Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30048) GAgyiXyXy


GAgyiXyXy
aktív tag

Hátha valakinek segit, én a köv. problémába futottam bele: 2 db pi 3 b+ rendeltem. PI2-ből sd ki, b+-ba be.
Az egyik elindult, a másik villámot szórt (kis villám a képernyő jobb felsőben, ami táp. gondot jelenthet). Ezt a darabot vissza akartam küldeni, de még nem tettem meg. Jól tettem.
A másik működő b+ a régi PI2 de már stretch verziójával felvértezett sd kártyával renben ment, de mondom egy upgrade nem árthat. Dehogynem. Azzal a kártyával már nem idult el a b+, csak szivárvány, folyamatosan világító zöld led, ami bootloader probléma. Sehogyan nem tudtam szóra bírni. A megoldás új, márciusi stretch lemezkép le, dd-vel az sd kártyára és lám. Ezzel a steril debiannal már megy mindkét b+ lapka. Ma már nem, de holnap betszem a PI2-be, hogy mit szól erre. Pedig előtte PI2-n rpi-update is volt, ami elvileg a bootloadert is lecseréli, de semmi. Editáltam én már mindent a /boot-ban, de akkor sem, max. a PI2 sem idult (amit nem értek, de már nem járok utána) :) Szóval ennyi.
Egy kicsit elkapkodták ezt a b+ picra lépését, szívatják a felhasználókat. Valamit olvasta, hogy ez a noobs-os installokat érintette csak. Nem tudom nem jártam utána.

"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.