Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz KaiotEch #44530 üzenetére

Nekem a kisebb méretű érzékelőm van, amit egy fürdőszobai LED sor felkapcsolására használok (hogy éjszaka ne égesse ki a retinám a mennyezeti lámpa, illetve a LED soron lássam a pontos időt :D). Ez jelenleg az ajtó fölött van kb. 220 cm magasan, így amikor belépünk azonnal érzékel. Viszont a fürdőszoba ajtóval szembeni részén lévő kádban sokszor van, hogy kalimpálok és nem vesz észre. Ez lehet, hogy azért van, mert a Fresnel-lencséje nem elég jó, vagy mert fürdéskor a kád fölötti meleg levegőtől nem tud engem megkülönböztetni, de pl. amikor a törölközővel kezdek legyezni, akkor már észrevesz.

Egyébként ugyanezzel a Pi-vel csináltam már Halloween-i házfalra vetítős dekorációt is: a Pi végtelenítve loop-olt egy videót egy projektoron keresztül (sötét erdő, pislákoló csillagok, széltől nyikorgó fák, bagolyhuhogás, elszálló denevér stb.) és amikor a gyerekek megnyomták a kihelyezett csengő nyomógombot, a táj fölé berepült egy szellem, majd vigyorogva továbbállt. A hang minőségére nem volt panasz, pedig a Pi saját jack kimenetét erősítettem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés