- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drbubo0017
kezdő
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Szia,
Én is csináltam ilyen WIFI-s rádiót 16x2 soros LCD-vel és távirányítóval. Op.rendszernek megteszi a legújabb LITE, ha csak erre használod nem kell hozzá grafikus felület. Lirc segítségével gyakorlatilag bármilyen távirányító működésre bírható amit otthon találsz csak be kell tanítani.
Nyilván kell hozzá egy infra vevő is, de ez filléres dolog és akár régi kütyükből is kiszedhető.Először Volumioval próbálkoztam. Ez gyakorlatilag mindent tud viszont nagy hibája, hogy az online rádiókból nem lehet playlistet létrehozni. Az azt jelenti, hogy távirányítóval vagy esetleg külső gombokkal nem tudsz váltani az állomások között. Viszont ha neked jó a Volumios webes kezelő felület akkor a legkevesebb munka ezzel van. LCD kijelzés vezérlésre az LCDProc használható.
Én végül a fentiek miatt nem a volumiot használtam, mert nekem kényelmetlen volt a webes felülettel bíbelődni. Ha esetleg azóta megoldották a rádiós playlistet akkor viszont erősen javaslom azt használni.
Ja és az RPI3 bőven jó erre a célra.
Sajnos képet nem tudok küldeni, mert időközben szétszedtem a rádiót és KODI irányba mentem el szintén LCD kijelzővel, de tervezem, hogy újra építem.
Ü
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
- Mobil flották
- Filmgyűjtés
- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- IBM-Tape-Library-(3583-L36),-4x-IBM-LTO2-Ultrium-FC-Tape-Drive-(18P8159)-without-Tapes
- Eladó HP ProLiant Microserver Gen8 16 Gb RAM Xeon E3-1265L v2
- Nipogi MINI PC / Celeron N5105 / 240GB SSD / 12GB RAM
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 / G4 / G5 Acer Vertion // 6-9. gen // i3 / i5 // garancia / Bp., MPL, Fox
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Huawei Watch Fit 3 Okosóra!
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann