Új hozzászólás Aktív témák

• Egy-két

tag

válasz Fortitude444 #30826 üzenetére

Üdv a klubban! Én is így indultam a Pi életben :D
    Nos ha atom kezdő vagy ahogy én is hozzákezdtem, akkor ajánlom a DietPi nevű debian tuning cuccot. Az a tuning benne hogy mindent kipakoltak belőle, így gyorsabb, kevesebb helyet foglal, emellett pedig rendelkezik egy csuda menüvel ahonnan lista szerűen kiválasztod milyen alkalmazásokra van szükséged, és ő feltelepíti, és alapszinten be is konfigurálja.
    Neked annyi dolgod lesz, hogy a jelszavakat, letöltési mappákat a saját igenyedre alakítod.

Persze ezt nem úgy kell felfogni mint egy gumiszoba, teljes értékű debian, csupán lustáknak lett kitalálva :D
    A készítőknek a weboldalán kész leírások vannak hogyan kell bekonfigurálni az egyes programokat, meg hogy mi mire jó. Ha jól emlékszem van egy kész leírás Raspberry + torrent + hálózati adattároló készítés témában, szóval menni fog :) ;)
    DietPi - ennyit mondok csak :D

Szerkesztés:
    Nope, Ncore mellé nem kell VPN főleg nem kishazánkban. Itt a torrent nem annyira fekete dolog mint mondjuk német országban, de ott is a publikus (thepiratebay) meg ilyesmi oldalakon szemezgetnek a jog védő csoportok IP után.
    Szóval VPNt inkább csak olyan célból ajánlom, hogy távolról csatlakozhass az otthoni hálózatodhoz = biztonságosan elérhesd a pi-re kötött HDD-n tárolt adataidat. Opsz még egy info, fölös az SSD ide, a pi lassú proc meg ilyesmi miatt, elég lesz a HDD is, de abból ha teheted külső tápos tokban levőt válassz :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés