Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz htsnorman #47784 üzenetére

szóval valós időben szeretnél videó transzkódolást 4k-ban úgy, hogy több videóból, effektekkel csinálja? Hát ez nem hiszem, hogy ezt a video dekóderrel hardveres gyorsításban meg tudná csinálni.

Csak nem nvidia videokártyás az a windows-os gép? Mert ott lehet cudával tudja gyorsítani az opencv-t. Máshol meg nyers processzor erővel kell a videókat renderelnie az effektekhez. Szóval rendereltesd le fájlba és azt játszd le hw gyorsított lejátszóval. Szerintem proci erőből a pi5 nem képes 4k h265 valós idejű lejátszásra. A régi codec-eket tudja nyers erőből procival játszani (ki is vették az fhd hw gyorsítást a pi5ből azok alól).

#47787 htsnorman
    ha jól értem, te nem szimpla lejátszásról beszélsz, hanem arról, hogy valós időben rendereljen le effekteket és átmeneteket is. A hw gyorsított videó dekóder videót tud lejátszani, nem effetkteket renderelni.

OpenCl mód nem tudom van-e de lehet az is kevés lenne a Pi-n, nem egy asztali videokártya ereje van benne. Itt olyan fordítási paramétereket írnak, aminél az opencl támogatás ki van kapcsolva [link] a pi5 valsz nem támogatja.

Ha az intel video része támogatott, akkor esetleg valami n100-as minipécével lehet esélyed, olyat már kapni pici méretben (t8 plus) kompletten bruttó 130 dolcsi körül.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés