- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
vzoltan #3029 üzenetére
Néha olvasgatom a hivatalos fórumon... ott kb annyi derült ki az X hardveres gyorsításáról, hogy egy (azaz 1) srác küzd vele, több-kevesebb sikerrel, de lényegében nem láttam előrelépést. Ez a legnagyobb baja az összes armos alternatívának is.
Magam részéről a tv vétel és streamelés témában próbálgatok dolgokat, hogy set-top-box (ehhez lehet az 512-es változat lenne célszerűbb) vagy legalább stream szerver célra jó legyen.
Egy ideje nem fordul a media_tree a pi-n (kernel 3.2.27+), jeleztem ezt a linux-media levlistán, de senki se reagált rá. Ez a hátránya, hogy mindig olyan kernelverziót sikerül kiválasztani, amit sehol máshol nem használnak. Mindig valami döglött ággal dolgoznak. A realtek és it9135 chispetesekhez is van már driver benne, csak most még nem tudom kipróbálni, mert nem fordul.
Az általam favorizált olcsó ez100pu olvasónak zárt drivere van, azt nem sikerült az arm-os pi-n beüzemelni (még). Nemrég kipróbáltam egy omnikey 3121 usb csatlakozású smartkártya olvasót a pi-n és gond nélkül kezelik a repoban lévő csomagok (ccid, pcsclite...). Eddig pécén newcs kártyakezelő progit használtam, ami zárt binárisként érhető el, így nem futhat a pi-n. Viszont a nyílt forráskódú OScam szépen fordul vele, de még nem volt időm kipróbálni a működését.
A tvheadend stream progi is szépen fordul, de mintha nem lenne olyan stabil vele a vétel, mint asztali gépen, legalábbis amikor több tunert kötök rá. Viszont ezt most nagyon aktívan fejlesztik.egyébként mire számítottál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged