Új hozzászólás Aktív témák

• jozdavab

tag

Sziasztok!
    Tegnapelőtt én is boldog PI 4 - 8GB tulaj lettem
    Egyelőre qbitorrent + pi hole + samba server fut rajta. Mindegyiket a pimylifeup on olvasott guide alapján setupoltam.

A Samba/Torrent, USB3-M2 átlakítóval csatlakoztatott 512gb os msata, SSD-t használ (NTFS)

Minden működik hiba nélkül. Ámde

Sambán keresztül átlagban 30, maximum 40MB/s el tudok írni amit személy szerint keveslek. Írás mellett 50 ről 80 fokig felmegy a CPU amit személy szerint sokallok (bár a sebességet nem csökkenti közben)

- Az msata-usb átalakítóm nem kéne bottleneckeljen mivel USB 3.2 gen2 és 10Gbit/s ig bírnia kéne (mondjuk minek, ha csak msata megy bele :D)
    - Az ssd a raspberry USB 3 portjába van dugva (5Gbit/s)
    - Az adat küldő gép NVME ssd ről olvas (~3Gbit/s)
    - A hálózat minden eleme közöt gigabites kábel van (1Gbit/s)
    -Az msata ssdm 560/530 MB/s el kéne tudjon olvasni/írni
    - A headless raspberry 64bit OS eközben egy 32gb os sandisk high endurance microSD ről fut.

Innen szűk keresztmetszet ránézésre maga az msata ssd kéne hogy legyen a saját kis ~500megás elméleti sebességével, ami viszont még mindig nagyságrendel nagyobb mint a gyakorlati 30-40.
    Próbáltam utánaolvasni interneten, miért ilyen lassú, vagy ez normális e, de nem lettem sokkal okosabb eddig.

Mi okozhatja ezt?
    Az NTFS fájlrendszer lassíthat ennyit/okozhatja a melegedést, akkor is ha eleve NTFS source ról másolok rá?
    Az hogy SD kártyán van az OS és nem az SSD-n okozhat lassulást? (Mert mondjuk oda próbál cachelni a szerencsétlen valamiért)
    Esetleg valami más ami elkerülte a figyelmem?

Előre is köszi a tippeket/ötleteket

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés