Új hozzászólás Aktív témák

• drbubo0017

kezdő

válasz Szakbarbár #27969 üzenetére

Szia,
    Én is csináltam ilyen WIFI-s rádiót 16x2 soros LCD-vel és távirányítóval. Op.rendszernek megteszi a legújabb LITE, ha csak erre használod nem kell hozzá grafikus felület. Lirc segítségével gyakorlatilag bármilyen távirányító működésre bírható amit otthon találsz csak be kell tanítani.
    Nyilván kell hozzá egy infra vevő is, de ez filléres dolog és akár régi kütyükből is kiszedhető.

Először Volumioval próbálkoztam. Ez gyakorlatilag mindent tud viszont nagy hibája, hogy az online rádiókból nem lehet playlistet létrehozni. Az azt jelenti, hogy távirányítóval vagy esetleg külső gombokkal nem tudsz váltani az állomások között. Viszont ha neked jó a Volumios webes kezelő felület akkor a legkevesebb munka ezzel van. LCD kijelzés vezérlésre az LCDProc használható.

Én végül a fentiek miatt nem a volumiot használtam, mert nekem kényelmetlen volt a webes felülettel bíbelődni. Ha esetleg azóta megoldották a rádiós playlistet akkor viszont erősen javaslom azt használni.

Ja és az RPI3 bőven jó erre a célra.

Sajnos képet nem tudok küldeni, mert időközben szétszedtem a rádiót és KODI irányba mentem el szintén LCD kijelzővel, de tervezem, hogy újra építem.

Ü

Új hozzászólás Aktív témák