Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1330) Chronos85 válasza soundsonic (#1328) üzenetére


Chronos85
tag

Persze nincs is ezzel probléma, ugyan így gondolom fölösleges addig Adobe termékekre költeni amíg nem keresel vele.
Affinityket nem ismerem. Kritát pár órán keresztül használtam, remek ingyenes rajzprogram ezt szoktam is ajánlani kiindulásnak.

Tabletes rajzprogramoknál a Procreate olyan mint a Tesla és a többi elektromos autó viszonya. Nem tudom az utcsó verzióba mi került bele, nekem anno a PS-es Gradient Map nagyon hiányzott, de ugye ez megint egyénfüggő.

Rajzolás is mint a legtöbb dolog tanulható egy bizonyos szintig és azon a szinten már meg is lehet élni belőle ha úgy dönt az ember. Viszont ehhez bele kell tenni amit másba is: rengeteg időt és energiát. Az nem baj ha használsz referencia képet, épp ellenkezőleg, én is használok sőt többet is egyszerre. :) Ezen felül úgynevezett master studykat is rendszeresen. Viszont ez nem és itt ismét sokan utálni fognak "jobb agyféltekés" másolás, hanem valóban elemzés és ehhez kellenek az alapok. Félre értés ne essék ha valaki portrékat akar készíteni az utcán bár most ez nem annyira kifizetődő (covid, meg hideg is van) arra az is bőven elég és nem lenézésből, mert nyilván van akinek ez is bőven megfelel és hamarabb célba ér.

Azt meg hogy mennyit költesz a hobbidra neked kell eldönteni. Azért azt ne felejtsd el hogy mindig korábbi műveidhez mérjed magad ne másokéhoz. Nincs két egyforma ember, nem is mindegy hogy záros időn belül mennyit foglalkoztok vele. Illetve amit a különböző közösségi médiákon itt-ott látsz, az az amit mutatni akar magából és nyilván a javát fogja kiválogatni érthető okokból.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.