Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35971) duffbeer válasza tradeelek11 (#35969) üzenetére


duffbeer
őstag

Paradoxonokat érzek az erőben. :) Mihhez kell RAID 5? Azzal max sebességet tudsz növelni, de azt meg minek? RAID 1-nek látnám értelmét de Pi-nél még azt sem erőltetném, simán meghajtónként egy-egy külön megosztás.

Szerintem sokat akarsz a Pi-től. Nagyon jó kis cucc, de nem erre. RAID-et maximum szoftveresen tudnád megoldani, ha egyáltalán, ahhoz meg már hurka lesz. Alap otthoni szerverfunkciókra teljesen megfelel egy HDD-vel. Neked egy NAS kell, ha RAID-ben gondolkodsz. Sokkal könnyebb lesz konfigurálni, üzembiztos. Célhardver, célszoftver, nincs linuxszos b*szakodás, pláne, ha nem vagy még benne annyira jártas, konfigurálható spindown stb stb stb. Anyagilag is lényegesen jobban jársz (nyilván eszköz függvénye), ha ez számít és még gusztusos házban is van, nem lógnak majd százfele drótok. Nekem egy százéves Zyxel NSA325v2 megy egy általad linkelt 4tb-os WD REDdel és egy greennel (de az csak néha backupra van használva). Durván sokat van használva, két Kodi arról megy, plusz 2 gép állandóan nyekteti és még a Pi biztonsági kamerák is arra mentik az összes videót. Kicsi, csendes, gusztusos.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.