Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

Nos, megjött az új hdmi-vga átalakítóm. Egészen meglepő milyen kicsi az előzőhöz képest. Az újnak gyárilag van táp bemenete és hang kimenetet is kapott.

Raspibe még nem volt időm kipróbálni, valószínűleg azzal is jól megy. Most egy androidos stick mellett szolgál.

Ki is derült pár dolog az átcserélés közben. Korábban úgy tapasztaltam, hogy az usb tápolású kis hangszórót közvetlenül a stickbe dugva úgy búg, mintha földhurok lenne. Ezt akkor nem tudtam mire vélni és egy külön tápról hajtottam ezért a hangszórót. Most az új átalakítót használva először nem kaptam képet. Feltűnt hogy a tápegység ledje akkor is világít, amikor nincs bedugva, tehát valahonnan kap áramot -> a monitor felől jöhet csak. A vga kábelen visszatápolt a monitor és az okozott földhurkot és búgást. Másik kábelre cserélve megszűnt a probléma, lett kép és a hangszóró sem búg, ha közvetlen a stickről tápolom (azért ha nagyon dolgozik, akkor pici zaj jelentkezik a stick kialakítása miatt). A második kábelnél valószínűleg nincs beköltve a 9es láb, amin táp folyhat.

Egyébként az átalakító hangereje megfelelő fejhallgatóval is, nem zajos (sennheiser hd 203). A pi esetén is valószínűleg jobb hangminőséget lehet elérni vele, mint a 12 bites pwm hang kimenetével (ha egyébként is vga monitorra kéne kötni). Egyébként a vga kimenet képe sem rossz fullhd-ban, szóval a hang érdekében akár beáldozható is a közvetlen hdmi kimenet, hogy le lehessen szedni a sztereo hangot. Persze picit biztosan homályosabb közelről, mint a digitális.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés