- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A legtöbb mai DAC felkonvertálja az összes beérkező jelet arra a mintavételezési frekvenciára, amit maximálisan képes kezelni. Ezt a felkonvertálást maga a DAC chip végzi adott, előre meghatározott algoritmusok alapján, amit "beleprogramoztak" a fejlesztői.
Ha ezt a felkonvertálást ki akarjuk kerülni, akkor az egyik megoldás, hogy a DAC-ot a natív (legmagasabb) frekvenciájával "etetjük", mert így a chip már nem fog konvertálni. Ha a felkonvertálás a forráseszközön történik, akkor lehetőségünk van különböző módszerekkel, algoritmusokkal kísérletezni, ami akár ADOTT RENDSZEREN jobb hangminőséget is produkálhat.
Pl. sokan használják a Signalyst-féle HQ-Playert, ami többféle szűrő kombinációt használva tud csinálni a CD felbontásból akár DSD512-őt is. Ehhez persze megfelelő proci teljesítmény is kell. Hardcore userek i5/i7 procikkal, vagy Xeonokkal tolják a nagy L3 cache miatt.
Hasonló szűrőket láttam már újabb DAC-okban is, ahol DSD esetén lehet állítani, hogy hogyan vágja a legmagasabb (értsd több tíz kHz-es) frekvenciákat.
Ennek hangi hozadékát még nem hallottam soha, csak olvastam róla.
Kétkedve fogadtam az eredményességét, de elítélni sem akarom, amíg nem hallottam.
Mert ugye az is lehet, hogy mi élünk itt nyugodt tudatlanságban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Vezetékes FEJhallgatók
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Interactive Brokers társalgó
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Precision Tower 3620 tervezőgép
- Eladó újszerű belèpő gamer pc! Msi Rtx 3050, 3terra tárhely, 16gb ram +tartozèkok
- Dell 3280 Intel core i3 10100T 8gb ddr4 3,0Ghz 250ssd aio all in one pc
- i5 3570 / 24GB DDR3 / 240GB SSD / GTX 1650/ WIFI, takarítva, pasztázva, telepítve / HP Compaq 8300
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest