- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
Keef_Lee #29166 üzenetére
OSMC elfér egy cirka 2GB-os kártyán, ha nem akarsz sok beépülőt használni. LE elvan 1GB-on is, de ekkor azért már nyafog. (Volumio-nak még ez is kényelmes)
A Raspbian telepítve elterpeszkedik 4GB-on. A 8GB-os kártyán van egy ~1GB-os recovery partíció, a Raspbian boot partíciója, a Raspbian az OSMC bootpartíciója, az OSMC és kb ennyi volt. Egyedül a recovery mérete csökkenthető, de ezt nem sikerült hozzácsapnom a Raspbian partíciójához. Próbáltam live Ubuntu-val is de nem jutottam érdemi eredményre.
Ha csak OSMC-t használsz, csinálj egy rendszermentést, azt másold ki, satírozd le a kártyát és telepíts egy szűz OSMC-t, majd update, a mentést töltsd vissza és használhatod. Diszkrétebben nem hsiezm, hogy meg tudod oldani.(#29168) Rag:
Igen képes. Vannak HAT-ek, amik így táplálják (delej HAT-be, onnan GPIO-n a Pi-be) de óvatosan!(#29169) Rag:
2.4.4-es 2017.11. havi NOOBS volt. Meg tudom oldani a telepítést NOOBS nélkül is, de így egyszerűbb volt.
Miután felmászott a telepítőcsomag, maga a telepítés megvolt kb. 20 perc alatt, a Raspbian teljes update-je terminálból még kb. 45 perc, a "belakása" közben 10 perc, a LE-t csak minimálisan laktam be, mert ment vissza a másik kártyának a mentése (beállítások miatt), majd frissítettem, azzal megvoltam szintén kb. 10 perc alatt.
Néha jól jön a Raspbian, a Berryboot-ot jobban szeretem, mert sokrétűbben használható, csak ott meg az egyes image-ek frissítésétől rázott a hideg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged