Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38872) azbest válasza V.Stryker (#38871) üzenetére


azbest
félisten

ja hogy úgy... nem is figyeltem, többet is fel lehet sorolni. Bocs :)

Ha jól tudom, akkor a bootcode.bin-t a régi pi-k szedik fe a kártyáról, azok úgy indulnak, hogy ha csak friss bootcode bin van egy kártyán, akkor azt betöltik és onnan az újabb featurekkel tudnak indulni. A 4 előtti pi-ken be volt égetve gyárilag egy alap, ezért nem lehetett később sem elhagyni minden esetben a kártyát.
A pi4 esetén viszont azt hiszem ignorálja, mivel frissíthető a flash. De azt hiszem erről ír a bootcode bines oldaluk, régebben olvastam.

Ha azzal a kártyával egy friss image-vel is hibádzik és nem bootol, akkor lehet valami kompatibilitás gond. Ha todod reprodukálni, akkor esetleg mutasd meg valamelyik aktuális fórumukon nekik, ahol a boot cucc verzióiról beszélgetnek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.