Új hozzászólás Aktív témák

• mandleee

tag

Üdv!

Fejembe vettem, hogy veszek egy Raspberry Pi 3-at és a tanácsotokat szeretném kérni. A koncepció, hogy Raspbian Jessie Lite fog futni rajta és csak a hálózatra lesz kötve. GUI-t teljesen feleslegesnek tartom, SSH-n bejelentkezve fogom karbantartani. Rövidtávú célok, hogy média szerverként funkcionálna. Fő szervízek:
    - DLNA
    - fájlszerver
    - transmission

A cél, hogy akármilyen gépről (OSX, Win, okostévé) VLC segítségével le tudjam játszani a filmeket, fontos dolgokat pedig a HDD-re lementeni. Nagyon jó cikkeket találtam róla, viszont amiben tanácstalan vagyok, az a külső winchester. Egy USB 3.0-ás winchestert szeretnék rákötni, viszont a kérdésem a PI 3 megfelelő tápellátást nyújt kizárólag USB-vel rákötött HDD-re? (Természetesen hivatalos PI3-as töltőről kapná az áramot). Szeretném elkerülni, a külön tápellátással rendelkező winchestereket.

Másik, amit furcsálltam, hogy nem kapható olyan ház a PI-hez, amiben el tudom rejteni a külső winchestert. A netet kutatva, az az ötletem támadt, hogy egy leselejtezett asztali dvd lejátszóba fogom elrejteni a PI-t és a HDD-t, hogy esztétikusabban nézzen ki.

Legfőbb kérdéseim, tudok ajánlani valamilyen 1 TB USB 3.0-ás külső HDD-t, ami megfelelő lehet erre a célra? Köszönöm a válaszokat! :) :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés