőt az octolapse is működik szépen csak lassan. Sok idő míg a kép elkészítése után áttölti a képet a kameráról a raspberryre ami nagyon durva minőségromlást eredményez a nyomtatandó tárgyon. Ezt az 4-5 másodpercet akarom a legkisebb értékre redukálni aminek a módja elméletileg az lenne, hogy a készített képet közvetlenül az SD kártyára mentem.
-
2thletme2day
őstag
Persze. Tudom is használni. Tudok képet készíteni a raspberryvel a rákötött fényképezőgépek keresztül csak azt nem tudom beállítani, hogy azt a képet amit ilyenkor készít a fényképezőgép saját SD kártyájára mentse teljes felbontásban. 3d nyomtatásról szeretnék Time lapse-et készíteni az octolapse segítségével csak jobb minőségben.
-
[PATRIK]
csendes tag
Most megpróbáltam, hogy visszaállítottam a DNS szervert automatikusra utána vissza a pi-hole-ra. Mostmár rajta van a kliens a hoston, de nem tölt be egy oldal se, azt írja nincs kapcsolat.
Pedig másodlagos DNS szervernek be van állítva a Google.
De ez azt hiszem már tényleg nem a Raspberry topik. Köszönök minden eddigi segítséget.
Ha esetleg van még valami ötlet ezzel kapcsolatban azt szívesen fogadom.Szerk.: Melyik topikban érdemes kérdeznem?
-
[PATRIK]
csendes tag
A routerben az eredeti beállítások vannak. Telekomos Sagemcom Fast 3686 modem-router egybe van. Nem tudom, hogy a DHCP-t át lehet-e állítani rajta. Ezért külön próbáltam beállítani a DNS szervert a számítógépen.
A virtuális gépen tudom pingelni a netet.
Az Ip beállítások mind alapértelmezetten vannak. Azon túl nem nagyon értek hozzá.
A host gépen úgy van, ahogy beállítja a pi-hole telepítője.
A kliens egy Windows 8.1 gép. A hálózati beállítások alapértelmezettek. Az Ipv4 DNS szerverét raktam kézire és beírtam a címet amit a telepítés végén a Pi-hole mutatott.
A webes felületet látom. Adminként be tudok lépni. Viszont hiába írom be a Windowsba a DNS szervert nem csatlakozik rá. A webes felület ugyanúgy azt mutatja, hogy nincs csatlakozva kliens. Androidos telefonnal is megpróbáltam. De ott se csatlakozott. Szóval valószínűleg itt rontok el én valamit. -
[PATRIK]
csendes tag
Oracle Virtualbox ezzel az ISO-val.
https://www.raspberrypi.org/downloads/raspberry-pi-desktop/
Linux32-bites rendszerre van állítva. Mindent az alap beállításon hagytam, kivéve a hálózatot. Azt át állítottam Bridge-elt kártyára. Így ugyanúgy kap Ip címet, mint a többi eszköz. A hálózaton látom. Tudom pingelni.
Viszont eléggé kezdő vagyok az egész témában. Még sok alap dolgon értetlenkedek. -
Csicsóka
őstag
Kb. 1 hónapja jelentkezik nálam, a terhelt időszakokban hasonló jelenség S905 alatt, de itt most a platform lényegtelen. Előtte soha sem. A Csernobil 5. részét három napig nem tudtam megnézni, pedig már ott volt a listában. Lehet, hogy nem is az "ön készülékében" van a hiba.
-
-
-
Egyik sem, habosított pvc lemez és rengeteg ragasztó!
Az a pöcök az... izé... khm... a hangszóró.Ugyanis annyira zsúfolt a belseje, hogy már nem maradt hely neki. Ennyire zsúfolt:
Az usb hangkártya még éppen belefért. Erősítő egyelőre nincs, közvetlenül rá van kötve egy kis hangszóró, pont annyi hangja van, hogy a másik szobában már nem zavarja a családot, úgyhogy úgy döntöttem, így marad.Felülről lefelé a következők láthatók:
- usb hub
- főkapcsoló
- akkutöltöttség visszajelző LED
- arduino pro micro (fehér hőzsugorcsőben) a gamepad ezen keresztül van csatolva (gombkombinációval lehet kiosztást váltani rajta, billentyűzet, gamepad és egér(!) emulációt lehet rajta kapcsolni, így dos játékok is mennek rajta.)
- usb hangkártya (fekete zsugorcsőben)
- alumínium hűtőborda
- 5V 1A boost konverter
- régi gameport-os kontroller kibelezésével és miszlikbe aprításával nyert gamepad
- 18650 li-ion cella + töltő modulÜzemidő egy feltöltéssel több mint másfél óra, emulátortól függően, annak ellenére, hogy a cella egy rossz laptop akkupakkból lett bontva, kb. 1700mAh kapacitású.
-
Gondoltam erre is, de tartok attól, hogy a telefon RF része csökkentené a hangminőséget, bár kevés ilyen irányú tapasztalatom van.
Vezetékes netről jönne a zene a NAS-ról.
Kikapcsolt wifivel pedig két LAN csati kellene (teló+rpi), ami kissé furcsa lenne.Persze, megoldható lenne, hogy a Rpi USB-n adjon netet a telónak, de ehhez kellene egy USB lan átalakító, + OTG kompatibilis teló + repülőgép üzemmód.
És akkor a gombokat még mindig meg kell oldani, mert nem szeretnék egy érintőképernyőn babrálva zenét választani. Számomra ez nem kényelmes.mod:
Egy fórumban írták. De ezek szerint lehet, hogy régi volt az infó.
Na, ennek utánanézek jobban akkor. Ha alapból tudja, akkor már csak a gombokat kell megoldani, de hátha azt is tudja.
Kössz az infót!Közben a töltésre is találtam megoldást.
-
azbest
félisten
Minden pi-vel lehet usb háttértárat használni. Kezdettől fogva.
Legelőször még az volt, hogy a boot partició maradt az sd kártyán és a kernel paraméterben meg lehetett adni, hogy hol a másik partició. Ilyenkor a rendszer frissítésekor azért ír a kártyára is.
De jóideje már van olyan lehetőség is, hogy az sd kártya csak bootcode.bin -t tartalmazza. Azzal usb és hálózati boot mód is elérhető bármelyik pi-vel. Ezzel sosem ír a kártyára. Még az újabb pi-k esetén is van, hogy ez jobb, mint a soc-ba égetett kód, mert azóta derültek ki bugok és ez már tartalmazza a javításokat. Plusz nem kell átbillenteni a bootmód bitet sem hozzá. A linken írnak még pár másik hacket, ami a bootcode.bin-es megoldásnál lehetséges (uart, timeout).
-
akipapi
tag
Az eltérő hibaüzenetekért valószínűleg Én vagyok a felelős, mert próbálkoztam azzal, hogy az IP cím helyére például az eszköz megnevezését írtam. De továbbra sem csatolódik fel. Az az érdekes, hogy a grafikus felületen a fájlkezelőben a hálózatoknál fel tudom csatolni és be is tudok lépni a hálózati meghajtóba. Médiafájlokat is le tudok játszani.
Viszont ennél a csatolásnál nem látszik Sonarr-ban a meghajtó:A cél az lenne, hogy a raspbian-ra telepített Sonarr alkalmazás vezérelni tudja a router letöltő kliensét és utána könyvtárakba rendezze a letöltött sorozatokat a routerre kötött meghajtón. Ez félig már sikerült is, mert a letöltést át tudja adni, le is töltődik a sorozat epizód, de mivel a Sonarr nem látja ezért nem tudja átpakolni a könyvtárakba.
Ez lenne a cél. És azért nem mindent a PI-n olldok meg mert nincs elég sávszélesség (a router gigabites). A kliensek pedig kodin keresztül a routerre kötött hálózati meghajtóhoz csatlakoznak.
A grafikus felületen lévő csatlakozásból valahogy nem lehet bemásolni az adatokat az fstabba?
-
akipapi
tag
Feltelepítettem:
Domain=[WORKGROUP] OS=[Unix] Server=[Samba 3.6.25]
Sharename Type Comment
--------- ---- -------
DamagedFiles (at sda) Disk sda's DamagedFiles in WD Ext HDD 1021
Download2 (at sda) Disk sda's Download2 in WD Ext HDD 1021
Media (at sda) Disk sda's Media in WD Ext HDD 1021
IPC$ IPC IPC Service (RT-AC56U)
Domain=[WORKGROUP] OS=[Unix] Server=[Samba 3.6.25]
Server Comment
--------- -------
DESKTOP-IPAB3UO
RT-AC56U RT-AC56U
Workgroup Master
--------- -------
WORKGROUP RT-AC56UFelcsatolni továbbra sem csatolja fel:
mount: /etc/fstab: parse error at line 6 -- ignored
-
icemad
nagyúr
Most még csak információt gyűjtök. A monitort egy éve próbáltam, Jessie verzióval. És USB-n keresztül kommunikál az érintő részével. Lsusb-vel még nem néztem.
Ha jól értem, elég lenne egy friss raspbian, és arra telepíteni torrent klienst, retropiet és plex szervert?
Ez lenne talán a legegyszerűbb, szerintem ezt fogom kipróbálni. Ha a rendszer kész, akkor majd rátérek az érintő problémájára... -
icemad
nagyúr
Azért gondoltam omv-re, mert az egyben lenne torrent kliens és plex szerver is. Samba is jó lehet, gondolom a kliensek kodi-n keresztül tudják a legegyszerűbben elérni. Nekem csak annyi kellene, hogy a raspberry letöltené a filmeket, amiket telefonon és tableten lehetne nézni, felhasználóbarát módon. (fiaimnak mesék, dokumentum filmek, stb. rendszerezve, kereshető módon, több felhasználóval)
A másik kérdésem, hogy van itthon egy felesleges érintőkijelzős monitorom. (ezt szeretném majd a retropiehoz használni) Annyi gondom van vele, hogy a raspbian telepítés alatt tökéletesen működik. Amint elindul a telepített rendszer, az érintő része nem működik. Csak monitorként funkcionál. Hogy lehetne működésre bírni? Miért van az, hogy telepítés alatt jó, utána nem?
-
akipapi
tag
Szia!
Ezt szeretném felcsatolni: smb://rt-ac56u/media
Felhasználónév és jelszó is szükséges. Jelenleg ott tartok hogy, a raspbian fel van telepítve és terminálról be tudok lépni az alapértelmezett ssh jelszóval. Az fstab utasítással be tudtam lépni, de jogosultsági hibát ír ki mentéskor.
A linux-al most ismerkedem, ezért elsőre nem biztos, hogy mindent jól fogok csinálni. -
-
-
mesger82
tag
Módosítást kikapcsolt állapotban csináltam. Változtatáskor nem volt benne félbehagyott vagy seedelt torrent. A merevlemezen hozta létre a letöltendő fájlt és mappáját az incomplete mappában ahogy beállítottam. Hozzáadtam a torrentet a Transmission-höz, le tudtam tölteni, de 6x szakította meg a töltést ezzel a hiba üzenettel, de folytattattam a letöltést vele a "kiválasztott torrent indítása" gombbal. Azóta indítottam egy újabb 23GB-os torrentet, ugyan ezt csinálja. Letöltés után áthelyezi az Incomplete-ből a Downloads mappába. Azzal nincs gond.
-3-4GB-onként áll meg ezzel a hiba üzenettel.
-
mesger82
tag
Így adom hozzá?
sudo usermod -a -G debian-transmission osmc
Mi az az "uid", nem találtam olyat a setting.json-ban? Tudtommal nem állítottam el, azokat állítottam amiket Te is írtál. Annyi különbséggel, hogy most az incomplete-dir false-on van.
A PC-n csak a médialejátszót látom a hálózatnál. Rákattintva, pedig a Kodi (OSMC) webes kezelőfelülete jön elő, a böngészőben.
Van olyan menüpont, hogy "SMB ügyfél" és ezek az alpontok:
Munkacsoport WORKGROUP
WINS kiszolgáló 0.0.0.0
Maximum protocol version SMBv3
Alapértelmezett beállítások visszaállítása -
mesger82
tag
-
mesger82
tag
Korai volt az öröm... Kezdek egy kicsit bekattanni...
Nos, az a helyzet, hogy a korábbi írásomnál azért működött az áthelyezés, törlés, mert a belepiszkálás előtt letöltött fájlok voltak. A változtatás után letöltött fájloknál ugyanúgy nem lehet törölni, áthelyezni.
Többféleképpen módosítottam a jogokat, újra telepítettem, de ugyan az a szitu. A korábbiakat lehet, az későbbieket nem.
A leírásod szerint is megcsináltam mindent a SD kártya formázástól indulva. Nem működött. Ha leállítottam a Transmissiont, az se használt. Ha a Downloads könyvtárba másoltam pendriveról fileokat azt tudtam utána törölni, áthelyezni. De, ha oda töltöttem a Transmissionnal azt már nem lehetett. Akkor se, ha 775-ös, 777-es jog volt az egész merevlemezre, akkor se, ha külön a downloads mappára. Minden egyes változtatáskor, a korábban letöltött mappákat lehetett áthelyezni, de ha utána töltöttem le, már nem.
Tanácstalan vagyok, ötlet?
-
-
mesger82
tag
Jelentem kész!
Úgy oldottam meg, hogy a /media/2TB/downloads könyvtárat, ahogy te írtad a látogató jogosultságnál. Lehet sufni megoldás, de működik. Mert tartja a mondás, hogy ami hülyeség, de működik, az nem hülyeség.
sudo chmod -R 777 /media/2TB/downloads
smb.conf-ba:
[downloads]
path = /media/2TB/downloads
read only=No
writeable=Yes
guest ok=Yes -
mesger82
tag
Upsz, arról meg is feledkeztem. Köszi.
Ext4-es a fájl rendszert használok, és az OSMC (Kodi) fájl kezelőjével szerettem volna áthelyezni a letöltött fájlokat áthelyezni, vagy törölni. A programból ki volt szedve az összes torrent, nem ment a seed.
Az nem gond, hogy nem ugyan az a két rendszer? Raspbian és OSMC?
-
mesger82
tag
A foglalás kész, a remote-ot tudom belső hálózaton használni, a külsővel nem vesződök többet, nem ér annyit.
Viszont újabb problémába ütköztem és remélem ez az utolsó, mert a rendszer már nagyjából összeállt ahogy szeretném...
OSMC-ben a Transmission downloads mappájában nem tudok törölni, áthelyezni, stb... Hibaüzenetet dob fel, Pl: "átmozgatás nem sikerült". Utána néztem, elvileg az umask a felelős érte a setting.json-ban, aminek az értéke 18. Több infót nem találtam ami számomra is érthető lett volna. Kérlek segíts, segítsetek ebben, ha lehet szájbarágósan, mert vakfolt.
-
mesger82
tag
Köszönöm a gyors választ!
Emiatt gondoltam a gyenge sebességet:
" - 2.4GHz and 5GHz IEEE 802.11.b/g/n/ac wireless LAN, Bluetooth 4.2, BLE
- Gigabit Ethernet over USB 2.0 (maximum throughput 300 Mbps)"A "rpc-whitelist" -hez adtam hozzá azokat az IP címeket amikről csatlakozok a transmissionre. És a mobil alkalmazás írta ki, hogy nem tud csatlakozni, zárójelbe írva a port számot.
Mobil app hibaüzenete:
"http://192.168.0.129:9091/transmission/rpc failed to connect to /192.168.0.129 (port 9091) from / 100.96.188.117 (port 32778) after 20000ms"A 32778-as port az előző hibajelzésnél 60804 volt.
-
-
ludarazs
csendes tag
pi@raspberrypi:~ $ sudo systemctl status minidlna.service
● minidlna.service - LSB: minidlna server
Loaded: loaded (/etc/init.d/minidlna; generated; vendor preset: enabled)
Active: active (running) since Sat 2019-04-06 21:55:59 CEST; 18h ago
Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
Process: 377 ExecStart=/etc/init.d/minidlna start (code=exited, status=0/SUCCE
CGroup: /system.slice/minidlna.service
└─549 /usr/sbin/minidlnad -f /etc/minidlna.conf -P /run/minidlna/miniápr 06 21:55:56 raspberrypi systemd[1]: Starting LSB: minidlna server...
ápr 06 21:55:59 raspberrypi systemd[1]: Started LSB: minidlna server.
lines 1-10/10 (END)...skipping...
Active: active (running) since Sat 2019-04-06 21:55:59 CEST; 18h ago
Process: 377 ExecStart=/etc/init.d/minidlna start (code=exited, status=0/SUCCESS)
└─549 /usr/sbin/minidlnad -f /etc/minidlna.conf -P /run/minidlna/minidlna.pidápr 06 21:55:56 raspberrypi systemd[1]: Starting LSB: minidlna server...
ápr 06 21:55:59 raspberrypi systemd[1]: Started LSB: minidlna server.
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
lines 1-10/10 (END)Ez így jó?
A naplófilet a cikked alapján a winyóra tettem. Nem látok hibát. Telepíteni próbáltam a noip hez valamit de nem is ment, az egy másik történet, de lehet köze van hozzá ?
Ikristof amit mondott úgy néz ki bevált. köszi
-
Murdock1981
tag
Tényleg nem kötekedni szeretnék, csak megérteni a helyzetet. Szóval az s7e töltőmre az van ráírva, hogy 5V 2A vagy 9V 1,67A. Nekem ebből az jön re, ha egy gyorstöltésre nem képes eszközt dugok rá, akkor 5V 2A-rel tölt, viszont gyorstöltésnél 9V 1,67A-ral. Az egyik 10W a másik 15W. A pi-mnek viszont nem volt jó
A másik érdekesség viszont az említett 5V 3A tápegység, ami ha 3-mat nem is, de 2A-t biztos, hogy tud, még sem volt jó a pi-mnek. Lehet, hogy az 5V nem is 5V? De a samsung gyári töltőjének tudnia kellene.
Illetve a Pi gyári tápja miért 5.1 V-os?
Ne értsd félre, tényleg csak megérteni szeretném.
-
-
Murdock1981
tag
Nem akarok félrevezetni senkit. Emagról rendeltem a cuccot és a táp 5V 3A a matrica szerint és a fentebb írt anomáliák történtek meg velem. Mikor ide beírtam a problémámat, azt a tanácsot kaptam, hogy nem jó az 5V mert a gyári táp 5,1V-os. Kicseréltem a másikra, aminek valóban a kapocs feszültsége 5.2 volt, de azzal minden helyre jött és azóta probléma mentes. Lehet nem tudja a 3A-t de a telefonom 3500mAh-s akksiát 100 perc alatt feltölti, úgyhogy nem állhat messze a valóságtól. Gyári Samsung töltőt (2.1A) gyári kábellal is próbáltam, azzal sem volt jó. Az első képen az a táp ami nem vált be, de mondom, a telefont bitang jól tölti. A második képen az a táp, amit azóta is használok.
-
z123456789
addikt
Igen, a Volumio felülete WEB-en kersztül nem jön be.
Csak WEB-en kersztül próbáltam.
PING-re sem reagált. Bár azt azután próbáltam, hogy írtad, én meg már 10x újrahúztam a Volumiot.
Most közvetlenül rádugtam a laptopra, és úgy pingeltem. Semmi.
Közvetlenül rákötve monitorra nem tudom,kis macerával TV-re. Login és pswd kell neki. Eddig én sosem láttam ezt. Betoltam az SD-t, aztán már csak WEB-en rá kellett jelentkezni.Naplófájlokat nem tudom megkeresni. Nem tudom hogyan kell. SSH-n? Az nekem nagyon nem megy, max szájbarágósan, de azt meg mgeértem, hogy senkinek sincs kedve.
OK, most bejelentkeztem. Volumio, volumio párossal. És ez most jó nekem? Innen hogyan tovább? Vagy miért nem működik ahogy eddig a telepítés?
-
Jogos, akkor le kell még vadásznom egy 5,1V/2.5A autós töltőt (12V-os a rendszer).
#33031: nekem nem műkszik a link
.
#33029: igen, lítiumakksis powerbank-IC-kkel Dunát lehet rekeszteni, nekem ezzel alapvetően két bajom van:
1. a lítiumakksik nem szeretnek állandó jelleggel 100%-ra töltve lenni, pl a dji drónakksim ha nem tudom lerepülni, akkor pár nap múlva saját magát lemeríti, hogy ne menjen tönkre. = UPS üzemmód max valami okos áramkörrel nyerő, ami nem engedi 80% fölé töltődni az akksit.2. Ld fenti USB forrás kérdése: a sok ciklust se szeretik, tehát ha csak így rákötöm a raspi GPIO portjára, és pl kitalálja, hogy ő magasabb feszkón megy, mint az USB-s tápom, akkor folyamatosan nyúzva lesz.
+bónusz: ridegtartásban a lítiumakksik elég robbanékony természetűek
-
bence092301
tag
https://s.click.aliexpress.com/e/cWdq73Eu
Ez hogy működik?
Az aksit töltöm és az aksi meg adja az áramot a raspberry Nek? Vagy az aksi csak akkor kapcsol be amikor nem kap áramot a kábel ről? -
+#33018: értem köszi
A viccet félretéve amúgy még esélyem is lett volna kipróbálni: van a háznál egy n450-es atom procival szerelt őskövület netbook (win8.1!!), aminél még lehet a Raspberry vas is erősebb.
Visszatérve az áramellátás-alvás tematikára, csinált valaki itt Attiny85-ös vagy egyéb időzítő/ébresztőáramkört a kicsikéhez? (hálistennek a legutóbbi rendeléskor rögtön 5db-ot vettem...) Szeretném a kényszerkikapcsolásoktól megóvni - illetve akksiból is jóval kisebbel beérné a rendszer, ha szüneteket iktatnék a 7/24-es üzembe. Ha az időzítés atombiztos, pl x óra y perckor hóttziher, hogy fut a rendszer és kapcsolódik az LTE-hez vagy az ingyenwifihez, akkor a komplett rendszer (LTE-stick beleértve!) mínusz az óra lekapcsolható lenne, miliWattokra csökkentve a teljesítményfelvételt.
Szerk: 6éve linkelt egy kolléga egy ilyet, átnézem
-
-
V.Stryker
nagyúr
Így már van haladás.
Nem tudom miért maradt ki.
Talán valahol azt olvastam,hogy pont az a lényeg,hogy ott kikapcsoljam.
Na így már van haladás és a 9-es lépésnél van galiba, de legalább a többit sikerült venni. Amúgy ennél a leírásnál nem látom,hogy hol és hogyan fogom tudni betanítani azt a 6 darab gombot a távirányítóról, amit szeretnék.
-
Köszi
, na az Apacer tuti nem volt a jelöltjeim között... A fritzeknél még le kell nyomoznom, hol árulnak ilyet, sandisk és samu h.endurance-et a sarki boltban is kapok.
#32961: olyan microSD-ről nem hallottam még, amit "kifejezetten mobilokba" találtak volna ki - lévén ezek a karik tippre 90%-ban mobilokba kerülnek.
-
Jó hogy mondod
. Elsőre egy mezei sandisket (nem kifejezetten olcsó...) gondoltam, de ezekszt vmi komolyabb kell... Gyilkolja a nand-cellákat a rendszer?
-
maestro87
őstag
Köszi, megjavítottam fsck -a paranccsal mert nem szeretem ha bármilyen hiba van a rendszerben.
De úgy tűnik felesleges volt a mentés. Egy torrentet leellenőriztem, de megvan 100%-ban, a többi meg majd idővel kiderül.
Egyébként arra van valami javaslatod, hogy lehetne az RPi-n szinkronizálni bizonyos mappákat a Windows-os gépemmel? Jó volna egy amolyan házi felhőtárhely. -
maestro87
őstag
-
maestro87
őstag
fsck from util-linux 2.32.1
e2fsck 1.43.9 (8-Feb-2018)
Purple6TB contains a file system with errors, check forced.
Pass 1: Checking inodes, blocks, and sizes
Inode 56098821 extent tree (at level 2) could be narrower. Fix<y>? no
Inode 56098887 extent tree (at level 2) could be narrower. Fix<y>? no
stb...Nem merem javítani, mert valahol azt olvastam, hogy adatvesztéssel jár. Vagy ez téves infó?
De mi baja is van akkor konkrétan? NTFS-sel olyan jól megvoltam, nem voltak ilyen problémák...HDD Sentinel szerint rendben van a lemez.
-
Murdock1981
tag
Sehogy nem -bírtam vele, végül újra húztam az egészet. Valamit nagyon elcsesztem és nem jöttem rá mi az. Mindegy, most fasza megint. 1 terrás desktop vinyót raktam be, hogy ne legyen gondom a mérettel. Meg is lepődtem, hogy bebootolt arrol is, pedig ebayes sata-usb kábellel van. Kis ügyes 😊
-
maestro87
őstag
Természetesen. Ha az SD kártyára mutatna akkor "nincs elég hely a lemezen" hibát dobna ki.
Nincs incomplete mappa beállítva, így a letöltési mappába tölti a .part kiterjesztésű fájlokat is. Ez lehet hiba?
Egyébként a watch mappa mire jó?
A többi mappát listázza, csak épp a Filmek mappát látja üresnek amit használnék.
De azt nem ellenőriztem, hogy pörgött-e a lemez mikor ezt produkálta. Ha esetleg alvó állapotba került, akkor szerintem a többi mappát sem kellene látnom, illetve a letöltés indítással fel kellene "ébredjen" a HDD.
SSH-n nem néztem a mappákat, de a dmesg-re ezeket a hibákat dobta most ki: [link] -
V.Stryker
nagyúr
namilegyen: Azt nem én választom meg. Ha belép, ez van. Lehet azért mert mac alatt vagyok.
Ezt mutatja a modules rész, de azt a két sort én írtam be, egyébként nem volt ott semmi.
Az installra ezt a hibát kapom, a benne lévő fix broken lefut, de utána is ugyanez van.
Mondjuk utána legalább van ez:
De még mindig nincs
lircd.
.. -
V.Stryker
nagyúr
Szia,
Nem piszkáltam semmit. Hétvégén tettem fel, teljesen szűz rendszer. Még egy addon-t sem tettem fel.
OSMC-t futtatok egyébként. Ezen leírás alapján csinálnám, de pl. a mode2 parancsot sem ismeri ssh-ba beírva.
-
Murdock1981
tag
Nem jutok előbre
A story annyi, hogy egy 500gigás hdd-re van telepítve a raspbian plussz erre torrenteztem gond nélkül. Kevés lett a hely és mellé dugtam még egy 500 gigás vinyót, ahova nem engedett töltetni és most ott tartok, hogy az eredeti helyre sem enged már tölteni. Azthiszem feladom és újra húzom az egészet. Már megbántam, hogy hozzányultam, mert nagyon patentül működött minden.
Kérdés, windows alatt az etcher-rel írtam ki a képfájlt, de áttértem a linux mint-re, az alatt mivel célszerű? A saját pendrive lemezkép írójával?
-
ludarazs
csendes tag
pi@raspberrypi:~ $ sudo systemctl status minidlna.service
Active: active (running) since Sun 2019-03-17 10:30:17 CET; 1h 42min ago
Process: 3128 ExecStop=/etc/init.d/minidlna stop (code=exited, status=0/SUCCES
Process: 3138 ExecStart=/etc/init.d/minidlna start (code=exited, status=0/SUCC
└─3149 /usr/sbin/minidlnad -f /etc/minidlna.conf -P /run/minidlna/minmárc 17 10:30:16 raspberrypi systemd[1]: Starting LSB: minidlna server...
márc 17 10:30:17 raspberrypi minidlna[3138]: [2019/03/17 10:30:17] minidlna.c:61
márc 17 10:30:17 raspberrypi systemd[1]: Started LSB: minidlna server.
lines 1-12/12 (END)A cikkben ajánlottad, hogy tegyem a külső winyóra ez megtörtént. A windowsból ha megnyitom a minidlna/log ott nincs semmi. Vagy parancssorból kellene valahogy nézni?
Azt hogy sehol én úgy értettem, hogy a tv-n sem és a pc-n sem találom azt a logot amire ha kattintok jön be a megadott mappa tartalma. És azon belül pedig a letöltött filmek, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- DELL T40 EMC Szerver
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Update 06.13. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest